Vesti od Microsofta
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Re: Vesti od Microsofta
Na windows central ima tekst oko gasenja groove i postavljaju pitanje koja je sljedeca usluga koja ce se ugasiti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Pa, Groove je mogao jedino zbog Windows telefona da im opstaje, ko će ovako sa druge platforme odabrati baš Groove. Ni ne zna da tako nešto i postoji.

Ono kad su dešavanja toliko loša da se čak i Green sažalio, pa nas teši.Green napisao:Ma čim krene nova linija telefona, Microsoft će lansirati i novi muzički servis. Samo bez sekiracije...

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Gase svoju aplikaciju Groove, a guraju Spotify!? Nikad mi neće biti jasni ti ekonomski zakoni i kako oni funkcionišu ali dobro neko je debelo plaćen da o tome razmišlja, možda im je ovo najbolje moguće rešenje jer pretpostavka je da će sa time dobiti veću bazu korisnika. To što mi je Spotify ne poznat to ne znači da ostali svet nema pojma o čemu je reč, doduše ja koristim dizer za slušanje muzike jer sam pretplaćen na tu uslugu preko telenora i preko te aplikacije mogu da preslušavam svoju kolekciju mp3, tako da možda negde i postoji rezon da ima nije potreban Groove ako mogu da sklope deal sa Spotify-em koji verovatno ima veću bazu korisnika od njihove nativne app. Možda otuda taj ekonomski rezon da ne bacaju pare na aplikaciju koja je ograničena samo na win korisnike kad ovako mogu da imaju mnogo više korisnika pri čemu mislim da ne učestvuju u njenom razvijanju.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Majkrosoft je više od decenije radio po principu "Hoćemo i mi to što imaju drugi", pa je tako pravio gomilu nedorečenih servisa koji su se, najčešće vrlo slabo, takmičili sa servisima drugih firmi. Možda su napokon odlučili da promene nastup i ne takmiče se sa svima i po svaku cenu, pa možda i otuda gašenje GM, između ostalih stvari.
Da su pametni pa da pogase sve servise. Valjda im je sada jasno da nemaju slifa u tom polju
Da su pametni pa da konačno objave da im je sistem gecrkt. Da ova šaka jada korisnika konačno prestane mlatiti prazni slamu.
Hoće hoće, tako je i bilo sa s^3 i najokoreliji su prešli na druge marke i OS.. Tako će i ovi
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Ma najbolje bi bilo i kad bi i blic mogli da ugase da ni kao baterijska lampa ne sluzi. I policija da oduzima wp na ulici i da pise kazne... Postoje korisnici koji su navikli na jeftine uredjaje. Nema to veze sa heavy ili light user. Neko je navikao na top model iako samo zove i salje poruke i onda kada uzme lumiu 950 on oseti razliku u klasi u korist S7, S8 Ip6,7... Ako nekome nesto sluzi sto da se gasi i unistava?!? Presao sam i ja sa l532 na ovaj Gretel od 50$ i ne vidim da mi je nesto bolji ugodjaj na droidu. Uvek sam imao najjeftinije smartphone i wp je sasvim ok po tom pitanju. Sada je i android i to me raduje, bar ima izbora, ali opet, wp je odlicna ideja i uvek bi joj se vratio da ima novih uredjaja...i jeftinih:)
Sent from my A7 using Tapatalk
Sent from my A7 using Tapatalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Well... Here we go again... 
Sent from honor 8 lite using Tapatalk

srđan obradović, i tebi izgleda nije baš najjasnije da problem nisu jeftini telefoni, već bajat sistem. Bilo je jeftinih telefona, ali su ljudi shvatili koju budalaštinu od sistema koriste i ratosiljali se te gluposti. To što ste vas nekolicina još uvek vezani za Windows ko beba za majčinu sisu, je druga priča.
ma komšo, nema lepše posle "mlaćenja slame" otići na "sisu" 
Sent from my L550 using mTalk

Sent from my L550 using mTalk
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
A neki vezani za Android pupcanom vrpcom, jos iz dana kada je sistem pucao iz cista mira na dnevnoj bazi. Doduse i sad se to desava samo ne tako cesto.
Svako koristi sta zeli i sta mu odgovara.
Svako koristi sta zeli i sta mu odgovara.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Oni Gase zapravo Groove Pass, i to je servis za online slušanje muzike, a Groove Music aplikacija će ostati, jedino što neće imati tu mogućnost, a koja svakako nije bila dostupna za naš region. Groove Music će moći da pušta muziku sa telefona, muziku sa OneDriva, i verovatno bi joj promenili naziv sa Groove Music na samo Music recimo.
E sad, ko je koristio ovu uslugu, i ako hoće da pređe na Spotify, ono što je interesantno je da Spotify nema svoju aplikaciju za Windows 10 mobile. Ima samo neka third party aplikacija, i koja košta oko 1.000 dinara u Storu. Neka me neko ispravi ako postoji neko jeftinije rešenje za Spotify. Naravno, ima i tih drugih alternativa za koje w10m ima aplikacije, ali Spotify navodim iz razloga što ih Microsoft preporučuje.
Ali dobro je da im nisi dao taj savet, slučajno da te ne poslušaju. 
I Green, ne krenu ljudi sami od sebe u napad, neko počnu da odgovaraju na tvoje često otrovne komentare u kojima ih prozivaš kako mlate praznu slamu, kako su ovakvi i onakvi sladokusci, i slično.
I nisu ljudi shvatili da je bajat sistem, nego se Microsoft povukao, ali dobro, što je babi milo to joj se i snilo.
Ako se ovde sutra opet pojavi neko ko će vređati korisnike Androida - takvi kao ti ćete ga stvoriti. Možda je i tebe i 1808 takve stvorio neko ko je pljuvao Android, a vas to nekako lično pogodilo, i to sve tako u krug. Ali mani se tih gluposti, lepše će ti biti.
Srđane, svaka ti je na mestu, i sa svim se slažem.
Radujte se kad postoji izbor. Tako će svima nama biti bolje. Bez Windowsa sad trenutno i nema izbora jer za većinu iPhone ni ne ulazi u razmatranje zbog svoje cene, sav izbor se svodi na Android.
E sad, ko je koristio ovu uslugu, i ako hoće da pređe na Spotify, ono što je interesantno je da Spotify nema svoju aplikaciju za Windows 10 mobile. Ima samo neka third party aplikacija, i koja košta oko 1.000 dinara u Storu. Neka me neko ispravi ako postoji neko jeftinije rešenje za Spotify. Naravno, ima i tih drugih alternativa za koje w10m ima aplikacije, ali Spotify navodim iz razloga što ih Microsoft preporučuje.
Trebao je Google to da objavi u ono doba kad su svi hteli Androide da razbijaju o zid, a mnogi i razbijali.Green napisao:Da su pametni pa da konačno objave da im je sistem gecrkt. Da ova šaka jada korisnika konačno prestane mlatiti prazni slamu.

I Green, ne krenu ljudi sami od sebe u napad, neko počnu da odgovaraju na tvoje često otrovne komentare u kojima ih prozivaš kako mlate praznu slamu, kako su ovakvi i onakvi sladokusci, i slično.
I nisu ljudi shvatili da je bajat sistem, nego se Microsoft povukao, ali dobro, što je babi milo to joj se i snilo.
Ako se ovde sutra opet pojavi neko ko će vređati korisnike Androida - takvi kao ti ćete ga stvoriti. Možda je i tebe i 1808 takve stvorio neko ko je pljuvao Android, a vas to nekako lično pogodilo, i to sve tako u krug. Ali mani se tih gluposti, lepše će ti biti.
Srđane, svaka ti je na mestu, i sa svim se slažem.
Radujte se kad postoji izbor. Tako će svima nama biti bolje. Bez Windowsa sad trenutno i nema izbora jer za većinu iPhone ni ne ulazi u razmatranje zbog svoje cene, sav izbor se svodi na Android.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Koristim oba os-a i oba rade bez ikakvih problema, ne mogu reći da je jedan lošiji od drugog. Možda sam ja suviše skroman sa prohtevima i zadovoljan sa tim šta oba nude. Za 17 je najavljena poslednja nadgradnja windowsa fall abdejt, mada ja sam na poslednjem oficijalnom tako da me to i ne pogađa.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Toso, ti si mala beba po zahtevnosti. [emoji14]
Telefon koji mene preživi je kvalitet.
Evo na honoru 870+ h uptime i restartovan je zbog apdejta sistema inače bi gurao sigurno još možda i toliko. Ni jedna app nije pukla za to vreme, a baš koristim zahtevne app. Jbg, loš sistem, šta ćeš... [emoji38]
Telefon koji mene preživi je kvalitet.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Prilično sam ubeđen da je i Toši isto toliko i Lumia 730 stabilna jer je na AU, jer sam i ja sa Lumijom 532 na AU uz moje intenzivno jahanje telefona izguravao od apdejta do apdejta bez restarta. Na CU je sad drugačija situacija, ovde ga ja restartujem jednom u nedelju dana, ali opet - uz moje korišćenje, ne štedim ga. Što je loše, naravno, ali da koristim telefon koliko i većina ne bih ni primetio da nešto ne štima.
Ono što sam ja stalno govorio je da većina ljudi kupi telefon, instalira na njemu šta mora, i ne interesuje ga. Neće ništa ni da oprobava. Telefon je ogromnoj većini samo sredstvo za pozive, poruke, slikanje, internet, Viber i WhatsApp, i mejl.
Jedna moja drugarica nije videla da može da pokrene aplikaciju iz app drawera, pošto je ona bila u folderčiću, i otvarala ga je iz Stora. Ima Android. Druga drugarica ima Lumiju 650, i toliko je ništa ne interesuje da i dalje ima istu podrazumevanu pozadinu na svom telefonu, a nakon što sam joj ispodešavao telefon kad ga je kupila ona je nedeljama imala isti raspored pločica, tek sad mi se čini da je nešto promenila.
Neće ljudi da gube vreme na gluposti kao mi ovde dokoni.
To što ja radim sa Windowsom, ljudi ne rade ni petinu toga na svojim Androidima, zato što ih ne zanima.
Ono što sam ja stalno govorio je da većina ljudi kupi telefon, instalira na njemu šta mora, i ne interesuje ga. Neće ništa ni da oprobava. Telefon je ogromnoj većini samo sredstvo za pozive, poruke, slikanje, internet, Viber i WhatsApp, i mejl.
Jedna moja drugarica nije videla da može da pokrene aplikaciju iz app drawera, pošto je ona bila u folderčiću, i otvarala ga je iz Stora. Ima Android. Druga drugarica ima Lumiju 650, i toliko je ništa ne interesuje da i dalje ima istu podrazumevanu pozadinu na svom telefonu, a nakon što sam joj ispodešavao telefon kad ga je kupila ona je nedeljama imala isti raspored pločica, tek sad mi se čini da je nešto promenila.
Neće ljudi da gube vreme na gluposti kao mi ovde dokoni.

Losiji je android,nisam zadovoljan onim sto nudi.TosaNS napisao:Koristim oba os-a i oba rade bez ikakvih problema, ne mogu reći da je jedan lošiji od drugog. Možda sam ja suviše skroman sa prohtevima i zadovoljan sa tim šta oba nude. Za 17 je najavljena poslednja nadgradnja windowsa fall abdejt, mada ja sam na poslednjem oficijalnom tako da me to i ne pogađa.
sizif, komšo, ti to iz iskustva? 
miodrage, i tada je Android 200 hiljada puta bio bolji od sadašnjeg đubreta zvanog Windows, kome da bi radio kako treba, mora jedno 3-4 restarta dnevno. Vrh..
Ti uopšte nisi svestan šta sve ljudi rade s Android telefonom. 90% tih stvari nikad nije bilo moguće odraditi s Windowsom.

miodrage, i tada je Android 200 hiljada puta bio bolji od sadašnjeg đubreta zvanog Windows, kome da bi radio kako treba, mora jedno 3-4 restarta dnevno. Vrh..
Prosto je neverovatno da neko ko tobože prati mobilnu telefoniju može da izvali ovako nešto.гари napisao:To što ja radim sa Windowsom, ljudi ne rade ni petinu toga na svojim Androidima.

Ti uopšte nisi svestan šta sve ljudi rade s Android telefonom. 90% tih stvari nikad nije bilo moguće odraditi s Windowsom.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Hajde, molim te navedi konkretno šta ti to radaiš sa Win OS, a što ljudi ne rade na Androidu?гари napisao: To što ja radim sa Windowsom, ljudi ne rade ni petinu toga na svojim Androidima, zato što ih ne zanima.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
@green
iskustvo komšo naravno, šteta ne iskoristiti ravnicu u obe svrhe
@green @znemanja
Sent from mTalk

@green @znemanja
Msm da niste shvatili post/piscaгари napisao:...Neće ljudi da gube vreme na gluposti kao mi ovde dokoni.To što ja radim sa Windowsom, ljudi ne rade ni petinu toga na svojim Androidima, zato što ih ne zanima.

Sent from mTalk
Poslednja izmena od sizif u Sre, 04. Okt 2017. 10:01, izmenjeno 1 put ukupno.