Miodrage za nekoliko dana mi stize L950xl DS. Daj neke informacije:) Kako ti traje baterija? Za koliko se napuni 20-100%? I koliko se greje? Jel manje ili vise od tvoje L930? E da. Koji je po tebi najveci hardveraki nedoatatak? Za sofrver se vec zna kako stoje stvari
Rock, čestitam. Punjenje traje oko 90 min, sa fabričkim punjačem. Greje se, ali manje od 930, najjače se ugreje ako je na punjaču i cepaš neku zahtevnu igru.
Hmmm, hardverski nedostatak... Pa sad ako mogu da filozofiram, onda neki pico- projektor, i možda još skener otiska prsta, ali kako ima iris skener ne znam koliko to treba.
E da, baterija... To je individualna stvar, meni uz neku srednju upotrebu izdrži 07-23 ( tu bude već ispod 15% ). U poslednje vreme ga bas ubijam sa igrama i netom, i punim ga popodne oko 16h.
Pisao sam već ali da ti ponovim, moja standardna upotreba je oko 30-40 min priče, oko 50-ak WhatsApp poruka, i oko sat vremena light surfa. U posljednjih mesec-dva na ovo nadodaj i oko 30-60 min on-line igara.
Ima dana da su ove vrednosti i manje ali i mnogo veće. Hvala Bogu za fast charge.
Hvala na Informacijama Miodrage. Zanima me kako i koliko dobro iris scener funkcionise? Koliko mu treba da itkljuca. Koliko treba tel da bude udaljen od oka i da.li mora da bude u ravni sa ocima?
Za navikavanje treba neko vreme, meni je trebalo jedno 3 dana. Treba kalibraciju skenera da odradiš nekoliko puta da postane precizniji. Potom mu za otključavanje treba oko 1.5-2 sec. Mene posle mesec dana smiri pa sam isključio opciju. Ionako tako nešto nikad nisam koristio (sve sigurnosne opcije). Udaljenost, oko 20cm
Dobio danas tel pa da iznesem neke utiske iz prve ruke. Sto se tice dizajna on je meni super. Plastika nije loseg kvaliteta. I daleko kvalitetnija od 535 ko sto neko kaze. Tel je i pored 5.7" jako kompaktan i koriscenje jednom rukom bez problema iako imam normalne sake. U poredjenju sa L1520 izgleda ko da je 5" lako lepo lezi u ruci i nema nikakvog krckanja iako trlefon nije nov. Ekran je fenomenalan. Ne radi duple tap to unlock i to me smara
Ne znam sto ne ubace tu ociju ( ili mozda treba da proverim podesavanja mozda je i ima)
Pregrevanja nema. Ili ja nisam primetio. Mnogo se manje greje od L1520. Koja nekad zna da bude bas vrela.
Ovo je samo toplo posle uploada dosta aplikacija i jednog benchmark testa. Sto se sistema tice zna da secne i da se ukoci. Treba jos da se pegla. Sve u svemu super kupovina za 280e koliko sam platio
^ Čestitke, baš si ga jeftino uzeo, nadam se da ćeš i nadalje biti zadovoljan. Dupli tap za ekran još nema, koliko ja znam, a ne zna se ni da li će ga biti. Sad ti samo ostaje da naručiš i neku Mozoovu kožnu masku, i da uživaš.
Mozo maske su vrh stvar ali nikako mi se ne daje 40-50$ koliko gledam po netu. Cena je stvarno dobra i zato sam ga uzeo. Prvo sam gledao manji model 950 ali sad vidim da je veličina taman. Dosta kompaktniji od L1520. Ono je stvarno tenk za koji nema mesta u džepu i skoro ps nemoguće koristiti jednom rukom. Baterija koliko vidim jako zadovoljavajuca ali ima vremena da se jos testira. Sa kamerom se nisam puno igrao ali je bolja od L1520
E ljudi jedno glupo pitanje. Lumia 950xl je octacore koji je u stvarnosti 2xquadcore. Sta bi bilo kad bi neko izvadio jedan quad iz telefona? Da li bi tel mogao da radi i kako bi se to moglo znati da fali pola procesora.?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.