Xiaomi Mi5

Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Xiaomi Mi5

Post od Apolo »

Jer kad je drugar naručivao Redmi note 3, 198e je bila cena i na kraju je toliko i platio. 260e je najpovoljnije na KP sto sam našao, a da je Global rom.

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Nikad ne znas kako moze da se prodje na carini,ja se ne bi igrao. ;)

Poslato sa MediaPad T1 8.0 Pro
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Apolo, U sustini ako su guzve na carini to je odprilike pred godisnje odmore i pred praznike i ako putuje China post Air Mail-om dobre su sanse da preskoci carinu, pogotovo ako su u pitanju kisneki telefoni, ako ide preko Singapur posta, ide na carinu 100% zato sto stize preko Holandije i Nemacke.... Ako ide na carinjenje prava je lutrija, uglavnom kineske telefone carine na 80$ pa 20% i 10% na tu cenu, ali moze svata da bude.... plus ima da cekas u proseku 35 dana da stigne fon :)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Cena uredjaja je 200,05e, shipping preko Aliexpress standard shipping...

Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Taj ide na carinu sigurno, ide preko Singapur posta, a prvo ga salju u neki od Aliexpress centara da oni provere telefon da li je OK pa tek onda za Srbiju sto znaci da se ceka i do 40-50 dana ako se negde nesto oduzi i racunaj 35-40 eura preko, zbog carine i poreza slobodno.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Onda mi je bolje preko KP da porucim, za razliku od 20e cekati do 60 dana mi se ne isplati.

Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

To je i neki moj stav, barem u tom cenovnom rangu :-D btw trebalo bi da mozes u svaki mi 5 da ubacis global rom preko PC-a :-D

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Nasao sam u Subotici i NS preko KP sa vec ubacenim Global ROM-om, cene su identicne. Nasao sam uputstvo za ubacivanje Global Rom ali posto ne mozes naci telefon nesto jeftinije pa da se sam tim bavis onda uzmes vec gotovo resenje :)

Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Obavezno prenesi utiske, to je zaista extra telefon, po meni, fizicki prelep, doduse crni ili srebrni licno merkam, al polako 8)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Ja se zainteresovao za crni, a ko za inat samo beli i gold nude. Telefon mi deluje perverzija, kako radi i kako izgleda. Ovih dana bih trebao poručiti pa se javljam [emoji6]

Festina lente.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

I ja sam jurio crni,a oni sve gurali beli.Nemaaju ga i ko znaa kada ce biti al zato ima beli,tako su meni govorili.Pa sam onda odlucio da izmem zlatni i dok sam ga cekao uleteo P9.Posle sam video zlatni i mislim da je lepsi i od crnog i od belog.Takodje ima i u roze boji ali ne vidim da ga nasi prodavci nude.
Ako zelis da kupis MI5 najeftinije ti je na KP kod coveka iz Nisa,najniza cena a garancije kao i kod drugih.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Ima crna na Aliju 260+ evrica, a pritom nisam ni siguran da li ima Globar ROM. Bela je najjeftinija, mislim da je velika potraznja za crnim modelom a ponuda je trenutno takva kakva je. Belu boju izbegavam, a zlatna mi je nekako nedefinisana. U tom slucaju mi bela nekako dodje kao manje zlo :/ Sto se cena tice najniza trenutno na KP je 249e, a taj iz Nisa ima istu cenu kao i ovi iz Subotice, osim ako ti nisi mislio na nekog drugog ko se trenutno ne pojavljuje u pretrazi za Mi5.

Festina lente.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Tvoje je da odlucis koju ces boju i kog prodavca.Meni se licno najvise svidja crni ali ga niko nema.Posle crne zlatna je top.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Nisam bas pristalica zlatne boje, na kraju sam se odlucio za beli.
Festina lente.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Dodje vreme i za jedan review. Nakon nesto jace od nedelju dana koriscenja iznecu svoje utiske i u nekim segmentima uporediti sa Lumijom 950 koju sam do nedavno imao.

Dizajn - Gorilla glass sa obe strane, telefon ima zakrivljene ivice sa zadnje strane, kao I Mi Note (licno mnogo bolje lezi telefon u ruci nego Samsungovo resenje sa saobljenim ekranom i ravnim "ledjima"). Dizajn odlican, telefon zaista deluje premijum i mislim da je Xiaomi uradio odlican posao po tom pitanju. Jedina mana na dizajn je ta sto je telefon klizav.

Ekran - prosto odlican, citljivost na suncu, senzor automatske regulacije osvetljenja, uglovi vidljivosti, bez zamerke.

Zvuk - dovoljno glasan ali bi kvalitet mogao biti bolji kod visokih tonova, ovde je Lumija 950 dosta bolja po tom pitanju.

Kamera - okacio sam nekolicinu slika gde se moze videti kvalitet fotografija, preko dana je kamera zaista odlicna, HDR odlicno radi posao i boje deluju prirodno. Nocu kao i vecini malo kuburi sa kvalitetom. Lumia 950 je i ovde bolja, sto zbog visokog kvaliteta fotografija u razlicitim uslovima, a isto tako i zbog Camera aplikacije koja ima dosta vise manuelnih podesavanja, rado bih je voleo koristiti na Androidu.

Baterija - sa prosecnim koriscenjem izdrzi jedan dan. Nemam sta da dodam, bateriju su mi sve iste na telefonima koje sam imao, nista spektakularno.

Sistem - sve radi fluidno, bez seckanja I lagova. Malo mi je trebalo vremena da se naviknem da nemam Meni, a sam sistem je odlican za one koji vole puno customizacije. Meni licno je dovoljno da sve bude crno kao na Windowsu pa ga tako i prilagodjavam.

Ukratko to bi bilo to.

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo, uživaj u novom ljubimcu. :)
Samo mi reci je li mu ekran bolji nego kod 950? Po tvom ličnom mišljenju, naravno.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Pa tu su negde, ne znam sta bih rekao.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Apolo, Ne znam jedino oko baterije, cini mi se da je to mnoogo malo, ko god ima Xiaomi bilo koji progleda sa baterijom. Probaj da isklucis NFC ako je ukljucen, trebalo da imash barem dva dana " prosecnog" koriscenja.

Kamera je dobra, a to je prva kamera sa "4-axis OIS-om" medju mobilnim telefonima... Za dobre nocne fotke ipak treba neki stativ ili tronozac...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Apolo napisao:(...) a isto tako i zbog Camera aplikacije koja ima dosta vise manuelnih podesavanja, rado bih je voleo koristiti na Androidu.
Samo nemoj da te Microsoft čuje, pa da je napravi bolju nego na Windowsu. :lol:

Super, drago mi je da si zadovoljan telefonom. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Filipe, poiskljucivao sam sve ali provericu Jos jednom. Ili mozda vise nisam peosecan korisnik pa przim telefon:)

Gari, Lumia kamera je meni lično bolja od svake koju sam koristio na Androidu.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.

Odgovori