Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od kutijagreha »

^ Poenta cele price. N4 je biznis telefon. Zamislite da neki biznis korisnik izdvoji 500e i krene sa raznim tvikovima? Ni u ludilu.
Ono sto sam vec pricao,Zoki se i uverio,za 4 sata je spucano 45% baterije,a koliko vidim light koriscenje :uhuh: Tuga

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Moj sef poseduje Note 4 koji je kupio na moju preporuku. Dosta ga koristi za office, naravno mail sinhronizacije su tu kao i drustvene mreze i baterija mu je ok, oko 40-50% mu ostane na kraju radnog vremena u vecini slucajeva. Telefon nije root-ovan, niti on to zna niti zeli. S' moje tacke gledista to je dobar rezultat.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

znemanja, poenta je u koriscenju. Moze telefon na kraju dana da ima jos 100% baterije ako je ugasen ceo dan - banalizujem, ali cisto da se potrefi poenta.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Naravno da je bitan nacin koriscenja, napisao sam gore sta on koristi kao neki srednje prosecan biznis korisnik. Naravno, mnogo tu faktora utice i najbolji je onaj model koji zadovoljava individualne potrebe korisnika.
Mate 7 sa svojom sjajnom autonomijom baterije je idealan za one korisnike koji su cesto na terenu, van kuce, kacelarije jer moze da obezbedi jako veliki SOT uz sve sinhronizacije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Odlutali ste od teme.

Jel vam tesko uz screenshot da napisete model telefona? Sa tapatalka se ne vidi potpis, ne mogu ljudi da gataju koji telefon imate u tom trenutku.

Sto se tice Note 4, ima losu bateriju, pomirite se tim. Kao i S6...

Neko je pomenuo uticnice itd, slazem se, ali sta mi vredi silne uticnice kada mi je telefon stalno na punjacu, ogranicava me. Ja moj One X ispraznim do 14h kad krenem na posao, uz 2h SOT otprilike. Dodjem na posao, punim opet, do 22h opet sam ga ispraznio. I pred spavanje opet na punjacu dok prelistam sta imam, i onda ga ostavim na istom preko noci. 3x punim na dan, stalno na punjacu muka mi je od toga, sta mi vrede uticnice i punjaci.

PC vise ne koristim, telefon mi sluzi za sve, gazim ga maximalno ceo dan. Koliko vidim pola screenshotova je ovde sa nekim osrednjim koriscenjem, pa nije ni cudo sto vam traje baterija po 2 dana.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Re: Одг: Koliko vam traje baterija?

Post od kutijagreha »

znemanja napisao:Moj sef poseduje Note 4 koji je kupio na moju preporuku. Dosta ga koristi za office, naravno mail sinhronizacije su tu kao i drustvene mreze i baterija mu je ok, oko 40-50% mu ostane na kraju radnog vremena u vecini slucajeva. Telefon nije root-ovan, niti on to zna niti zeli. S' moje tacke gledista to je dobar rezultat.
Nema sanse da N4 koji nije rutovan koristi u poslovne svrhe i da mu na kraju radnog vremena ostane pola baterije.
Uveri me u to,i svaku rec ovde izgovorenu cu pojesti ;-)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

kutijagreha, Nije previše zahtevan korisnik, u kancelariji je na Wifi, a mahom ga koristi za excel, word i paragraf lex plus lična komunikacija (viber i sl.)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Dexter, Nema on bas toliko losu bateriju druze ;). Svi znamo ko najvise trosi bateriju, i uz neko umereno koriscenje koje podrazumeva sync, net, pozivi, poruke, izgura on poslovni dan. E sada naravno za non-stop koriscenje ni jedan ne moze da kaze da bez problema gura 3-4 dana, to vreme je proslo (citaj Nokia telefoni pre 10 godina ;) ).

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Od premium uredjaja se ocekuje vise, a ne da pazim da ga umereno koristim. Dovoljno je sto je prethodna generacija bila bolje sto se tice baterije Note3 vs Note4 i S5 vs S6 npr. da se korisnik razocara.

Prosecnom korisniku je bitnija baterija nego procesor npr. Nije ovo samo moje misljenje, radim sa futrolicama, u kontaktu sam svaki dan sa ljudima, vecina vlasnika Note4 i S6 se zali na bateriju tako da je definitivno tako..

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Da su stavili sada bateriju od recimo 4000mAh u N4, onda bi u N5 povecali mozda za 200mAh i to bilo jako malo. Povecali bi ekran, pojacali provesor pa bi bilo jos gore nego sto jeste. Ne cini premium samo baterija. Kada saberes sve aspekte celog uredjaja, i te kako je dobar i ima puno pravo da se tim imenom i nazove. Ali opet kazem, smisljeno oni stavljaju i polako podizu bateriju. Znaju oni vrlo dobro da baterija od 3200mAh i nije neka, ali dok ljudi cute i kupuju uredjaje zbog drugih stavki njima je super.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Masa ljudi ne poisključuje sve što treba isključiti na Androidu a da se uopšte ne naruši funkcionalnost. A ima dve tone toga za isključivanje, u stvari, skoro sve je i uključeno u startu. Razlika može da bude i 50% duže trajanje baterije.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Root plus brisanje šljama uz jos par app je dobitna kombinacija
Note IV N9100 dual

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Miškoni, Moze, ali neko kupuje aparat samo zato sto ga ima celo drustvo, a neko ko kupi i zna sta moze sa njim, on ce se potruditi i da sredi bateriju i da izbaci bloat iz njega.

toda81, Slazem se, ali masa ljudi ne zeli da radi root na uredjaju koji je dosta skup zbog garancije ;).

http://www.phonearena.com/news/Battery- ... er_id70173

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Vecinu ne zanima sredjivanje telefona, jednostavno, uzeli telefone da ih koriste, ne da ih sredjuju. Skoro sedim s momkom koji isto ima g2 i kazem mu da ima lollipop ali njega to ne zanima, jednostavno nece da se bakce s tim.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Pa to je ono sto sam i napisao. Kao kod ranijih modela Nokija, sa leve i desne strane im stajalo ime i precice za italijasnke mreze, jer ih ne zanima i ne umeju da promene. Isto je tako i sa android platformom. Ali opet, svako uzima telefon iz svojih razloga.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Imam jednog takvog drugara, stalno kad ga smaram o tim stvarima covek mi kaze da ga to ne interesuje zato sto g2 radi kao strela

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

vojkan85 napisao: toda81, Slazem se, ali masa ljudi ne zeli da radi root na uredjaju koji je dosta skup zbog garancije ;).
Ma ne da nece da rutuje,nego 90% korisnika u celom svetu i ne zna sta je root. Ne zna sta je kernel,ne zna sta je boat loader...da ne nabrajam vise. A kamoli da uzmu da sredjuju telefon

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Pa el relno da platiš uređaj 500€ i da ti baterija ne izdrži ceo dan?
Naravno da nije.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Slazem se da nije, ali kako bi onda uzeli jos 500 evra pa jos itd. Jako lepo smisljeno sa njihovih strana.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

kutijagreha napisao: ne zna sta je boat loader...
A ti kao znaš šta je to? [emoji14]

Odgovori