Sony Ericsson u 2007. i glasine o novim telefonima.

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

McLaren, kakva crna ljutnja,mozda je samo tako delovalo,ali nisam ljut 100% :wink:

SE, sto se tice ovg SE w999i ili kako vec,trenutno nema sile da ce se pojaviti,pre njega treba da izdju u prodaju w960 ili p1 koji se ocekuju u oktobru.Pa sto bi SE pokopavao svoju prodaju takvim cesti izbacivanjem boljih telefona,novac ulozen u razvoj svakog pojedinacnog aparata im se ne bi nikad isplatio(cak bi bili u gubicima)!
Ovaj koncept je pre pokazivanje mogucnosti SE,gde ce biti konkurencija apple i-phone-u!!!
A sto se tice koncepata,najbolji pokazatelj za takve stvari ti je automobilska industrija,koliko se samo tamo koncapata izbaci,ako 10% od toga udje u serijsku proizvodnju onda je to super proporcija!!!
D500&E71

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Evo na nekim sajtovima se već pojavila opcija za kupovinu SE P1. Cena 600 dolara (450e). Kažu u radnje stiže početkom avgusta
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

To je sjajna cena, cak neverovatna za sam pocetak prodaje! :uhuh: :o Da to nije ponuda preko neke mreze - tj. potpises dvogodisnji ugovor sa npr. Vodafonom i dobijes fon za te pare?
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

izgleda da p1 i t650 samo sto nisu. SE je napravio mini site posvecen njima na zvanicnom siteu. Za p1 su se pojavile i fotografije pakovanja ...

Slika

Slika
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

evo jedna klip o w960
http://www.youtube.com/watch?v=cG8174ZZUy0
meni se cini da je kvalitetno brz nego... ko pogleda klip, meni zapalo za oko kad lik usporedi svoj mobitel s w960.. e sad, koliko znam ono kod njega je p990 ali.. gde mu numericka tastatura, :?

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

napalm death covek je samo skinuo num tast..sta ti tu nije jasno? :wink: ja sam svoj P910 setao skoro 1god bez num tast :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ma da.. skontao sam da se moze skidat i da dodje onaj deo da pokrije rupe ali.. nisam to prije znao, jer dugo gledam p990 ali sam uvek mislio kako cu se patit s numerickom tastaturom, kako covek da slika itd itd.. ali kad sam skontao da moze bez.. vec se pare pocele sakupljat za P seriu :D

sorry mod za off

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Izasao je review K850 na mobile-review sajtu. Ukratko, Eldar bas i nije odusevljen ovim telefonom(a oni koji prate njegov rad znaju da je SE fan)... Vise o tome ovde: http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 17:51
Kontakt:

Post od Pix »

Cim je Eldar koji je do sad bacao drvlje i kamenje na Nokiu i uzdizao SE (kako i treba jeli :D) rekao da su likovi iz SEa zahebali, sve vam je jasno...
According to our estimates, every second owner of the Nokia N95 could have been a potential buyer of the Sony Ericsson K850i, had the handsets hit the market within a one- or two-month interval from one another.
Ovo je ziva istina, ja sam planirao da uzmem k850, ali na kraju skrenuo na N95, samo zbog datuma izlaska... Ne znam jos da li cu da zamenim n95 za k850, moram dobro da razmislim...
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Samo 2 stvari su bolje na k850 - kamera i cinjenica da je monoblok. Za kameru me zabole ona stvar, a jedino oklevam sa kupovinom n95 zbog slajdera - prvo, mrzim slajdere i preklope(to je, po meni, za devojcice), i drugo - slajd, tj. flat mora jednom da crkne, pritom, meni ispadaju cesto telefoni... Ako zanemarimo ove 2 "mane", n95 je NEUPOREDIVO superiorniji u odnosu na k850, i nemoj da se prevaris i menjas n95 za k850! Ovo naravno vazi ako koristis smartphone mogucnosti n95, gps, wifi, i ako volis ogromne ekrane kao sto ima n95. Ako ti je pak bitna samo kamera, zna se - k850 bolje fotke, a n95 - mnogo bolji video.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@pilgrim: ide N95 vs P1, a K850 nema Nokia konkurenta (svi "mere" telefone po tome koliko kamera ima mpix :uhuh: :uhuh: ) .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

p1 je bolji od n95,n95 ima samo bolju kameru na papiru,p1 touch screen+monoblok je,a znamo da k800 pravi bolje slike od n95,sto je dokazano,ranije sam patio za kolicinom megapixela,ali sad kad se doslo do 5 mpx shvatam da mo to nije potrebno i da cu platiti ono sto nema smisla
nokia c7

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@llulle: nije tacno da k800 pravi bolje fotke od n95.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Dario, llulle, niste pazljivo citali ono sto sam napisao, ponovicu - za kameru me zabole ona stvar!!! Evo n95 vs p1, statisticki: prednosti n95 - bolji ekran(znam da su iste velicine i rezolucije, ali ko se iole razume u telefone, zna da Nokia pravi ekrane koji su, za razliku od SE, savrseno citljivi na suncu - ko ima/imao je w950/p990/m600, zna o cemu pricam), 16 miliona boja(ovo mi je nebitno, al' 'ajde...), EDGE(sramota je da ga p1 nema, a svaki sugavi Samsung ima! :o ), HSDPA, video zapis je fantastican kod n95(da ne ulazim u foto mogucnosti, piksele i sl., jer mi je to sve nebitno 8), ali valja spomenuti sve prednosti jednog i drugog), 3.5 mm audio output jack, TV out, GPS. Za kraj sam ostavio najbitnije prednosti n95: Dual CPU na fenomenalnih 332 MHz(mnogo brze i bolje od Single CPU na 220 MHz kod p1), MNOGO vise bitnih programa ima za n95( a za smartphone je ovo najbitnije), i najzad - n95 ima situacione profile, a p1 nema, a nema ni 3rd party softvera koji bi ispravio ovaj nedostatak! :dry: Sad se setih, za mene je prednost i cinjenica da n95 nema touchscreen, jer on podrazumeva da moras raditi sa obe ruke, tj. moras drzati fon u jednoj ruci, a drugom nabadati po ekranu. Voleo bih da mi neko objasni u cemu je to prednost kad fon ima TS?:P Sada prednosti p1: monoblok, kvalitet izrade, qwerty(iako je stisnut na malu povrsinu, i dosta nelogican, tj. tezak za privikavanje), RDS podrska za FM radio. Najbitnije prednosti p1 ipak su MNOGO vise RAM memorije od n95 kao i dosta jaca baterija. To je to, izneo sam suve cinjenice, i mislim da je ocigledno koliko je n95 superiorniji i od p1. :wink: 8)

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

sve sto si napisao su prednosti n95 za tebe,za nekog drugog su to mane,pogledajte i procitajte testove k800 vs n95.a i ako k800 nema bolju kameru od n95,k850 sigurno ima,kao sto je poznato to da nokia ima bolje ekrane od se-a isto tako je poznato da je se tata za nokiju kada su u pitanju kamere,ipak je sony pojam u svetu.od fotoaparata,preko kamera,do plazma tv,a nokia se krpi od drugih,zeiss-a,samsunga i ko zna koga+svi novi se-telefoni su 100% kvalitetnije uradjeni od nokia fonova,das 500-600e za fon a on se sav klima,buraz se razbesneo i zauko n95.onaj prsten oko kamereje izasao pola cm zajednon sa kamerom,a on vratio,toliko o kvalitetu,slajder se drma i kad je zatvoren,pola plastike na fonu je super,a napred oko ekrana ko igracka,jedva cekam da w960 pregazi sve nokije i iphone,w960,5 praznih mesta pa svi ostali, a se ima politiku koja je malo cudna
oni mogu da spakuju 10 mpx 20gb i vga ekran u fon manji od iphona,a nokia ipak ide polako posto polako razvija tehnologiju,nikia jeste gigant,ali za vk mobile
nokia c7

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

llulle, ne mogu da verujem da si napisao sledece "sve sto si napisao su prednosti n95 za tebe,za nekog drugog su to mane..."?!? :ohmy: :o :shock: :wacko: Znaci, ako telefon ima interni gps, edge, hsdpa, kvalitetniji ekran, 3.5 mm jack, TV out, izuzetno brz procesor, vise raspolozivih programa, profile, za nekoga je to MANA?!? :wacko: Pa da li to znaci da je za tebe pojam kvalitetnog telefona nokia 1100 i se j100? :blinky: Oni nemaju ama bas nijednu naprednu tehnologiju, pa bi izgleda bili savrseni za tebe... :P Valjda nam je cilj da telefon koji kupimo ima sto vise tehnoloskih inovacija, a mi sami biramo sta cemo koristiti od toga! Drugo, "pogledajte i procitajte testove k800 vs n95.a i ako k800 nema bolju kameru od n95,k850 sigurno ima" - kakve ovo ima veze, ja kameru najmanje koristim na telefonu, pored toga, spomenuo sam i sam da k850 pravi bolje slike od n95, mada mi je to deveta rupa na svirali. Decko, ako hoces istinski kvalitetne slike, kupi lepo digitalac za 100 evra, i jaci je od svakog fona na svetu!:wink: Trece, "nokia jeste gigant,ali za vk mobile" - ovo ne treba ni komentarisati, ocigledno je da si toliko ostrascen, da ne razmisljas uopste, vec samo navijas. Ja imam trenutno 2 odlicna telefona kojima sam prezadovoljan, jedna Nokia i jedan SE, i smatram da mogu da budem objektivan. Sto se tice kvaliteta izrade, to sam i spomeuo kao najveci nedostatak n95. 8)

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

ja sam mislio na taj ekran,po cemu je n95 u prednosti nad p1,a os p1 ima bolji tu nema rasprave uiq je uvek bio bolji od s60 tu nema sta da komentarises, a to da ima malo aplikacija to je relativno
ja ne navijam za se a u to mozes da se uveris ako odes u kafic na forumu i otvoris 2. ili 3. temu
ja zelim da kupim e61i ili nesto slicno sa wifi,al mi je dosta vide branjenja nokije,a sto je brz procesor na n95 u to sam se uverio licno,tv out je nista,eno stoje mi kablovi na dvd playeru i ko to jos koristi redovno,digitalac mi nije potreban posto ga imam sa 8 mpx-sony i nema sta kvalitet
a u nokiju sam se razocarao zato sto koji god fon odaberem nesto mu fali,crkava pozadinsko svetlo,slajder /nema gori,puca maska...
se bar ima kvalitet ,a nokija ima i dobru cenu,masovnu proizvodnju,los kvalitet,a inace saznao sam da k850 moze sigurno da mi se donese iz dubaja,da li znate dal ima k850 negde u prodaji u svetu
nokia c7

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

K850 jos nije izasao na trziste, tako da ces morati da sacekas barem do oktobra... :( "ja sam mislio na taj ekran,po cemu je n95 u prednosti nad p1,a os p1 ima bolji tu nema rasprave uiq je uvek bio bolji od s60 tu nema sta da komentarises, a to da ima malo aplikacija to je relativno" - stvar je vrlo jednostavna za proveru, iznesi na sunce n95 i stavi ga pored bilo kog UIQ3 aparata. zatim pokusaj da procitas nesto sa ekrana jednog i drugog... Stvar ce ti biti tek onda potpuno jasna. :wink: Voleo bih da mi nabrojis zasto je UIQ uvek bio bolji od s60 - zelim konkretne cinjenice, ako nije problem. Cinjenicu da app za uiq3 ima veoma malo moze poricati samo neko ko aplikacije i ne koristi. Prosvrljaj po sajtovima posvecenim Symbian app, pa proveri lazem li ili ne... "stoje mi kablovi na dvd playeru i ko to jos koristi redovno" - ne radi se o tome, ti si izdvojio jednu prednost i kazes da je retko ko koristi, sustina nije u tome, vec u cinjenici da je pozitivno da fon ima sto vise tehnologija u sebi, neke od njih mozda i necemo koristiti, ali neke hocemo itekako. "a sto je brz procesor na n95 u to sam se uverio licno" - 'aj mi molim te reci da je 220 MHz brze od 332 MHz, pa da se bacim u mutni Dunav... :lol: "u nokiju sam se razocarao zato sto koji god fon odaberem nesto mu fali,crkava pozadinsko svetlo,slajder /nema gori,puca maska..." - ja nisam imao takva iskustva, a imao sam po pola tuceta Nokia i SE... SE telefoni su mnogo robusniji od Nokia, i zato volim SE, ali nemojmo preterivati.

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 17:51
Kontakt:

Post od Pix »

Vidi cuda, ovo se pretvori u SE vs NOKIA :D :D
Sto se mene tice, za to sto je n95 smartphone me zabole, k800 je bolje radio multitasking od njega, RAM me hebe nevidjeno...
Ali su prednosti nad k800/850 nazalost ocigledne : Neverovatan ekran, Wifi, video snimak, GPS (ovo nije neka ultra prednost kako nokia fanovi isticu, ali moze da posluzi). Dok k800/850 nad n95 imaju bolju kameru (koju reeetko koristim za iole ozbiljnije snimke) i SEov UI koji je brzi, stabilniji, jednostavniji i uopste mi ne smeta sta nije smarphone.
Da N95 ima SEov sistem i za mrvicu vise RAMa, bio bi savrsen telefon. Nego malo sam usao i ja u ovo N95 raspravu, to je za drugi topic...
Ne mogu da komentarisem S60 vs UIQ posto sam probao UIQ na 5 minuta na M600, ali mi je S60 daleko od omiljenog osa...
Dal cu da promenim, jos moram da razmislim, ali ziva istina je da k850 nije wow telefon kakav smo svi ocekivali, malo razocarenje, ali po meni i dalje je to dobro.
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@pilgrim:
1. GPS (ne znam koliko je to ZAISTA potrebno sa obzirom da jede bateriju samo tako. Oni koji to koriste ne kazem i treba da kupe N95)
2. @edge/hspda: pricaj mi koliko koristish hspda, a sto se tice edge-a to je ok posto kod nas josh nije 3G siroko rasprostranjen.
3. ekran? hmmm.... da ti daju n95 sa ekranom od p1 mogu da se kladim da ne bi primetio nista i da bi se i dalje "hvalio" kako n95 ima super ekran. Sto hocu da kazem je da to se vidi samo kada se stave jedan pored drugog, ovako i jedan i drugi obavljaju svoj posao i jedan i drugi dobro izgledaju (samo je pitanje na suncu kakvi su, to jeste prednost ako je n95 bolji, ali ovo....
4. 3.5mm jack - to jeste prednost posto ne verujem da se neke extra sluske dobijaju sa p1 pa zahteva dodatno cimanje da se pravi (ili kupi) taj konvertor.
5. TV out: takodje pricaj mi koliko je to korisno/potrebno. Nije apsolutno nikakva prednost, znaci nula na kvadrat. "PC out" je dovoljno, ne postoji kuca koja nema PC a da bash morash nesto nekome da pokazesh u njoj, a inace niko ne nosti kabl za povezivanje sa TV-om sa sobom, tako da...
6. Na papiru nista ne znaci, zavisi u praksi kako se ponasha (posto jedan je s60 a drugi uiq). Ne kazem da je bolji ni jedan ni drugi, neko jeste ali to ce tek da se vidi kada P1 bude izasao.
7. Sto se tice programa, ne znam da komentarishem jer ne znam sta ima i sta nema (od piratskog softvera jer o tome pricamo), nije bitno koliko ih je na broju nego da budu prisutni oni korisni i za jednu i za drugu platformu i to je to.
8. Sto se tice profila, ne znam kako je situacija kod P1 (a na n95 pretpostavljam da je kao kod ostalih nokia telefona). Kada bih kupovao telefon, to je zadnje na sta bih obratio paznju da odluci koji cu telefon da kupim. Meni je na mom k750 super, nemam zamerki (iako koristim i uvek sam koristio na svim telefonima do sada samo jedan profile + silent).

U prevodu, kada se sve sabere i oduzme, realne prednosti od tvoje silne liste sto si nabrajao su: edge (kod nas, al sve zavisi kako ko i koliko koristi net), 3.5mm jack (uproscava dodatno cimanje, dobra je stvar) i procesor (na papiru a mozda i u praksi, to moze da bude jako velika stvar a mozda i ne, videcemo kada bude P1 izasao jer i on rekoste da ima mnogo vishe rama sto moze da bude i bitnije od procesora).

Takodje radio kod P1 smatrash za prednost, pfffff..... po meni bolje da ga nisu stavili... A inace stvarno ne poznajem nikog ko "aktivno" koristi radio na telefonu, nisam video da ga uopste koristi.

P.S. Da se razumemo, ne kazem da je n95 bolji (a i nije zbog cene!!! sto je najbitniji faktor!), a ni da je P1 bolji (ali ce sigurno biti jeftiniji, i to dosta!!! sto ga momentalno stavlja ispred n95), a za one koji imaju para a ne znaju sta ce sa njima, sa n95 ce sigurno biti zadovoljniji (znam i zasto, al ne bih da pishem o tome).

I tako dalje, nastavite vi pricu, I'm out of this now :wink: :) .

Odgovori