Samsung Galaxy Spica i5700

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 14. Maj 2008. 02:41

Samsung Galaxy Spica i5700

Post od daxsm91 »

Hteo bih da uzmem ovaj telefon pa me zanima da li valja cemu? Kakva mu je osetljivost ekrana? Imao sam HTC Tattoo i iPod Touch i tu je osetljivost ekrana bila extra, pa me zanima da li je takva i na ovom telefonu? Upoznat sam sa Androidom, nije mi to problem :).

Vidim na specifikacijama da ima 800mhz procesor, pa me zanima da li stvarno radi brze od svih telefona sa 600mhz? Mozda noviji sa manjim taktom rade brze nego stariji sa vecim taktom...

Evo...npr...da li live wallpapersi rade bez seckanja i bagova? I da li 3d igre rade bez bagova?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Re: Samsung Galaxy Spica i5700

Post od bestboy »

daxsm91 napisao:da li live wallpapersi rade bez seckanja i bagova? I da li 3d igre rade bez bagova?
Нема Спика графички чип...ретке су живе позадине које су радиле без сецкања, мање захтаевне игре су солидно радиле упрскос недостатку, ако би се инсталирао одговарајући 3д драјвер.
Први ајфон нећу ни да коментаришем... :disgust:
Колико имаш новца за куповину фона?
Слобода или смрт

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

Tako sam i ja mislio...iako ima brz procesor nema graficki cip.
Sto neces da komentarises prvi ajfon?
Bas sam nasao jedan dobar i dvoumim se izmedju spice i ajfona.
Pa nekih 80-90e, mogao bih jos koji euro pozajmiti.
Zelim android, ali ne da budeo kao htc tattoo koji sam imao...koci ovo, ono, nema multitouch...
Ono...trazim best buy...da bude velik ekran, da ne bude spor, kamera tu i tamo...
Zato mi je spica jedini od androida ili iphone, koji mi nije los uopste. Cak i bolji od spice
Koji ti android predlazes? Ja sam gledao i prosto ne znam koji...mislio sam i alcatel ot990, ali imam mts postpaid a polovnjaci su svi sa telenor mreze a ne znam da li moze da se dekodira.
Hajde predlozite neki fon :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Uzmi LG p500, imas ih za 100 evra dobro ocuvane u oglasima. Ima solidno brz procesor i graficku, za 100 evra nema bolje. Ako mozes da das 150 imas se xperia mini.

Pozdrav

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

daxsm91, Spica ima kapacitivni ekran, ali nije mnogo osetljiv. Dobro reaguje na dodir palcem (sto je i najbitnije jer nije prevelik za koriscenje jednom rukom), ali slabo reaguje kad ga drzis u jednoj ruci, a dodirujes kaziprstom druge ruke.

Ako zelis Live wallpapers, onda ga zaobidji. na 2.1 ih ne podrzava, a na 2.2 mu je RAM memorija premala, pa se desava da se pozadina zamrzne.

3D igre uglavnom ne podrzava. Ne radi lepo ni obican Angry Birds. Angry Birds Rio moze da se igra, ali takodje na nekim fazama secka. Ja licno najvise volim logicke igrice, za koje ti GPU ne treba. Koliki je izbor tih igrica znas jer si koristio Android.

Moje iskustvo sa 2.2.1 ( CM 6.1.1) je bilo dosta lose, jer su mi se zbog manje Ram memorije gasile apps u pozadini, pa sam ga vratio na 2.1 i radi odlicno, ali nema multitouch ni App2SD.

Po meni je bolja kombinacija 600mhz i Adreno 200 GPU, nego CPU na 800mhz.

Naveo sam ti lose osobine. Drugo je sve OK. Po meni je prikaz na displeju na Spici ODLICAN. Po trajanju baterije je jedan od najboljih androida.

Sve u svemu, odlican telefon za te pare. LG Optimus One je je bolji zbog GPU i 512 MB rama, ali i nesto skuplji.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

Aham. Onda spica otpada...imao sam Tattoo koji je iste takve performanse imao tako da mi takav fon ne treba. Evo citam na GSM Areni za One...kazu da ekran nema onu osetljivost kao npr iPhone...da nije preterano osetljiv...e to mi se ne svidja :/.

Kakva je Xperia mini?

I kakav je Alcatel OT 990, odnosno Telenor One Touch? Je l' moze on da se dekodira...?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Alkatel je dobar telefon, meni se jedino ne dopada ekran, tj osvetljenje nekako mi je tamno... Za dekodiranje jedino da se javi neki korisnik.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

d27 napisao:na 2.1 i radi odlicno, ali nema multitouch ni App2SD.
Има и једно и друго, флеш лајт... са Лешак модом. Погледајте мало тему повећену том телефону пре него што кренете да говорите да нешто нема, не ради и сл.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2968 ... -Gio-S5660
Ако је тачна цена, S5660 би било најбоље изабрати, добар а повољан...
Слобода или смрт

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

bestboy, pa to je dobar telefon, razlikuje se od Ace-a u ekranu i kameri (i blic), ostale specifikacije su iste. A puno jeftinije, dakle bestbuy :wink:

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

bestboy, puno ti hvala...definitivno sam odabrao da cu uzeti Gio. Gledam na netu informacije, snimke na yt...stvarno je odlican telefon. 800mhz procesor i ima graficki cip..a ako je cena 135e, onda je to smesna cena za tako dobar fon.

Samo...iako je nov 135e, ljudi ga polovnog prodaju za 150 :D. Naravno ako je ovo prava cena...

Edit:
Sad mi je palo nesto na pamet... Ono sto je najbitnije kod touch screen telefona je da je ekran osetljiv. Ja inace volim kada je ekran bas bas osetljiv...kao npr kod iPhone-a. Evo na MS na kompletnom testu pise za Gio da je osetljivost prosecna, cesto izostane. To me je onako bas razocaralo...

Moze neko da se javi ko ima ovaj telefon pa da kaze kakva je osetljivost?

Ne trazim da bude ekran osetljiv kao na ajfonu ali makar priblizno. Imao sam pixon M8800 i to je bilo ubistvo kakav touch ima...em nije iskalibrisan dobro em cesto izostane ta osetljivost...moram par puta da kliknem u nesto da bih usao. Ne bih opet da se zeznem pa da uzmem takav telefon. Inace imao sam ga jedan dan i odmah prodao koliko je bio "dobar"

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Derane, za takvu osetljivost ces morati ruku da zavuces malo dublje u dzep :wink:

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

Jesi nekada koristio Huawei U8110? Tu je osetljivost ravna nuli :uhuh: . E...ne bih da uzmem Gio a da osetljivost bude takva. Ne trazim na da bude vrhunska...jer sto hoces bol,je to je vise para. Da bude pristojna osetljivost...evo imao sam HTC Tattoo, tu je osetljivost bila extra. 9/10.

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

daxsm91
Не можеш да поредиш ђиа и пиксона(:lol: ) са резистивним екраном, старог четири године...
Ако ти је на татуу био ок, екран на ђиу ће ти бити само бољи...
Слобода или смрт

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

bestboy, na tatoo je jedan od najboljih rezistivnih ekrana!!! Samo je bio kratkog veka :P
Ali ako je na gio kao na Ace onda je to ponavljam pun pogodak od telefona. Osim ako ti nije problem nedostatak blica i malo slabija rezolucija!!!

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

bachika
Начи знам, био је добар... :P
Оно што је јако битно, развила се и добра заједница око ђиа, већ су средили доста стварчица.. :)
Слобода или смрт

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

Da, meni je na tattoo-u bio extra ekrancic...mali ali dobar... Znam da ne mogu da poredim pixona i gio ali samo govorim moja iskustva sa ts ekranima :). I to za huawei...ne bih da se zeznem posto je to jedna od najbitnijih stvari na ts telefonu.

Nije mi problem...ako skupim jos malo para mozda padne i ace, ali za sada Gio... Za par dana cu ga verovatno uzeti pa cu preneti utiske :)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Ako imaš priliku da skupiš još malo love onda sačekaj pa dobaci za ace... Tu se nećeš nikako pokajati!
Osim opet ako si hardcore user pa će ti baterija predstavljati mali problem (možda ne dobaci ni 12h snažnije upotrebe). Ma biraj između ace i gio i nećeš se pokajati!!! ;)
Edit: i ja sam sa tattoo-a prešao na Ace i efekat je bio WOOOW :P

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

bachika, Јел сигурно ово за Гио да је 135€, баш ме интересује јер је то стварно добар однос уложено/добијено а Ас мислим да нема испод 200€ што је повећа разлика (јесте бољи али...).

Odgovori