Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

stefi90, neka je sa srećom!!! Ta cena i garancija mi nisu jasne (legalno u prodavnici kupljen ili šta?)!!!
Šta god da ti zatreba piši, tu smo da pomognemo jedni drugima 8)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 21:10

Post od stefi90 »

bachika-hvala:),i ja sam se zacudio malo ali sve je na svom mestu sto se tice onoga sto se dobije uz tel.i samo koriscenja,bez ijedne greske za sad.Kupljen je u prodavnici jednoj na nbgdu.

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

ljudi, meni se ovaj telefon raspada, toliko ima bagova da to nije normalno, a nisam jedini slucaj. drug je uzeo isti telefon pre par meseci i njemu je krenuo da ga baguje, ja ga imam od marta ove godine...
prvo, 100 puta se desilo ukljucim uvece alarm i on se u toku noci restartuje, promeni vreme i ne zvoni mi ujutru. skoro jednom dnevno se ugasi i ne moze da se upali dok mu ne izvadim bateriju, pa je vratim i onda hoce, ali pobrka vreme i sve. kad me zove neko, senzor retko kad reaguje i ne gasi ekran pa mi se prekida veza stalno, sad u poslednje vreme me zeza google acc kao nenormalan jer sam promenio sifru.. ne znam vise sta da radim, pomagajte! :cry:
Samsung Galaxy S III mini

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012, Polako, polako, prvo mi reci koju verziju softvera imaš! To što se ugasi je možda povezano sa wifi, takozvani sleep of death! To se dešava ako ti je wifi uključen i ti napustiš prostor sa dometom signala i on se tada gasi!!! U opcijama za wifi namesti na opciju "nikad" (da se wifi ne gasi kada se ekran gasi)!
A i možda te neka od instaliranih aplikacija zeza pa telefon baguje! Koliko uopšte imaš instaliranih aplikacija?
Hajde prvo da krenemo od verzije softvera pa ćemo ti sve polako srediti!!!! :wink:

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

ako mislis na verziju androida, imam 2.2.1 dobro, namestio sam to za wifi. ma sta, imam 5 app i 2 igrice i to sve sa marketa... a jel je to normalno da se pobrka vreme kad se vadi baterija?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Za vreme iskreno ne znam! Jer meni je stalno uključen net i sve sinhronizacije pa i vreme tako da telefon sve to sam uradi!!!
Ma pod obavezno da pređeš na noviju verziju androida(2.3 ima bolje performanse i bolji ram memori menadžment) ! Pročitaj prethodnih par stranica i naći ćeš uputstvo kako da odradiš pomoću odina, ili možeš preko kies-a. Na tebi je da odlučiš...

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

u kies-u kaze your device does not support software upgrading via kies. sad cu da probam to drugo...
Samsung Galaxy S III mini

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

Преко одина лепо и флешуј,није ми јасно да ти брљави толико телефон,неби требало ништа да му фали,сем ако не ставиш неки од фелеричних ромова.Мада их нема више,сад су сви врх и куввани и ови други,него ево ти како да роотујеш и како да инсталираш ром преко одина и других варијанти касније

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1034145

све имаш овде

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Post od Sinister_gregor »

Pozz svima,
citao sam po forumima i buni me par stvari-imam froyo i razmisljam da predjem na gingerbread,e sad na wiki pise da je baterija bolja na gingerbread ali vidjam na raznim mestima da se ljudi zale da je gora cak?!!?
Dalje-proximity sensor,kako i gde se pali i kako se uopste koristi,mislim nigde nisam nasao nikakvo podesavanje u vezi njega.U uputstvu se ni ne spominje.
Jel neko ima iskustva sa juice defender?I zadnje-kupio sam polovan telefon,po forumima citam da ljudi spominju rotovanje,sta je to i kako da znam da li imam rutovan telefon?
Thnx :)

johnnynikola
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 07. Jul 2007. 09:21

Post od johnnynikola »

Ljudi hteo bih da ubacim custom rom. Ne radi mi telefon bas najbolje, zna da zasecka. Koje su prednosti, ima li mana i da li postoji neki rizik i da li ce sve to brze i bolje raditi ?

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25

Post od majkon80 »

bachika sta sad koristis od custom romova?ja onaj icecream With tweeks koristim,i ubacio sam turboboast 8.5,jel kad se ubaci turbo jel treba neke vrednosti da se menjaju ili se ostavi tako,po defaultu?znaci samo u recovery i instal i to je to? :)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012,jesi li uspeo da flešuješ telefon pomoću odina? Potraži na youtube neki tutorijal, olakšaće ti posao!!!
Sinister_gregor, gingerbread ima i još nekih sitnih prednosti ali kod mene se trajanje baterije nije promenilo! Proximity sensor ima automatsku funkciju, šta bi ti tu uopšte i čačkao??? Juice defender je dobra aplikacija, u principu ona u određenim stanjima baterije gasi određene funkcije telefona i time štedi bateriju... Rutovanje android telefona ti je u principu otključavanje pristupa sistemskim fajlovima (uopšte pristup samom sistemu). Ako imaš instaliranu superuser aplikaciju onda verovatno imaš rutovan telefon! :wink:
johnnynikola, prednosti custom romova su mnoge, neke ću ti navesti: overklokovanje procesora kod nekih romova, neki romovi rade sa ext4 particijama (ext4 particiju na sd kartici prepoznaje kao sistemsku pa se time povećava memorija za aplikacije), velike mogućnosti tvikovanja, tema i još sto kojekakvih čuda!!! 8)
majkon80, nisam siguran koliko si ti to sve dobro shvatio ali taj rom koji si instalirao sa tvikovima već u sebi sadrži turbobost 8.5 :wacko: :wacko: , stoga nisi imao potrebe da opet flešuješ turbo!!! Kad neke od tih tvikova flešuješ nemaš ti tu nikakvih podešavanja! Ja koristim isti taj, stvarno je dobar!!! Cpu mi je na max 902 mhz i šljaka odlično! A baterija je povećala autonomiju za nekih 50% :lol: :lol:

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

Evo da kazem nekoliko utisaka o samom fonu:elegantan,zgodan za kuckanje,pustam mp4 klipove a na prethodnoj nokiji nisam mogao:),brz je(po meni)baterija moze i 2 dana da izdrzi,ne koci,ne baguje.Nisam ga rootovao(nisam otkrio jos kako)mada ni nemam mnogo aplikacija za sad.Jedini mozda problem imam je sa smsom instalirao sam go sms widget i sam zvoni jedno i drugo nzm sta da radim cak sam jos jednu aplikaciju inst.i opet isto:(..sto se tice ace-a vrh telefon.Za sad:)

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Post od Sinister_gregor »

Thnx Bachika,
Imam jos jedan problem-ne radi wifi zadnjih par dana,probao sam na nekoliko mesta,al sve sto uradi je-skenira,pronadje mrezu,idem na connecting i lupi disconected a kod mreze napise disabled ili out of range(a nije out of range),uzeo sam wifi ruter od druga,ukljucio(doduse ruter nije prikazivao da sam mu prikljucio adsl a jesam,neznam zasto,al napravio je wifi mrezu i telefon ju je detektovao)probao sam da se nakacim,signal je bio odlican,ukucao sifru i opet isto,disconected i mreza disabled :(
I da,kad salje poruke-napise failed iako stigne poruka.Prvi mi je android i ocekivao sam svasta(da pilotira satl do meseca :) ),al za pocetak osnovne stvari da radi lagano i nece :(.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

stefi90, moraš u sistemskoj aplikaciji da isključiš notification... :wink:
Sinister_gregor, proveri samo kako taj ruter radi? Moguće je da je ruter uključen i da ti hvataš mrežu, ali ako nije neko dugme pritisnuto ti nemaš protok i tada izbacuje poruku out of range. Ili proveri u podešavanjima da nije neko nešto čačkao pa da telefon koristi statičku IP adresu ili tome slično...
A android će ti pilotirati šatlom kada mu ti to budeš naredio... Tako da sve zavisi od vlasnika i njegovog dubokog džepa za kupovinu šatla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

stefi90, iskljuci notifikacije za defoltnu aplikaciju koja ide uz rom i ostavi samo tu od Go sms-a pa nece svirati duplo :wink:
EDIT:
Pretece me u par sekundi... :chytry:

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

Svaka cast na brzim odgovorima:)uspelo je,taman dok sam ovde i ja da pitam gde sem marketa da skidam one liive slike?i same aplikacije,igrice itd.?ja sve skidam na mobile9 ali ni tamo nema nesto mnogo.I dali zaista pomaze advanced task killer cuo sam dosta prica o njemu!.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

stefi90, pa da li ti telefon radi lepo? Koliko koristiš multitasking? Ja ne koristim ni jedan task killer jer jednostavno nemam potrebe, telefon sve to sam odradi!!!
A za sve ostalo imaš google 8)
Azimuth, dva minuta, ne par sekundi :P :P

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

radi,ne koci ni nista...ali ako postoji mogucnost sto da ne..(baterije sto se tice)na to mislim :wink:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

stefi90, ako ti sve radi kako treba ja ti ne preporučujem task killer-e. Oni mogu nekad da dovedu do kontra efekta i povećanja potrošnje baterije jer ti ugasiš neke aplikacije koje se kasnije same ponovo pale, a i sam killer non-stop radi u pozadini.... Sam pogledaj kako to izgleda. Task killeri su bili potrebni kod starijih android platformi (1.6, 2.1) a kod 2.3 je poprilično dobro integrisano u sistemu sve to! :)

edit: upstalom instaliraj, koristi par dana pa vidi kakvo je stanje... I javi i nama :P

Odgovori