Moto E6 Plus 4GB, 64GB2019
2019. godina
6.1" LCD, 80.3% body
13% P22, Android 9
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Motorola Moto E6 Plus 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Motorola Moto E6 Plus 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Motorola Moto E6 Plus 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Motorola E6 Plus

Specifikacije

  • Procesor: MediaTek MT6762 Helio P22 (12 nm), Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53, PowerVR GE8320 grafika
  • Operativni sistem: Android 9.0 (Pie)
  • Memorija: 2 GB / 32 GB, microSD kartica kapaciteta do 512 GB
  • Ekran: 6.1 inča, IPS LCD, 720 x 1560 piksela, 19.5: 9 odnos stranica, gustina 282 ppi
  • Baterija: Li-Po 3000 mAh, 10 W brzo punjenje
  • Glavna kamera: 13 MP, f / 2.0, 1 / 3.1 ", 1.12mikrona, PDAF + 2 MP, senzor dubine, video snimanje 1080p @ 30fps
  • Prednja kamera: 8 MP, f / 2.0, 1.12mikrona, 1080p @ 30fps snimanje
  • SIM kartica: Nano-SIM + Micro-SIM,
  • Mreže i transfer podataka: GSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth 4.2, A2DP, LE, A-GPS, GLONASS, GALILEO, microUSB 2.0, USB On- The go
  • Senzori: skener otiska prsta (pozadi), akcelerometar, senzor blizine
  • Ostalo: FM radio, 3.5 mm priključak, nema NFC
  • Materijali: staklo sa prednje strane i i plastika
  • Dimenzije: 155.6 x 73.1 x 8.6 mm, masa 150 g

Pozicioniranje

Kada je o pametnim telefonima namenjenih korisnicima koji traže jeftina rešenja pozicioniranje je prilično uslovna stvar. Obično se u ovoj cenovnoj kategoriji uređaji biraju po principu „šta je jeftinije“.

Ako ako treba da naglasimo prodajne elemente Motorola E6 Plus modela moramo da navedemo sledeće:

  • Motorola je brend i garantuje kvalitet pa i jeftin telefon radi lepo i nema skrivenih nedostataka.
  • Veliki IPS ekran dijagonale 6.1 inča
  • Dual zadnja kamera i 8MP prednja kamera
  • Skener otiska prsta
  • Ukloniva baterija (možete rezervnu da kupite preko interneta za relativno mali novac).

Izgled i prodajno pakovanje

Pametni telefon se prodaje u kutiji crvene boje. U kutiji se nalaze kabl, adapter, uputstvo, telefon i futrola. Hvala proizvođaču što je u prodajno pakovanje uključio i futrolu.

Za testiranje smo dobili uređaj kod kojeg je zadnja strana bila sjajne sive boje. Imajući u vidu da je zadnji panel plastičan bolje je sakriti ga u futrolu.

Sa gornje strane je 3.5mm priključak

Sa donje strane su zvučnik i konektor za punjenje.

Sa desne strane nalaze se taster za uključivanjei taster za regulaciju jačine zvuka.

Kada nam je poslat pametni telefon, nismo znali da ima izmenljivu bateriju. Izvadili smo pametni telefon iz kutije, pokušali da ga odmah uključimo. Nismo uspeli. Povezali smo ga sa punjačem i nakon nekoliko sati pokušali ponovo da ga uključimo ali bez uspeha. Bilo jasno da je pametni telefon povezan sa punjačem: indikator je svetleo narandžasto. Prvi put posle dugo vremena morali smo da posegnemo za uputstvom, koje je sve objasnilo. Kada otvorite prodajno pakovanje treba da znate da se baterija nalazi u posebnoj kesi ispod punjača i kabla.

Zatim je usledio smešan trenutak sa uklanjanjem poklopca. Poklopac je uklonjen u potpunosti sa bočne strane, ali gledajući pametni telefon odlučili smo da treba ukloniti samo gornji deo. Kao rezultat toga, 5 minuta pokušavali smo podići poklopac. Onda smo se drugi put dohvatili uputstva. Veoma ponižavajuće.

Ispod panela zadnje strane nalazi se mesto za bateriju, slot za microSD karticu i dva konektora za SIM kartice. Jedan je za Nano SIM a drugi za microSIM. Nije nam se svidela lokacija slota za nano-SIM karticu. Da biste došli do njega, obavezno morate da uklonite bateriju. Ali microSIM i microSD kartice mogu se menjati bez isključivanja pametnog telefona.

Ekran

Pametni telefon koristi IPS LCD ekran, rezolucije 1560 x 720 piksela, gustina ekrana je 282 ppi, a odnos stranica 19,5 za 9.

Maksimalna osvetljenost ekrana je oko 400 nita, a minimalna 7 nita. Testirali smo pametni telefon na jakom suncu u Vijetnamu, i bilo je primetno da 400 nita nije dovoljno za komforan rad. Sve je vidljivo na ekranu, ali ne uživate. Ali minimalna osvetljenost je prilično dobra i ne zamara oči prilikom interakcije sa pametnim telefonom u mraku.

Pametni telefon karakteriše HD rezolucija, ali ne zamara oči. Reprodukcija boja nije loša.

Ekran ima noćni režim. Intenzitet možete nezavisno da odredite.

Pronaći manu ekranu u ovom slučaju nije preterano lako, jer je Motorola obezbedila maksimalno dobro rešenje koje je u ovim okolnostima moguće. Odnosno, ne može se reći da su po svaku cenu radili na uštedi.

Međutim i za ovakav odnos cene i kvaliteta ima mesta za čisto pozitivne detalje. Pametni telefon ima takav minijaturni izrez za kameru da ga, čak, mislim da ni osvedočeni protivnici takvih rešenja neće primetiti.

Baterija

U okviru ovog modela korišćena je baterija kapaciteta 3.000 mAh. Vreme reprodukcije video zapisa u VLC plejeru u režimu letenja pri maksimalnoj osvetljenosti i jačini zvuka je bilo 9,5 sati. Slično vreme možete dobiti kada osvežavate stranicu putem Wi-Fi-ja na svakih 15 sekundi. Sa jedne strane, vrednosti su prosečne, ali baterija je kapaciteta samo 3.000 mAh. Dakle, što se tiče energetske efikasnosti, pametni telefon nije loš.

Pametni telefon ima bateriju koja se može ukloniti. Nakon što su powerbank rešenja postala široko dostupna, potreba za dodatnim baterijama je nestala. Ali ako kupite dve dodatne baterije imaćete na raspolaganju duže vreme rada nego ako koristite powerbank rešenje. Ukratko, samo znajte da je baterija ukloniva. Možda će nekome ovo biti korisna informacija.

Performanse

Pametni telefon radi na MediaTek MT6762 Helio P22 čipsetu. Ovaj čipset je na tržište izašao u drugoj polovini 2018. godine, a izrađen je korišćenjem 12nm tehnološkog procesa. Ispod su rezultati AnTuTu testa.

Što se tiče performansi, mislili smo da je u pitanju klasično jeftino rešenje. Međutim, uređaj smo koristili nekoliko nedelja i do tada smo bili uvereni da nam je Motorola poslala na pregled naprednu verziju uređaja sa 4 GB RAM-a. Međutim, ovaj model poseduje samo 2 GB RAM-a. Čini se da je to razlika između brendiranih modela i onih kineskih proizvođača. Uprkos 2 GB RAM-a, pametni telefon nas nije nervirao sporim performansama i kočenjem. Pregledali smo internet koristeći pregledač, koristili ga za pregled elektronske pošte čak i gledali film. Na pametnom telefonu možete sigurno igrati nezahtevne igre.

Glavni plus - pametni telefon nije dosadan pri radu. Možete ga udobno koristiti bez problema u vidu sporog rada i zaostajanja.

Opcije povezivanja

Nema problema sa prenosom glasa. Pametni telefon ima podršku za 4G. Prijem mreže je odličan.

Inače je sve prilično skromno: Wi-Fi radi samo na 2,4 GHz, tu je i Bluetooth 4.2. Prisutan je MicroUSB konektor, ali postoji OTG funkcija, odnosno možete ga koristiti kao USB fleš uređaj. Kada se poveže sa računarom, pametni telefon bez instaliranja dodatnih upravljačkih programa definiše se kao uklonivi disk.

Postoji podrška za GPS / A-GPS, GLONASS. Sateliti se dobro vide, ali postoji minus. Na mapama lokacija je označena tačkicom, a ne strelicom, koja pokazuje koji put tražite.

Kamere

Pametni telefon ima dvostruku glavnu kameru rezolucije 13 + 2 MP i prednju kameru od 8 MP.

Ne možemo da nazovemo kamere izvanrednim, ali snimaju prilično dobro kada je reč o cenovnoj kategoriji kojoj pripadaju. Međutim, pogledajte primere snimaka samih sebe glavnom kamerom i stecite svoj utisak.

Kamera ima zum. Iznenađujuće lepo.

Selfi kamera snima pristojne fotografije

Ali kada je reč o noćnom snimanju ono nas nije oduševilo.

Softver i utisci

U suštini, ovo je ogoljeni Android. Svi osnovni programi smeštaju se na jedan ekran. Od unapred instaliranih aplikacija tu su samo Yandex Brovser i opšta Yandex aplikacija. Obzirom na to kakvi se zakoni usvajaju, predinstalirani Yandex je već konstanta. Međutim, žalosno je što se aplikacije mogu isključiti, a ne izbrisati.

Sigurnosna zakrpa za ovaj model je stigla

Još jedan minus je nedostatak brendiranih gestova kompanije Motorola. Za većinu je gubitak neupadljiv, ali sviđale su nam se sve ove mogućnosti interakcije - treskanje, uvrtanje zgloba koje je omogućavalo uključivanje baterije, itd.

Nemamo nikakvih više primedbi. Sistem je dosta dobro optimizovan, ne kasni, radi sve što želimo. Želite da otpremite 300 MB fotografija u cloud Mail.Ru. Želite da gledate YouTube - bez problema! Sa desetak otvorenih tabova u pregledaču Chrome - možete raditi bez problema.

Zaključak i konkurenti

Ovo je najteži deo pregleda, jer je izuzetno teško postaviti se na mesto osobe kojoj je potreban pametni ovog cenovnog opsega. Razapeti ste oko opcija koje nudi kamera, performansi, nedostatka kompasa u GPS-u. I verovatno je za tipičnog kupca takvog uređaja važan samo jedan kriterijum - cena.

Činjenica je da je nekada jeftini telefon koštao toliko da danas možete da kupite uređaj veoma dobrih performansi i karakteristika. Sa druge strane Motorola E6 Plus je dvostruko jeftinija, što jasno stavlja do znanja kako jeftino možete kupiti vrlo pristojan pametni telefon.

Najbliži cenovni konkurent je Redmi 8 baziran na Snapdragon 439 čipsetu. Reč je o modelu koji poseduje 4/64 GB memorije.

Takođe bismo predložili da obratite pažnju na Nokia 4.2 model u kombinaciji 3/32 GB memorije i baziran na Android One operativnom sistemu. Pametni telefon je baziran na Snapdragon 439 čipsetu, ali glavna stvar je Android One, odnosno uređaj će imati podršku dugo vremena.

Naravno, tu su i BQ, Y serija kompanije Huawei i mnogi manje poznati proizvođači. Ali ako je vaš izbor ograničen na cenu koliko košta Motorola E6 Plus, onda preporučujemo izbor između E6 Plus, Redmi i Nokie.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024