iPhone 4 vs combo(tablet + E72)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

iPhone 4 vs combo(tablet + E72)

Post od Adams »

Od prilike se iz teme moze videti moje dvoumljenje. Doslo doba da jos malo treba da kupim novi telefon pa imam par dilema. Naime,prva pik mi je bio sim free iPhone 4,medjutim posto putujem cesto nosenje lap-topa pocinje da mi pravi probleme. Zato sam pomislio da bi kupovina tableta bila dobar izbor + neki telefon koji ima dobru bateriju i prvi koji mi je pao na pamet je E72.
Od tableta sam mislio Flyer ili Ipad1. E sad,tablet je prenosiviji od lap topa,ali ne i od telefona a surf mi je veoma vazna stavka.
Pa me interesuje vase misljenje da li je bolje imati all in one kao sto je iPhone ili ovako 2 uredjaja?
I ako uzmem tablet sa 3g konekcijom,da li nuzno moram da potpisujem ugovor sa operaterom za karticu(Telenor) ili postoji ona opcija da se duplira kartica pa da MB sa telefona koristim i na tabletu.Ovo mi je palo napamet posto znam da kartice mogu da se dupliraju tipa ako se koristi za hands free u kolima ako su valjda post paid ugovori ili tako nesto. :)
Nokia Lumia 1520

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Ako se odlucis za kombinaciju sa android(za jabuku ne znam) tabletom znaj da ti ne moze u potpunosti zameniti laptop(npr. ogranicenja kod PDF-a ili obrade teksta).
Ja sam se zapalio za Transformer :) http://www.youtube.com/watch?v=dIQjHXYupw0

Ako se odlucis samo za telefon razmisli o http://www.youtube.com/watch?v=Xion_3xC ... re=related

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Adams, Ako ti se svidja ideja o petoinčnom telefonu, mogu da ti ponudim Dell Streak u zamenu za HD2...? :D hehe, sad kad sam se odlucio da prodam Dell-a, samo se reklamiram svuda... :lol:
Ali ozbiljno, ja trazim hd2...
Samo nek se rolaju....sarme.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

ione, sto se tice Note-a,veoma je zanimljiv telefon(tablet?) pogotovo zbog one njegove olovcice koju su izgleda veoma lepo podesili,medjutim citiracu jedan komentar sa youtuba o njemu:
Preveliki da bude telefon,premali da bude tablet-Savrsen da bude neupotrebljiv. :)
Stvarno ne znam u koji bi dzep leti mogao da mi stane i kako bi islo kuckanje poruka na njemu. Nosio sam HD2 i mislim da je 4.3 inca maksimalno za moju saku jer imam veoma male prste. Plus sto ce izgleda kada stigne da bude bezobrazno skup pa ce verovatno prevazici ovaj cenovni rang.
Pera Detlic, Moj HD2 mi je letos pregazio automobil :smutny: tako da sad ,,setam'' malo E90. :)
Jos jednom da pitam da li neko zna da li mogu da dupliram karticu? :unsure:
Nokia Lumia 1520

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

moze viewtopic.php?t=24161&highlight=kloniranje
ako ti laptop koirisiti za surf/mail/zabavu onda moze da ga zameni tablet. vise sam za varijantu tab + ok smartphone nego extra smartphone.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ha, zanimljiva dilema, i sam imam slicnu, naime, da li da menjam iPhone4 za iPad2 i neki krs telefon. Ako si vec smislio tablet, onda ako mozes uzmi iPad2, ipak je daleko brzi i jaci od prethodnika, dvojezgarni procesor i bla bla... Ako ipak ne znas sta da radis, savetujem ti da ozbiljno uzmes iPhone4 na par dana u ruke, i da pokusavas sve zivo sa njim... Za neki light surf je ok, ali za nesto vise... Hmmpppffff.... Jednostavno, tu mi treba minimum 7-10". Sve ispod toga.... netje da moze, barem ne kod mene.
E sad, tablet kao takav ne mozes svuda da nosis, a telefon mozes...
Sto se dupliranja kartice tice - odmah da znas NEMOGUCE!!! Ja sam hteo da napravim nekoliko kartica sa svojim brojem pa da ubodem u razlicite telefone (tipa da imam za iPhone4, da imam kad idem na pecanje pa da ne nosim iphone, ili za radionicu, garazu...).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Zligor, Uglavnom da,sad kad sam na faxu nemam vremena za neke ozbiljnije stvari...
miodrage, iPad 2 mi je previse skup.... :(
Ono sto me starno ,,odusevljava'' kod Telenora da je da Flyer prodaje za 57.000 uz najjeftiniju tarifu od 800 dinara. Pa vise se isplati da se na oglasima kupi za 330e i da se uzme ova tarifa.
Sad me smorise ovo za karticu....jer mb za telefon nikad ne mogu da potrosim a da uzmem jos 1 paket mi je mLogo... :/
Sta mislite,koliko ce Note da kosta ako ga uzme neki od operatera... :)
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Adams, 200-300 jura uz najjace pakete :D
Ili da cekas Asus PadFone :D to je prava stvar za tebe :D http://event.asus.com/mobile/padfone/

Vise info: http://goodereader.com/blog/tablet-slat ... onsidered/

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Ja mislim da tablet nije ni malo korisna stvar,bolje kupiti mini laptop t.j mini net book sa ekranom od 10 inca,kao sto je Asus eeee101,17000 kosta,ima Intel Meego operativni sistem,baterija traje 10 sati...I za ostatak para kupis neki dobar telefon :) Preporucujem ti E7 poslovni telefon,ja cu ga verovatno kupiti,330 eura.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

dule88, izvini ali mislim da je sumanuto kupiti netbook koji nema win ili linux u sebi, podrska za taj tvoj meego je :o :shock: :o :shock: Usput, mislim da je tablet buducnost, a netbook vec proslost. Plus to, sto je tek netbook teze nositi sa sobom od tableta.
E7 ima nesto malo veci ekran od iPhoneta, sto ce reci da za duzi surf jednako nije komforan, a ako se uzme u obzir i da je pretpotopni Symbian na njemu... zakljucak je jasan - zaobici u sirokom luku.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ne znam sta ti toliko imas protiv tog Symbiana.On uopste nije los na novijim modelima Nokie.
Lepo optimizovan sa normalnim procesorom i ram memorijom.Sve to fino radi,bez bagova i ostalih gluposti kao sto je bio slucaj na starijim modelima.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

miodrage, ‧One SIM card for two devices. Ovo izgleda odlicna kombinacija.... :)
Medjutim,najavljuje se tek za februar,pa dok izadje,pa dok stigne kod nas pitanje kolika ce da mu bude cena?! :shock: Osecam da ce ovi nasi da posebno cene telefon,posebno tablet... :angry: .....Sad tek vidim da kamera na telefonu nema bar single LED blic...bas bez veze ali dobro,sve ima svoje prednosti i mane... :)
dule88, Pre bih kupio neki klasican netbook,tj hteo sam ali posto ga ima burazer video sam da ima odredjenje mane,tj u sustini je kao losiji lap top. a Nokiu e7 svakako ne bih uzimao jer 330e za telefon sa 600mHz procesorom 265 rama i fixed fokusom.... :uhuh: A i tastatura mi se ne svidja nesto,ova na E90 koji koristim trenutno je mnogo bolje odradjena po meni.... :)
Nokia Lumia 1520

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ako već uzimaš u obzir netbook pogledaj acer d722, ja sam se oduševio odnosom kvalitet/cena, jer košta nekih 28000, a dobijaš izuzetno lagan netbook sa ekranom od 12", dobrim procesorom, zasebnom grafikom, 500gb hard i 2gb RAM, HD ulaz/izlaz itd itd... poređenja radi, ja sam asusov netbook sličnih, pa čak i slabijih karakteristika prošle godine platio oko 45000.
ako nemaš novca za iPad, onda je za tebe galaxy tab p1000, tj prvi tab od 7". jedina mana mu je što, ako želiš da ga koristiš kao telefon, moraš imati bluetooth slušalicu, mada ovih dana izlazi nova verzija istog taba koja će imati slušalicu za pozive...
::luv phonez::

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

evo jedan interesantan predlog, da ne bi imao problema sa duplom karticom u tabletu i telefonu ti lepo uzmi tablet bez 3g cipa i neki jeftiniji android koji ima 2.2+ operativni sistem. Malo ces ustedeti na verziji tableta bez 3g cipa, a telefon koristi kao wi-fi hot spot i share-uj konekciju od operatera. Ova varijanta naravno podrazumeva da vec imas neki paket sa internetom kod operatera.
Bacio sam malo pogled na cene tabova, i videh u winwin-u Acer Iconia A500 10.1", 1200x800 rezolucija, Tegra 2, 16gb, Android 3.0 za 41000. Sto je bolje nego uzeti polovan flyer preko oglasa (po meni).
Od telefona vidim da je e72 120 evra, ako neces da se cimas sa romovima onda Samsung galaxy mini, ili galaxy fit mislim da mozgu da se uzmu za te pare a o-pet imaju fabricki 2.2 OS. Ako ROM-ovi nisu problem onda mozes da uzmes i X8 xperiu i tu da ustedis neki dinar, pa da naknadno ubacis neki ROM

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Behemoth, imam jako mnogo toga protiv Symbiana, mnogo vise nego sto bih mogao da uguram ovde na forum, pa zato to i ne cinim. Reci cu samo da sporo radi, i da laguje. Za mene 2 smrtna greha. A onda kao slag na tortu sve manji izbor aplikacija, sugav UI... I naravno, sve pod vlasnistvom meni omrazene Nokie... Eto u kratkim crtama :D
Adams, ovo sto je hibiskus predlozio, je dobra ideja isto. S tim da onda je glupo da ides na recimo iPad1 WiFi i neki Android telefon. Onda idi na combo Android uredjaja.
Asus Padfone koji sam prikazao izlazi ja mislim kod nas do kraja marta, i cena ne bi trebala da bude veca od 550€ (jedino ne znam da pogadjam navodne marze ovih domacih gulikoza).

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

djoxie, isprva sam samo razmisljao o netbooku ali sam shvatio da mi ne odgovara to u potpunosti. Za neke stvari jeste lakse koristiti njega,ali recimo za putovanje lakse je koristiti i nositi tablet. Plus sto mi uglavom treba za surf,gledanje filmova,ponega igra i citanje word fajlova.
I meni se svidja sto je hibiskus, predlozio ali me interesuje kako bi to radilo stvarno u praksi. Tj kakva bi bila konekcija na tabletu. Pravljenje wi-fi spota od telefona sam pokusavao na hd2 ali nisu bas svaki put drugi telefoni mogli da se konektiju.... :/
A sto se tice telefona stvarno ne bih uzimao bas nista od navedenih,pre bih neki qwerty telefon zbog sms-ova.... :/
Nokia Lumia 1520

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

u praksi to radi prilicno dobro, bar na nekom wildfireu sto sam isprobavao koji je bio host. Problem jedino moze da bude u kvalitetu veze preko mreze, npr. ne znam da li ste znali ali jedino preko VIP mreze moze da se igra counter strike na domacim servirma :). Ovo je smesan podatak, ali i izuzetno vredan, iz razloga sto CS trazi mali ping i stalnu vezu, sto trenutno izgleda samo VIP ima.
Sto se telefona tice, mozda da probas da nadjes negde prvu motorolu milestone koja ima solidan ekran i tastaturu, sad nesto gledah po oglasima i jedino sto mi je palo na pamet x10 mini pro, i xperia mini pro, ne mogu da se setim nicega vise sa tastaturom sem onog starog LG-a.
Kad budes uzimao tablet, vidi da dodas jo 20-ak evrica pa uzmi i docking station, koji ce ti stajati u kuci/kancelariji i onda lepo dodjes stavis tablet u dock, udenes misa i tastaturu i vozi ko na desktopu :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

malo skuplja varijanta ali oooodlican telefon, Desire Z... :roll:
Samo nek se rolaju....sarme.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

hibiskus, Hmmm sve mi to deluje malo kilavo ako me razumes. :unsure: Mislim znam da ce to raditi ali ja sam takav da ako nesto pocne da prerasta samo u teoriju vise nego u praksu onda pocne da me nervira. Tj ako cas hoce da se konektuje pa cas nece. A sto se tice telefona Xperia Mini Pro deluje bas fino. Desire Z mi je ipak preskup. Najvise bih voleo da vidim tu stvar na delu kod nekog pre nego sto bih doneo odluku za kupovinu. :/
A sad se setih,da li postoje na Telenoru recimo pre-paid internet kartice koje bih mogao da stavim u 3g tablet? Mislim da sam za tako nesto cuo pre i znam da bi ispalo skuplje nego na postpaidu,ali obavezivanje na jos jedan ugovor u Telenoru mi deluje takoooo :uhuh: :uhuh: :disgust: :chytry:
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Prepaid data Internet sigurno imas na mt:s ali je po meni preskupo, 4 GB za 3000 din, i onda dopunjavas sa 250, 500MB, ili 1GB. Imas i opciju Control mobilni net, gde je cena mnogo povoljnija.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/con ... i-net.html

Odgovori