Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Zaista ne znam zašto svi volite samo Garija i Gurua - a mene niko da pomene i poželi mi brz prelazak sa Lumije na „zelenu kanticu“? [emoji12]Joxy napisao: Konacno si na pravoj strani. [emoji3]
Sad jos cekamo MioVraga i forum moze da se gasi. [emoji23]
Piše se „Beket“, nismo Englezi. [emoji12]miodrage napisao:Samuel Beckett - Čekajući Godoa.
Pre će sunce izaći na zapadu a zaći na istoku.
Zapravo, prešao si na svetlu stranu, prijatelju, jer Android je vizuelno uglavnom šareniš na beloj pozadini. [emoji1]гари napisao:Uzeo, prešao sam na tamnu stranu sile.
A imam i ja svoje Lumije (...)
I na kraju, ozbiljan odgovor: mora da ga poredi sa WP, hteo - ne hteo, jer, koliko znam, ovo mu je prvi lični Android u životu, i nema sa čim drugim da ga poredi, kad je lično korišćenje u pitanju.Green napisao: Pisi utiske, samo nemoj da poredis sa Windowsom, svega ti.
Evi nista nisi bolji kad ti pored Notare i dalje koristis prozore. [emoji3]Evindzer napisao:Pa, da krenemo, braćo. [emoji38]
Zaista ne znam zašto svi volite samo Garija i Gurua - a mene niko da pomene i poželi mi brz prelazak sa Lumije na „zelenu kanticu“? [emoji12] Piše se „Beket“, nismo Englezi. [emoji12]
Šteta je što ne koristiš dva telefona kao ja, pa da uz Xr uzmeš neki jači Android i da imaš materijala za paljbu iz prve ruke. [emoji16] Zapravo, prešao si na svetlu stranu, prijatelju, jer Android je vizuelno uglavnom šareniš na beloj pozadini. [emoji1]
A što se tiče Lumije - nismo isti, jer ja svoju i dalje koristim svakodnevno, a ti si svoje razdelio rodbini ili odložio u fioku. [emoji12] I na kraju, ozbiljan odgovor: mora da ga poredi sa WP, hteo - ne hteo, jer, koliko znam, ovo mu je prvi lični Android u životu, i nema sa čim drugim da ga poredi, kad je lično korišćenje u pitanju.
Zapravo, takvim njegovim komentarima se najviše i radujem, da vidim kakav utisak najnovija izdanja Androida ostavljaju na nekog ko je sa njim do sad imao samo (uslovno) posredna iskustva.
----
Par predloga za Garija, možda i nepotrebnih, ali eto:
1. Odmah skini TT, neuporedivo - ali bukvalno neuporedivo - kvalitetniji je od MT-a na Lumiji, progledaćeš od zadovoljstva.
2. Ne moram da ti kažem da se prvih dana detaljno upoznaš sa svakim (i najmanjim) aspektom softvera i ostalim andrmoljama iz podešavanja, to znaš i sam - ali čačkaj ga do iznemoglosti da bi ga podesio onako kako tebi najviše odgovara vizuelno i funkcionalno.
3. Ne znam kakav je Šaumin softver po pitanju podešavanja, ali ako ti estetski bude možda previše šaren ili po nekom drugom pitanju neodgovarajuć, skini neki launčer (ja ti preporučujem Novu, ona je za mene najbolja) i uz to par nekih „pakova“ ikonica po tvom ukusu, i ispodešavaj onako kako tebi pasuje. [emoji2]
I sve to sa Gugl Pleja (uglavnom besplatno), ne moraš da skidaš iz nepoznatih izvora. [emoji854]
3. Ako ti tastatura ne odgovara - pretpostavljam da je preinstalirana neka Šaumina - skini gomilu drugih sa Gugl Pleja i isprobavaj ih dok ti jedna ili dve ne legnu. Ja ti preporučujem Guglov Gboard, meni je odličan, širina će mu zavisiti od širine telefona, ali visinu možeš da podešavaš po želji.
4. Vajber, Mesindžer i Instagram će ti raditi neuporedivo bolje i tečnije, da ćeš se pitati zašto još ranije nisi prešao na Android. U sebi, naravno, nećeš to glasno reći na forumu. [emoji23]
5. Poredi sve živo sa WP-om i piši, to je ono što me najviše interesuje [emoji6], i ako ti u početku nešto zaškripi, pitaj, siguran sam da ćeš za čas dobiti koristan odgovor i pomoć.
5.0.1. Još jednom, čestitke, u zdravlju ga koristio i sa WP poredio! [emoji38]
Stock Android nema funkciju smanjivanja ekrana kao Win ili kao što je slučaj na EMUI, koji čak ima i bolje rešeno nego Win. No, možeš npr. za spuštanje roletne namestiti da ide preko slajda na dole na fingerprint senzoru. [emoji846] Eto bar nešto jer i meni je u početku falio mini screen pošto su me Win i EMUI razmazili, ali šta'š... Ne može sve. [emoji1787]гари napisao:Pa Windows Phone je odličan OS, samo što baš i ne radi.
Evo jedna moguća prednost - kako da dohvatim nešto u gornjoj levoj ivici ekrana bez da žogliram? Možda i može, ali još nisam našao komandu da gornji deo ekrana povučem dole. I znam da Android ima nešto slično, samo ne jednako dobro, ali nisam još našao gde.![]()
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk