Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Android OS *generalna diskusija*
Bošković, Prosto, u ugovoru piše da u slučaju odavanje tajne, patenta i sl. moraš da platiš tako veliku cifru da ti se zavrti u glavi pri samoj pomisli na to. Pritom, ako bivši radnik neke kompanije oda patent, kompanija čiji je patent ima pravo da tuži radnika i da zbog kršenja ugovora traži zabranu primene patenta tj. može sudskim putem da zabrani kompaniji kojoj je radnik odao patent, tajnu i sl. da taj isti patent i primeni.
Pravo može da bude jako z******a rabota.
Pravo može da bude jako z******a rabota.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Pitanje. GRAND 2 8GB verzija nudi nekih 5GB iskoristivog prostora. Fjlovi zauzimaju nekih 1GB prostora, sta zauzima ostatak prostora ??

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Sistem. Android i TW.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Napalm to je sasvim normalno, nemoj da se brineš u vezi toga..
- napalm death
- Mobil manijak
Znam to nego fajlovi koji su prikazani zauzimaju ispod 1GB dok je u stvarnosti 4GB zauzeto. Da li se radi o sakrivenim fajlovima ili ..?
Nisam ocekivao 8GB free ali 2GB free od "reklamiranih" 8GB nije neka sreca.
Nisam ocekivao 8GB free ali 2GB free od "reklamiranih" 8GB nije neka sreca.
Da, na nerutovanom telefonu ne možeš videti sistemske fajlove.
- napalm death
- Mobil manijak
Znaci to je.. ok, tnx. Ma imam 8GB karticu pa dok ne uzmeme 64GB ..malo se patim.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
@ m@c|-|oR Slazem se sa tobom, ali opet mislim da je moguce da ga ugasi na kratko a da se on premosti i da tako prodje sistemsku proveru. Neka caka mora da postoji, samo sto se niko za sada ne mlati mnogo oko toga. Ali ce definitivno biti reci o sigurnosti uredjaja na malo visem nivou. DLP se sprema za mobilne uredjaje za malo visi nivo tako da...videcemo.
- Bošković
- Entuzijasta
- Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
- :: iPhone 6S 32GB
Zna li neko kada će doći Lizalica za Xperia Z seriju?
Prodje februar, a ni traga ni glasa od apdejta...
Prodje februar, a ni traga ni glasa od apdejta...
- vojkan85
- Mobil manijak
@Boskovic Samo se opusti i uzivaj u carima telefona ako ti sada lepo radi. I ja sam tako jedva cekao lollipop za Note 4, a kada bolje razmislim, zasto da bidzim nesto sto nije do kraja ispeglano kada mi ovde sve lepo radi.
- Bošković
- Entuzijasta
- Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
- :: iPhone 6S 32GB
Tvoj odgovor ima logike, za sad Z1 šljaka kao nov
Al'ipak ta neizvesnost me muči, možda i ne bih podigao na Lollipop ali bar da znam kad će to stići
Ne bih sigurno prvi ubacii lizalicu, sačekao bih da neko probije led i javi utiske...

Al'ipak ta neizvesnost me muči, možda i ne bih podigao na Lollipop ali bar da znam kad će to stići

Ne bih sigurno prvi ubacii lizalicu, sačekao bih da neko probije led i javi utiske...
- vojkan85
- Mobil manijak
Majstore, i ja sam tako pisao, mozes i da vidis po temama, ali mi se misljenje tako promenilo, da me iskreno uopste sada ne dotice kada i kako ce izgledati lizalica za N4. SA ovim sam prezadovoljan, jer radi kao metak, a kada dodje vreme za update na lollipop onda cemo videti. Svkako bih voleo da N4 dobije jedan deo lepote 5.0.2 koji imaju S6 i S6 Edge, ali videcemo.
Ja nisam instalirao lolipop na nexus 4, toliko sam stvari izmenio i podesio na kit katu i napravio da savrseno radi da nema potrebe prelaziti na bilo sta.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Smatram da treba sacekati da se lizalica malo ispegla pa tek onda izvrsiti update. Takodje sam prezadovoljan kako radi kk i ne bih da bilo sta od toga pokvarim iako mi se vizuelno lizalica vise svidja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Pozz
Imao sam na WP aplikaciju Weather Tag,ima li slicnaa stvar za Android?Nisam nasao pod tim imenom na Marketu.
Imao sam na WP aplikaciju Weather Tag,ima li slicnaa stvar za Android?Nisam nasao pod tim imenom na Marketu.
Da li koristite automatski upload galerije na nekom cloud-u? I ako koristite, koji cloud?
I još nešto da pitam da iskoristim ovaj post, jel custom recovery radi i back up SD kartice?
I još nešto da pitam da iskoristim ovaj post, jel custom recovery radi i back up SD kartice?
Ja koristim upload na Google+ (aplikacija Photos koja se instalira prilikom njegove instalacije ukoliko već ne postoji na telefonu), iz prostog razloga što je taj upload deo google play servisa, pa ne bi trebalo da dodatno troši resurse. Znam da upload imaju još i dropbox, cloud.mail.ru, box, mega... dropbox ima baš malo prostora i ne znam koliko je dobro urađena sinhronizacija, nisam ništa od ovog koristio.
Recovery ne radi backup SD kartice, bar ja nikada nisam video takav recovery, obično je ponuđeno za backup:
-boot (kernel)
-system (rom)
-data (aplikacije i podaci aplikacija)
-cache
-dalvik cache
-efs (imei broj).
Dovoljno je izabrati prve tri stavke.
SD kartica bi bila data/media, pa ako negde postoji to da se selektuje, onda je moguće bekapovati.
Recovery ne radi backup SD kartice, bar ja nikada nisam video takav recovery, obično je ponuđeno za backup:
-boot (kernel)
-system (rom)
-data (aplikacije i podaci aplikacija)
-cache
-dalvik cache
-efs (imei broj).
Dovoljno je izabrati prve tri stavke.
SD kartica bi bila data/media, pa ako negde postoji to da se selektuje, onda je moguće bekapovati.
Nenade još jednom hvala na odgovoru i pomoći. Dosta si mi pomogao i razjasnio..
- marko.jtd
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 15. Avg 2014. 00:48
- :: LG L9 II
Danas san uzeo S4 mini (9195, ne znam koja je razlika u odnosu na 9190). Zanima me koja je poslednja verzija androida A ovaj telefon? Trenutno je 4.4.2.
Gsmarena.com tamo ćeš naći sve što tražiš..