Next iPhone (4.0)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Mene je više zabrinula činjenica da je Apple, bar prema izveštaju, REMOTE uništio OS !!
Pošto od samog početka Aplle igra na kartu legalnosti korišćenja 3th app na njihovim uredjajima, da li to znači da će jednom ako dobije parnicu (nije još potegnuta) uništiti na isti način sasvim legalno i ostale iP, 3G, 3Gs koji su se "odmetnuli"???
Pošto mi je veoma dobro poznat način poslovanja US firmi, licenciranog SW i ugradjenih self-destruct and remote-destruct mehanizama u njima, ne bi me začudilo da u cilju viših interesa ili igrajući na kartu zastašivanja, legalnosti ...to uradi sa punom podrškom vlade, medija i pravosudja.
Daće npr 20-30 dana da se pokajnici vrate "jatu" resetujući uredjaje a onda za sve ostale "Contact service"
Naravno scenario može a ne mora da bude takav... Eh Orvele
Pošto od samog početka Aplle igra na kartu legalnosti korišćenja 3th app na njihovim uredjajima, da li to znači da će jednom ako dobije parnicu (nije još potegnuta) uništiti na isti način sasvim legalno i ostale iP, 3G, 3Gs koji su se "odmetnuli"???
Pošto mi je veoma dobro poznat način poslovanja US firmi, licenciranog SW i ugradjenih self-destruct and remote-destruct mehanizama u njima, ne bi me začudilo da u cilju viših interesa ili igrajući na kartu zastašivanja, legalnosti ...to uradi sa punom podrškom vlade, medija i pravosudja.
Daće npr 20-30 dana da se pokajnici vrate "jatu" resetujući uredjaje a onda za sve ostale "Contact service"
Naravno scenario može a ne mora da bude takav... Eh Orvele
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
gameforce, neće biti
Zar nije to od početka bilo, pa nigde nije upotrebljeno, osim za izgubljene ili ukradene uređaje, da informacije ne padnu u pogrešne ruke, a da mehanizam kontrole nad legalnošću softvera i multimedijalnog sadržaja nikad nije postojao (jer bi to zadiralo u, već toliko, i od strane mnogih, iskompromitovanu privatnost korisnika, a možda bi čak zaradili i neku tužbu za "trespass")
Pri čemu ne mislim na DRM, nego na način da se sazna da li je aplikacija krekovana ili ne. Kako bi se to izvelo? Spiskom odobrenih aplikacija? Ok, ali kad se ona već nađe na telefonu, recimo nije takvog tipa da konstantno zahteva update, kako onda? Uvek može postojati i program za zabranu pristupa internetu određenim aplikacijama (ne znam da li postoji, ali ne verujem da ga je mnogo teško napraviti). A to sa updateovanjem krekovane aplikacije sa matičnog servera je stvar koja je sahranila mnoge programe i na svim ostalim platformama (meni i na Symbianu, i na Win-u).
Jel može iskren i jednostavan odgovor na ovo, bez rasplinjavanja?
Mada mislim da se džabe trudim...... Zamolio sam da tema ne krene u ovom smeru, i sad pošto je prethodna (na moju preporuku - pljuvačka) zatvorena, tj. nije razdvojena na (1.) pljuvačko-afirmativnu, i (2.) informativnu (u vezi 4.0 software-a), sad je verovatno kasno da ova ne nastavi tamo gde je prethodna stala

Zar nije to od početka bilo, pa nigde nije upotrebljeno, osim za izgubljene ili ukradene uređaje, da informacije ne padnu u pogrešne ruke, a da mehanizam kontrole nad legalnošću softvera i multimedijalnog sadržaja nikad nije postojao (jer bi to zadiralo u, već toliko, i od strane mnogih, iskompromitovanu privatnost korisnika, a možda bi čak zaradili i neku tužbu za "trespass")

Jel može iskren i jednostavan odgovor na ovo, bez rasplinjavanja?
Mada mislim da se džabe trudim...... Zamolio sam da tema ne krene u ovom smeru, i sad pošto je prethodna (na moju preporuku - pljuvačka) zatvorena, tj. nije razdvojena na (1.) pljuvačko-afirmativnu, i (2.) informativnu (u vezi 4.0 software-a), sad je verovatno kasno da ova ne nastavi tamo gde je prethodna stala

Poslednja izmena od gargamel4 u Pet, 23. Apr 2010. 18:37, izmenjeno 3 puta ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
LittlePrince, nema potrebe da budes cinican
Ja i cirilicu i latinicu razumem 
Ti izgleda ne znas da citas latinicu, da ti napisem na cirilici:
Ја сам рекао, значи ја теби одговарам (не препричавам твоје речи) и кажем зашто би Епл плаћао Гизмодо-у за нешто што је у њиховом власништву (у овом примери ајФон 4Г који је у власништву Епл-а)??
gargamel4, ma dzabe, ja dizem ruke od Apple na ovom forumu, na ovom forumu mozes da dodjes ili da hvalis Nokiju, SE, HTC, ili da pljujes Apple...
gameforce, pa to je problem, mi Balkanci bi sve za DZ, sve da nekog za####mo... Apple odavno je u tim legalnim vodama, prodaje muziku/filmove/serije po veoma povoljnim cenama u svom iTunes store, pa i ove aplikacije za iPhone/iPod touch su skoro pa dzabe, 90% aplikacije je $0.99 sto je 74din.
Kad neko na Balkanu ima 500e za iPhone 3GS, ima i 30e za aplikacije, a za 30e moze da kupi oko 40ak aplikacija po $0.99.

Ti izgleda ne znas da citas latinicu, da ti napisem na cirilici:
Ја сам рекао, значи ја теби одговарам (не препричавам твоје речи) и кажем зашто би Епл плаћао Гизмодо-у за нешто што је у њиховом власништву (у овом примери ајФон 4Г који је у власништву Епл-а)??
gargamel4, ma dzabe, ja dizem ruke od Apple na ovom forumu, na ovom forumu mozes da dodjes ili da hvalis Nokiju, SE, HTC, ili da pljujes Apple...
gameforce, pa to je problem, mi Balkanci bi sve za DZ, sve da nekog za####mo... Apple odavno je u tim legalnim vodama, prodaje muziku/filmove/serije po veoma povoljnim cenama u svom iTunes store, pa i ove aplikacije za iPhone/iPod touch su skoro pa dzabe, 90% aplikacije je $0.99 sto je 74din.
Kad neko na Balkanu ima 500e za iPhone 3GS, ima i 30e za aplikacije, a za 30e moze da kupi oko 40ak aplikacija po $0.99.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
"Remote wipe" je moguć samo preko MobileMe i Exchange servisa ukoliko su podešeni na telefonu i može da ga inicira samo vlasnik istog. Ako je isključen Push servis brisanje kreće tek kada se sa telefona pokrene prijavljivanje na pomenute servise. A ako se oni izbrišu pre toga ili u offline modu, daljinsko brisanje više nije moguće. Uostalom, uređaj ne bi bio nepovratno uništen, restore softvera i rešena stvar. Cilj je zaštita i brisanje privatnih podataka. Taman posla da Apple krene da gasi uređaje, pa sahranili bi sami sebe.
Milanče, nema potrebe da dižeš ruke, baš naprotiv!
Milanče, nema potrebe da dižeš ruke, baš naprotiv!
● PRAVILA FORUMA ●
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
Miškoni, takva sam osoba, pokusavam, pokusavam, i u 90% slucajeva kad vidim da ne mogu da nesto uradim ili da doprem do nekog onda dizem ruke
(da li je to prednost ili mana, ne znam ni sam, zavisi od situacije
)
LittlePrince, ja sve vreme razmumem sta si ti napisao (od prvog posta), ali ti ja odgovaram na tvoju poruku, i kazem zasto Apple da placa bilo kome (u ovom slucaju Gizmodo-u) za nesto sto je u njihovom (Apple-ovom) vlasnistvu... Nema potrebe da placaju informaciju, da nije telefona ne bi ni bilo informacija, jel za internet vazi stara ali dobra: "pics or it didn't happen".
To bi isto bilo kad bi ti izgubio mobilni telefon, i sutra ga nadje neko i zove te na fiksni i kaze, plati mi 100 000e za telefon koji je ustvari tvoje vlasnistvo i koji si ti platio 200e. Da li ti razumes sta ti sve vreme odgovaram??

LittlePrince, ja sve vreme razmumem sta si ti napisao (od prvog posta), ali ti ja odgovaram na tvoju poruku, i kazem zasto Apple da placa bilo kome (u ovom slucaju Gizmodo-u) za nesto sto je u njihovom (Apple-ovom) vlasnistvu... Nema potrebe da placaju informaciju, da nije telefona ne bi ni bilo informacija, jel za internet vazi stara ali dobra: "pics or it didn't happen".
To bi isto bilo kad bi ti izgubio mobilni telefon, i sutra ga nadje neko i zove te na fiksni i kaze, plati mi 100 000e za telefon koji je ustvari tvoje vlasnistvo i koji si ti platio 200e. Da li ti razumes sta ti sve vreme odgovaram??

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Па није исто, јел је Гизмодо могао да врати телефон као што је и урадио а Јабука да плати да ови не објаве информације, информација није "Јабукино" власништво. Мислим да ти мешаш две ствари које су потпуно различите, продати телефон је једно а продати информацију је нешто друго. Телефон је материјална ствар и као таква може да припада некоме, информација није материјална ствар и можеш са њом урадити шта жели а припада особи (или више осба) која је има (у овом случају Гизмодо и "Јабука") и они је могу поделити свима за џ, само одређеним особама за џ или новац или је не објавити уопште из разлога што им то не одговара или је неко платио да се она не објави. И по мени је то велика разлика и нема никакве везе једно са другим (материјална ствар у овом случају има власника "Јабуку" а информација у овом случају имала два власника "Јабуку" и Гизмодо и свако има право да уради са њом шта жели а међусобно се могу договорити о заједничком деловању). Пошто нема правника да ме демантује ја остајем при своме и одустајем од даље расправе 

- gameforce
- Ex-Moderator
MilančeBGD, ili zašto da Apple plaća da dobije nazad ono što je namerno pustio da "iscuri" ?
Zašto isključiti takvu mogućnost marketinga?
gargamel4, zašto sve što nije hvalospev Apple nije za forum?
Jednostavno daj da zabranimo svima koji misle drugačije pa da nam sve procveta?
Ono što da sada NIJE BILO ne znači i da neće kada dobije legalnu osnovu.
Miškoni, preko Push servisa ide regularan način "osim ako se drugačije ne naredi"
Ko ti garantuje da u sw nema crv? Ili u novom 4.0 nema?
Vidjao sam mnoge telefone sa "bagovima" gde ti stigne "običan" sms i telefon je zablesavljen, što ne i sa obrisanim os?
I dalje sam uveren da je ovo pre svega marketing Apple i probni balon da se na forumima poput ovog vidi kakva je reakcija na "novitete".
Verujem da ma koliko mali bio za svetske razmere i ovaj sajt posećuju robot search-eri ključnih reči i dostavljaju informacije na pravo mesto.
Kada su probušili balon sada bi ga nazad ali da ne plate naravno ništa već LEGALNO kroz potraživanje kao da je ukradena svojina. Kao što rekoh Aplle i legalno ide u sasvim drugom pravcu od onog što mi balkanci možemo i da zamislimo.
Apple je to ne zaboravite!
Zašto isključiti takvu mogućnost marketinga?
gargamel4, zašto sve što nije hvalospev Apple nije za forum?
Jednostavno daj da zabranimo svima koji misle drugačije pa da nam sve procveta?
Ono što da sada NIJE BILO ne znači i da neće kada dobije legalnu osnovu.
Miškoni, preko Push servisa ide regularan način "osim ako se drugačije ne naredi"
Ko ti garantuje da u sw nema crv? Ili u novom 4.0 nema?
Vidjao sam mnoge telefone sa "bagovima" gde ti stigne "običan" sms i telefon je zablesavljen, što ne i sa obrisanim os?
I dalje sam uveren da je ovo pre svega marketing Apple i probni balon da se na forumima poput ovog vidi kakva je reakcija na "novitete".
Verujem da ma koliko mali bio za svetske razmere i ovaj sajt posećuju robot search-eri ključnih reči i dostavljaju informacije na pravo mesto.
Kada su probušili balon sada bi ga nazad ali da ne plate naravno ništa već LEGALNO kroz potraživanje kao da je ukradena svojina. Kao što rekoh Aplle i legalno ide u sasvim drugom pravcu od onog što mi balkanci možemo i da zamislimo.
Apple je to ne zaboravite!
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- Miškoni
- Administrator
Jeste, globalna zavera zvana Apple. I proročanstvo kaže da će 2012. sa izlaskom aJfona 6G doći do kraja civilizacije...
● PRAVILA FORUMA ●
- gameforce
- Ex-Moderator
Miškoni, da se držimo teme.
Ovde je priča o "slučajnom" curenju i to ne informacija nefo kompletnog uredjaja u pred-produkciji.
I tebi je poznata činjenica a to se lako može proveriti bilo gde da Apple ne radi tako što daje svojim zaposlenim telefone na proveru nego ih daje odabranoj grupi da idu na teren i da ga testiraju sa što je većom mogućom tajnošću. O FB, Twitterima iz pivnice...smešno u najmanju ruku.
Aplle je zbog manjih grešaka u curenju šutirao ljude na ulicu a ovog pivopiju eto nadjoše u malom bedaku ali naravno i dalje na istom mestu u firmi.
Istinu govoreći ne mislim da će tih 10 pa neka bude i 20% JB telefona koje ako i kada budu remote onesposobili biti neki problem.
Zašto?
Pa jednostavno kao što ti i reče hardware ostaje a korisniku preostaje samo da se prikloni čika Steve-u i klimne glavom. Pa dobro biću legalan (čitaj zarobljenik Apple magnata)
To je suština od koje ne možete pobeći.Vi se tretirate kao odmetnici od zakona i svaki Aplleov korak u smislu legalizacije je već odobren uz klimanje umnih glava u Kapitolu.
Tako bar ja vidim a i bar 50% onih koji nisu slepo zaljubljeni u Applovo statusno čedo.
OFF
Proročanstvo kaže da će 2012 kada izadje 6G on imati sve što imaju telefoni izašli 2000god.
Mada sumnjam u proročanstva....neće on ni tada biti kompletan da bi vas namamili na kupovinu 6Gs, 7Gts etc
Ovde je priča o "slučajnom" curenju i to ne informacija nefo kompletnog uredjaja u pred-produkciji.
I tebi je poznata činjenica a to se lako može proveriti bilo gde da Apple ne radi tako što daje svojim zaposlenim telefone na proveru nego ih daje odabranoj grupi da idu na teren i da ga testiraju sa što je većom mogućom tajnošću. O FB, Twitterima iz pivnice...smešno u najmanju ruku.
Aplle je zbog manjih grešaka u curenju šutirao ljude na ulicu a ovog pivopiju eto nadjoše u malom bedaku ali naravno i dalje na istom mestu u firmi.
Istinu govoreći ne mislim da će tih 10 pa neka bude i 20% JB telefona koje ako i kada budu remote onesposobili biti neki problem.
Zašto?
Pa jednostavno kao što ti i reče hardware ostaje a korisniku preostaje samo da se prikloni čika Steve-u i klimne glavom. Pa dobro biću legalan (čitaj zarobljenik Apple magnata)
To je suština od koje ne možete pobeći.Vi se tretirate kao odmetnici od zakona i svaki Aplleov korak u smislu legalizacije je već odobren uz klimanje umnih glava u Kapitolu.
Tako bar ja vidim a i bar 50% onih koji nisu slepo zaljubljeni u Applovo statusno čedo.
OFF
Proročanstvo kaže da će 2012 kada izadje 6G on imati sve što imaju telefoni izašli 2000god.
Mada sumnjam u proročanstva....neće on ni tada biti kompletan da bi vas namamili na kupovinu 6Gs, 7Gts etc
Rebel in heart.
Rebel in heart.
gameforce, bio bih ti veoma zahvalan kad bi uspeo da mi nađeš citat u kome tražim od tebe hvalospeve na BILO ČIJI račun. Pitao sam te vrlo konkretnu tehničku stvar, jer je prilično izvesno da dosta više od mene znaš o tome, a dobio sam odgovor da tražim cenzuru, time što sam zamolio da se držimo teme, jer ja mogu samo da zamolim, dok bi moderatori to trebalo da sprovode. Miškoni, je dao vrlo precizan odgovor kako to tačno funkcioniše (što, evo priznajem, nisam znao), "ali ne, to sigurno nije kraj i to mora da može i nekako drugačije". Pri čemu da imaju toliko rigidan stav po pitanju "home made mp3-ja" i 3-rd party app, ne bi izdavali sve obimniji i otvoreniji SDK, i ne bi bilo moguće puštanje (u plejeru) neautorizovanog sadržaja, a moguće je, znaš i sam.
Iz OFFa mogu da pretpostavim da, ne samo što postoji telefon koji "ima sve" (ovo me veoma podseća na slabije upućenu mušteriju koja u prodavnici IT opreme traži "najbolji kompjuter", i da ima "sve"), koji nema ograničenja, i koji je "savršen", nego je to čak dobrih 30% produkcije, a nevaljali Apple, ne želi u startu da napravi nešto funkcionalno i da "ima sve", nego tako zezaju pošten svet. Čak mislim da i intenzivno rade na mind controll chipu, i da će sledeća generacija imati i specijalnu vrstu radio talasa koja utiče na opadanje kose, sušenje ruku i još nekih ekstremiteta, i vodu u kolenu, a aktivira se na pomisao o pirateriji u prostoriji u kojoj se nalazi.
Iz OFFa mogu da pretpostavim da, ne samo što postoji telefon koji "ima sve" (ovo me veoma podseća na slabije upućenu mušteriju koja u prodavnici IT opreme traži "najbolji kompjuter", i da ima "sve"), koji nema ograničenja, i koji je "savršen", nego je to čak dobrih 30% produkcije, a nevaljali Apple, ne želi u startu da napravi nešto funkcionalno i da "ima sve", nego tako zezaju pošten svet. Čak mislim da i intenzivno rade na mind controll chipu, i da će sledeća generacija imati i specijalnu vrstu radio talasa koja utiče na opadanje kose, sušenje ruku i još nekih ekstremiteta, i vodu u kolenu, a aktivira se na pomisao o pirateriji u prostoriji u kojoj se nalazi.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
- Miškoni
- Administrator
gameforce, šta sprečava bilo kog proizvođača da daljinskim putem gasi uređaje? Uradiće to jednom i završiće za sva vremena. Nemam želju da raspravljam o temi jer se sve svodi na subjektivne zaključke.
Idemo dalje...
Lost iPhone prototype spurs police probe

Idemo dalje...
Lost iPhone prototype spurs police probe

● PRAVILA FORUMA ●
- MilančeBGD
- Expert
gameforce, ma da, teorija zavere... Takav je narod ove zemlje, navikao sam na takve stvari... Nazalost ja nisam takav, ne verujem u teorije zavere, prorocanstva, Bogove, baba Vange...
LittlePrince, pa nismo se razumeli
Ja tvrdim da "kradja" telefona i njegova prodaja ne bi donela i informacije koje bi bile 100% tacne, jer bez telefona te informacije bi mogle biti informacije bez dokaza.
Sam si rekao da je telefon materijalna stvar, sto znaci da nekom pripada ( u ovom slucaju je u vlasnistvu Apple-a), ne znam kakav je zakon u drzavi u kojoj je izgubljen i nadjen, ali normalno bi bilo da nesto sto je u necijem vlasnistvu to i ostaje, pa nije to 5 dinara...
Sto se tice boja
hm... cisto sumnjam da ce biti tolika ponuda, verovatno ce kao i do sada biti bela/crna, ali bilo bi lepo da se ubace i nove boje (kao i sto se uradilo sa iPod nano-om).
LittlePrince, pa nismo se razumeli

Sam si rekao da je telefon materijalna stvar, sto znaci da nekom pripada ( u ovom slucaju je u vlasnistvu Apple-a), ne znam kakav je zakon u drzavi u kojoj je izgubljen i nadjen, ali normalno bi bilo da nesto sto je u necijem vlasnistvu to i ostaje, pa nije to 5 dinara...
Sto se tice boja

- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- gameforce
- Ex-Moderator
Vrlo rado prestajem sa ovim "jeste-nije" samo ako mi kažeš, kod koga je to završio za sva vremena? Kod onih koji imaju "legalan" iP? ili kod onih 10% koji će ga nakon toga imati?Miškoni napisao:Uradiće to jednom i završiće za sva vremena.
Znaš koliko Apple zabole uvo za neke tamo u Zimbabveu, Kazahstanu ili Srbiji?
Oni i onako ne koriste kartice za kupovinu sw u dovoljnom obimu da bi bili interesantni.
Ugasiće ih remote makar samo da dokažu koliko su jaki i da zastraše one koji su im zanimljivi kao tržišta. Uradiće to uz sav mogući aplauz establišmenta.
Jeste... teorija zavere, jeste proročanstvo, jeste sve to ali ko ih malo bolje poznaje zna da jednom kada krene mašinerija zvana zakon oni to teraju dokle god ne isteraju do kraja. Mi Srbi jako lako odmahujemo rukom jer su nam gledali kroz prste naši. Ovde nema naših...
Kao što vidim, ovaj marketinški potez je urodio plodom i svi sada nestrpljivo čekate da zamenite svoje 3Gs ili šta god za novi 4G ili kako će se već zvati. Iz glava vam je izbrisao sve pomisli koje ste možda imali da bi da probate nešto novo...
GO APLLE!
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- MilančeBGD
- Expert
- Miškoni
- Administrator
gameforce, završio je kod svakoga kome će takav potez izazvati revolt do te mere da više neće ni pogledati Apple, bez obzira da li spada u legalne ili one druge. Da ne pominjem kako bi to bilo okarakterisano u IT svetu - katastrofa za svaku firmu.
Pa upravo me je želja za nečim novim i okrenula ka Apple-u. Kad se ostale firme probude (ne računajući HTC), vrlo rado ću razmatrati neki od njihovih uređaja i radovaću se tome. Zaista ne znam šta je kod tebe izazvalo ovoliku dozu mržnje (ne vredi da poričeš, prosto kipi iz tebe), ali te jako sputava da i ti probaš nešto novo...
Čitam i ne verujem, reci mi da se šališ!?gameforce napisao:Iz glava vam je izbrisao sve pomisli koje ste možda imali da bi da probate nešto novo...

Pa upravo me je želja za nečim novim i okrenula ka Apple-u. Kad se ostale firme probude (ne računajući HTC), vrlo rado ću razmatrati neki od njihovih uređaja i radovaću se tome. Zaista ne znam šta je kod tebe izazvalo ovoliku dozu mržnje (ne vredi da poričeš, prosto kipi iz tebe), ali te jako sputava da i ti probaš nešto novo...
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ahahahhahahaha, odavno se nisam ovako nasmejaogargamel4 napisao: Iz OFFa mogu da pretpostavim da, ne samo što postoji telefon koji "ima sve" (ovo me veoma podseća na slabije upućenu mušteriju koja u prodavnici IT opreme traži "najbolji kompjuter", i da ima "sve"), koji nema ograničenja, i koji je "savršen", nego je to čak dobrih 30% produkcije, a nevaljali Apple, ne želi u startu da napravi nešto funkcionalno i da "ima sve", nego tako zezaju pošten svet. Čak mislim da i intenzivno rade na mind controll chipu, i da će sledeća generacija imati i specijalnu vrstu radio talasa koja utiče na opadanje kose, sušenje ruku i još nekih ekstremiteta, i vodu u kolenu, a aktivira se na pomisao o pirateriji u prostoriji u kojoj se nalazi.

gameforce sigurno se salis, jel da? Reci mi da si se samo salio... Kakvo crno gasenje uredjaja... pa Orvelova 1984. nije tako mracna kao ti...
JA sam mislio da smo mi ovde vecinom svi otvoreni ka svemu novom, i da jedva cekamo bilo sta novo da se docepamo toga, da vidimo kako radi, kad ono ima i nekih koji ne bi uzeli iPhone u ruke da ih ne opogane, jer je moguce da im je cika Steve poslao u iPhonu smrtonosnu dozu antraxa, ili bubonske kuge ako samo pomisle na JB aparata.... Neka ga ugase remotely, 200% sam ubedjen da ce moci da se uploaduje novi software. Na kraju krajeva, lik je na youtube okacio klip u kome pokazuje kako se pokrece Android na iPhonu. Need I say more?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!