Slike sa mobilnih telefona
- materijalmen
- Banned
- Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- moonwalker80
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07
MilančeBGD, problem je u tome sto me ekran telefona laze sto se tice osvetljenja kada slikam, dok gledam preko ekrana slika izgleda dosta svetlije nego na kompu. Npr na ovoj slici meni je preko telefona izgledalo da je sve u redu, jeste da je bilo oblacno dok sam slikao i jeste da je bilo kasno uvece ali opet nisam mislio da ce biti ovako mracna slika. Mada sad mi je i drago sto je mracna jer me je naterala da je editujem pa je i ispala ovako dobro
Evo i originalne slike, a evo i obradjene, obe u velikoj rezoluciji. Mada nisam ih ja dzabe postavio u manjoj, na vecoj rezoluciji se vidi gubitak kvaliteta. Inace na slici je katedrala Svetog Stefana u kojoj se nalaze najvece orgulje na svetu.

LittlePrince Vidis meni je recimo ta kugla na cetvrtoj slici bas ekstra i slika ne bi bila zanimljiva bez toga, ali to je recimo samo moje misljenje. Sto se tice druge slike tj tamo gde ti kazes da sam trebao da podignem kameru da uhvatim vrhove zgrada opet zavisi sta smatras predmetom interesovanja na slici. Meni je recimo tu bila zanimljiva ulica koja se recimo uvija i nestaje medju zgradama kao kakva zmija, ali opet je to samo moja percepcija. Inace mesto gde je slikano je gradic Passau na granici izmedju Austrije i Nemacke, inace grad u kome je nekada ziveo Hitler
Jos jednom hvala na komentarima

LittlePrince Vidis meni je recimo ta kugla na cetvrtoj slici bas ekstra i slika ne bi bila zanimljiva bez toga, ali to je recimo samo moje misljenje. Sto se tice druge slike tj tamo gde ti kazes da sam trebao da podignem kameru da uhvatim vrhove zgrada opet zavisi sta smatras predmetom interesovanja na slici. Meni je recimo tu bila zanimljiva ulica koja se recimo uvija i nestaje medju zgradama kao kakva zmija, ali opet je to samo moja percepcija. Inace mesto gde je slikano je gradic Passau na granici izmedju Austrije i Nemacke, inace grad u kome je nekada ziveo Hitler

Jos jednom hvala na komentarima

- moonwalker80
- Entuzijasta
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
- moonwalker80
- Entuzijasta
LittlePrince, ma dobro je dok imamo svoja misljenja, nevalja kada prestanemo da mislimo
bobbysha, darkado, Bas mi je drago da vam se svidjaju slike
A inace je slikano sa K750i cam.drv. v8.54. Bice i treci set slika samo da ih uploadujem 
MilančeBGD, Dobra ti je ova slika sa ovim kuglama na zemlji, ja prvo pomislio da su to globusi , reko gde li je naso ovoliko globusa da poredja
kad posle vidim da se farba oljustila sa kugla 

bobbysha, darkado, Bas mi je drago da vam se svidjaju slike

MilančeBGD, Dobra ti je ova slika sa ovim kuglama na zemlji, ja prvo pomislio da su to globusi , reko gde li je naso ovoliko globusa da poredja

- moonwalker80
- Entuzijasta
bobbysha, aaaa, nemoj tako, slab sam ja za milanceta
us to on ima bolji telefon tj bolji aparat, a i vecu galeriju slika of kojih su neke stvarno mnogo dobre. ali eto i ja se trudim da napravim po koju dobru sliku
u svakom slucaju hvala.

Poslednja izmena od moonwalker80 u Uto, 01. Jul 2008. 02:35, izmenjeno 1 put ukupno.
cek,ti imas k750i koji pravi jako jako jako dobre fotke mislim ko .... mpx,kvalitet optike jeu pitanju a on ima jako dobar a koji on ima tel?pa boze ko da je bitno ko koji ima tel tvoje slike se meni subjektivno vise svidjaju kad ih sve posmatram a njegove pa reko sam vec jedna savrsena a jedna mi se npr ne svidja pa ponovo tako....a tvoje su sve odlicne...
milance nema ljutis =)

milance nema ljutis =)
- MilančeBGD
- Expert
bobbysha, kao sto sam napisao slike su bile napravljene samo radi testa camdrivera i bilo je point'n'shot 
Razmisljao sam da li da postavim, ali ucinio sam to jer neko voli da gleda takve slike, a i nisu svi zainteresovani za podesavanje telefona i gubljenja vremena na tome...
I nhf moonwalker80 ali mislim da ove slike ne bi tako dobro izgledale da nema PS
Ja licno vise volim da vidim slike koje nisu obradjivane(sa mob. telefona) ali opet lepo je videti neke koje su obradjene u nekom programu.
Sve moje slike su pravo iz telefona, neke sam probao da malo obradim u PS/GIMP i jako lepo izgledaju, ali ipak mislim da slike iz telefona nisu za tako nesto.

Razmisljao sam da li da postavim, ali ucinio sam to jer neko voli da gleda takve slike, a i nisu svi zainteresovani za podesavanje telefona i gubljenja vremena na tome...
I nhf moonwalker80 ali mislim da ove slike ne bi tako dobro izgledale da nema PS

Sve moje slike su pravo iz telefona, neke sam probao da malo obradim u PS/GIMP i jako lepo izgledaju, ali ipak mislim da slike iz telefona nisu za tako nesto.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- moonwalker80
- Entuzijasta
MilančeBGD, pazi to je sve stvar ukusa, recimo dali vise cenis original mercedes ili mercedesa obradjenog od strane AMG
mislim neko vise voli jedno a neko drugo. meni je recimo krajnji dojam bitniji tj krajnji utisak koji slika ostavi na mene. ako je slika extra direktno iz telefona onda je to super, a ako je extra uz pomoc nekog programa i to je opet super jer je krajnji utisak bitan (barem meni). Ali dobro to su ukusi, a onjima znamo da ne treba raspravljati 

- MilančeBGD
- Expert
Ma mozemo mi do sutra da raspravljamo
svako ima svoj ukus...
Mogu sad neki da gledaju ovo i da se smeju, i treba da se smeju jer mob.telefoni nikad ne mogu dostici kvalitet nekih fotoaparata i ove slike izgledaju smesno u poredjenju sa slikama sa fotoa

Mogu sad neki da gledaju ovo i da se smeju, i treba da se smeju jer mob.telefoni nikad ne mogu dostici kvalitet nekih fotoaparata i ove slike izgledaju smesno u poredjenju sa slikama sa fotoa

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt: