Symbian telefon,ali koji?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Symbian telefon,ali koji?

Post od Wicker Man »

Pozdrav narode,malo odsustvovah sa foruma al' eto stigoh ;)
Treba mi vasa pomoc,htio bih da ovaj svoj telefon N6280 zamenim nekim symbian phonom.
Generalno za oko mi zapade E50,ali se opet nesto dvoumim.
Mislim jasne su meni i poznate sve njegove specifikacije,ali da vas pitam da li bi vi (znaci licno) menjali 6280 za E50,ili bi mi preporucili neki drugi symbian phone.
Ne bih bas mnogo dodavao za taj telefon otprilike 50-80 evra.
Odmah,da napomenem da ne bih uzimao N73 ili E 60.Ako vam nije tesko pomozite.
pozz
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

da te ne davim, znas i sam verovatno dosta o Symbianu, sve dalje je stvar tvojih potreba. JA BIH uzeo neki Symbian definitivno na tvom mestu, e sad je fazon naci neki da ti se svidi i koji zadovoljava tvoje potrebe. Mislim da je Nokijina E serija odlicna, i da joj nema premca. E60 je odlican telefon, ali ti mozda smeta sto nema kameru. Jesi razmisljao mozda o E61(i) mada je [italic]i[/italic] varijanta skuplja? E65? E90 je po meni majka svih telefona, ali kosta basnoslovno mnogo.
Od N serije meni su zanimljivi N91 (mada mu je losha baterija), N7x.
Finansijski momenat je takodje bitan, pa pregledaj ove fonove i vidi da li ti se uklapa u plateznu moc.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Ako bas trazis dobar symbian telefon,onda je za tebe definitivno N70.E sad ako imas malo vise para,uzmi N70me,zato sto dobijes 1gb uz njega,mnogo lepsu crnu masku,i bolje slusalice.
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Brate uzmi Nokiu 3250 preporucujem ti imas sve na tom fonu ali SVE tako da ako oces dobru kameru jak MP3 i plus simbijan pun pogodak... e sad ako bas zelis da zalegnes n80 :D taoliko pozz :wink:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Ma rekao sam sebi vise necu uzimati telefone sa slajd mehanizmom ili na preklop,zelim pre svega jednostavnost,a monoblok to pruza.
Nokia E61 je ekstra al' mi je frka sto nema kameru,a digitalac sam POKLONIO rodjaku Slika,tako da mi bilo kakva kamerica odgovara.Tako da kada sve saberem i oduzmem,uzeo bih E50 ili N70,mislim u tom nekom rangu.
Sa N70 sam dobro upoznati, otprilike znam sta me ocekuje ako njega pazarim,al' sa E50 sam samo upoznat preko raznih domacih i stranih prikaza,slika i nekih video klipova.Pa vas pitam da li cu se zeznuti ako ga pazarim,jer zaista me ova N6280 super sulzi i menjam je samo zbog toga sto nema symbian,a E50 me privlaci zbog toga i naravno dizajna.Hvala

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ja bih uzeo E50...
Al vidish, imas sad tu E61i (valjda) sa kamerom...

Choveche de da se zeznes sa e50, nema sanse! :D
...shit happens... keep d smile!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Potpuno se slaem da sa E50 tesko da mozes da se zeznes, jer je telefon odlican. Ima jednu jedinu manu, a to je da je zbog nesto manjeg ekrana zrtvovana velicina fonta, tako da sledecih nekoliko dana od pazara preostaje da se naviknes na citanje sitnih slova. E sad, Bogu hvala te je izasla must-have aplikacija za S60 3rd, a to je Psiloc Font Magnifier sa kojim se ovaj problem vrlolako resava :)
Naravno, obavezno pogledaj E61i koji je kazu fantastican telefon i na kojem su ispravljeni jos neki bugovi a tichu se starijeg brata.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@Wiker Man: kamera kod E50 te nece nista spasiti toga sto nemas digitalac. Racunaj kao da je nema.... veruj mi.... Slike josh i mogu da se gledaju na telefonu, ali na kompu ne lice ni na sta.

Ja bih uzeo E60 ili E50 (u zavisnosti od toga sa koliko $$$ rasposazesh).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

Ma kazem ti 3250 neces omanuti mehanizam je cvrst i nema mane a da se odvali pa za to moras da se potrudis a noika E50 jeste lep ali ne znam nekako izgleda mlitavo :disgust: i kao sto kaze kolega Dario :) kamera ocaj :uhuh: tako da ili N60 ili 3250 (samo sto je E60 za poslovne ljude a 3250 za zajebanciju) na tebi je da odlucis :wink:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Wicker Man, kada si vec izbor suzio na n70 i e50,moj predlog ti je svakako n70,sto zbog kamere i ekrana (ipak za razliku od 3250 ima blic),sto zbog toga sto je 8.1 symbian (na netu imas skoro sve crack programe) i zbog toga sto ima najvise ram-a,po meni jedina katergorija u kojoj je bolji e50 je vek baterije (i 9.1 symbian,ali kako ko uzima).
D500&E71

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

@miodrageMa uzeo bih ja odma' E61i al je zasada skup a meni treba kes za druge svrhe(citaj knjige za faks i ostala s****!)
@Dario ma naravno ni jedan telefon ne moze zameniti digitalca,nego sam hteo da kazem da mi treba bilo kakva kamerica,zbog nedostatka dig.
@Super Sayian iskreno N3250 je stvarno super phone al' kao sto i sam rece on je nekako vise za zezanje,dok mi E50 odgovara bas zbog tog sto ima taj biznis izgled i jednostavan dizajn.Ne bih se slozio da izgleda "mlitavo",naprotiv po meni je bas utegnut i kompaktan.
Uh,stvarno ne znam kao sto navede loki13,N70 ima stvarno finih prednosti u odnosu na E50,zaista se teko odluciti. :unsure:

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

Pa ti izaberi lep fon sa losim statistikama ili ruzan fon :dry: sa dobrim statistikama ... pa ja bi na tvom mestu uzeo E50 ali sad mislim da ces se kajati ako ga budes uzeo :chytry: jer ces se zgroziti nekim statistikama(kamera i slicno) a nokia 3250 je nekako najbolja po meni 8) ima super dizajn poput cigle ali to je zla masina veruj mi :) :roll:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ja ne vidim cemu premisljanje - ako se dvoumis izmedju e50 i n70,n70 je mnoooogo bolji,iako je i e50 simpatican.Prednosti n70:ogromna kolicina RAM memorije(32-33 MB 8) ),mnogo vise krek.... programa,veci ekran,mnogo bolje slike,mnogo bolji video,3g,bolja mp3 reprodukcija,itd.Prednosti e50:kompaktniji,cvrsci(ne skripi za razliku od n70),bolja rezolucija ekrana(ali fizicki manji ekran :dry: ).To je to...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Uh, moram jos malo razmisliti jeste da N70 je bolji sto se tice tehnickih karakteristika,al' brate E50 stvarno izgleda ljepse i nekako luksuznije.

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Da,ali ovde je postavljeno pitanje za symbian telefon,a ne fensi telefon.Znaci sto se tice symbian fonova najbolji i sto se tice programa i svega toga je n70.Ja mislim da tu nema vise sta da se prica.......
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Neću mnogo da ti solim pamet, ja sam se baš bio zalepio za N70, ali kad sam video ekran e50, više nije bilo razmišljanja (a 70 % vremena ipak gledaš u taj ekran, i stvarno ima razlike). Ni jednom se nisam pokajao. Ok ja nisam preterano zahtevan korisnik tako da me dobro služi. Možda će neko imati i realnu zamrku na količinu rama ali meni je ok. Mada najbolje je da ti se javi Nina, i preporuči ti jer ima oba.

:)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Wicker Man, imam oba telefona i N70 i E50...I da ti pravo kažem teško bih se odlučila kad bih trebala da biram kog od njih bi se odrekla...Tačno je da ima više aplikacija i programa za N70, ali u toj gomili nisu baš svi korisni, tako da ako se uporede korisni programi za N70 i E50...samo je za par programa N70 u prednosti...Trenutno mnogo više koristim E50...ali nov mi je a i trenutno izučavam OS 9.1 pa mi je sad mnogo interesantniji nego N70...Možda ti baš i nisam mnogo pomogla ovim komentarom, ali ako imaš nekih pitanja slobodno pitaj... :roll: :wink: :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Ninolina hvala,tvoj post mi je potvrdio neka moja nagadjnja u vezi E50,mislim da ce da padne E50-tka.
N70 je stvarno masina,nevezano za ram,vise aplikacija,on jos nudi bolju kameru,mp3,3g itd,al prevagnulo je to sto meni (trenutno) treba kompaktan i tanak telefon sa symbianom.
Nisam neki "fotograf" a i audiofil tako da cu preboleti ove nedostatke.
Hvala svim koji su postovali svoje komentare. :)

PS Kada kupim phone postovacu utiske.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Siguran sam da ces biti zadovoljan - kad su u pitanju 9.1 telefoni,najbolje misljenje imam upravo o e50 i e61(razlicite klase ali oba su odlicna u svojoj). :)
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

e50 je mnogo sexi i kulturan fon koji mi se dosta svidja i po funkcijama ne zaostaje od onih iz n70do n80 serija
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori