Lociranje mobilnog koristeci "IMEI".

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
yoko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 20. Feb 2007. 10:32

Lociranje mobilnog koristeci "IMEI".

Post od yoko »

Dali neko zna kako ili ima neki software s kim se moze locirati mobilni telefon koristeci "IMEI".
Molim da budem informisan na moj e-mal, ja cu se zato odduziti.
Hvala unapred.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Nema software nego procedura:
Prijava MUPu da je telefon ukraden.
Navesti IMEI (ako ga nemaš može i on da se nabavi preko tvojih ranijih logovanja na mrežu ali je mnogo komplikovanije i duže).
MUP po službenoj dužnosti tada preuzima traženje tog telefona uz pomoć MTSa i Telenora.

Znači samo ako je ukraden telefon!
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

nije baš mnogo komplikovano... a ni duže... dovoljno da pogleda logove sa tog broja a ako si samo sa tog telefona koristio taj broj onda samo jedan log... ;) dakle približno vreme nekog poziva sa tog telefona i broj=IMEI...
ili ako imaš vezu... :D

btw, ubiše me naša slova... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Čisto sumnjam da je yokou ova informacija potrebna zbog krađe, a i ako jeste, ne može drugačije nego preko operatera. Barem za nas obične smrtnike 8)
Ima ko može da uđe u trag svemu ovome, ali pošto radi sa Telekomom na razvoju ne bi ni meni ustupio šifre, tako da džaba.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kevin Mitnick :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako se setimo filma Hackers 2: Operation Takedown, u tom filmu doticna majka svih hakera, upada u razne mobilne telefone i prisluskuje ih. E pa siguran sam da mu ni IMEI ne bi bio nista za pronaci :)
Salu na stranu, bez MUP-a ovo je nemoguce izvesti. Jedino u Symbian fonovima, uz pomoc programa guardian, ako mreza podrzava, je moguce dobiti podatke o novoj kartici koja je ubacena u fon kao i na kojoj je celiji (cell info).
Googlajuci malo, naleteo sam na neke interesantne modele telefona, izgledaju identicno drugim modelima, sa tom razlikom sto je u njih ubacena oprema za pracenje (za nestasnog sina, za cerkicu od 17 godinica, jos uvek nevinu... muahahhahahahaa, a ima unutra i uredjaj za prisluskivanje) Haos. E da me ubijete ne mogu sada da se setim na kojem sam sajtu sve to video.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori