Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
Miodrage, marketingom su stvorili hype i zvučno ime, a to je dovelo do njihove trenutne popularnosti. Istina je da sam ih kritikovao, ali onda sam rešio da pazarim njihov noviji model i uverio sam se u kvalitet istog. No, to ne menja činjenicu da je pored agresivnog marketinga Apple ponudio dobar proizivod, a pre svega dobar OS. Njihov OS ima najbolju podršku i što je ključno dobru podršku developera koji razvijaju app za iOS. Neretko se desi da neka app bude prvo plasirana za iOS, pa tek onda za Android, kod Windowsa je tu suprotna priča, ni MS a ni developeri se ne trude oko tog OS i njegovog ekosistem je zato tu gde jeste. Kao što i sam kažeš, sve ključne MS app su na izvolte na Androudu, pa samo zato što sam aktivirao OneDrive sa Samsung uređaja koristeći dva različita telefona dobio sam 200 GB free cloud prostora. Office im bolje radi na Androidu nego na Windowsu, sve svoje atribute su besplatno dali Android korisnicima.
Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Jedino se Miodraže, ne slažem sa tobom oko toga što kažeš za Skype. Skype je jedna od aplikacija koja treba da bude dostupna na svim platformama kako bi i samim Windows korisnicima bila korisna. Za ovo ostalo se slažem. Samo jačaju tuđu platformu. Razumem i tu njihove razloge, ali ipak mi je bezveze... Ali treba dodati, Android bi mogao i bez tih Microsoftovih stvari. Imaju Polaris Office, razne neke još mail klijente, i slično... Ovako se Microsoft samo dokazuje šta može. Mada je nama opet i to bezveze što taj trud ne ulože u unapređivanje w10m i svojih aplikacija na toj platformi...
Sent from mTalk on Windows 10 phone
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
- :: Samsung S6
- :: Lg G2
Nokija ce uspeti samo ako pocne sa cistim androidom poput motorole i dobrim kamerama poput samsunga.sve ostalo ce ih unazaditi jos vise.po meni ako zele da uzmu novac trebaju da se baziraju u srednji visi cenovni rang.do 400e.i da naprave nesto poput one plus 3.samo naravno bolje.ako krenu ko mikrosoft da bagljave sa telefonima od 150e i skupim od 700e nikada se nece vratiti u igru.mogu da prodju sa skupim ako naprave nesto toliko dabro da je nerealno ali mislim da to tesko u danasnje vreme
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Ja mislim da wbi trebali nesto da ponude sto niko nema ili sto ima ali mnogo naprednije.Recimo brzo punjenje da bude brze nego kod drugih ili bezicno punjenje koje je veoma brzo,neki dobar blic....ima tu raznih stvari,ja sam dao primer.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Samo da nije snapdragon 430. Ne ide mi uz ovu cenu. Ne pise ni baterija kakva je.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
A evo i na srpskom
http://mondo.rs/a971479/Mob-IT/Vesti/No ... ent=januar
Edit: jeste zmaj 430 je, kako piše na ovom linku i baterija je 3000mah
http://mondo.rs/a971479/Mob-IT/Vesti/No ... ent=januar
Edit: jeste zmaj 430 je, kako piše na ovom linku i baterija je 3000mah
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Trebalo bi dva modela da izbace, jedan sa SD 4xx a drugi sa 6xx. Prvi oko 150e, a drugi oko 200e.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.
Da, znao sam da je 430, samo mi je recenica malo dvosmislena. Nisu trebali uz ovakve specifikacije i cenu da stave taj procesor.
- Apolo
- Expert
Apsolutno se slažem, ali očigledno proizvođači drugačije razmišljaju :/
Festina lente.
Ni meni nije jasno zašto su stavili 430. Iskren da budem nisam mnogo ni pratio razvoj taj, a jel je to starija verzija? Pošto telefoni stari 3 godine imaju 600 verziju....
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Nije starija, slabija je. Koliko sam upućen 8xx serije su high-end, 6xx su mid-range, a 4xx su low-end.
Sent from my Sexus 6P using Fapatalk
Kako li će se to prikazati u realnom radu onda, to mi nije jasno?
Dal će imati problema sa novijim aplikacijama i sa novim ažuriranjima ili će to biti neosetno.
Samo da ne budu kao low budžet telefoni, preguraju godinu dana, drugu godinu jedva i kada istekne garancija nisu više upotrebljivi...
Dal će imati problema sa novijim aplikacijama i sa novim ažuriranjima ili će to biti neosetno.
Samo da ne budu kao low budžet telefoni, preguraju godinu dana, drugu godinu jedva i kada istekne garancija nisu više upotrebljivi...
Ne verujem da ce biti takvih problema jer dolazi sa 4gb ram. Videcemo kako ce ispeglati softver.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
I još i 2xx. Pa ne bih rekao da su 4xx low-end baš, ali nešto između.iamivan napisao:Nije starija, slabija je. Koliko sam upućen 8xx serije su high-end, 6xx su mid-range, a 4xx su low-end.
A kako bi radio taj 430 na Androidu, nemam pojma. Ova moja L730 ima SD400, lepo radi, a L532 ima SD200, i isto radi solidno. Ali to su telefoni od pre dve godine, mada ipak se ovde priča o novijim čipsetima.
Ali ne pravdam Nokiju, i nadam se da ipak neće odlučiti da precene svoje telefone sa cenama jer zaista nisu sadu položaju za tako nešto.
Ja ne znam da je neko ugradio s2xx u telefone osim Microsofta. Radije uzmu neki mtk procesor nego s2xx.
Nije ovaj cpu toliko katastrofa ali mi nekako odskace od ostalih specifikacija (4gb ram, 64 interna). Ne znam ni kako ce se nositi sa full hd ekranom. S druge strane, verovatno ce biti bolji i jeftiniji u odnosu na j5 2017.
Nije ovaj cpu toliko katastrofa ali mi nekako odskace od ostalih specifikacija (4gb ram, 64 interna). Ne znam ni kako ce se nositi sa full hd ekranom. S druge strane, verovatno ce biti bolji i jeftiniji u odnosu na j5 2017.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Bas vala...S4xx sa 4GB Ram-a...ne ide na prvu loptu nikako.
Sony Z5 black
Sony Z5 black
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Apolo
- Expert
Festina lente.
Malopre sam pogledao na gsm arena. Nokia 6 - 7.7mil hits; huawei p9 lite - 6.4mil, o meizu telefonima da ne pricamo, ni jedan model ni priblizno.
Ocigledno da Nokia jos uvek ima jako ime.
Ocigledno da Nokia jos uvek ima jako ime.
staff, mislim da su ljudi dosta nostalgicni. Videcemo kako ce to da se odrazi na prodaju. Mislim da imaju velike sanse.