Trebalo je to još marta da se desi, ali mi u mt:s-u nisu dali popust, kao starom korisniku, ukoliko smanjim tarfiu, što sam želeo, pa sam zbog toga prešao u Telenor. U decembru se navršava 6 meseci kako sam na Telenoru, pa ispunjavam uslov da uzmem telefon (nisam prolazio proveru u kreditnom birou, pa zbog toga nisam mogao odmah da uzmem telefon. Da je sad da uzimam telefon, dilema bi bila
Samsung Galaxy Mini 2 ili Telenor Smart Pro (Alcatel OT-991). Možda će se, do decembra pojaviti još neki model, meni interesantan, ali ako to ne bude slučaj 99% ću uzeti jedan od pomenuta dva.
Koji je bolji izbor?
Pre svega me interesuje
- mogućnost apdejta (vidim da za Samsung piše da "upgradable to v4.1", dok za Alcatel sam našao da je trebalo da u septembru dobije ICS),
- mogućnosti procesora i grafike (nisam neki "game freak", ali bi voleo da mogu da instaliram po koju igricu i da pogledam film u rezolucijama u kojima gledam i na kompjuteru, recimo 480p),
- mogućnost reprodukcije video fajlova (što više podržanih formata, to bolje)
Kamera mi nije toliko bitna, mada, ne bi bilo loše da je solidna, i da je pristojan video zapis. Za Samsung sam našao da snima u 25fps, a za Alcatel nisam ništa našao.
Po ceni bi mogli da uđu u izbor i Telenor Smart i Huawei Ascend Y200, ali mislim da su oni slabiji od Samsunga i OT-991.
Unapred da vam kažem da me ne interesuju predlozi tipa: "uzmi kod mt:s-a popust 50%, pa kupi telefon za keš" ili "pređi na Vip..." Znam šta operatori nude i znam šta je meni potrebno. Samo mi treba pomoć u izboru telefona.