Vesti od Microsofta
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Re: Vesti od Microsofta
ilidan, a jeste 1000, pa ko kupuje legalno?
1808, pobedio, kao i obično.
Baraba, e sad ga i ti pretera, 830 prelep uređaj sa prevrh kamerom,
808 ukidanjem aplikacija postaje samo fotoaparat, ne možeš ga porediti sa mobilnim, realno.
1808, pobedio, kao i obično.
Baraba, e sad ga i ti pretera, 830 prelep uređaj sa prevrh kamerom,
808 ukidanjem aplikacija postaje samo fotoaparat, ne možeš ga porediti sa mobilnim, realno.
@1808
Moj komentar od 10% se odnosi na ono što su napisali Apolo i Evindzer i par komentara koji su na to usledili. A oni su govorili o evropskom tržištu. Na to se odnose i linkovi koje sam postavio.
Znam da na globalnom planu WP ne stoji baš najbolje i da im u Americi i Japanu prilično loše ide. Nisam nigde rekao da im globalno cvetaju ruže, zar ne?
Opet, i sa tih 2,5% prodaju vuše telefona od pojedinih proizvođača Andriod uređaja (i ovih 2,5% drži jedan proizvođač).
Soniju toliko dobro ide da razmišljaju da napuste tržište mobilnih telefona. Džaba im što je Android OS toliko popularan.
@cvoruga
Evo, ja kupujem legalno jer ne menjam telefon dok god me služi. Zato mi je bitno da je legalno uvezen i da imam dve godine garanciju.
Moj komentar od 10% se odnosi na ono što su napisali Apolo i Evindzer i par komentara koji su na to usledili. A oni su govorili o evropskom tržištu. Na to se odnose i linkovi koje sam postavio.
Znam da na globalnom planu WP ne stoji baš najbolje i da im u Americi i Japanu prilično loše ide. Nisam nigde rekao da im globalno cvetaju ruže, zar ne?
Opet, i sa tih 2,5% prodaju vuše telefona od pojedinih proizvođača Andriod uređaja (i ovih 2,5% drži jedan proizvođač).
Soniju toliko dobro ide da razmišljaju da napuste tržište mobilnih telefona. Džaba im što je Android OS toliko popularan.
@cvoruga
Evo, ja kupujem legalno jer ne menjam telefon dok god me služi. Zato mi je bitno da je legalno uvezen i da imam dve godine garanciju.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Komentarisao je kameru, i ja sam. Da je rekao zvuk, rekao bih M8.cvoruga napisao: Baraba, e sad ga i ti pretera, 830 prelep uređaj sa prevrh kamerom,
ilidan, u tom slučaju pobeđuje Lumija jer je osetno jeftinija.
640 da ima bolju kameru (i da uspe W10) bio bi stvarno prevrh uređaj za te pare.
Baraba, jasno mi je, ali gde ćeš porediti šampionski 808 sa bilo čim, nema konkurenciju, realno.
640 da ima bolju kameru (i da uspe W10) bio bi stvarno prevrh uređaj za te pare.
Baraba, jasno mi je, ali gde ćeš porediti šampionski 808 sa bilo čim, nema konkurenciju, realno.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
cvoruga, Govorim o kupovini u prodavnicama a ne preko KP, a i nigde ne nadjoh ni blizu 200e cenu koju si naveo, vec 290e. Kameru na G2 ne bih komentarisao jer je nisam nikad ni video, medjutim ako uzmemo u obzir telefone poput A5, A7, Alpha, svi skuplji od L830 a sa prosecnim kamerama. Navedeno u recenzijama, a kod Alphe sam se i licno uverio, a cene 290+ evra. Pa cak i kad flagship posmatras, L930 je jeftinija od svih konkurenata, a kameru nema potrebe komentarisati.
znemanja, Necemo bas sad preterivati kako bas toliko padaju cene Androidima kad vecima i dalje drzi cenu. Eto nadjoh npr Sony Z1 za nesto manje od 300e, 270 cini mi se i LG G3 315e. Jedino sam ta dva nasao po svom ukusu a da mi odgovara i cena.
Baraba, 808 jeftiniji? http://www.gigatronshop.com/mobilni_tel ... bela-18783
Nema price da 808 ima bolju kameru, samo koliko vidim i dalje skuplji od Lumije 830, mada ja sam pravio komparaciju sa Android uredjajima.
znemanja, Necemo bas sad preterivati kako bas toliko padaju cene Androidima kad vecima i dalje drzi cenu. Eto nadjoh npr Sony Z1 za nesto manje od 300e, 270 cini mi se i LG G3 315e. Jedino sam ta dva nasao po svom ukusu a da mi odgovara i cena.
Baraba, 808 jeftiniji? http://www.gigatronshop.com/mobilni_tel ... bela-18783
Nema price da 808 ima bolju kameru, samo koliko vidim i dalje skuplji od Lumije 830, mada ja sam pravio komparaciju sa Android uredjajima.
Festina lente.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Dobro, ti kupujes gde većina ljudi ne bi u životu, tako da ljudi isto porede po tome gde kupuju. Takođe kupujem u radnji, ali ne kod ovih lopova, preteraše.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Lepo, lepo, rasplamsava se sučeljavanje mišljenja.
Da nisam kod ribe u stanu, pa imam važnija posla
, opleo bih po vašim komentarima, pa biste onda imali još materijala za rasplamsavanje rasprave.
Nego:
zastupljenost Androida i WP-a u mom stanu je 50-50, jer imam oba sistema, a živim sam.
Naravno tu se ne računaju sistemi telefona koji se ne koriste u svakodnevnoj upotrebi, a koji su fizički prisutni u stanu, u vidu male, ali odabrane kolekcije ranije korišćenih modela.

Da nisam kod ribe u stanu, pa imam važnija posla

Nego:
Evo onda statistike iz mog domaćinstva:1808 napisao:Mogao si tako
da kažeš i da WP u tvojoj kući zauzima 66% tržišnog udela, jer dva od tri člana domaćinstva imaju WP.![]()
zastupljenost Androida i WP-a u mom stanu je 50-50, jer imam oba sistema, a živim sam.

Naravno tu se ne računaju sistemi telefona koji se ne koriste u svakodnevnoj upotrebi, a koji su fizički prisutni u stanu, u vidu male, ali odabrane kolekcije ranije korišćenih modela.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
E onda ovako, u mom domacinstvu, WP zauzima trzisni udeo 100% (930 i 535, devojka i ja), ako to prosirim na porodicu, moze da se doda jos iPhone4 caletov, i kevina Nokia 3300c - Android volsebno ne postoji.
Na mom odeljenju u bolnici situacija je sledeca:
Nacelnik ima neku Ashu, i Lumiu 520, nas dvojica imamo 930, jedan ima 830, jos jedan kolega 520, najstariji nam clan ima neku prastaru Nokiu, mislim 3200, jedan kolega ima neki LG onaj chocolate, i zamenik direktora ima neku Xperiu, i i5c. Znaci Android je najmanje zastupljen, a WP suvereno vlada.
Cifre ne lazu
Cinjenicno je stanje da WP u globalu ima mali trzisni ideo, ali da je na pojedinim trzistima drugi po zastupljenosti, ispred Apple-a.
Na mom odeljenju u bolnici situacija je sledeca:
Nacelnik ima neku Ashu, i Lumiu 520, nas dvojica imamo 930, jedan ima 830, jos jedan kolega 520, najstariji nam clan ima neku prastaru Nokiu, mislim 3200, jedan kolega ima neki LG onaj chocolate, i zamenik direktora ima neku Xperiu, i i5c. Znaci Android je najmanje zastupljen, a WP suvereno vlada.
Cifre ne lazu

Cinjenicno je stanje da WP u globalu ima mali trzisni ideo, ali da je na pojedinim trzistima drugi po zastupljenosti, ispred Apple-a.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Na kojim je to tržištima WP ispred Apple?, čisto sumnjam da takvo tržište postoji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
miodrage, Pošalji hitno te podatke Microsoftu, da se javno pohvale kako imaju dobru prodaju na pojedinim tržištima.

Ruanda i Burundi
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Italija, Rusija, bilo je o tome na Windows Central... Mrzi me sad da trazim clanak.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Na mikrotržištima - na primer, u njegovom ili mom domaćinstvu.
Kod mene u užoj familiji su sve Androidi, uz tri Ajfona i par "glupih" telefona - samo ja na WP.

Kod mene u užoj familiji su sve Androidi, uz tri Ajfona i par "glupih" telefona - samo ja na WP.

- znemanja
- Moderator
@Miodrage 'Ajd ostavi linkovi da potvrdiš te tvrdnje, nisam uveren u istinitost tog podatka.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Iskreno, ekstremno me mrzi da trazim, ali ima o tome na windows central, doduse stara je vest, negde sa pocetka godine
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
znemanja, Nije ispred ali ima pojedinih trzista gde su blizu jedan drugom po tržišnom udelu. Ovo sam kacio cini mi se u ovoj temi ranije, pa evo opet 
http://www.kantarworldpanel.com/global/ ... ket-share/

http://www.kantarworldpanel.com/global/ ... ket-share/
Festina lente.
- znemanja
- Moderator
^Tačno, u Rusiji i italiji su jako blizu, no, ipak i na tim tržištima Android je u velikoj prednosti.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kad se već priča o pojedinim tržištima.... sad videh sa gornjeg linka da u Japanu WP ima 0.3%, a BlackBerry 0,9%.
Znači li to da se BlackBerry vraća u život, kad tamo ima 3 puta više tržišnog udela od WP-a.
Znači li to da se BlackBerry vraća u život, kad tamo ima 3 puta više tržišnog udela od WP-a.

Stvarno mi je više muka od ovih vaših rasprava kao da ide vama u džep od tog udela u svetskoj mobilnoj industriji.
Da postoji način da se obriše ovde profil rado bih to uradio jer mi je pun... džep ovih rasprava koje se vrte u krug.
Da postoji način da se obriše ovde profil rado bih to uradio jer mi je pun... džep ovih rasprava koje se vrte u krug.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Pa to ti je forum,ima svega,vidis kako Miodrage ,pici dalje i ne obazire se previse
Nikad Android koristio a sve zna o njemu,to je normalno na svim forumima
Na recimo Xda ,tamo kada odem da se informisem ,takve budalastine i gluposti imas da vidis,da je ovo ovde jos i milina
Tako da, opusteno i uzivaj
Nikad Android koristio a sve zna o njemu,to je normalno na svim forumima
Na recimo Xda ,tamo kada odem da se informisem ,takve budalastine i gluposti imas da vidis,da je ovo ovde jos i milina
Tako da, opusteno i uzivaj
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba