P10 Lite 4GB, 64GB2017
2017. godina
5.2" LCD, 70.7% body
10% 658, Android 7.0 Nougat
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
Test mobilni telefon Huawei P10 Lite 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei P10 Lite 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei P10 Lite 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Pregled smart telefona Huawei P10 Lite

Fotografije uživo

Specifikacije Huawei P10 Lite

  • Materijali kućišta: metal, staklo
  • Operativni sistem: Android 7.0, EMUI 5.1
  • Mreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE Cat 6 (2xnanoSIM)
  • Ekran: LTPS LCD, dijagonala 5.2 inča, rezolucija 1080x1920 piksela (FullHD)
  • Platforma: HiSilicon Kirin 658
  • Procesor: osam jezgara, 64-bit, 4 jezgra 1.7 GHz (Cortex-A53) i 4 jezgra 2.35 GHz (Cortex-A53)
  • Grafika: Mali-T830
  • Memorija: 3 GB LPDDR3
  • Interna memorija: 32 GB
  • Slot memorijske kartice: da, microSD kapaciteta 128 GB (umesto druge SIM kartice)
  • Glavna kamera: 12 MP, f / 2.2, 1 / 2.8 inčni senzor, 1.25 nm veličina piksela, fazni autofokus, LED blic
  • Prednja kamera: 8 MP, f / 2.0
  • Interfejsi: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), microUSB (USB-Host) konektor za punjenje / sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Navigacija: GPS (podrška za A-GPS), GLONASS
  • Opciono: NFC, čitač otiska prsta, akcelerometar, senzor svetlosti, senzor blizine
  • Baterija: Li-Po, 3000 mAh, brzo punjenje
  • Dimenzije: 146.5 x 72 x 7.2 mm
  • Masa: 146 grama

Uvod

Bilo je logično pretpostaviti da će kompanija tradicionalno predstaviti „oslabljenu“ verziju glavnog modela Huawei P10. Od originalnog modela je malo toga ostalo i zapravo, ovaj model je trebalo da bude drugačije nazvan. Procenite sami: procesor je mnogo slabiji, manja je količina memorije, postoji samo jedna kamera, a dizajn je dosta drugačiji od dizajna modela P10 i P10 Plus. Međutim, ovde je na delu marketing i naglasak je na imenovanju uređaja pa tako sudeći po nazivu vi kupujete „gotovo“ glavni model.

Sam uređaj nije loš po pitanju materijala, dizajna i karakteristika: metal, staklo, procesor sa 8 jezgara, matrica visoke rezolucije, pristojna kamera i odgovarajuća baterija.

Ako uređaj poručite preko sajta kompanije, uz sam telefon dobijate kao poklon stativ Huawei AF14.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Kao što smo rekli u uvodu, uređaj nije dobio sasvim standardni dizajn Lite linije. Ako su ranije uređaji Lite linije bili manje-više slični glavnom modelu, onda P10 Lite više liči na modele Honor linije. Međutim, ovo je samo naše lično mišljenje.

Sigurni smo da za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj model može da se nađe puno pametnih telefona sa pristojnim, i što je najvažnije, lepim dizajnom, nećete pronaći. P10 Lite je jedan od onih uređaja koji imaju prilično atraktivan izgled i proizvođač je posvetio značajnu pažnju njegovom dizajnu.

Zvanični izvori ukazuju da je u okviru P10 Lite sa obe strane korišćeno staklo koje dostiže sedmi nivo tvrdoće na Mohsovoj skali. Možda to jeste slučaj, ali sa zadnje strane na staklu ne samo da je bilo malih, već i velikih dubokih ogrebotina. Olefobski premaz je prisutan sa obe strane. Kvalitet je prosečan, pri čemu otisci brzo prekrivaju staklo.

Uzgred, zaboravili smo da naglasimo da se zadnja površina sastoji od nekoliko elemenata: ispostavlja se da i dalje postoji poseban film ispod stakla, što daje predivan efekt refleksije. Na uređaju u plavoj boji ovaj efekat izgleda elegantno. Uređaj je dostupan u četiri boje: crnoj, beloj, plavoj i boji zlata.

Okvir je od metala, matiran sa poliranim uglovima. Kućište je pravougaonog oblika, a uglovi su zaobljeni.

U ruci P10 Lite leži savršeno zbog male težine - 146 grama, odgovarajuće širine - 2 mm i idealne debljine - 7,2 mm. Uprkos upotrebi stakla, uređaj ne klizi iz ruke.

Na prednje panelu nalaze se kamera, senzori, indikator propuštenih događaja, konverzacijski zvučnik. Zvučnik je glasan, sagovornika ćete čuti bez problema.

Sa donje strane se nalazi mikrofon, microUSB port (neobično da se proizvođač odlučio za ovaj zastareli konektor?) i slot u kojem se spikerfon krije. Dodatni mikrofon i 3.5 mm priključak se nalaze na vrhu.

Na levoj strani ćete naći kombinovani slot, a na desnoj strani nalazi se taster za uključivanje (njegova površina je rebrasta, hod je mali, čućete tihi klik zvuk) i taster za regulaciju jačine zvuka.

Na zadnjoj strani se nalazi sočivo kamere i blic. Ispod samog centra zadnje strane nalazi se skener otisaka prstiju.

Huawei P10 Lite i ASUS ZenFone 4

Huawei P10 Lite i Huawei P10 Plus

Huawei P10 Lite i Meizu Pro 7

Huawei P10 Lite i Apple iPhone 5

Ekran

Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale 5,2 inča. Fizička veličina ekrana je 64x116 mm, gornji okvir je 14 mm, donji 16 mm, desno i levo - oko 3,5 mm. Postoji antirefleksivni premaz, dosta efikasan.

Rezolucija ekrana modela P10 Lite je FullHD, odnosno 1080x1920 piksela, odnos stranica je 16: 9, a gustina je 423 piksela po inču. Korišćena je matrica IPS tipa (LTPS LCD TFT) bez vazdušnog međuprostora.

Maksimalna osvetljenost bele boje je 450 cd / m2, crne boje 0,5 cd / m2, a kontrast je 900: 1.

Sudeći po sRGB trouglu, boje su zasićene, posebno u zoni crvene i zelene boje. On se suzio jakom promenom temperature u odnosu na osvetljenje. Preostali parametri su normalni.

Uređaj ima režim zaštite vida, smanjivanjem nivoa UV zračenja ekrana što sprečava zamor očiju tokom dugotrajne upotrebe smart telefona.

Uglovi vidljivosti

Baterija

Ovaj model koristi fiksnu litijum-polimer (Li-Pol) bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Baterija uređaja traje približno isto kao i kod svih glavnih konkurenata koji poseduju bateriju kapaciteta 3000 mAh. Pri standardnoj upotrebi od oko 3,5 - 4 sata rada ekrana na automatskoj osvetljenosti uređaj obezbeđuje 12-14 sati rada.

Reprodukcija video zapisa isprazni bateriju za 6 sati pri maksimalnoj osvetljenosti, dok je igre isprazne za oko 5 sati pri maksimalnoj osvetljenosti.

Brzo punjenje je dostupno, ali smo na testu imali verziju uređaja bez sopstvenog mrežnog adaptera. Prilikom punjenja na naponu od 5V i struji od 2Abaterija se napuni do 100% za 3 sata.

Opcije povezivanja

Uređaj radi ne samo u 2G (850/900/1800/1900 MHz) / 3G (HSPA + do 42 Mbps) mrežama, već i 4G CAT 6: 4G FDD LTE: Band 1/3/7/8/20.

NFC čip je prisutan! Ostalo je standardno za sve skupe Android-pametne telefone: GPS i GLONASS, Wi-Fi b / g / n / ac Dual Band, Bluetooth 4.1 BLE, USB 2.0 sa OTG podrškom.

Memorija i memorijska kartica

U ovom modelu postoji 3 GB RAM-a i 32 GB Flash memorije. Brzina RAM-a je 5200 MB / s, brzina ugrađene memorije: čitanje 95 MB / s, pisanje 45 MB / s, što su izuzetno slabi indikatori. Takođe možete instalirati memorijsku karticu kapaciteta do 128 GB.

Kamere

Glavna kamera je rezolucije 12 MP sa otvorom blende f = 2,2, a prednja kamera je 8 MP rezolucije sa f = 2,0 otvorom blende.

Skoro u svim uslovima osvetljenja, kamera Huawei P10 Lite modela odlično snima, na nivou Huawei P10. Možda je prisutna samo razlika u reprodukciji boja. Prednja kamera dobro snima, ne možemo reći ništa negativno.

U principu, bilo to dobro ili loše, ali nakon testa Huawei P10, P9, Nova 2 i Honor 8/9, čini nam se da su u okviru ovih modela korišćeni približno isti moduli kamere, jer snimaju jednako dobro. Razlika je primetna samo u direktnom poređenju, pa čak i onda je minimalna.

Video se snima u FullHD rezoluciji pri 30 kadrova/s. Kvalitet je uobičajen za pomenute kamere. Brzina fokusa je prosečna.

Primeri fotografija

Noć

Dan

Prednja kamera

Performanse

Huawei uvek ugrađuje sopstvene čipove u svoje uređaje pa u P10 Lite ponovo vidimo čip sopstvene proizvodnje kompanije HiSilicon Kirin 658: 64 bita, 8 jezgara (4x2.36 GHz Cortex-A53 + 4x1.7 GHz Cortex-A53). Za grafiku je zaduženMali-T830 čip. Zvanični izvori tvrde da je 658 čip posebno kreiran za P10 Lite.

Uređaj se ponaša izuzetno dobro. Obzirom na prosečnu cenu uređaja, očekuje se očekivani rezultat - oko 60.000 poena u Antutu testu. Pod opterećenjem, pametni telefon se skoro ne zagreva zagrejan, čak ni kada se baterija puni.

Operativni sistem je naravno, Google Android verzija 7.0 sa vlasničkim EMUI 5.1 korisničkim interfejsom. Reč je o jedno od omiljenih korisničkih interfejsa, koji je veoma brz i sa mnogo korisnih detalja: ugrađenih tema, pogodan rad sa panelom sa obaveštenjima, tu je mogućnost promene funkcije navigacionih tastera, različite vrste kontrola pokreta i gestova, ikone propuštenih poruka, značajan broj ugrađenih prijatnih melodija i zvučnih efekata.

Multimedija

O okviru Huawei P10 Lite modela postoji samo jedan zvučnik koji je glasan, kvalitet je dobar, nema preopterećenja. Ako govorimo o zvuku u slušalicama, onda je on običan, ne donosi ništa posebno. Postoji tehnologija za surround zvuk SWS. Inače, Huawei je odlučio da ugradi brendirani muzički plejer. Gotovo svi proizvođači počeli su da napuštaju svoje aplikacije u korist primitivnog Google Play Music servisa.

P10 Lite ima ugrađeni FM radio.

Zaključak

U potrazi za praktičnim uređajem sa kućištem od metala sa staklenim zadnjim panelom, koji se lepo reflektuje na svetlosti možda treba da u obzir uzmete Huawei P10 Lite. Pored dobrog dizajna, takođe ćete biti zadovoljni sjajnim ekranom, brzim procesorom, prisustvom NFC čipa i odličnim kvalitetom kamera.

Za novac potreban da izdvojite za ovaj model možete kupiti i sledeće modele: Motorola Moto G5, Xiaomi Mi4c, Wileyfox Swift 2X, moguće i neke druge uređaje. Kao opcija – tu su i drugi uređaji kompanije Huawei, kao što je Honor 6X ili prva verzija Nova modela.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024