Koliko kasni informacija o potrosenosti racuna MTS
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 29. Okt 2007. 05:01
Koliko kasni informacija o potrosenosti racuna MTS
Da li neko zna koliko kasni informacija o potrosenosti racuna (dinara, poruka, prenos podataka...) kod mobilnih provajdera? Mislim na *797#, konkretno kod MTS-a. Naime, kad bih hteo da proverim koliko mi trosi Skype na mobilnom, kako bi to tacno mogao da znam? Sada sam se nekoliko puta 'kacio' sa Skype-om po recimo dva - tri minuta a *797# mi pokazuje kao da nista nisam potrosio. Lepo i odmah mi pokaze za SMS pa cak i za minute razhovora (mozda sa do desetak minuta cekanja) ali nikako da skontam "prenos podataka" i taj bonus...
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Neredovni učesnik
^
Znaci ovako: Send Data - 226,47kB All Received Data - 216,96kB To je za logovanje Skype-a i razgovor od minut ipo. Veza je dobra, stabilna, zvuk kasni zanemarljivo. E, sad... 1kB je 0,05din sto znaci 216,96X0,05=10,848din. Sto znaci da je u principu skupo do jaja. Naravno, ako se racuna samo Received Data, mislim da nije bitno ono sto se salje, ili gresim? Ako se i to racuna (mada ne verujem) onda je sumanuto koristiti Skype. Nesto bolja varijanta je MIX NET S paket u kojem ima 200MB "Prenosa podataka u domaćem saobraćaju uključenih u pretplatu" i jeftiniji su skoro duplo po kB plus 200 SMS isto ukljucenih u pretplatu za razliku od MIX 400 paketa gde ima 100 SMS ukljucenih u pretplatu i nema nista od Internet-a ukljuceno u pretplatu.
Znaci ovako: Send Data - 226,47kB All Received Data - 216,96kB To je za logovanje Skype-a i razgovor od minut ipo. Veza je dobra, stabilna, zvuk kasni zanemarljivo. E, sad... 1kB je 0,05din sto znaci 216,96X0,05=10,848din. Sto znaci da je u principu skupo do jaja. Naravno, ako se racuna samo Received Data, mislim da nije bitno ono sto se salje, ili gresim? Ako se i to racuna (mada ne verujem) onda je sumanuto koristiti Skype. Nesto bolja varijanta je MIX NET S paket u kojem ima 200MB "Prenosa podataka u domaćem saobraćaju uključenih u pretplatu" i jeftiniji su skoro duplo po kB plus 200 SMS isto ukljucenih u pretplatu za razliku od MIX 400 paketa gde ima 100 SMS ukljucenih u pretplatu i nema nista od Internet-a ukljuceno u pretplatu.
-
- Neredovni učesnik
: Znaci ukupno 22din za minut ipo razgovora Skype-om! Pa to nema pojma. Ali ima jos jedan problem. Vidim u listingu da imam 5970kB, znaci to je 298din. Imam i 68 poruka vise nego sto je u okviru uracunatih u paket znaci to je jos 200,6din. Sto je ukupno 498din. Na pocetku sam imao 2832din bonusa a sad imam 1770din bonusa sto znaci da su mi skinuli 1062din. na cega je otisla razlika od 498din (data + poruke) do 1062din ukupno skinutih, znaci negde je nestalo 564din?! Jeli to uobicajeno da se tako krade ili ne?
Pregledao sam detaljno listing/racun vise puta i to je sve! Nema problema, zna se da kradu ali mislim da je to ipak previse!
Pozdrav!

Pozdrav!
-
- Neredovni učesnik
Pa ja sam zbog kradje presao sa pripejd na postpejd. A ranije sam (pre 4 - 5 godina) sa postpejda 063 presao na 064 isto zbog kradje i to nenormalne! U medjuvremenu sam probao i VIP ali su nekako "mlaki", nemaju nista sto bi me zainteresovalo iako najmanje kradu, bar pripejd koji sam koristio VIP-ov. Znaci MIX NET S nije losa varijanta ako se koristi Internet. Dobro, medjutim nije lose ni ono sto nude ako se navija za Zvezdu ili Partizan. Mene to sportski ne zanima ali uopste medjutim nije losa opcija koju nude. Ima li neko ko je to probao?
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Neredovni učesnik
Pa provalio sam tako sto sam otisao u "inostranstvo" (Montenegro) i ostavio karticu kuci a po dolasku, posle dvadesetak dana, manje na racunu skoro 300din. I to nije prvi put. Kad sam se u poslovnici pozalio na to odgovor je bio "mora da je neka greska kod vas na telefonu". I onda sam resio da se vise ne zezam sa dopunama, ovako bar imam stalno mogucnost da zovem. Desavalo mi se da 1000din traje samo nedelju dana, sto je skoro nemoguce. Jedino ako se posle svakog poziva proveri sa *100# onda je sve ok, ali ko ce to stalno da radi. I jos par ortaka su isto zakljucili i resli na postpejd!
Pozdrav!
Pozdrav!
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja sam 11 godina bio na mt:s, i nemam prituzbi ni na kakve kradje. Mozda sam i ja neverovatni srecnik? Ko ce znati
Elem, evo supruzi sad dosao racun uvecan za nekih 310 din, ja gledam, pitam nju jel slala ovo ono, posto ona bas i ne pazi, kaze 2-3 parkinga ako je poslala, i to je to. A ja joj uzeo c3-01, i zakljucio sam da sam telefon pravi konekcije na net, pa kad sam sva podesavanja prepravio, sada lepo sve radi, ali i dalje pratim. Ipak je do mene bilo:D

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!