Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
woona
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 169
Pridružio se: Sub, 27. Sep 2014. 11:53
:: Nexus 4

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od woona »

Freyr napisao:Najjaci utisak i definitivno najbolji bang for the buck je Nexus 4.

Imam ga i dalje, promenio sam boga oca telefona, bez lazne skromnosti, dok se vecina odusevljavala samsunzima na preklop i animiranim wallpaperima ja sam furao Dopod i Qtek :) i stojim iza ovoga sto sam rekao. Izrada, ekran koji se zaobljava (2-3 god pre svih), brzina (i dan danas uzmem u ruke telefone od 500e probam osnovne operacije i vidim da mu jos nije vreme za penziju, ne secam se kada je stucnuo) itd. sve to za 100ak evra trenutno 8)
+1

Nexus 4 i dalje imam. Nedavno sam mogao da biram telefon za novi dvogodisnji ugovor, uzeo sam caletu, ne zelim ovaj da menjam. Dizajn, velicina, fluidnost kao prvog dana... Uzajamno se postujemo i ne menjam ga dok ne odluci da je dosta. :D

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1093
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od weska88 »

Nokia N73, Galaxy S2, LG G2.
To su telefoncine ovo ostalo sve nesto fali.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Postovi: 9942
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Evindzer »

kutijagreha napisao: Ko razume,shvatice
A ko shvata, razumeće. ;) :lol: :lol:
---
Prvi telefon koji mi je bio baš super bio je Erikson T28: spor i sa tastaturom sporom za kucanje, sa malim ekranom i bez nekih (za ono vreme) vrhunskih funkcija, ali mali i lagan, i sa vratancima koja su imala poseban šmek.
Nakon njega mi se jako dopadao Simens CF62: jeftin i ništa posebno, više ženski nego muški model, bez kamere (u vreme kada su najbolji modeli imali neku, kakvu-takvu kamericu), ali sa programabilnim LED diodama koje su treperile različito za različite vrste notifikacija, jako lagan i sa najboljom alfanumeričkom tastaturom koju sam ikad koristio - kucao sam jednom rukom dok prelazim ulicu, pritom ne gledajući u telefon, i skoro nikad ne bih napravio kucaću grešku.
Od (relativno) novijih modela sa kapacitivnim ekranom, jedini kojim sam stvarno bio oduševljen je bio Dell Venue Pro: za ono vreme ogroman i jako težak, pa još kad izvučem tastaturu (slajder mehanizam), ljudi su me posmatrali kao da sam sumanut, jer nosim "cigletinu". :D
Na YT kanalima je istovremeno proglašavan najboljimm i najgorim WP7 modelom. Mene je dobro služio dosta dugo, a i dalje ga imam, samo što baterija drži pola dana, ekran "štuca", a slajd pravi probleme - stigle ga godine. ;)
Kad sam ga najzad prošlog proleća zamenio Lumijom 930, nisam opet doživeo toliko upečatljiv utisak, iako me Nokija dobro služi i dostojna je zamena. 8)
Od telefona koje sam čačkao, ali ne i posedovao, svojevremeno sam se veoma oduševio Noutom 3 - u vreme kad je tek izašao, pa ga moj brat (iz Osla) uzeo i igrom slučaja ostavio meni na korišćenje neka dva meseca. Posle toga sam znao da i ja sebi moram priuštiti model sa olovkom. :)
Takođe, i LG G2 i G3, koje sam maltretirao kad se nađem sa drugarima koji ih poseduju, kao i IP6, koji ima moj brat od strica (živi u Frankfurtu, gde ga je i uzeo, i stekao sam utisak da je na njegovom modelu ekran dosta bolji nego kod modela onda izloženih u Telenoru i MTS-u kod nas, o čemu sam jednom i ovde pisao, ali je pre moguće da sa ekranom izloženih primeraka možda nešto nije bilo u redu, nego da kod nas stižu primerci slabijeg kvaliteta, što su mi ovde potvrdili i vlasnici "šestice").
I tako.... :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Postovi: 3758
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS
Lokacija: Dunavska obala

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Lobachewsky »

Svaki u svoje vreme - K750, N85, Desire Z, ne znam koji sam vise voleo. Mislim da mi je Desire Z bio kao neka kulminacija percepcije mobilnog sveta u mojoj glavi. I posle njega G2 gde je ta ideja dovedena do perfekcije.

Posle toga, sve su to isti telefoni samo u drugoj masci i sa vecim ekranom, tj. u poslednje vreme i ekrani su iste velicine, samo se maska menja. Ture neki megaherc vise, cisto da ne ispadne da stvarno menjaju samo maske i to je to. Moje ideje i ideje proizvodjaca odavno ne idu u istom pravcu. Telefon je danas modni detalj, kolekcija jesen zima, menjas ga sa cipelama ili naocarima, entuzijazam za tehnoloskim napretkom je odavno izbledeo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

JACKSS10e
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Postovi: 75
Pridružio se: Uto, 12. Mar 2019. 17:28
:: S10e
:: s8,s5 mini,Nc5

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od JACKSS10e »

sony ericsson t610 je prvi moj telefon bio 2006 godine,koje sam igrice samo igrao a imao 2 mb memorije pa ti vidi kako je to bilo,igrice nisu kocile :oops: :oops: :oops: 8) :wink:

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1197
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od pero0000 »

Naletih slučajno na ovu temu i rekoh da podelim svoja iskustva sa mobilnim telefonima.

Mislim da sam ako ne najstariji, a ono jedan od najstarijih članova foruma(po godinama). Nikad(nikad ne reci nikad... :) ) se nisam nešto posebno interesovao za tehniku, gramofone, kasetofone, odnosno računare, a posebno za mobilne telefone...dok moje svastike nisu uzele stvar u svoje ruke... :oops: :wink:

Od malena sam se bavio sportom/sportovima, a karateom i fudbalom i aktivno, dok '99 nisam obnovio povredu ukrštenih ligamenata desnog kolena. I baš te godine mi starija svastika iz Nemačke donese 3 Mitsubishi Trium Galaxy telefona, jedan meni, a ostala dva da prodam u firmi gde sam tada radio(prodao ih za 100 maraka po komadu u roku od 1h). Htedoh i treći da prodam, ali reko, sramota bi bilo da prodam poklon... i zavisnost tada stupa na scenu. :)

Od tada sam promenio najmanje pedesetak telefona(a ne bavim se niti prodajom niti servisiranjem). I taj prvi telefon Mitsubishi Trium Galaxy mi je ostao urezan u sećanje i kao prvi telefon i kao ono...kakvo je ovo čudo :? ili kako se to danas moderno kaže "wov".

Bilo je tu još wov telefona...kao na primer Mitsubishi M430i(moj prvi i jedini telefon na preklop), Nokia 7650, Nokia 6600, Htc Magic, HD2, Nokia N82, Nokia E71(koji je pored Samsung S6 Edge, pa još u onoj Sapphire boji, za mene najlepše dizajniran telefon do sada), Samsung S8500 Wave(takođe odlično napravljen i dizajniran telefon), Note 1. Ovi današnji telefoni su svi kao jednojajčani blizanci.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Postovi: 424
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Nikola Vapa/CA »

Mnogo sam telefona koristio u proteklih 19 godina jer volim sve tehničke novatarije, pa se teško odlučiti za poseban model. Najviše zavisi od vremena pojavljivanja. Nekada je bio vrlo mali izbor modela a prve godine, davne 2000, Sharp коме сам ознаку заборавио, следећи одличан siemens s25(medju prvim color ekran) , s45, s55, Nokia 6600(prvi smartphone) , 6630,n72,E71, sonyericson P1(tach, olovka, tastatura) , sony xperia x10, nexus4, LG g2, iPhone 6s+(neuništiv tel) ,Samsung s2, i po meni najkompletniji, telefon bez nedostataka Samsung note 4.To u telefoni koji su me oduševljavali a ostale koje sam imao neću pominjati jer nisu vredni pominjanja.Znači mi olovka, ravan ekran, izmenljiva baterija, proširiva memorija, s amoled, 3.5mm.Novi telefoni su boljih ekrana, kamere, ali ne volim notch, zakrivljen ekran, bateriju zbog koje moram telefon nositi u servis, koji izmišljaju audio ulaz preko usb da ti uvale njihove Bluetooth slušalice i sl. Imam s9+, odličan telefon ali note ostaje do kraja moj izbor i radi kao prvog dana. (zamenjena baterija orginalnom pre 6 meseci). Možda bi trebalo dodati i temu, telefoni koji su vas razočarali.

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta
Postovi: 284
Pridružio se: Sre, 27. Jul 2016. 22:46
:: //
:: //

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Joker123 »

Pa bilo ih je mnogo od 2002e ali bih izdvojio Nokiu 6600,Nokiu N73,Nokiu E66 (nju još imam ali ne može da se upali,ne znam šta joj se desilo,ne reaguje ni na punjač,možda baterija),LG G2 i sada opet Nokia HMD 6.1 :D

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 859
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od somi92 »

Na mene htc desire hd, prvi smartphone koji sam imao, za ono vreme top telefon pamtim ga bas po svemu lepom. I tada placen u telenoru 27000 din uz pajet od 2700, danas za 27000 uz takav paket ne mozes da pridjes flagshipu, pogotovo u telenoru.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Postovi: 442
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od srđan obradović »

Naravno Lumia 532ds, ali to je već duuuuuuga priča!!!!

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Postovi: 4712
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite
Lokacija: Novi Sad

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od гари »

O, da, i kod mene Lumia 532 DS, s njom od WP8.1, pa i kroz w10m buildove koje je dobila, uključujući i insajdera. 8)

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Postovi: 902
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2
Lokacija: Beograd, Voždovac

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Martin Mystere »

HTC HD2

U trenutku kada se pojavio izuzetno lep telefon sa vrhunskim kvalitetom izrade, fantastično brz, prijatan za rukovanje, ogromna podrška moderske zajednice tako da su dugo kao dual boot radili WM 6.5.5 i najnoviji androidi...

znemanja
Moderator
Moderator
Postovi: 9188
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52
Lokacija: Beograd

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od znemanja »

Nokia N70, dizajn, softver, ekran. Definitivno telefon koji mi je u to vreme ostavio najbolji utisak.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Postovi: 15735
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Sale_M »

Siemens SX1. U to vreme telefona, on je bio zver.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta
Postovi: 284
Pridružio se: Sre, 27. Jul 2016. 22:46
:: //
:: //

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Joker123 »

Sale_M, sjećam se tog telefona,baš je imao neki šmek u to vrijeme.Siemens je u tom periodu pravio vrhunske telefone,ne znam šta im se desilo u jednom momentu kad su počeli da izbacuju razne telefone sumnjivog kvaliteta. :)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1197
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od pero0000 »

Te 2003 sam ga hteo kupiti(SX1), kao i S65(kupljen pre desetak dana), ali su za mene bili preskupi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Postovi: 9942
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Evindzer »

Slika1: Simens CF62. LED diode sa strane tastature su mogle da se posebno programiraju za različite vrste notifikacija. Nije imao kameru, a da jeste, bio bi mi savršen za ono doba pre 15 godina. Ekstremno lagan i izdržljiv, slepo kucanje bez gledanja u tastaturu dok se prelazi ulica bilo je mačji kašalj. [emoji854]
Slika 2: Nokia E7. Sve znate o njoj, nema potrebe da pišem. Meni i danas jedan od najlepših dizajna svih vremena.
Slika 3: Prepoznajete ga sa moje avatatske sličice, a ako ga ipak niste prepoznali - guglajte, šta da vam radim. [emoji38]
Kad mu izvučete tastaturu, bio je dužine kao današnji modeli sa novim odnosom stranica. Nema potrebe pominjati da je to za ono vreme telefona sa dijagonalom ekrana od 3,5-3,7" bilo preveliko i predugačko, i da se zato nije proslavio prodajom. Naravno, nije mu pomoglo ni to što je MS (dizgori [emoji1787]) odlučio da mu zakine prelazak sa WP7(,8) na WP8, kao i svim modelima sa WP-om u to vreme.[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201906 ... ff6a87.jpg[/img][img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201906 ... 940fc4.jpg[/img][img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201906 ... 4a4b93.jpg[/img]

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Postovi: 4924
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2
Lokacija: LE

Re: Smartphone koji Vam je ostavio najdublji utisak

Post od Deksi »

2008 sam kupio N79, tom telefonu sam se najviše obradovao. Sve posle njega mu dodje na isto, služi ti ko alat za posao.

Odgovori