Nokia 808 PureView,iPhone 4s ili Lumia 800???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji telefon uzeti?

Nokia 808 PureView
14
67%
iPhone 4S
7
33%

Ukupno glasova: 21

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

hibiskus, zanimljiv je to model ali mu je nazalost kamera nije u rangu cak ni sa Sensationom,kao sto je znemanja i rekao.Iako su iz HTC-a obecali da ce poraditi na kameri izgleda da rade bas suprotno.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

To o čemu pričate nije do Androida, to je do kernela za konkretan model. Kod HD2 nije sjajna situacija ali nije ni takva katastrofa čak i kad sam ga korostio mnogo više nego sada, a sa SGS2 svakako nije slučaj jer i bez ICSa traje po 3+ dana. Tako da je to što spominjete na račun HTCa.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

posto i mene interesuje mobilna fotografija malo sam ovih dana pregledao ocene telefona i zakljucak je sledeci N8 > svi ostali i to najverovatnije zbog velicine senzora i bolje optike. Svi telefoni sa ovim novim BSI senzorom (Iphone 4s, novi Sony, Htc One x)generalno imaju problem sa malo vecim sumom(grainy), moja pretpostavka zbog budzenja ISO vrednosti i eventualno slabije optike.
Sto se tice One X vecina pregleda je odradjena sa probnim(pre release) modelima i tu se dosta razlikuju ocene ljudi koji su radili pregled i samih korisnika. U ovom trenutku slike jesu malo slabije u odnosu na konkurenciju (slaba ostrina, vrljavo uravnotezenje belog, isprane slike) ali to su decje bolesti koje svi telefoni preleze. HDR mod ce praviti wow! slike, samo steta sto se u procesu koriste samo 2 slike. U principu sem duzine trajanja ekspozicije sve ostala podesavanja su tu, i moze da se poveca i ostrina i zasicenje i sl.
I dalje nisam siguran, sta bih predlozio, ne znam dal se isplati cekati 808 i dati 500 evra ili uzeti neki od aktuelnih shootera. Da se ja pitam, ja bi lepo za 250-300 evrica uzeo neki superzoom i neki mid range telefon i cao bao :)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Samo da javim da sam narucio preko druga 808.Uplatio sam 600 evra i telefon bi trebalo da stigne za nekih 3 do 4 nedelje.Inace hvala svima koji su izneli svoje misljenje i pokazali da vredi pitati na ovom forumu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

RandjaPO, Čestitam ti na kupovini i naravno nadam se da ćeš napisti jedan opširan review na ovom sajtu, ipak ćeš biti među prvima, ako ne i prvi na ovom forumu koji su nabavili PureView 808.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

RandjaPO, Pristojna odluka. Iskreno, zanima me sta to cudoviste od kamere radi. Naravno da svi sa nestrpljenjem ocekujemo neki lep review od tebe:)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

znemanja, miodrage, zahvaljujem se na cestitkama.Bice svakako jedan review cim stigne telefon.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

RandjaPO, i zelimo ti da uvek tako kad ne znas sta ces sa parama narucis nesto sto svi zeljno iscekuju da vide kako ce da radi.... :) :D
Nokia Lumia 1520

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Znaci ne verujem da si dao 600 eura za PW808, pa nokia puca po savovima bice taj fon upola cene uskoro.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Adams, eh da stvarno neznam sta cu sa parama pa bih rado kupovao.Mada mislim da vredi da se da ako cu telefon koristiti godinu dana ili cak vise.
telep, to sam jos jeftino i prosao.Imam prijatelja koji drzi par radnji telefona u Berlinu i ima ugovor sa nekim njihovim operaterom da prodaje njihove telefone.Ovo je simfree telefon bez ikakvih obaveza za 600e a da sam isao preko tog operatera izasao bi me oko 720 evra kako mi je on sracunao.A i nisam bas siguran da ce cena tako przo pasti s' obzirom da je taj modul kameru sa danasnjom tehnologijom skup za izradu.Sve u svemu,nisam ga bas dobio po nabavnoj ceni ali nije ni lose...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Istina da nokija nema preterano svetlu budućnost pred sobom, ali ono što vredi iz nokije je svakako Belle OS i kamere na njihovim telefonima.Pa samo nokija N8 još uvek drži cenu i na crno košta oko 270 i više evra.Milsim da PureView 808 će biti telefon koji će duži vremenski period držati pristojnu cenu pre svega zbog kamera za koju ne verujem da će u skorije vreme biti prevaziđena.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

To je cijena koja se placa ko zeli da bude medju prvim korisnicima tog telefona. :) Ako neko moze cekati recimo do jula mjeseca nakon sto u maju izadje moci ce ga sigurno za nekih 450eura kupiti... Pozz

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Ja takodje zelim da kupim 808 pureview.Imam N8 trenutno i u vecini stavova se slazem sa RandjomPO. Isto sam imao dva androida i ni meni nije to-to.

N8 takodje nosim malo vise od godinu dana, meni nikada bolji telefon.Moze li se nekako naruciti taj 808??????

Ili je bolje da sacekam maj, ne zuri mi se u principu...

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

nenad.fil, ja bih ti svakako preporucio,ukoliko imas nekoga u Nemackoj,Austriji ili slicnim zemljama,da nabavis telefon preko njih jer ce ti svaka varijanta izaci jeftinije nego da ga kupis kod nas.

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Thanks for the info.Ma imam, ali sad da cimam nekog zvbog telefona...Ne znam, videcu.Idem i sam u julu u poljsku, valjda ga tamo ima...

Odgovori