moje licno misljenj je da se ne radi sa nekim softverom recimo java ili cim vec, recimo da bi uzeo sliku moras imati opciju za to, naprimer ova slika

(znam da je radjena digitalcem) imas levo dugme za Calls a desno za Menu, kojim dugmetom uzet Print Screen, hocu rec da ne postoji logicka mogucnost uzimanja slike nekim dodatni programom, ili recimo da je java, ne stoi nigde kao recimo na ovoj slici,

ne stoi gore da je java aplikacija aktivirana, mada postoji dobra mogucnost za cenzurom toga kao sto se moze ubacit operater, da se uzme recimo orginalna slika od SE pa se nekim foto shopom doda operater.
Naj veca i naj realnija verovatnoca je da se te slike koje se nalaze na netu rade ovako:

ove su slike sa mog racunara gde sam temu otvorio u Theme Creator-u, tema se tu otvori, i onda se uzme ovako slika gde pisu i pozivi i ima naslikan meni, meni drugo logicko obasnjenje ne ostaje, i kao sto sam spomenuo da se operateri dodaju u nekom Photo Shopu
ovako se moze danima, moze - ne moze, ima - nema
ja mislim za sad da se sa ovim treba stat dok se ne najde neki konkretan dokaz, mislim to je moje misljenje, bez uvrede
poz