Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Prebacio na english (US) i radi na nekim komandama.
Kako da je naučim da prepoznaje imena iz imenika za ono "call..." ili "send message to..."?
Kako da je naučim da prepoznaje imena iz imenika za ono "call..." ili "send message to..."?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Možeš da joj kažeš samo "call mom", ili "call my brother", ili nešto slično, i onda te onda pita ko ti je mama, tata, brat, sestra, šta već, pa ti iz imenika odabereš odgovarajući kontakt. I samo joj potvrdiš glasom da je to ta osoba, i ona zapamti.
Sad, što se tiče tačnog čitanja imena, to tek hoću da istražim. Ima u kontaktima kad nekome menjaš ima phonetic name, i trebalo bi da Cortana i to gleda - iako ti to neće biti prikazano u imeniku. To bi trebalo da možemo mi da koristimo - koji nismo Amerikanci.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Sad, što se tiče tačnog čitanja imena, to tek hoću da istražim. Ima u kontaktima kad nekome menjaš ima phonetic name, i trebalo bi da Cortana i to gleda - iako ti to neće biti prikazano u imeniku. To bi trebalo da možemo mi da koristimo - koji nismo Amerikanci.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Kortanu nisam probao
još sam nekako staromodan po tom pitanju više volim da pomoću tap-a dođem do željene informacije i poziva nego da se trudim da mi prepozna glas
ali kao što kažem možda je i probam.

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- m@c|-|oR
- Expert
Neće to "call ovaj-onaj" pa da me pita ko je to.
Posle mi traži da sam odaberem koga ću zvati. U tom slučaju mi je lakše da ispritiskam ono što mi treba.
Na prvu loptu nisam zadovoljan.
Probao sam i ono "drive to..." baca mi neke web search-ove.
Probao "mark all emails red" ništa me nije skapirala (hteo sam da otvori outlook mail i da sve emailove koje ima označi pročitanim).
Ali zato mi je rekla kakvo će vreme biti

Posle mi traži da sam odaberem koga ću zvati. U tom slučaju mi je lakše da ispritiskam ono što mi treba.
Na prvu loptu nisam zadovoljan.
Probao sam i ono "drive to..." baca mi neke web search-ove.
Probao "mark all emails red" ništa me nije skapirala (hteo sam da otvori outlook mail i da sve emailove koje ima označi pročitanim).
Ali zato mi je rekla kakvo će vreme biti

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, treba da nauči više komandi. Ovako ti trebaš da zapamtiš ipak kako nešto da joj narediš.
To za poziv, to što kažem važi za mom, dad, i slično, tj. ne za imena. Za imena bih trebao da vidim da unesem izgovor u ono polje dole što sam govorio. I da, trebali bi da naprave da se to radi jednostavnije.
To za drive to, probaj da joj kažeš give me direction to... Čim ti daje web search, onda ne prepoznaje šta hoćemo tačno da uradi za nas.
Hteo si da ti pocrveni mejlove?
I mene bi s time zbunio.
A zamisli da ti je ofarbala inbox u crveno.
Malo se šalim, ali da - eto, još jedna komanda koju nema, a tako nešto bi trebala da ima.
Hehe, dobro je, bar je to (vremensku prognozu) znala da odgovori.
To za poziv, to što kažem važi za mom, dad, i slično, tj. ne za imena. Za imena bih trebao da vidim da unesem izgovor u ono polje dole što sam govorio. I da, trebali bi da naprave da se to radi jednostavnije.
To za drive to, probaj da joj kažeš give me direction to... Čim ti daje web search, onda ne prepoznaje šta hoćemo tačno da uradi za nas.
Hteo si da ti pocrveni mejlove?

Hehe, dobro je, bar je to (vremensku prognozu) znala da odgovori.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Nemam Gordanu od prvog dana i za sad mi nije mnogo žao. Na telefonu mi je sve na srpskom - jezik, regija - i verovatno je zato nisam imao ni na Denimu, kao ni sad. Ako je ikad nauče srpski, onda ćemo moći da pričamo. 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
U svakom slučaju, da bi ona bila ono što se zamišlja, morali bi još bolje da je naprave. Ali može ona dosta toga i ovako da olakša, ali još joj fali da ume da čita na našem jeziku i slično.
I onda da možda imaš neki mali zvučnik sa mikrofonom koji možeš da zakačiš za volan sa tasterom preko kojeg možeš da joj se obratiš - onda bi to bilo dobro.
Jbg, ipak tu Microsoft zaostaje za Googlom, na Nexusu mislim da možeš super da diktiraš poruku na srpskom i da mu govoriš šta da radi. To sam pre godinu dana ili više čačkao telefon od druga...
Ali tako ćemo mi sad kao Apple fanovi - dok ti nemamo, govorićemo da nam to ne treba, a posle ćemo možda da promenimo mišljenje.
Ali svakako da ni ti nije loše - koristimo to što nam se sviđa, a ta usluga sama za sebe nije nam dovoljna da menjamo platformu.
EDIT: Evi, a ti što nemaš Gordanu na telefonu, priznaj da je to zbog žene, kakav srpski jezik na telefonu.
Nećeš je imati pogotovo kad progovori srpski. 
I onda da možda imaš neki mali zvučnik sa mikrofonom koji možeš da zakačiš za volan sa tasterom preko kojeg možeš da joj se obratiš - onda bi to bilo dobro.
Jbg, ipak tu Microsoft zaostaje za Googlom, na Nexusu mislim da možeš super da diktiraš poruku na srpskom i da mu govoriš šta da radi. To sam pre godinu dana ili više čačkao telefon od druga...
Ali tako ćemo mi sad kao Apple fanovi - dok ti nemamo, govorićemo da nam to ne treba, a posle ćemo možda da promenimo mišljenje.

EDIT: Evi, a ti što nemaš Gordanu na telefonu, priznaj da je to zbog žene, kakav srpski jezik na telefonu.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Sad čekam da Sale Nađ (~sugar, za one koji ne znaju) ili Znemanja prokomentarišu ovo na primeru jednog našeg dragog forumlije - bivšeg ajfonovca, a da 1808 to i potkrepi sa nekoliko citata pomenutog gospodina iz forumske arhive.гари napisao:Ali tako ćemo mi sad kao Apple fanovi - dok ti nemamo, govorićemo da nam to ne treba (...)

Ja sam svoju trenutnu gospođicu izlečio od ljubomore već nakon par nedelja veze: ili me prihvata sa svim nedostacima, ili se razilazimo - a isto važi i za mene u odnosu na nju.гари napisao:Evi, a ti što nemaš Gordanu na telefonu, priznaj da je to zbog žene, kakav srpski jezik na telefonu.Nećeš je imati pogotovo kad progovori srpski.
Mada, sa njom sam u vezi već 10 meseci i pomalo mi je postalo dosadno, tako da bi neka Gordana od krvi i mesa bila dobrodošla rekreacija.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
http://thedigitallifestyle.com/w/index. ... on-launch/
Ovde opisano kako na kompu resetovati aplikaciju. Jedino što oni ovde trebaju da uđu u opciju Apps and features, a mi to na telefonu nemamo.

Sa druge strane, ako idemo na Storage, ovako nam izgleda kad uđemo među aplikacije. Ranije ova opcija nije postojala ni na kompu, nego si se morao snalaziti pa kucati tamo negde nešto. Mislim da ovo deluje obećavaju će, i da bismo mogli i mi na telefonima da dobijemo ovu opciju. Jel imate i vi ono gore na kompjuteru? Meni su sad pri ruci samo kompjuteri sa sedmicom.

Ovde opisano kako na kompu resetovati aplikaciju. Jedino što oni ovde trebaju da uđu u opciju Apps and features, a mi to na telefonu nemamo.

Sa druge strane, ako idemo na Storage, ovako nam izgleda kad uđemo među aplikacije. Ranije ova opcija nije postojala ni na kompu, nego si se morao snalaziti pa kucati tamo negde nešto. Mislim da ovo deluje obećavaju će, i da bismo mogli i mi na telefonima da dobijemo ovu opciju. Jel imate i vi ono gore na kompjuteru? Meni su sad pri ruci samo kompjuteri sa sedmicom.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Što je reći, zato te ne zanima ova virtuelna Gordana.Evindzer napisao:Mada, sa njom sam u vezi već 10 meseci i pomalo mi je postalo dosadno, tako da bi neka Gordana od krvi i mesa bila dobrodošla rekreacija.

Imam problem sa sinhronizacijom outlook naloga,poremetio se imenik ,osobe kojima sam ja dodeljivao slike sad ih vise nemaju i slicno...kod greske je 0x8500201d. Zna li neko kako bi ovo moglo da se sredi?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
E, ljudi, nešto ja oprobavao i slao par poruka samom sebi. Pošaljem poruku samom sebi "Ćao" i stigne mi "Cao" (bez kvačice). I tako probam par puta, i stvarno nestane kvačica. Jel i kod vas ovako? Sad mi nije jasno da li to telefon pošalje poruku bez kvačice, ili prilikom primanja poruke ne prikaže kvačicu?
Sad ću gledati malo to kod sebe, negde znam ranije da sam video da ima da se podešava koliko karaktera da se koristi u porukama. Moguće da mi je podešeno ono sa manjim brojem karaktera, pa možda zato telefon skida kvačice sa slova da bi uštedeo kredit...
EDIT: Negde ranije sam negde video da je bila opcija da mogu da odaberem da mi karakteri budu reduced, full, i još nešto valjda. I stajalo je reduced valjda, a nisam prebacivao na full jer sam pretpostavljao - i ovako pišem č, ć, š, ž i đ...
EDIT: Našao sam ga!
Settings » Extras » Network services » SMS character set » Reduced
Idi begaj, što ja imam 3.000 SMS poruka mesečno ako neću malo da se bahatim lepim pisanijem.
Sad ću gledati malo to kod sebe, negde znam ranije da sam video da ima da se podešava koliko karaktera da se koristi u porukama. Moguće da mi je podešeno ono sa manjim brojem karaktera, pa možda zato telefon skida kvačice sa slova da bi uštedeo kredit...
EDIT: Negde ranije sam negde video da je bila opcija da mogu da odaberem da mi karakteri budu reduced, full, i još nešto valjda. I stajalo je reduced valjda, a nisam prebacivao na full jer sam pretpostavljao - i ovako pišem č, ć, š, ž i đ...
EDIT: Našao sam ga!
Settings » Extras » Network services » SMS character set » Reduced
Idi begaj, što ja imam 3.000 SMS poruka mesečno ako neću malo da se bahatim lepim pisanijem.

- m@c|-|oR
- Expert
Hteo sam da ih ooznači kao pročitane (read, bila je greška u kucanjuгари napisao:Hteo si da ti pocrveni mejlove?I mene bi s time zbunio.
A zamisli da ti je ofarbala inbox u crveno.
Malo se šalim, ali da - eto, još jedna komanda koju nema, a tako nešto bi trebala da ima.

Ne znam, izgleda mi kao i ostatak sistema - nedovršena aplikacija sa kojom ne mogu baš puno da se družm.
Hvala za ovo - nisam ni znao da "šiša" karaktere:
A da je na najlogičnijem mestu - jesteSettings » Extras » Network services » SMS character set » Reduced

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
@m@c|-|oR kako ti sad radi telefon,jesi li presao na insider?
- m@c|-|oR
- Expert
Da, prešao sam - sada mi je neki .189 build. Imao sam par restartova, ali mi se čini da ih je mnogo manje nego ranije.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, treba Cortana jos da se unapredjuje. I ovako je podnosljivo - cim vidim kako to tacno da unesem phonetic names u People aplikaciji, ali nije dovoljno dobro. Treba to za siru masu da bude sto jednostavnije, i da ljudi mogu da se oslone na nju da ona moze da uradi dobar deo zadataka. Maltene da moze da uradi sve sto moze na telefonu rucno da se podesi, ili makar da otvara odredjena podesavanja ili sta vec - pa onda korisnik rucno da podesi to sto ona ne ume. Nije na njima lak zadatak, ali Cortana svakako napreduje. Meni se svidja kuda to ide.
Da, ja lego sinoc sat vremena kasnije, nije mi djavo dao mira.
I ni ja nisam uspeo da pronadjem to sam, nego na Microsoft Community naleteo na necije objasnjenje.
Za insajder, ima sad i *.221 build na Release Preview.
I Enemoone, dobrodosao na Mobilni Svet.
Vezano za taj problem, izgleda da nisi jedini...
http://answers.microsoft.com/en-us/mobi ... 8704a4cdf1
A ovde su ovo naveli kao resenje kod slicnog problema u mejl aplikaciji.
http://www.fixerrs.com/2016/09/0x850020 ... l-app.html
Mozda pomogne.
Da, ja lego sinoc sat vremena kasnije, nije mi djavo dao mira.

Za insajder, ima sad i *.221 build na Release Preview.

I Enemoone, dobrodosao na Mobilni Svet.

Vezano za taj problem, izgleda da nisi jedini...
http://answers.microsoft.com/en-us/mobi ... 8704a4cdf1
A ovde su ovo naveli kao resenje kod slicnog problema u mejl aplikaciji.
http://www.fixerrs.com/2016/09/0x850020 ... l-app.html
Mozda pomogne.
Fixing 0x8500201d error while Syncing emails
We are going to list few common troubleshooting methods workarounds to fix this error message in Windows 10 mail. Try each as listed in order and see what helps you to get rid of it.
Method 1: Re-enable Mail syncing.
The first thing that you will be doing is Re-enabling mail syncing process. First, you will turn of Syncing and then, Turn it on again. Do not worry; i am listing the steps below which you can follow with ease.
Step 1: Open Mail app.
Step 2: Go to Accounts and click on the account you are having problems with.
Step 3: Now, Click on Change Sync Settings of email.
Step 4: Turn OFF Syncing option.
Step 5: Close the mail app, Re-open it and follow the steps again.
Step 6: This time Turn the Syncing Option ON again.
Step 7: Relaunch the mail app and see if the syncing works this time.
Hvala Gari i na dobrodoslici a i na ovom resenju problema,posle cu da probam 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, s tim da je to za mejl, ali nadam se da ima neke sličnosti, pa da će biti korisna informacija da se skonta kako i kod tebe da se reši problem.
Drago mi je što te vidim ovde.
Drago mi je što te vidim ovde.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Enemoon
welcome i od mene
i dobro nam došao
mogu ti reći da ima zanimljivih tema ne mogu stići sve pročitati samo da je vremena ...
welcome i od mene

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
Hvala Toso,bolje vas nasao:) Evindzer mi rece da ste ovde pa rekoh,da dodjem i ja malo