E52 ili E72

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

E52 ili E72

Post od annaBG »

Koji odabrati od ova dva modela?
Vec 7 meseci sam bila prezadovoljna sa E52,ali posto su mi ukrali,moram uzeti nov,pa se razmisljam da li opet E52 ili da promenim,pa da uzmem E72?
Naravno,dolazi u obzir i neki treci modela,li ja nesto nisam primetila jos koji da mi je zanimljiv :unsure:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

annaBG, a taman smo ga podesili kako treba i sad to, a da si mu ubacila 'F-Secure Anti-Theft' imala bi nadu da ga pronadjes.
Ovako obadva uredjaja su slicna ali ako se snalazis sa qwerty tastaturom onda odaberi njega jer ces dobiti i kameru sa 5 mp. i auto fokus.
Moj predlog je za E72.
E72 i E52

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Imao sam E52, resio sam ga se posle 2 meseca... vec 2 meseca imam E72, i prezadovoljan sam, qverty tastatura je odlicna, znaci vise ne umem da kucam poruke na "obicnoj", kamera je ok, kvalitet izrade je znantno bolji nego na e52 (odnosi se na poklopac baterije). odlican telefon, bolji od e52...

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Bas sam bila prezadovoljna sa E52!!7 mesci ga koristila i odlicno se pokazao.Lak za koriscenje,lep,a sto mi je najvaznije baterija koja drziiii duuugo!

Pre E52 sam koristila Motorolu A1200,zanimljiv telefon,ali je na kraju poceo mnogo da me nervira.Pre svega zato sto poruke sam morala da pisem olovcicom,a to znaci-stanem,u jednu ruku olovka,u drugu mob,pa kucaj.I to me je zamaralo,jer nisam mogla sto se kaze zmurecki da pisem,dok vozim da otkucam poruku.Uvek sam morala da gledam u telefon i da mi dve ruke budu slobodne.....Zato se malo bojim da kupim E72,to mi je jedini razlog.Malo mi je neobican i ekran...tripujem se da je na E52 pregledije,onda da je E72 glomazniji,pa da je zato E52 prakticniji...

Sa druge strane E72 mi se cini nekako kvalitetnije,a i bronzana boja je prelepa.
mb011, da li je baterija nesto slabija na E72?Sto si se tako brzo resio E52? :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja sm citao da i telefon E72 dugo koristi bateriju posle punjenja. Najbolje neka ti potvrde vlasnici. Lepa su obadva i e52 i e72 sto se tice toga i ja bih se tesko odlucio, ali to kucanje poruka.... Najbolje da sama negde probas pa da procenis sta ti vise odgovara.
Ali E72 ima neodljivi ozbiljniji biznis izgled tako da ja mu nebih mogao odoleti.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

annaBG, sto se baterije tice isto iskustvo je kao i sa e52, znaci kad ga skines sa punjaca uz ogromno drndanje 3-4 dana, ako samo pricas i pokoji sms, onda i po 7 dana
::luv phonez::

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Koliko znam Anči, nisi baš dummy user, znaš neke stvari o telefonima..........oba ti nude istu Symabian funkcionalnost s tim da ako mnogo kucaš poruke, mailove, SNS, office onda znaš prednosti qwerty-ja, dok ako voliš na slepo da kucaš sa numeričkom tome nema premca ali je dosta sporije.

Takođe ti ne preporučujem da kucaš i voziš tj. nemoj da se zakucaš nekome u zadnji branik. Jedna poruka nije vredna toga. Kod malo slabijeg korišćenja (plejer razgovori SMS) baterija traje i po 5 - 6 - 7 dana (kolega potvrdio), kod prosečnog (GPRS) oko 3 dana a verujem da može da se sprži i za 1 ako preteruješ kao ja :oops:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Xexexe hvala vam mnogo na pomoci.
Kucam dooosta poruka,vise nego pozivi,lakse mi da pustim sms,nego da caskam :)
Cesto koristim i internet,pa mi se cini da je preglednost ekrana na E72 bolja nego na E52.
Sto se tice kuckanja poruka u kolima,xexe slazem se,necu vise :oops:

gargamel4, napisao si da je brze kuckanje sa qwerty,hm...to i se dopada :)

deksicom, volim te poslovne telefone,a pogotovu ova brzonzana boja je mmmmm :D
Da E52 ima u bronzanoj boji,kupila bih ga ooodmah.Na Nokia sajtu pise da ta boja ima na nasem trzistu,ali nigde je nema u prodavnicama

Moracu negde da isprobam,ali nigde ne daju da se upali mob :disgust: :wacko:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Meni baterija traje 4-5 dana na e72, uz solidnu upotrebu, ponajvise za internet ali i sms i pozive. Mislim da je po tome slican sa e52. Ja sam e52 prodao jer me je jako nervirao pokopac baterije koji je suvise tanak pa se ugiba pri koriscenju. Posle njega sam imao 6303 dve godine skoro, a onda sam preko paketa uzeo e72. Stvarno savrsen telefon. Premisljao sam se zbog qwerty tastature, ali ona ispade najveca prednost. Neces pogresiti ako ga uzmes Anna. Inace moj je upravo taj braon (bronzani) i stvarno je super lep ;)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Xexexe da to je stvarno opaka boja,mnogo lepo izgleda.E pa hvala ti na savetu.Znaci nema problema oko kucanja...Volim da brzo otkucam poruku,jer ih stvarno dosta saljem,pa se zbog toga kolebam.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

U Mobilwoodu su imali bronzani e52, naši iz firme su kupili nekoliko komada ali to je bilo jesenas....... mada oni generalno iako sarađuju sa zvančnim uvoznikom imaju katastrofalan izbor - samo sam hteo da kažem da ga ima na našem tržištu.

Bronzani e72 nisam video ali pretpostavljam da ima i njega.

Inače negde u temi o servisiranju je neko od servisera pomenuo da e52 zbog malo prostora unutra ima jako takne ploče i da je samim tim manje otporan na padove i ideformacije što ako se desi kasnije može uticati na funkcionalnost i ispravnost, a i meni jako smeta završna obrada poklopca pod prstima. e72 mi deluje čvršće (ako si već zapela za Symbian :lol: )

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Ima???Bas cu ppogledati!!!bila sam u Alpha copy i u Mobisu (mislim da se tako zove ona radnaj u prizemlju u Uscu) i kazu da nema i da ne veruje da ce dobijati :(
Prosto ne znam gde vise da gledam,a da je rec o ovlascenom prodavcu gde imam 2 godine garanciju.

U Mobilwoodu nemam neko lepo misljenje.Deluju mi kao one male bezimene radnjice(nekada ih je bio pun grad),koji prodaju telefone,pa za dva meseca zatvore radnju.Kao prevaranti mi deluju :)

Xexexe pa da Symbian mi se nekako cini najjednostavnijim i da je najbolji za moje potrebe.Ovaj operativni sistem koji je u E72 i u E52 mi je mnogo lepsi nego onaj u E71...on mi je bljak:)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ono što sam ja saznao je da kad brand ima zvaničnog uvoznika da mora od njih da se uzima i da ti je manjeviše svejedno gde si uzela aparat jer uvoznik obezbeđuje servis (Motorola npr. nema uvoznika i predstavnika pa za njih važe pravila iz 90ih), kao i da po novom zakonu o zaštiti potrošača na svu elektroniku (čak i da ti prodavac sam ne da) imaš garanciju 2 god. (a da čak možda možeš i da ih tužiš ako nije tako).

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

definitivno E72. qwerty je samo prednost za poruke, videces i sama za par dana koriscenja... cvrsci je, lepsi, tezi pa bolje lezi u ruci...itd... 8) 8) 8)
ili sacekaj E6 sa novim symbianom i touch screenom sa qwerty-jem :wink: :wink: :wink:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Koji će da košta 400+evra............. :dry:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Pa da,garant ce da bude minimum 400e.Koliko god da je simpatican,ne vredi toliko :shock:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

I šta bi na kraju? e72? Znam dosta ženskog sveta koji ih furaju posledjnih godinuipo dana.... Mada ako imaš malo više para a voliš qwerty možda neki DesireZ :P (oko 330-350 se kreće u oglasima)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Cekam da dobiju bronzani E52 pocetkom maja,tako mi rekose...Ako me zavrnu,auuuuu grrrrr :x :angry: :shock: :wacko:

Odgovori