Nagrade vernim korisnicima???

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Nagrade vernim korisnicima???

Post od Spyker »

Posto imam jednog dobrog prijatelja iz Engleske, koji dolazi u Srbiju jednom godisnje (bude mesec dana), svaki put se ispricam sa njim kako je tamo i sta ima novo... Recimo, njemu je internet sa protokom od 8mb/s 10 funti, sto mu dodje oko 1000 dinara.

E, sad, naravno, pitao sam ga koji telefon ima. Kaze n73 Music. I ja kazem koliko si ga platio? On mi kaze: "pa nisam lud da kupujem telefon"

I, sad ja se bacio u razmisljanje, nikako mi ne ide u glavu sta je radio. Znam da nije ukrao, posten je covek. I, pitam ga kako ga je dobio, a odgovor je bio sledeci:

Posto on spada u dobre korisnike, koji trose vise od 100 funti mesecno, oni njega nagradjuju telefonom svake godine. Znaci, dobio je tu n73ME koja je kostala oko 200 funti, sto je racun za dva meseca. Ostalih deset meseci su im isli u dzep, to jest nisu nista poklanjali.

I, on kaze, da je bio spreman da predje na vodafon, ali da zbog ovako necega nece preci (koristi O2 mrezu). I, srecni i korisnik i operater!!!

Zasto to kod nas ne bi moglo da bude!!! Recimo moj cale trosi skoro 500e u proseku mesecno, i nikad nista nije dobio. A, ako on ima tu karticu 6 godina, i placa 500e mesec, on im je dao lepih 36000e!!! Pa mogli su da mu daju nesto( bilo koji telefon na nasem trzistu je smesan naspram te cene), a ovako ce mozda promeniti mrezu, i sta ce oni onda???

P.S. Jeste off-topic, ali moram i ovo da napisem.
Kada je taj moj prijatelj stigao u Srbiju, nakon nedelju dana postar mu je doneo punu korpu nekih vina (srednje skupih, mada je bilo i jedno skupo.)

On nema pojma od koga je, i kada je pogledao, njegova banka mu je poslala za prijatan boravak!!! A, sto je naj zanimljivije, on u toj banci nije imao skoro uopste novca, sve pare je drzao u drugoj, ali nakon ovako necega, to mu je postala banka broj jedan :)

Eto kako moze sve da bude lepo... ;)
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

moj drug takodje u Engleskoj dobio tako Sony Ericsson W950,a internet placa 4/4 mbit posto ne moze u tom delu Londona bolji zbog centrale itd oko 15 funti tj on placa 24/xx al ima gore naveden.Ja cisto sumnjam da ce se to desiti kod nas,moj cale takodje dugogodisnji korisnik jedino dobije cestitku za Novu Godinu od Banke i od Telenora i naravno reklamni materijal :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Moram vam reci da je i Telenor pokrenuo slicnu stvar. Radi se o tome da su tetku pre nekih mesec dana zvali iz Telenora i rekli joj da zele da joj se zahvale za ukazano poverenje tj sto je na postpaidu vec deset godina (prvo na mobtelu naravno, pa na telenoru) i da povodom toga zele da joj ponude neke pogodnosti. Ona je meni ispricala neke stvarcice, ali iskreno jedino sto sam zapamtio je fora da joj svaki sledeci racun koji napravi stize sa 50% popusta! Sto kada se uzme u obzir da je ona solidan potrosac i da joj se saki racun krece izmedju 100 i 150e uopste nije lose! Pricas za 8000 i racun ti stigne 4000 :D

E sad ovo su jos uvek neproverene informacije jer ona nije bila u Telenoru, jer ne moze da stigne, vec im je prilikom tog razgovora rekla da posalju sluzbenika sa tim novim ugovorom. Cim se potpisivanje tog novog ugovora desi, pisacu konkretnije informacije i naravno da li postoji neka caka da se opet nesto podvali zamaskirano u ovu ponudu :)

U svakom slucaju, ako se ovo stvarno odradi, Telenor je na putu da donese kod nas tu praksu iz (telekomunikaciono) razvijenijih zamelja!

PozZ

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

То је нормално на западу. Ја знам доста људи који добијају тако телефоне, па чак доносе овдје и продају или дају родбини.
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Tesko da te to zaziveti kod nas u skorijoj buducnosti. Prvo te racune koje spominjete od nekih 100-150e pa do 500e...pa to mozda samo 1 ili eventualno 2% populacije u SR napravi svakog meseca. A posto nasi nece da idu na kvantitet nego da za sto krace vreme zgrnu sto vecu sumu pa i po cenu da zeznu korisnike tj. nas...Ne znam koliko je to pametno jer garant negde pri dnu strane tog famoznog ugovora kojim se tvojoj tetki Koren nudi 50% popusta na ostvareni saobracaj stoji da se obavezuje da ce koristiti njihovu mrezu jos toliko i toliko godina ili nesto sl.
Sto se tice onog da dele telefone korisnicima..pa to je normalna stvar u svakoj iole normalnoj zemlji gde provajderi razmisljaju na malo duze staze, ne poklanjaju ni oni telefone bas badava, imaju racunicu i finu zaradu na korisnicima i tim poklonima im daju samo stimulans da ostanu kod njih. Jednostavno, bore se da zadrze postojece i pridobiju nove korisnike

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa, gledaj, ako ti daju telefon u vrednosti od dva mesecna racuna, oni ti ustvari daju poklon u vrednosti 17% godisnjeg placanja, tako da oni zadrze dosta para (u njegovom slucaju preko 1000 funti, a on opet ostane srecan, i sledece godine opet potrosi preko 1000 funti.

Znaci, oni za 200 funti usrece korisnika, i dobiju 1000 funti od njega.

Kada bi nasi operateri tako gledali, stvar bi bila mnogo drugacija. A, oni uzmu zeznu te kad placas racun, i uzmu ti 100 dinara, a ti promenis operatera, i sta onda? Korisnik nezadovoljan, operater nezadovoljan, dok bi na onaj nacin bili oboje zadovoljni.

Jer ipak, uvek ce korisnik biti zadovoljan poklonom, a operater ce imati srecnog korisnika do sledeceg poklona (nakon godinu dana), i to se tako vrti u krug, i svima je lepo... Za razliku od nas, gde biras samo gde ce ti biti manje ruzno....
iPhone + CX300

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ima telekom nesto slicno tome vec duze vreme.oni koji naprave dosta poena ono bla bla bla i ostalo dobijaju laptop tv i ostale stvarcice.znam lika kome su skoro svakog meseca donosili nesto.2x su mu doneli tv.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Koren, nude i telefone, ne samo popuste ... neka se tetka raspita ... nije jedina koju su kontaktirali ... ima još ljudi, čuo sam ovu priču na par mesta još ...
Samsung Omnia HD 8GB

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Koren napisao:Moram vam reci da je i Telenor pokrenuo slicnu stvar.
Da pisali smo o tome

viewtopic.php?t=11147

Telenor ti pokloni krs telefon ali za deset godina vernosti. Za razliku od Telenora mt:s ima "Loyalty program"

Sa željom da se uspostavi što prisniji odnos sa korisnicima i iskaže zahvalnost na ukazanom poverenju, u oktobru 2004. godine, predstavljen je prvi "Loyalty program" u zemlji. Osnovan je mts club, čije članske karte dobijaju svi postpejd i Biznet korisnici. Članovi kluba dobijaju poene na osnovu visine svojih računa koje mogu da zamene za neki od poklona koji su za njih pripremljeni.

http://www.mtsclub.telekom.yu/

Da placas racune od 100 funti, ne da ces dobiti telefon, nego mozda dobijes i laptop... tipa

http://www.mtsclub.telekom.yu/pokloni.p ... &do=300000

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Jel to jos funkcionise? Znam dosta ljudi koji se zale da nisu jos dobili te clanske karte sa popustima. A i casopis tog cluba je, cini mi se, prestao da izlazi.
djuice user permanently deactivated.

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

funkcionice sasvim dobro
casopis je prestao da izlazi zamo pre mesec-dva
jer su rekli da ce mu promeniti koncepciju
i to je lepo pisalo u poslednjem broju koji je izasao
clanske karte dobiju svi automatski prvog ili drugog meseca
po zasnivanju ugovora
ali ko ima toliko para da trosi na mob svaka mu cast
ja nemam
Remember, remember
The 5th of November

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Moj kum je vec cetiri godine postpaid korisnik 064 mreze i dobija te nekakve poene u odnosu na velicinu racuna koji napravi. U MTS casopisu koji dobijaju svi postpaid korisnici svakog mesca pise sta sve moze da se uzme i koliko poena za sta treba. Na osnovu toga moj kum bi jedva mogao da uzme neki kozni novcanik ili neku bednu platnenu torbicu a o mobilnim telefonima, televizorima i lap topovima necemo uopste da razmisljamo... Eto tako stoje stvari, a on je pretplatnik 4 godine i mesecni racun mu nije ispod 900 din, koristi Bel 200. Pa sad vi vidite da li se isplati.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Toliko o tom programu prijateljstva...
Sada ce neko da kaze 'bolje ista nego nista'- jeste, bolje je, ali besmisleno ga je predstavljati kao da je, ne znam, ko zna sta... A i ne treba ocekivati drugacije, nije to nagradna igra.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

da ali ovde se nije pricalo o ljudima koji trose 900din nego o onim koji daju 100+e
a za te pare se dobijaju lepi bodovi
niko ni na telenoru ne dobija nista ako trosi 900din
tako da itekako ima smisla taj program prijateljstva
najzesce mi je od svega biti neki covek za vezu sa mts-om i rukovoditi saradnjom pa skupljati bodove iz citave firme i na kraju uzeto plazma tv ili laptop samo za sebe :roll: :roll: u firmi niko ne mora ni da zna, a velike firme trose i ne pitaju
Remember, remember
The 5th of November

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Kazi mi Batancev koji procenat naseg stanovnistva moze sebi da priusti da mesecno potrosi 100e+ na racun za mobilni? U ovoj zemlji je prosecna plata 320 evra, a to je skoro trecina plate? Kakav program prijateljstva, kakve gluposti... Oni ce za taj televizor da ti uzmu pare za 20 takvih. I to je poklon?! To je deracina i sisanje ovaca. Pruze ti prst a uzmu ti celo telo i dusu. Ovo je bre lopovska zemlja i svi hoce da isisaju krv ovom bednom i jadnom narodu.
Govorimo o nekoj Engleskoj, Francuskoj itd... Lepi snovi ljudi ali je stvarnost kod nas drasticno drugacija. Wake up this is Serbia!!! Evo ja sam jadni i ubogi student koji punom parom jase 4 godine svoje roditelje kojima je i 100 din mnogo ponekada, a i sestra mi je student. Da li se neko setio da nama studentima ponudi neke povoljnosti? Djavola!!! Nikome nije zanimljiv siroti student koji mesecno moze da potrosi 200 din kredita i ni dinar vise. Svi bi samo da DERU ovaj narod bez milosti i sazaljenja. Toliko o tome...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

... milost i sazaljenje su emotivne tvorevine, a emocije u savremenom poslovnom svetu ne postoje. Sve je u proracunima.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

Aleksaboy, pogresno si me razumeo
nisam ja nikada ni rekao da ima mnogo ljudi koji imaju velike racune nego sam odgovorio lobacevskom na njegov komentar da program nema puno smisla
i citava ova prica je pokrenuta zato sto je neko rekao da su njegovu tetku koja trosi mnogo na telenoru zvali i rekli joj da ce joj dati 50% popusta ubuduce
na kraju krajeva procitaj prethodnu stranu
nisi od pocetka ispratio ovu diskusiju
rekao sam takodje da bi bilo strava biti neko ko na racun firmine potrosnje sebi pribavi ogromnu korist a samog sebe ne izlozi nikakvom trosku i vrlo malom riziku

e konacno da docekam da neko postavi pravo pitanje o nama jadnim i bednim studentima
ovo ti je moj odgovor na sve tvoje/nase muke

http://www.etc.org.yu/index.htm
http://www.etc.org.yu/telekom.htm

jedan student moze 4 kartice da registuje pa mozes da obezbedis porodicu
a onda jos i sebi ili svima aktiviras ovu uslugu
0 dinara u biznet grupi
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=3213&Type=2

i ne moras da brines ni za sta
tj. ako si vec sada na mts-u
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ako vi smatrate da ima smisla nesto sto moze da oseti samo1 promil stanovnistva onda uredu (na vrednije stvari mislim, a ne na loptice skocice, kackete i sl.)
Sta bi imalo realnog smisla? Iskljucivo popusti na mesecni racun. Zasto? Jer popustom ti ustedis, a od ustedjenih para kupis sta zelis. Ovako, oni meni namecu koji cu mobilni ili laptop da imam, a mozda mi i ne treba, mozda bih ja pre isao u Tunis. Ko me je skontao, razumeo me je...

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

ocigledno ne znas ili ne razumes o cemu se radi
na mts-u ti mozes skupljati bodove ako hoces nesto vrednije a ako neces
mozes bodove menjati svakog ,meseca za kupovinu besplatnih minuta u mrezi i sms poruka
u zavisnosti od broja bodova mislim da se moze dobiti od 5-20 free minuta i isto toliko poruka
tako da demagogija o lopticama skocicama i kacketima ne stoji
jer svi mogu da sakupe dovoljno bodova i zamene ih za ove free minute i poruke
i sve ovo postoji samo na mts-u koliko ja znam
Remember, remember
The 5th of November

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

batancev, nisi ga dobro razumeo... J sam razumeo ovako:

Zasto ne bi bili ti bodovi recimo od koliko bodova toliko imas para i za te pare uzimas poklon :)

Recimo, sakupis 80,000 dinara i mozes da kupis sta god zelis do 1000e (ukljucujuci i letovanje)

Doduse, mozda bi malo trebao da se izmeni sistem bodovanja, ali bi bilo verovatno bolje.

Recimo je imam plazmu od 6000e(nisam preterao sa nulama), i sta ce meni recimo najbolji poklon, a to je plazma. Takodje imam i lap top, znaci ni on mi ne treba.... A, ovako bih mogao da uzmem sta god zelim...
iPhone + CX300

Odgovori