One Zoom Dual SIM2019
2019. godina
6.39" OLED, 84.6% body
21% 675, Android 9
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Motorola One Zoom Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Motorola One Zoom Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Motorola One Zoom Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Motorola One Zoom (XT2010-1)

Fotografije uživo

Prodano pakovanje

  • Pametni telefon
  • 15W TurboPower punjač
  • USB Type C kabl
  • Uputstvo za upotrebu
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 158 x 75 x 8.8 mm, 190 grama
Materijali kućišta Okvir od aluminijuma serije 6000, staklo, P2i otpornost vlažnost
Ekran 6.4 inča, 1080 x 2340 piksela (19.5: 9), OLED, 403 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Panda King Gorilla Glass
Operativni sistem Google Android 9.0
Platforma Qualcomm Snapdragon 675 (11 nm tehnologija), dva Cryo 460 Gold jezgra radnog takta do 2.0 GHz, 6 Cryo 460 Silver jezgara radnog takta do 1.7 GHz, Adreno 612
Memorija 4 GB RAM, 128 GB ROM (više od 100 GB slobodno), microSD memorijska kartica kapaciteta do 512 GB
Bežični interfejsi Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0, NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: B1 / B2 / B4 / B5 / B8
4G: B1 / B2 / B3 / B4 / B7 / B8 / B12 / B17 / B20 / B28 / B38 / B40 / B41 / B41 / B66
Dual SIM, nanoSIM (nije kombinovani slot)
Navigacija GPS / GLONASS / Galileo
Senzori i konektori USB Type C (USB 3.1), OTG
akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, žiroskop
Skener otiska prsta integrisan u ekran, optički
Otključavanje prepoznavanjem lica
Glavna kamera 48 MP Quad-Bayer (f / 1.7), OIS, PDAF, laserski autofokus, LED blic, 4K video snimanje
16 MP širokog ugla, 117 stepeni,
8 MP telefoto, optički zum x3, OIS
5 MP, senzor dubine
Prednja kamera 25 MP Quad-Bayer (f / 2.0), zamućenje pozadine, različiti dodatni efekti
Baterija Li-Pol 4000 mAh, do dva dana rada u mešovitom režimu
Stepen zaštite ne, P2i zaštita od vlažnosti
Boje Siva, ljubičasta, boja bronze
Zvuk Fm radio
Sistem plaćanja Google pay
Sar Glava SAR: 1.542 W / kg
Telo SAR : 0.709 W / kg (Evropska metodologija testiranjay)

Pozicioniranje

One linija kompanije Motorola predstavlja pokušaj da se uređajima da drugačiji fokus, da se istaknu ove ili one mogućnosti. Na primer, One Action je prvi pametni telefon sa kamerom za snimanje različitih sportskih događaja, zamena za GoPro.

Iz naziva One Zoom proizlazi da je ovaj uređaj namenjen onima kojima je kamera na prvom mestu, odnosno uređaj koji pruža određeni nivo fotografije. Po pristupačnoj ceni Motorola nije mogla da kreira takav pametni telefon od nule te je neki model bio osnova. Ako pogledamo liniju, bez teškoća ćemo pronaći koji je to telefon u pitanju - Moto Z4, neka vrsta vodećeg modela kompanije. Tehničke karakteristike modela ne zaslužuju pohvalu, samo je glavna jedinica kamere drugačija.

Motorolino maštovito pozicioniranje oduševljava i kada je u pitanju Z4, ali je on i dalje skuplji od poboljšane verzije One Zoom. Kada je u pitanju Z4 – nudi samo podršku za MotoMods, to je jedina razlika između uređaja koju neko može smatrati značajnim. Inače su modeli identični, a naglasak kod modela One Zoom je na kameri. Ovaj model je zanimljiv po pitanju dizajna, jer nudi zanimljivo rešenje kada je reč o staklu, pomalo podsećajući na jedanaestu generaciju iPhone-a.

Dizan, dimenzije, kontrole

Uređaj je dostupan u tri boje, a svaka od njih je na svoj način atraktivna.

Moto logo na zadnjoj strani je istaknut. Tokom snimanja, pozivanja ili bilo kog događaja, postepeno se pojačava njegova jačina. Ovo je nešto što uređaj razlikuje od mnogih sličnih modela.

A ako se prednji panel ove Motorole apsolutno ne razlikuje od većine modernih uređaja, onda se zadnji panel doživljava sasvim drugačije - oživljava telefon. Koristi Corning Gorilla Glass 3, a u pitanju je matirano staklo.

Staklo igra na svetlosti, a pod različitim uglovima uređaj izgleda drugačije, svetluca.

Obratite pažnju na kameru jer ona viri iz kućišta na staklenoj podlozi i ima metalnu šaru. Ova pažnja na detalje, koja je zapravo tako važna, zaslužuje pohvalu a primetno je i da Motorolini dizajneri imaju ukus.

Uporedite jedinicu kamere sa onom kod iPhone 11 Pro i primetićete razliku.

Raspored standardnih elemenata je pomalo neobičan, uređaj poseduje tri mikrofona i dobro implementiran sistem za smanjenje buke. Zvučnik je smešten na gornjem kraju, tu je i slot za SIM kartice i memorijsku karticu. Sa donje strane nalazi se USB konektor tipa C, kao i 3.5 mm konektor. Dvosmerni taster za kontrolu jačine zvuka, taster za uključivanje / isključivanje nalaze se na desnoj strani.

Kvalitet izrade jednostavno je na najvišem nivou, nema nedostataka. Zaštita od vode je minimalna, impregnacija komponenata posebnim P2i rastvorom će zaštititi uređaj od vode, ali može ga i dalje oštetiti, tako da ne biste trebali iskušavati sreću.

Dimenzije telefona su 158 x 75 x 8.8 mm, a njegova ukupna masa iznosi 190 grama. Lepo leži u ruci, neprimetan u džepovima.

Oni koji su navikli da gledaju LED indikator kako bi saznali o propuštenim događajima moraju znati da ga ovaj model jednostavno ne poseduje. Zamenjuje ga Activity Display koji se aktivira ako dodirnete telefon. Nema infracrvenih senzora, kao u prethodnim modelima, koji su reagovali na gest iznad ekrana. Prednost takvog ekrana je i to što se brzo možete prebaciti na aplikaciju, videti obaveštenje na ekranu i odmah na njega odgovoriti. Do izvesne mere ovo je zamena za AlvaysOn Display. Nekome se sviđa ova implementacija, a neko misli da je bolje kad se informacije neprestano prikazuju na ekranu.

Ekran

Tehničke specifikacije ekrana su sledeće: 6.4 inča, 1080 × 2340 piksela (19.5: 9), OLED, 403 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Panda Glass (ovo je prvi uređaj sa takvim staklom). Ekran Moto One nudi kvalitetnu sliku, prilagodljivo prilagođavanje deluje dobro. Ali Motorola ima svojstven problem koji se nasleđuje od modela do modela: kada snimate fotografije ili video, ekran postaje prilično dosadan.

U zatvorenom prostoru, ekran je odličan, postoji margina osvetljenja, čak je i preterana. Ali ovo je matrica srednjeg kvaliteta koja nema veliku rezervu. S druge strane, ovo nije vodeći model, stoga su bilo kakve tvrdnje preterane i ne mogu biti uzete zdravo za gotovo.

Baterija

Karakteristike ugrađene Li-Pol baterije su sledeće: 4000 mAh, vreme potpunog punjenja je oko 1 sat i 35 minuta. Telefon poseduje tehnologiju TurboCharger (Qualcomm QuickCharge ili Samsung Fast Adaptive Charge). Bežično punjenje nije dostupno. U proseku, uređaj radi otprilike jedan dan uz 4-4.5 sati rada ekrana, ili uz ekonomičniji pristup to će biti nekoliko dana.

Memorija, RAM, performanse

Telefon ima 4 GB RAM-a, 128 GB interne memorije (nema drugih opcija), ali postoji i podrška za microSD memorijske kartice do 512 GB.

Telefon odlikuje Qualcomm Snapdragon 675 (11 nm tehnologija), dva Cryo 460 Gold jezgra sa frekvencijom do 2.0 GHz, 6 Cryo 460 Silver jezgra sa frekvencijom do 1.7 GHz, Adreno 612. Performanse ovog rešenja su na dobrom nivou, pogledajte rezultate sintetičkih testova u nastavku.

Prilikom testiranja nije bilo problema sa interfejsom, programima drugih proizvođača, sve je u redu i dobro radi.

USB, Bluetooth, opcije povezivanja

Dostupna je BT verzija 5.0, podržani su svi profili. U zavisnosti od broja modela, podržane su različite frekvencije za LTE, ali postoji i agregacija što je veliki plus, radiće efikasno u svim zemljama sveta.

Za Wi-Fi postoji podrška za 802.11a / b / g / n / ac, dual band, dual-band 2x2 (MIMO). Telefon ima NFC, za USB podržava OTG.

Kamera

Prednja kamera, kao i glavna, bazirana je na Quad-Bayer matrici, tako da možete sa sigurnošću podeliti rezoluciju od 25 megapiksela na četiri. Kvalitet slike ne ostavlja dobar utisak, uverite se i sami.

Postoje razni dodatni efekti koji pomalo podsećaju na one na iPhone-u.

Glavna kamera sastoji se od nekoliko modula. Kamera se čini prosečnom, ne impresionira. Pogledajte interfejs i uzorke snimaka.

Softverske karakteristike

Motorola se ne upušta u dodatke preko Androida, to je praktično ogoljeni interfejs, bez preopterećenja programima ili prilagođenjima interfejsa drugih proizvođača.

Što se tiče multimedije, ovaj model je vrlo dobar, reprodukcija muzike je vrlo dobra a u poređenju sa konkurentima, uglavnom kineskog porekla, zvuk je čistiji i bolji.

U okviru Moto aplikacija prikazano je kako možete da aktivirate kameru, kako da snimite glasovnu oznaku da biste aktivirali telefon i takođe vas upoznali sa noćnim režimom rada.

Pojedine aplikacije su redizajnirane, na primer, galerija ili kreiranje multimedijalnih isečaka iz video zapisa i fotografija koje automatski dobijate.

Takođe nema pritužbi na radio; funkcioniše kako treba.

Uređaj je u pogledu softvera i dodatnih funkcija pomalo prazan, ali nekome će se asketizam svideti.

Utisci

Kvalitet komunikacije je na dobrom nivou, dobro je što postoji sistem za smanjenje šuma. Jačina zvona i kvalitet vibracije su takođe odlični.

Kome je namenjen Motorola One Zoom? Verovatno onima koji žele alternativu uređajima kompanija Samsung, Huawei, Honor, Apple. Ovo je model originalnog dizajna, veoma se razlikuje od uređaja koji su na tržištu. I ovde je važno razumeti da je kupovina takvog aparata i njegovo skrivanje u futrolu pravi zločin.

Ako je akcenat stavljen na dizajn, Motorola je pobedila budući da je ovo retki primer uređaja koji se razlikuje od mnogih sličnih pametnih telefona na tržištu. Ovo je model srednjeg segmenta pa se ne treba osloniti na činjenicu da će kamere biti na nivou vodećih modela, ali o tome nikada ne treba ni razmišljati. Ovo je svestrani pametni telefon s dobrim ekranom, ugrađenim senzorom otiska prsta i svime što vam može zatrebati te predstavlja razumnu kupovinu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024