Microsoft Lumia 950 (Dual sim)

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Re: Microsoft Lumia 950 (Dual sim)

Post od banet64 »

Evindzer,хвала, Mozo свакако у боји коже иако кажу да телефон тако личи на новчаник :) ,нисам више на инсајдеру...

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Stigao telefon :)
Sta ima od aplikacija da instaliram, a da to recimo nisam mogao na 730?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo napisao:Evi, ubeđen sam da potajno merkas ovaj telefon. Samo kad nam se pohvalis za koji mesec da L950 [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Nemam sad para za takve vratolomije. ;)
A i mali bi mi bio, da sad nešto uzimam, bila bi to varijanta XL. 8)

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Jel zna neko zasto trenutno na lumiji 950 nema 720p 120fps video?
a bio je:
https://www.youtube.com/watch?v=a_H-BDYVwEo

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

E ljudi, presao sam na insider-fast (dojadilo mi da stalno gledam vijesti sta su novo ubacili), i evo telefon radi odlicno. Kao da su jos malo ubrzali sve, pogotovo se ovo osjeti u odnosu na insider-slow koji sam imao od pocetka.
S obzirom da su im 950ke trenutno flagshipovi, velika je vjerovatnoca da insidere optimizuju prvo prema ovim telefonima.
Za razliku od lumije 730 koju sam prije imao, uvijek je bilo neko stucanja u insider programu. Medjutim za 950ku je druga prica.
Tako da preporucujem inisder, i to fast ring.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Konacno nadjoh vremena da napisem review nakon 6 dana koriscenja...

Dizajn - iako je telefon izradjen od plastike odlicno lezi u ruci, nema krckanja i skripanja, cak ni dugmica za pojacavanje zvuka i zakljucavanje jer sam citao negde da su neki imali problema sa tim. Subjektivno jako lepo mi deluje znak Windowsa na poledjini I okvir oko kamere.

Ekran - odlican, boje, osvetljenje, sve. Citljiv pod suncem, senzor odradjuje posao, a I definitivno odmor za oci je crna pozadina koja je karakteristicna za Windows.

Baterija - prosecno koriscenje izdrzi dan ili malo jace, prisutan fast charging, nemam generalno zamerki na bateriju.

Software - Nakon 2 dana koriscenja odradio sam 2 update-a I stigao je Anniversary. Sistem je fluidan, sve lepo radi, nema seckanja. Malo su osvezili OS sa animacijama i time sto su ubacili mogucnost da se menja pozadina na Startu. Notifikacije redovno stizu, nema kasnjenja, Viber me je prijatno iznenadio kako lepo radi i jedino sto bih skrenuo paznju u odnosu na Android jeste da je sporiji za koju milisekundu kada se krecem kroz samu app. Twitter, MTS centar, Telegram, mTalk... sve lepo radi, jedino sto bih zamerio je to sto na Telegramu nemam mogucnost kao na Androidu da kada slusam audio poruku i prinesem telefon uhu ne prebacuje zvuk sa zvucnika na slusalicu automatski, ali pretpostavljam da ce ovo morati da saceka neki update Telegrama za Windows platformu. Bing konacno normalno menja pozadine, svaki dan bez potrebe da se rucno radi u podesavanjima, sto je bio slucaj na WP8.1. Ono sto je novo jeste da se sada telefon osim double tap to wake up ima I mogucnost double tap to lock (tapne se dva puta na navigation bar). Svidja mi se isto tako i Mirror notifications, odnosno sinhronizacija notifikacija laptopa i telefona, tako da sada kada stigne sms poruka, propusten poziv, telegram, viber sve se prikazuje na laptopu i moze odmah da se odgovori na sms npr. da ne moram traziti telefon po kuci. Isto tako i Universal dismiss, obrise se notifikacija sa laptopa i sklanja se isto tako i sa telefona.

Eto toliko zasada, ostajem duzan slike sa kamere a to cu u temi Slike sa mobilnih telefona :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Znači, prvi utisak je pozitivan, nije ti žao što si menjao Neksus za Lumiju?
Kako ti se čini W10M u odnosu na WP sa L830? Kakav je SD808, oseća li se da telefon radi brže u odnosu na 830? Greje li se? Smetaju li ti softverske tipke na dnu, ili se na njih navikao na Androidima? Smem li da pitam koliko si platio telefon?
Eto, toliko od mene za noćas, a kad mi se priupita još nešto, opet se javljam. ;)
A do tada, uživaj, i da te služi odlično.
PS: ako nisi skroz iscrpeo svoje monetarne rezerve, jesi li razmišljao da pribaviš jedan Mozo u kožnoj varijanti? :)
Iskreno, to je jedino zbog čega bih se odlučio za 950 - u mom slučaju XL - pre nego za HP, iako je ovaj drugi, osim kamere, po svemu bolji.
Pozdrav!

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Pa tog HP-a nema a drugo kosta ko 2 lumie 950 xl. Kome kesh nije problem taj HP je trenutno najbolji W10 fon i neće pogresiti ako ga kupi. Sve do pojave Surface fon-a bice best by

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Zasad je sve pozitivno, nije mi zao posto me generalno ubija ono sarenilo na Androidu o cemu sam ranije pisao, a i Android vec duze vreme ne nudi nista novo. Azuriranja sam dozivljavao vise kao da bi se samo azuriralo a ne da bi se nesto novo ubacilo. Sada su dosli do tacke kada se gruva hardware i ko ce prvi na ubaci 4, odnosn o 6gb rama, itd.

W10M mi je za nijansu bolji od WP koji sam koristio dok sam imao L830, jer sam na njemu imao neke aplikacije koje su imale bagove sa pojedinim funkcionalnostim, sto vidim da je ispravljeno sa "desetkom". L950 je malo brza od L830 posto i ima bolji chipset, grejanje je prisutno do nekog trenutka prilikom punjenja, nakon toga telefon je hladan. Sto se samo koriscenja tice primeteno je tek tek grejanje, sto je bio slucaj i kod G3 pa i 5x u nekim trenutcima. Nisam jos stigao da isprobam navigaciju pa da vidim kakva je tad situacija.
Softverske tipke mi ne smetaju, izgleda da sam se u potpunosti navikao posle G3 i 5x modela, pa mi je sad cudno kada vidim hardverske kod Xiaomija kod drugara ili drugih Lumija. Bice da je sve stvar navike :)

Upravo si me podsetio na Mozo, skroz sam zaboravio a znam da si ti pisao. Ako imas neki sajt gde se moze poruciti rado bih pogledao :)

rock9855, Ja bih rekao da ce biti i kod nas, optimista sam :) Kosta ce sigurno puno u pocetku, svi oni tako krenu sa cenom ali verujem da ce se stabilizovati posle nekog vremena na neku koliko-toliko pristupacnu cenu. Inace slazem se da je telefon zver.
Festina lente.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Bice ubicasa cenom:D Alije bas strava fon:) Gde su mozo maske najjeftinije? 40-50 € je bas prebise za masku tj poklopac

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Apolo, rock9855, mislim da je ovo zvanična stranica:
http://mozoaccessories.com/shop/filters ... ia-950-xl/
Sumnjam da se mogu naći jeftinije od regularne cene, a sumnjam i da će im padati cena u skoroj budućnosti jer su, čini mi se, jedini zvanični MS-ov partner koji ih pravi i u kožnoj varijanti.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Mnogo je. Tim pre otkad sam video da je neko na KP prodavao dock za 45-50e.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Priznajem da je mnogo, i to baš mnogo. Ali, ona crna kožna sa crnim obodom je savršenstvo, tako da bih štrajkovao glađu 2 nedelje, ali bih je uzeo. ;)
Kad bih imao 950(xl), to jest. :)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Ne kazem, stvarno deluje lepo, elegantno, mocno... ali ja bih pre pojeo 2 bifteka za te pare :)))
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Hehe, dva bifteka ili jedna kožna maska - pitanje je sad. ;)
Ja bih pre masku, bifteke pojedem za pola sata i šta ću posle, a maska mi traje celu godinu. ;)
Daj koju sliku ako budeš u prilici, pa nam kaži kako se Lumija nosi sa G3 i Neksusom. :)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Jbg, ja jedem svaka 2 sata... Pojeo bih na kraju tu koznu masku hahahha
Sutra idem malo da svrljam po BG pa cu napraviti neke fotke, cele nedelje sam busy na poslu. G3 necu uzimati u obzir, jer nema smisla posto je I pored 5x totalni gubitnik. Tako da ce biti eventualno 5x sa L950.
Festina lente.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

5x je bez slota za memorijsku karticu?!

Sent from mTalk for Windows 10 Mobile

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Tako je, samo 16gb i 32gb verzija postoje.

Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

https://www.youtube.com/watch?v=T8PieuJfA00
Za sve vas koji je imate - a i za one je koji planiraju. :wink:
A onda i malo ulepšavanja :D:
https://www.youtube.com/watch?v=9mGSP-Z-cJI

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Koliko vidim kupices ti Mozo pa ce maska cekati telefon da dodje na stanje :D hahahha
Festina lente.

Odgovori