Kradeni telefoni
- nebitan_lik61
- Banned
- Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
sto se tice kradenih telefona i ja imam neprijatno iskustvo. Naime pre nekih godinu i po kupio sam novu n70 u prodavnici sa garancijom, da bi me posle 2 meseca kontaktirala milicija i rekla da je telefon ukraden. Na srecu pare sam posle izvukao. Zato kada uzimate telefone kupujte samo od pouzdanih prodavaca koji nece da vas zavrnu.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
jerkann, Da bi bili pouzdani dovoljno je da se kupuje kod ovlastenih distributera a takve je lako prepoznati:
1. Nece primiti devize - iskljucivo dinare. Ako primaju eure/dolare itd to znaci da krse finansijske propise -> ne posluju legalno.
2. Za kupljeni telefon izdaju UREDAN i ODSTAMPAN fiskalni racun. Ako racun pocnu da pisu rukom na bloku to je siguran znak da ne posluju legalno.
3. Izdace garanciju na originalnom garantnom listu, najcesce zasticenom hologramom, nikakve genericke garancije na fotokopiranim listicima.
4. Kutija mora biti originalna i sadrzaj kompletan. Ako telefon prodaju u kutiji koja nije originalna ili je kutija koja nosi znake operatera (Vodafone, Orange, O2 i slicno) to je siguran znak da ne dobijas legalan telefon.
1. Nece primiti devize - iskljucivo dinare. Ako primaju eure/dolare itd to znaci da krse finansijske propise -> ne posluju legalno.
2. Za kupljeni telefon izdaju UREDAN i ODSTAMPAN fiskalni racun. Ako racun pocnu da pisu rukom na bloku to je siguran znak da ne posluju legalno.
3. Izdace garanciju na originalnom garantnom listu, najcesce zasticenom hologramom, nikakve genericke garancije na fotokopiranim listicima.
4. Kutija mora biti originalna i sadrzaj kompletan. Ako telefon prodaju u kutiji koja nije originalna ili je kutija koja nosi znake operatera (Vodafone, Orange, O2 i slicno) to je siguran znak da ne dobijas legalan telefon.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Policija,kao što jerkann reče,proverava te stvari i traži ukradene fonove,kad baš mora i kad je ne mrzi.Onog trenutka kada ti staviš neku sim karticu u fon,IMEI se vezuje za nju i to je jedan od podataka koji se konstantno odašilje u komunikaciji sa mrežom.
Čudno je koliko su ljudi neobazrivi prilikom kupovine polovnjaka,iako znaju šta sve može da se desi.Evo,za vikend sam čoveku prodavao 9300,ni setio se nije da mi traži neki dokument na uvid.A nije klinac,balavac....ozbiljan čovek.
Već sam jednom pričao ovu priču,ali eto recimo,ja sam 2004 u radnji kupio "nov" telefon,kutija,garancija,poklapa se IMEI,sve....A dva dana kasnije sam morao da ga predam policiji,gde su se šlognuli kada su videli da imam naizgled originalno pakovanje,a drugo isto takvo stoji kod njih na stolu.Srećom,bare su mi asistirali u vraćanju novca od nesavesnog prodavca.U pitanju je neka mala radnja,koja se ovde ne reklamira,ali znam da još uvek posluje....
Pamet u glavu,to je jedina deviza.
Čudno je koliko su ljudi neobazrivi prilikom kupovine polovnjaka,iako znaju šta sve može da se desi.Evo,za vikend sam čoveku prodavao 9300,ni setio se nije da mi traži neki dokument na uvid.A nije klinac,balavac....ozbiljan čovek.
Već sam jednom pričao ovu priču,ali eto recimo,ja sam 2004 u radnji kupio "nov" telefon,kutija,garancija,poklapa se IMEI,sve....A dva dana kasnije sam morao da ga predam policiji,gde su se šlognuli kada su videli da imam naizgled originalno pakovanje,a drugo isto takvo stoji kod njih na stolu.Srećom,bare su mi asistirali u vraćanju novca od nesavesnog prodavca.U pitanju je neka mala radnja,koja se ovde ne reklamira,ali znam da još uvek posluje....
Pamet u glavu,to je jedina deviza.
loki13, pa kao što sam napisao gore,imao sam sve....s tim da je oštećena osoba takođe na uvid donela svoju kutiju,sa istim IMEI na njoj....ma dobro,davno je to prošlo,a ja sam dobio svoj novac nazad,samo sam eto pomenuo radi ilustraceije u kakvom smo vremenu živeli,a bogami kladim se da se takve gluposti i danas dešavaju...
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800