Slike sa mobilnih telefona
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Evo Opel skup koji je bio sad u nedelju.Inace slikano sa k750i

Isto sa opel skupa,ova sa datumom(levo) je sa k750i,a ova druga(desno) je sa n70,pa vi vidite razliku.

Juce slikano sa n70,maximalno zoom-irano(posto sam slikao iz daljine)

A evo i moje suzice
(k750i-burazerov)

A ovo je od jednog drugara (n70)

Isto sa opel skupa,ova sa datumom(levo) je sa k750i,a ova druga(desno) je sa n70,pa vi vidite razliku.

Juce slikano sa n70,maximalno zoom-irano(posto sam slikao iz daljine)

A evo i moje suzice

A ovo je od jednog drugara (n70)

@vostezmaj: de pripazi malo na white balance, gle na sta ti lice prve dve a da ne pricamo prezadnja slika!!!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Ja se izvinjavam,ali nisam bas najbolje razumeo,sta si mislio time "white balance" Nerazumem se bas najbolje u tako neke izraze,mislim znam ja da prevedem to na srpski,ali opet neznam na sta si mislio.Dario napisao:@vostezmaj: de pripazi malo na white balance, gle na sta ti lice prve dve a da ne pricamo prezadnja slika!!!
Hvala
- Lobachewsky
- Gatekeeper
@vostezmaj, white balance je balans boja. Na tvojim slikama, balans boja nije realan, tj. boje nisu onakve kakve su u prirodi... Na tvojoj predzadnjoj slici se to najbolje vidi- slika je previse plava.
Ali nije to nista neuobicajeno, kada se white balance podesi na automatic, nije retko da se desi da boje nisu balansirane.
Ali nije to nista neuobicajeno, kada se white balance podesi na automatic, nije retko da se desi da boje nisu balansirane.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
@lobacewsky: al ja bash mislim da je njemu stavljen bio WB na manual
.
@vostezmaj: udji u kameru na k750, klikni na dzoistik da ti otvori onaj meni za podesavanja i tu trazi "white balance" i stavi na Auto (ako nije vec tako), a najbolje bi bilo da eksperimetishesh sa tim da vidish kako to funkcionishe i da manualno to koristish. Imas u opcijama Dayligt (koristi se po suncanom danu), Cloudy (po danu bez sunca), Incadescent (kada slikash u prisustvu zute svetlosti) i Fluorescent (kada slikash sa blicem ili u prisustvu neonke, tj. bele svetlosti).
Znaci napolju daylight i cloudy, a unutra u zavisnosti od dominirajuce svetlosti, za zutu - incandescent, a za belu - fluorescent. Eksperimentishi malo sa tim pa ces da vidish kako to funkcionishe.
pOzz

@vostezmaj: udji u kameru na k750, klikni na dzoistik da ti otvori onaj meni za podesavanja i tu trazi "white balance" i stavi na Auto (ako nije vec tako), a najbolje bi bilo da eksperimetishesh sa tim da vidish kako to funkcionishe i da manualno to koristish. Imas u opcijama Dayligt (koristi se po suncanom danu), Cloudy (po danu bez sunca), Incadescent (kada slikash u prisustvu zute svetlosti) i Fluorescent (kada slikash sa blicem ili u prisustvu neonke, tj. bele svetlosti).
Znaci napolju daylight i cloudy, a unutra u zavisnosti od dominirajuce svetlosti, za zutu - incandescent, a za belu - fluorescent. Eksperimentishi malo sa tim pa ces da vidish kako to funkcionishe.
pOzz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Dario, verovatno
nego pricao sam uopsteno. Na predzadnjoj je recimo podeseno na manual za zuto svetlo (sijalica). To i ja cesto radim kada je upaljeno svetlo jer mi je na automatic slika nekako zuta ako ne uhvati balans... pa ako zaboravim da ga vratim isto se desi kao na predzadnjoj.
Pozdrav...

Pozdrav...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
@vostezmaj: pa objasni njemu o cemu je rec, da mu slike izgledaju normalno. I vidi da proveri da li je White Balance stavljen na Auto (posto mislim da nije).
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Hehehe...sreca pa i kod nas ima dosta zaljubljenika u cetiri tocka,dobre su sve slike,bilo na automatsko ili manuelno podesavanje
Vidim da su i u BG dosle neke zaista "besne" limuzine,posebno me iznenadilo prisustvo Maybach-a.
Evo i jedne zanimljivosti za Maybach,ako niste culi: iako nije najskuplji ili najluksuzniji model na svetu,ali ipak jeste jedini u koji je ugradjeno sve sto trenutna auto-industrija ima da ponudi. Misli se na uredjaje i sisteme kod serijskih vozila,ne ono sto vidite u seriji "Pimp my Ride" ili slicno

Vidim da su i u BG dosle neke zaista "besne" limuzine,posebno me iznenadilo prisustvo Maybach-a.
Evo i jedne zanimljivosti za Maybach,ako niste culi: iako nije najskuplji ili najluksuzniji model na svetu,ali ipak jeste jedini u koji je ugradjeno sve sto trenutna auto-industrija ima da ponudi. Misli se na uredjaje i sisteme kod serijskih vozila,ne ono sto vidite u seriji "Pimp my Ride" ili slicno

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
ovde mozete baciti oko na najboji auto sa sajma...sama rec SLR i kraj 

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3