Honor View 20 8GB, 256GB2018
2018. godina
6.4" LCD, 85.7% body
37% 980, Android 9
RAM 8 GB, INT 256GB, EXT nema
22W, 4000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 48MP
Test mobilni telefon Huawei Honor View 20 256GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor View 20 256GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor View 20 256GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Honor View 20

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • Zaštitana futrola
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 156.9 x 75.4 x 8.1 mm, 180 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.4 inča, 2340x1080 piksela (FullHD +), LTPS LCD. Osvetljenost 380 cd / m2, kontrast 760: 1
Operativni sistem Google Android 9, Magic 2.0.1 vlasnički interfejs
Platforma HiSilicon Kirin 980 (2x2.6 GHz Cortex-A76 + 2x1.92 GHz Cortex-A76 + 4x1.8 GHz Cortex-A55), grafika Mali-G76
Memorija 6/8 GB RAM-a, 128/256 GB interne memorije, nema slota za microSD kartice
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac DualBand, Bluetooth 5 (A2DP, BLE, HWA, aptX / aptX HD), NFC, IR predajnik
Mreže 2G: 850, 900, 1800, 1900 MHz 3G: (opsezi 1, 2, 5, 6, 8, 19) 4G CAT 15/13: (opsezi 1 - 9, 12, 17 - 20, 26, 28); Dual sim
Navigacija GPS, AGPS, GLONASS, sistem satelitske navigacije BeiDou, Galileo
Senzori i konektori skener otisaka prstiju sa zadnje strane, USB Type-C 3.1
Glavna kamera 48 MP + 3D TOF, f / 1.8 otvor blende, žižna daljina 26 mm
Prednja kamera 25 MP, f / 2.0 otvor blende, žižna daljina 26 mm
Baterija Li-Pol 4000 mAh, Huawei 5V / 4.5A, 55% za 30 minuta
Boje Plava, siva, crvena i crna

Pozicioniranje

Pozicioniranje vodećeg modela View izvršeno je na sledeći način: dostupno je sve najbolje od vodećih Huawei modela po pristupačnoj ceni: procesor, kamere, memorija i nove tehnologije. U ovom slučaju, View 20 je postao prvi Honor brendirani telefon sa AllView ekranom, odnosno bez izreza, ali sa otvorom za prednju kameru.

Druga karakteristika modela View 20 je 48 MP kamera koja je dobila par 3D ToF kamera za određivanje udaljenosti do objekta koje se koriste se za zamagljivanje pozadine i novu neobičnu funkciju - korekciju ljudske figure na ekranu telefona u realnom vremenu.

Poslednja originalna stvar koju treba pomenuti jeste neobičan dizajn zadnjeg panela. Preciznije, ne sam panel, već obrazac na njemu. Napravljen je u obliku latiničnog slova “V” - “View”.

Dostupne su dve verzije Honor View 20: prva predstavlja saradnju sa italijanskim brendom Moschino, a druga je standardna verzija. Razlika između njih je mala. U prvom slučaju, uređaj će odlikovati 8/256 GB memorije i crtež medveda, a drugu verziju će karakterisati 6/128 GB memorije.

Smartphone View 20 model u prodaji prati i poklon u vidu Honor Watch Magic pametnog sata.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Huawei je odlučio da se ne udaljava od originalnog dizajna svojih proizvoda (skoro svih) Honor brenda, pa vidimo novi proizvod View 20 u starom, ali pomalo unapređenom dizajnu. Ako je ranije kompanija eksperimentisala sa drugačijim stepenom izobličenja stvarnosti na zadnjem panelu, sada je tu određeni obrazac: na zadnjem panelu nalazi se jasno vidljiv hologram u obliku vertikalnog slova “V” koje se proteže vertikalno i koji je obojen istom bojom kao i u kućište ali se nijansa menja u zavisnosti od intenziteta svetlosti. Ovo je nešto novo među uređajima sličnog dizajna.

Što se tiče boja, model je dostupan u četiri boje: plava, crna, siva i crvena. U ovom trenutku, siva i crna predstavljaju uobičajenu verziju, a plava i crvena - Moschino varijantu, koja je i korišćena prilikom testiranja.

Međutim, standardna verzija telefona sa 6/128 GB će biti uokvirena nešto drugačije u smislu zasićenja boje i šare na zadnjem panelu: efekat je manje izražen nego kod 8/256 GB verzije. Pre kupovine obratite pažnju na to!

Ranije je bilo reči o dizajnu zadnjeg panela i o tome kako je to sve uzalud jer zbog otisaka prstiju sva ta lepota neće biti vidljiva. Ovde to ne važi. Otisci prstiju na ovoj površini su gotovo neprimetni, posebno u crvenoj verziji uređaja.

Bočni okviri su izrađeni od metala, obojeni su u boju kućišta. Staklo sa prednje strane odlikuje oleofobni premaz odličnog kvaliteta.

Sa prednje strane aparata možete videti samo kameru za snimanje "selfi" fotografija. Gde su programeri sakrili senzor svetlosti, nije u potpunosti jasno. Najverovatnije je da se nalazi negde sa gornje strane uređaja. Intenzitet pozadinskog osvetljenja matrice varira u zavisnosti od jačine svetla usmerene ka gornjem kraju.

Sa donje strane nalaze se mikrofon, USB Type-C i zvučnik spikerfona. Na vrhu - 3,5 mm, IR predajnik, drugi mikrofon. Duže vremena nije bilo jasno zašto bi se tokom razgovora ekran povremeno probudio iako je čvrstio bio naslonjen na uho, a senzor blizine trebalo je da radi odmah. Pokazalo se da se senzor nalazi na gornjem kraju. Dakle, ako imate kratku frizuru, telefon lagano pomerite na stranu jer postoji šansa da će se ekran aktivirati. Ovo se dešava gotovo uvek.

Sa desne strane nalaze se taster za uključivanje i taster za kontrolu jačine zvuka, a levo, metalni klizač za dve SIM kartice nano formata.

Na zadnjem panelu se nalazi veliki objektiv glavne kamere, dodatni ToF modul i blic. Sistem laserkosg fokusiranja je prisutan između ToF i blica. Odmah ispod nalazi se okrugli skener otisaka prstiju koji odlikuje munjevit odziv pod bilo kojim uglom.

Zvučnik se nalazi na rubu gornje strane prednjeg panela. Za razliku od Mate 20, nema problema kada slušate sagovornika: nagib telefona može biti bilo koji. Zvučnik modela View 20 je glasan, zvuči jasno. Pored se nalazi i mali indikator propuštenih događaja.

Kada je reč o vibraciji, deluje kao da je nasleđena iz budžetske A-linije: troma i spora a ukoliko se telefon nalazi u džepu, nećete je osetiti.

Ukupna ocena: u pitanju je veoma elegantan pametni telefon koji odlikuje praktično kućište izrađeno od stakla i metala. Imajte na umu činjenicu vezanu za senzor blizine.

Honor View 20 i Honor 8X

Honor View 20 i Huawei Nova 3i

Honor View 20 i iPhone X App

Ekran

Možda je najzanimljivija stvar kod ovog telefona ekran sa otvorom za prednju kameru. Sam po sebi, ovakav dizajn je sasvim logičan: potrebno je napraviti tanak okvir bez izreza, ali potrebno je negde smestiti kameru za "selfi" fotografije. Ono što je sigurno jeste da novi AllView format neće ostaviti neki poseban utisak. To je možda i dobro jer View 20 kameru gotovo i da ne primetite: nekako se čini da je to jedan od elemenata interfejsa. Ponekad ćete se zapitati, bez obzira na aplikaciju, koja je funkcija crnog kruga koji se nalazi u gornjem levom uglu? Generalno, AllView je najbolje rešenje za dizajn kamere za snimanje "selfi" fotografija. Međutim, u ovom slučaju, otvor se nalazi asimetrično oko ekrana. Debljina okvira iznad i ispod je nejednaka: sa gornje strane je manja a sa donje veća. Perfekcionistima se ovo sigurno neće dopasti. Postavlja se pitanje da li je zaista teško napraviti simetrično sve elemente u dizajnu uređaja?

Dijagonala ekrana Honor View 20 pametnog telefona je 6.4 inča, rezolucija nije posebno visoka - 2340 x 1080 piksela (FullHD +) a matrica je izrađena pomoću LTPS LCD tehnologije. Čisto vizuelno, matrica View 20 je zaista predivna: čiste boje, visoka zasićenost, osvetljenost i kontrast, odlična jasnoća.

Osvetljenost bele je 380 cd / m2, a crne 0.5 cd / m2, dok je kontrast 760: 1. Zapravo, ovi indikatori su prilično standardni. Kod vodećeg modela ipak su poželjnije drugačije vrednosti.

Krivulje osvetljenosti su normalne - nisu preeksponirane i nema tamnih oblasti.

Gama nije najidealnija, jer varira od 2.33 do 2.0. To znači da će pri niskoj i pri visokoj osvetljenosti biti manjih razlika u tamnim i svetlim područjima.

Plava je prilično zasićena, a što je osvetljenost niža, to je plava zasićenija. Mane: gama varira, plava boja je prejaka, siva nije prirodna. Inače, možete sakriti tamni krug! Međutim, ova crna boja ispunjava ceo gornji red obaveštenja.

Temperatura ekrana je skoro nepromenjena.

Dobijeni podaci daleko prevazilaze sRGB trougao - boje će biti zasićene na nivou AMOLED matrica. Ekran modela View 20 sivu boju ne prikazuje ispravno.

  • Prednosti: visoka zasićenost, čak i temperature, bez prekomerne izloženosti.
  • Mane: gama varira, plava boja je prejaka, siva nije prirodna.

Inače, možete sakriti tamni krug! Međutim, ova crna boja ispunjava ceo gornji red obaveštenja.

Trajanje baterije

Ovaj pametni telefon odlikuje 4000 mAh baterija. Vreme rada Honor View 20 je impresivno - do 7 sati rada ekrana uz aktivirano osvetljenje i oko 30 sati bez dopunjavanja. Ovakvi rezultati, postižu se ne samo procesorom Kirin 980 izrađenim korišćenjem 7 nm procesa, već i softverskim paketom. Međutim, on potpuno "ubija" gotovo sve procese u pozadini telefona. Na primer, desiće se da periodično nećete primati određene poruke u okviru različitih aplikacija. To se dešava u periodu od nedelju ili dve, a onda verovatno veštačka inteligencija zaključi da treba izvršiti određene izmene i onda se sistem polako vraća u ispravan rad. Međutim, ponovo dolazi do pojave "kritičnih" dana, a onda AI ponovo preuzima kontrolu, i tako u krug.

U svakom slučaju, uređaj može raditi najmanje 24 sata uz rad ekrana u trajanju od 5.5 - 6 sati.

Reprodukcija video sadržaja pri maksimalnoj osvetljenosti moguća je u trajanju od 13 sati, za igranje igara dostupno je 5.5 sati.

Uz SuperCharge adapter za potpuno punjenje baterije (5V / 2A, 4.5V / 5A, 5V / 4.5A) potrebno je : 10 minuta - 7 odsto, 30 minuta - 45 odsto, 60 minuta - 65 odsto, 1 sat 45 minuta - 100 odsto.

Povezivanje

Pametni telefon radi sa 4G LTE (1 - 9, 12, 17 - 20, 26, 28 opsezi).

Model ima NFC čip, ali ne podržava (što je izuzetno čudno) Mifare Classic i Ultralight.

Uređaj podržava Wi-Fi ac, dva opsega, Bluetooth 5.0 sa podrškom za BLE, SBC, AAC, aptX i aptX HD, LDAC HD i HVA Audio. Pametni telefon radi sa GPS i GLONASS, odlikuje ga satelitska navigacija BeiDou i Galileo. U ovom slučaju, uređaj zaslužuje čistu peticu pošto je tačnost veoma visoka. Brzina određivanja koordinata ne uzrokuje nikakve probleme.

Za one koji su se okružili velikim brojem kućnih aparata, Huawei je odlučio da ne odustane od IR predajnika. Telefon ima posebnu aplikaciju "Virtual Remote" i ona vam omogućava da konfigurišete skoro svaki uređaj za interakciju sa View 20.

Memorija, procesor i softver

U prodaji su dostupne dve verzije: Premium verzija koju odlikuje saradnja sa brendom Moschino sa 8/256 GB i standardna verzija sa 6/128 GB. Brzina 8 GB RAM je 800 MB/s. Rezultat testa 256 GB diska je 210 MB / s brzina zapisivanja i 740 MB / s brzina učitavanja. Zanimljivo je da su ove vrednosti veće od vrednosti koje beleži model Mate 20 kompanije Huawei.

Honor View 20 dobio je procesor od vodećih uređaja Mate 20 - HiSilicon Kirin 980. Baziran je na 7 nm tehničkom procesu i ima 3 klastera: ARM 2 x Cortex -A76 2.6 GHz + 2 x Cortex-A76 1.92 GHz + 4 x Cortex-A55 1.58 GHz.

Da bi se sprečilo pregrevanje ovako snažnog procesora, koristi se specijalna bakarna cev koja je povezana sa kućištem sa ciljem rasipanja toplote. Pod opterećenjem, uređaj se zagreva, a maksimalna izmerena temperatura je 42 stepena Celzijusa.

Honor View 20 pametni telefon u bilo kojoj aplikaciji radi bez problema. I sa igrama je sve veoma dobro: u toku nekoliko nedelja testiranja instalirano je oko 20 različitih igara - nijedna od njih nije dovela do bilo kakvog zastoja. Ako tražite pametni telefon za igranje igara, onda je View 20 najbolji izbor po pitanju cene i kvaliteta.

Trenutno telefon pokreće Google Android OS 9 i Magic korisnički interfejs 2.0.1, što je gotovo isto kao EMUI 9.

Kamere

Sa Honor View 20 kamerama, prisutno je dosta zabune, te je veliki 1/2”” Sony IMX586 48 MP senzor sa 0.8 mm veličinom piksela i prednjim 25 MP senzorom korišćen kao glavni modul. Otvor blende glavne kamere je f1.8, a kamere za snimanje "selfi" fotografija - f2.0. View 20 ne odlikuje optički zum, samo digitalni. Nema ni optičkog stabilizatora.

Da biste zamutili pozadinu i izveli neke interaktivne igre, koristite ToF kameru. Zahvaljujući njoj, View-20 je implementirao 3D-konturiranje: u realnom vremenu telefon određuje ljudski krug, a onda sa njim možete da uradite bilo šta. U ovom slučaju, u softver je ugrađen korektor oblika. Ova funkcija funkcioniše osrednje.

Prilikom izbora rezolucije u okviru podešavanja telefona, postoje tri opcije: 12 MP, 48 MP, i 48 MP povećane jasnoće pomoću veštačke inteligencije. AI-fotografija se kreira za nekoliko sekundi i dostupna je samo za fiksne objekte!

Razlika između kadrova na ekranu se ne može videti, ali na snimcima ekrana možete to da uradite: u opciji sa 48 MP + AI ima više detalja, ali i malo više digitalnog šuma. U principu, u visokoj rezoluciji je vredno fotografisati statične objekte sa dobrim nivoom osvetljenosti.

Pošto se Huawei Mate 20 nalazi pored Honor View 20, u toku testiranja snimljeno je nekoliko snimaka sa oba uređaja radi poređenja. Iznenađujuće, View 20 pri normalnom svetlu stavlja Mate 20 kameru pred veliki izazov! Stoga, ako vam je kamera važna (samo jedna), odaberite View 20.

View 20, Mate 20

Prednja kamera dobro snima. Pametni telefon ima mogućnost snimanja video sadržaja u rezolucijama do 4K. Kvalitet video snimaka ne zaslužuje pohvalu.

Interfejs je potpuno isti kao i kod svakog drugog Huawei uređaja.

Primeri fotografija

12 MP

48 MP

Prednja kamera

Multimedija

U ovom modelu telefon koristi samo jedan zvučnik. On je veoma glasan. Gotovo da nema bas tonova, uglavnom su tu visoki i srednji . Kvalitet je dobar, nema preopterećenja pri velikoj jačini zvuka. Da biste gledali filmove i igrali igre, potrebna su vam dva zvučnika ali efekat je definitivno prijatan. Zanimljiva napomena: snažniji zvuk pruža Huawei / Honor telefon nego što to obezbeđuje zvučnik Mate 20 Pro.

Reprodukcija muzike preko slušalica je tradicionalno jaka stavka kompanije Huawei. Međutim, u ovom slučaju se čini da je količina zvuka niska, posebno preko Bluetooth kanala (Meizu POP). Međutim, sa Bose QC35, sve je više ili manje dobro, u velikoj meri zahvaljujući ugrađenom ekvilajzeru. Kod korišćenja Meizu žičnih Flow slušalica, zvuk nije loš, ali je očigledan nedostatak basa.

Ljubitelji radija će morati pažljivo da potraže drugi model jer Honor View 20 nema FM radio.

Utisci

Honor brend nudi vrlo dobar telefon pod nazivom View 20. Tu se uklapaju gotovo sve karakteristike vodećih modela Huawei brenda: moćan procesor, velika količina memorije, kamera, baterija, pa čak i nove tehnologije koje su realizovane u obliku beskonačnog dizajna ekrana sa malom tačkastom kamerom za snimanje "selfi" fotografija. U principu, proizvođač je ponudio maksimalne vrednosti za dati cenovni opseg.

Nakon nekoliko nedelja aktivnog testiranja View 20, možemo reći: ukoliko nemate dovoljno novca za Huawei Mate 20, onda se definitivno odlučite za kupovinu Honor View 20 modela.

Uprkos tako smeloj izjavi, uređaj ipak ima i mane: neučitavanje aplikacija iz memorije (bez obaveštenja), ne baš prijatna vibracija, neobičan rad senzora blizine i slično.

Izbor View 20 modela je jednostavan: ako imate novca - uzmite Moschino Edition zbog 256 GB interne memorije, ako ne, onda osnovnu verziju.

Ako uzmemo u obzir da prilikom kupovine View 20 dobijate odličan Watch Magic po akcijskoj ceni, znači da je cena samog aparata još niža a za taj novac konkurentski modeli jednostavno ne postoje. Mada sve je veći broj korisnika koji ukazuju na Xiaomi Pocophone F1 kao direktnog konkurenta.

Ko se još može smatrati direktnom konkurencijom?

  • Huawei Mate 20. Jedan od najboljih pametnih telefona za vaš novac: moćan procesor, odlične tri kamere, mnogo memorije i generalno kvalitetna stvar za ljubitelje IPS-ekrana.
  • Huawei P20 Pro.Prošlogodišnji vodeći model sa tri kamere. Fotografije zaslužuju čistu peticu ali ovde je sistem malo lošiji u odnosu na Honor View 20. Vredi napomenuti da ga odlikuje AMOLED matrica, tako da ekrane koji pate od ovog tipa treba da budu udaljeni od P20 Pro.
  • Samsung Galaxy S9 plus. kojeg ne treba posebno komentarisati - jedan od najboljih aparata sa dve kamere, u svom cenovnom opsegu.
  • ASUS Zenfone 5Z. Zanimljiv model sa zadnjim poklopcem izrađenim od stakla. Snažan Qualcomm procesor, dve kamere i više memorije - 8/256 GB. Alternativa Honor modelu - zašto da ne?

U svakom slučaju, lista konkurentskih modela je veoma kratka.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024