Pomoc oko izbora modela Samsung

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
kyokushinmama
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2014. 13:25
:: samsung

Pomoc oko izbora modela Samsung

Post od kyokushinmama »

Dragi Forumasi,

Ljubazno molim za savet koji model da izaberem.
Dvoumim se izmedju Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 Neo i Samsung Galaxy S4 Mini.
Unapred od srca hvala!

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 17. Jun 2014. 23:20
:: Capriolo Adrenalin

Re: Pomoc oko izbora modela Samsung

Post od Lazar2212 »

Ja bih ti predlozio s4 mini.Veoma je slican sa S3,pa ako volis veci
ekran idi na s3 neo ili s3 lte,a ako zelis manji ekran onda s4 mini.
A jel moraju bas ti fonovi :D. Ako ne mora onda Xperia ZR :wink: .
Eto,ti odaberi.Mada ti je ZR bolji od navedenih s-ova :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja bih ih poređao ovako:
1. S4 mini
2. S3
3. S3 neo

kyokushinmama
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od kyokushinmama »

Lazar2212 i Azimuth hvala puno na misljenju.

Velicina ekrana mi nije bitna, ali volela bih da pravi dobre slike i da ima dobru bateriju. I da moze brzo da se surfuje :).

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Tu bih ti predlozio Sony Xperia ZR u roze varijanti :D Mada bi ti s4 mini bolje stojao,ako si zensko :wink: .

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Zbog cega mora bas samsung? ima boljih izbora. Koliko novca planiras da das za telefon?

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Koliko ja vidim,oko 250 e.
Tu je bestbuy zr,ali ni s4 mini nije los.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

A ako slucajno mozes da dodas jos 30-40€ pa da,uzmes G2? Telefon je savrsen skoro zavte pare a sve ove ubija po svemu. Ja razmisljam da je bolje sacekati 10 dana i da skupis jos 30€ kad vec dajes tolike pare da se ispruzis jos malo i uzmes najbolje za taj novac. Ili ako je je zapelo bas samsung onda bar s4. S3 nije los ali je mator ko biblija a i dizajn blaga katastrofa sto se mene tice. Mada je i s4 slican :)

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Jao,to ne sme da se ispusti.Dodaj jos 20 pa jos 20 i na kraj dodaj jos 20e i uzmi note 3...A i ovi ce je dobro sluziti.Jeste da g2 ima bolju bateriju i bolju kameru,ali i s4 mini i zr i s3 imaju odlicnu kameru.Za nov s4 treba da doda jos 70e,a i s4 mini i zr ce joj raditi posao.A G2 ne sije bas po svemu navedene modele. :) .Mada njena lova,neka radi sta hoce.

kyokushinmama
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od kyokushinmama »

Lazar2212, jesam zensko ali roze mi se bas ne slaze sa ocima :lol: .

Bandicoot, svi u mojoj okolini imaju Samsung pa nisam bas bila u prilici da gradim misljenje o drugim modelima, ali hvala svima koji su se javili, vrlo rado cu saslusati svaki predlog, zato se i javih pre kupovine. Neki raspon do kojeg bi isla je 250-300 evra (ova poslednja cifra pod uslovom da sam bas ubedjena da ce me mob verno sluziti dobar vremenski period).

Rock9855, G2 sa 16GB, po karakteristikama vidim da se memorija ne moze prosiriti, da li je 16GB dovoljno za normalno funkcionisanje aparata? Ja verovatno imam prastari telefon Nokiu X6 i na njoj ima 4000 slika i videa, ta funkcija mi je jako vazna :).

Jos jednom, hvala vam svima.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ako ces da gledas fhd filmove onda ti ni 32 nece biti dosta.
Za neko razumno koriscenje 16 je sasvim dovoljno.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Mislim da je malo 16gb pre svega zato sto ti nije dostupno svih 16gb nego npr 12-13gb, a ko voli puno da slika, da ne ne pricam o snimanju u hd ili tek u full hd rezoluciji njemu sigurno nece biti dovoljno tih 12gb. Koliko god da je dobar neki tel, a da nema migucnost da se prosiri memorija karticama, za mene je bezvredan, sto ne znaci da nekome to ne smeta. Od pomenutih tel bih najpre kupio S3, zajebi ti kupovine tih mini gouposti. Ko se pali da kaze imam s4 mini nek se pali, ali S3 je bolji, a jos ako uzmes pojacani s3 sa 2gb ram-a to je tek bingo
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa uvek možeš otg i usb da nabodeš sa kojeg možeš da gledaš filmove ili šta već.
S4 mini je odličan telefon, noviji hardver, fantastično radi. Evo ga moj drug tera već godinu dana i nikakvih problema sa njim.
E sad, S3 lte ili S4 mini...koja je razlika u ceni? Rekao bih da S4 mini ima bolju kameru, ima ir port itd.
Kako god bilo, koji god da devojka uzme, neće se pokajati. Kao jedinu prednost S3 bih mogao da navedem dijagonalu ekrana, ništa više od toga.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Za aplikacuje, muziku, slike ti je taj model od 16gb dovoljan. E sad akobhoces da imas 20 filmova odjednom nece ti biti dovoljno ni 64gb. Ja bi stvarno zaobiso te mini varijante vodecih modela, osakaceni su dosta a preskupi. Samsung, samsung pa samsung! Glupo je da se samo zbog toga kupuje telefon zato sto ga svi imaju.
Lazare slazem se sa tobom da su njene pare i da radi sta hoce. Devojka je navela 250-300€ znaci da nije ogranicena sa 250. Po mom misljenju da do 300€ kupi najbolje trenutno. A to je G2 po mom misljenju. Ali moze i nexus 5 ali mu je baterija dosta slabija a i kamera. Ako misslis da moze da se s4 mini ili s3 da se meri sa G2 ili nexus5 onda nemam sta dalje da polemisem.
A ti devojko odi do neke radnje uzivo pogledaj sve modele, vidi koji ti se najvise svidja i odgovara pa odluci. Pozz

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

rock9855, slazem se sa tobom da je lg g2 najbolja kupovina.. Nikakav s4 mini ili s3 ne mogu da se porede sa lg g2, g2 ih sije po svemu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

...po svemu, pa i po 100€ većoj ceni :P
Ali da, svakako da je klasa iznad. Isto tako napišite devojci, čisto da zna, da je kamera na G2 prosek i ništa više od toga, ali ukoliko ubaci fix onda dobija zaista dobru kameru.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

S3 je bolja klasa od s4 mini. Licno mislim da je s3 bolji od s4 mini. S4 mini bih svrstao izmedju s2 i s3, znaci sredina :)

Mali gpu ;) Mada ni s4 mini nije za bacanje zbog manje rezolucije, ako gledamo performanse :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ne znam da li si se i koliko igrao sa nekim S4 mini, ali taj šije S3 uzduž i popreko u svemu. Sintetički testovi me ne interesuju, zanima me konkretan rad telefona kad mu zadam neku komandu.
Al dobro, poštujem mišljenja :)

Nego, devojka je rekla sa kojim parama raspolaže, ali nije rekla da li bi išla do gornje granice ili gleda da ostavi neki dinar sa strane.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam imao S3 i dosta ljudi koje poznajem ga imaju pa sam često u dodiru sa tim telefonom i dalje. A sestra mi ima S4 mini i mene da neko pita, ja bi preporučio S4 mini bez sekunde dvoumljenja. Ljepši interfejs, brži radi i još kompaktniji za korištenje u odnosu na S4. :) Mana je 8GB interne memorije od kojih je dostupno oko 5GB za igre i aplikacije i ostalo ali je proširiva memorijskim karticama tako da nije ni neki problem. :)

kyokushinmama
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od kyokushinmama »

Hvala puno svim ucesnicima diskusije, vasa misljenja mi puno znace, mada moram priznati da nisam korak blize ka donosenju konacne odluke :) . Interesantno je kako su misljenja podeljena oko mini verzija.

Janka_88, hvala puno na licnom iskustvu. Kada citam specifikaciju meni se cini da je S3 bolji, ali to, naravno, ne mora da bude slucaj. Zato bi mi i znacilo kada bi se javilo vise ljudi koji su imali prilike da koriste oba modela.

L2 G2 ima sjajan opis, mada mu je i cena veca, zato bih morala da razmislim. Ne treba mi telefon za gledanje filmova, vec kao sto rekoh za fotografisanje i snimanje. I da ima po mogucstvu relativno brz procesor, da surfanje ne bude mucno. Slazem se i sa Toda81, kad vec unapred znas da je to to i da nema mogucnosti prosirenja, to zaista vec u startu zvuci odbijajuce.

Rock9855, ja se bas trudim da ne odem u radnju i izaberem telefon samo na osnovu izgleda, zato sam i ovde i molim za pomoc da kada dajem pare budem koliko/toliko sigurna da pravim mudar izbor :) .

Azimuth, kazes da je kamera na G2 prosek i da se ubaci neki fix, izvinjavam se sto ovo sigurno zvuci smesno, ali sta znaci "ubaciti fix"?

Odgovori