Aplikacije za Windows Phone 8.1
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Aplikacije za Windows Phone 8.1
QuickPlay Pro, sam koristio i dobra je, ima mogucnost pustanja pesme iz foldera.
Ja sam koristio par puta slowly dok beta movie editor nije dobio opciju ubrzavanja i usporavanja videa. Imaj samo na umu da ni sa jednim neces dobiti pravi slow motion
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Deksi, novak, hvala na odgovorima. Onda ću plejer skinuti, a "slowely" najverovatnije preskočiti.. 

- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Malo su zastali sa ravojem app ili se samo ceka win10 pa da explodiraju? Mogli su do sada da nabruse vecinu app sa androida na win8.1.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
I ja mislim da su mogli, a zašto nisu - to verovatno ne zna ni M$. 
A ja lično se plašim da će sa W10M platforma dobiti veću upotrebljivost, ali izgubiti na jednostavnosti i originalnosti, a jednostavnost interfejsa je ono što mi se kod WP više sviđa u odnosu na Android.

A ja lično se plašim da će sa W10M platforma dobiti veću upotrebljivost, ali izgubiti na jednostavnosti i originalnosti, a jednostavnost interfejsa je ono što mi se kod WP više sviđa u odnosu na Android.
- vojkan85
- Mobil manijak
Pa ko ce ga znati. Nema za sada nekih naznaka da ce pokidati platforma. Najvece razocaranje ce biti ako samo stave animacije i to je to.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Evindzer, Ne bih se slozio sa tobom jer je Microsoft nesto drugaciji od konkurencije po tome ste se prevashodno orijentisao na korisnike sa nesto plicim dzepom pa akcenat stavlja na low-budget telefone, a drugo je to da su napravili "skroman" OS koji se odlikuje fluidnoscu i velikom funkcionalnoscu. Ono sto sam ja uspeo da skontam jeste da ce sa WP10 ubaciti tu pozadinsku sliku kao zamenu za Wallpaper i to bi trebala da bude najveca novina sto se dizajna tice. Slobodno neka me neko ispravi, moguce da nisam nesto procitao...
Festina lente.
Po onome sto sam citao promjene su u pozadinskoj slici, transparentnosti plocica, malo su zaobljeni oni kao prekidaci u opcijama, notification center je redizajniran, imenik je ljepsi, mail klijent je ljepsi. Posvetili su se malo i vizuelnom jer valjda su skontali da je to korisnicima bitno.
iOS stil je meni i dalje neprevazidjen. Jednostavan, a elegantan
iOS stil je meni i dalje neprevazidjen. Jednostavan, a elegantan
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ma, slažemo se mi zapravo, nego možda nisam bio dovoljno precizan u prošlom komentaru. Mislio sam na minimalistički izgled, ono što neki nazivaju "Material Design", a ne na nesposoban OS. Da je nesposoban za moje potrebe, sigurno ga ne bih godinama koristio, još od WP7.
A što se tiče vizuelnih izmena na 10-ci u odnosu na sadašnje stanje, ne bih ni voleo da ih bude mnogo, upravo taj minimalizam je ono što prija mom karaketru.
Samo se nadam da (sa vizuelno-funkcionalnog aspekta) neće ubaciti "hamburger meni" jer to bi ih ubilo u mojim očima.
Takvo s*anje me nervira i na Androidu, ako to iskopiraju i na W10M (a sve su prilike da 'oće), onda rade isto što i naša zemlja: od većih od sebe kopiraju loše stvari - od kojih ti veći već polako odustaju jer su se uverili da su loše.
A ako M$ ima želju da opstane u ovim vodama, ne može sebi priuštiti još koju grešku i još koju godinu kaskanja za jačom konkurencijom..
A što se tiče vizuelnih izmena na 10-ci u odnosu na sadašnje stanje, ne bih ni voleo da ih bude mnogo, upravo taj minimalizam je ono što prija mom karaketru.

Samo se nadam da (sa vizuelno-funkcionalnog aspekta) neće ubaciti "hamburger meni" jer to bi ih ubilo u mojim očima.

Takvo s*anje me nervira i na Androidu, ako to iskopiraju i na W10M (a sve su prilike da 'oće), onda rade isto što i naša zemlja: od većih od sebe kopiraju loše stvari - od kojih ti veći već polako odustaju jer su se uverili da su loše.

A ako M$ ima želju da opstane u ovim vodama, ne može sebi priuštiti još koju grešku i još koju godinu kaskanja za jačom konkurencijom..

Poslednja izmena od Evindzer u Pon, 25. Maj 2015. 22:21, izmenjeno 2 puta ukupno.
Mislim da ce univerzalne aplikacije preci na hamburger menu, a da ce se swipe moci koristiti ako neko programira tako. Mada ce tada biti poprilicno sareno.
Swipe je praktican, al kad imas vise menija onda se cesto moras vrtiti tamo vamo da dodjes do onoga sto hoces
Swipe je praktican, al kad imas vise menija onda se cesto moras vrtiti tamo vamo da dodjes do onoga sto hoces
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Baš tako. I baš to mi se neće dopasti. Što se mene tiče, "svajpovao" bih do jutra, samo da se ne šizofrenišem sa "hamburgerom". Hamburger je dobar samo u lepinji.

- vojkan85
- Mobil manijak
Pa nije sustina samo vizuelno podesiti novi build da radi i to je to. Plocice koje se menjaju, notification center itd. Kada vec izbacuju update-e tako kako ih izbacuju (citaj retko), onda bi trebalo da se posvete potpuno i samom core-u os-a. Vizuelno mi nista ne znaci, ako i dalje nema dovoljno app i ako nema novih funkcionalnosti. To sto su se posvetili mid segmentu je njihov izbor. Mogu oni da zapucaju i na high level, ali nemaju sta da ponude korisnicima.
Sto se tice funkcionalnosti tu idu sa novim browserom, continuumom, mogucnoscu povezivanja periferije i univerzalnim app koje ce raditi isto na razlucitkm uredjajima. Predvidjena je laksa mogucnost porta aplikacija sa drugih sistema.
Ostaje nam da pricekamo 10ku i vidimo sta donosi.
Ostaje nam da pricekamo 10ku i vidimo sta donosi.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Nadam se da nece biti puno "sminkerskog" posla sto se tice dizajna vec da ce unaprediti postojeće funkcionalnosti i eventualno dodati neke nove ukoliko su potrebne. Ne bih voleo da se izvestaci WP pa da pocne liciti na Android.
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Tačno, ako izgubi ono svoje originalno, onda više neće biti ovo što je sad..
- vojkan85
- Mobil manijak
Pa ako su ludi da kopiraju nesto tudje a imaju svoje onda nemaju ni ideju sta novo napraviti.
Ako su pod pritiskom da povecaju udjel uredjaja na trzistu onda nemaju vremena da forsiraju svoje stvari. Samim time sto su uveli notifikacijski centar i to portovanje aplikacija, onda neke kozmeticke promjene, govori dosta.
Mislim da je danas nemoguce imati proizvod koji nece imati elemente nekog drugog sve dok vecim dijelom ostaju svoji. I iOS i android jedni od drugih uzimaju dobra rjesenja, ali u velikoj mjeri ostaju dosljedni svojoj pocetnoj filozofiji. Takav balans treba da napravi i wp
Mislim da je danas nemoguce imati proizvod koji nece imati elemente nekog drugog sve dok vecim dijelom ostaju svoji. I iOS i android jedni od drugih uzimaju dobra rjesenja, ali u velikoj mjeri ostaju dosljedni svojoj pocetnoj filozofiji. Takav balans treba da napravi i wp
- vojkan85
- Mobil manijak
novak, Ako je tako onda je win os dosta iza svih. Jer ako je pratio svoje, nije do kraja video potrebe ili ih nije zanimalo. Ako planira da prekopira jedan deo drugih os-a onda cemu svrha jos jednog os-a koji bas treba da se razlikuje potpuno od svih drugih?
Win i jeste iza ostalih. Njihova je greska bila sto nisu zeljeli da stave notification center, a realno to je super opcija. Njihova je greska sto nisu makar malo organizovali settings, sto su dopustili da app nemaju opciju share osim na mail i sms. Tesko je na ustrb funkcionalnih stvari graditi personality. Plocice, glance, swipe, sada univerzalne aplikacije, continuum. To trebaju zadrzati.
Jedan je apple koji nefunkcionalnost moze podvesti kao nesto dobro. Al oni s druge strane jacanjem osjecaja pripadnosti necemu u tome uspijevaju.
Jedan je apple koji nefunkcionalnost moze podvesti kao nesto dobro. Al oni s druge strane jacanjem osjecaja pripadnosti necemu u tome uspijevaju.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
novak, Pa dosta toga je vec sredjeno, NC, Share u vise stvari (doduse ne svuda, ali to nije do sistema, nego do aplikacije koja dozvoljava ili ne sharing. Settings je organizovan sa GDR2 (koristim), tako da je vecina stvari vec ispravljena i resena.
Ono sto mene zanima je Continuum, uni apps, i da dobijemo srpsku tastaturu za swype. I sa engleskom, sad vec moj uredjaj prepoznaje jedno 2500 reci, ali opet, to su uglavnom manje reci do 6 slova. Sve preko toga je jos ipak engleski.
Ono sto mene zanima je Continuum, uni apps, i da dobijemo srpsku tastaturu za swype. I sa engleskom, sad vec moj uredjaj prepoznaje jedno 2500 reci, ali opet, to su uglavnom manje reci do 6 slova. Sve preko toga je jos ipak engleski.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!