@pilgrim:
1. GPS (ne znam koliko je to ZAISTA potrebno sa obzirom da jede bateriju samo tako. Oni koji to koriste ne kazem i treba da kupe N95)
2. @edge/hspda: pricaj mi koliko koristish hspda, a sto se tice edge-a to je ok posto kod nas josh nije 3G siroko rasprostranjen.
3. ekran? hmmm.... da ti daju n95 sa ekranom od p1 mogu da se kladim da ne bi primetio nista i da bi se i dalje "hvalio" kako n95 ima super ekran. Sto hocu da kazem je da to se vidi samo kada se stave jedan pored drugog, ovako i jedan i drugi obavljaju svoj posao i jedan i drugi dobro izgledaju (samo je pitanje na suncu kakvi su, to jeste prednost ako je n95 bolji, ali ovo....
4. 3.5mm jack - to jeste prednost posto ne verujem da se neke extra sluske dobijaju sa p1 pa zahteva dodatno cimanje da se pravi (ili kupi) taj konvertor.
5. TV out: takodje pricaj mi koliko je to korisno/potrebno. Nije apsolutno nikakva prednost, znaci nula na kvadrat. "PC out" je dovoljno, ne postoji kuca koja nema PC a da bash morash nesto nekome da pokazesh u njoj, a inace niko ne nosti kabl za povezivanje sa TV-om sa sobom, tako da...
6. Na papiru nista ne znaci, zavisi u praksi kako se ponasha (posto jedan je s60 a drugi uiq). Ne kazem da je bolji ni jedan ni drugi, neko jeste ali to ce tek da se vidi kada P1 bude izasao.
7. Sto se tice programa, ne znam da komentarishem jer ne znam sta ima i sta nema (od piratskog softvera jer o tome pricamo), nije bitno koliko ih je na broju nego da budu prisutni oni korisni i za jednu i za drugu platformu i to je to.
8. Sto se tice profila, ne znam kako je situacija kod P1 (a na n95 pretpostavljam da je kao kod ostalih nokia telefona). Kada bih kupovao telefon, to je zadnje na sta bih obratio paznju da odluci koji cu telefon da kupim. Meni je na mom k750 super, nemam zamerki (iako koristim i uvek sam koristio na svim telefonima do sada samo jedan profile + silent).
U prevodu, kada se sve sabere i oduzme, realne prednosti od tvoje silne liste sto si nabrajao su: edge (kod nas, al sve zavisi kako ko i koliko koristi net), 3.5mm jack (uproscava dodatno cimanje, dobra je stvar) i procesor (na papiru a mozda i u praksi, to moze da bude jako velika stvar a mozda i ne, videcemo kada bude P1 izasao jer i on rekoste da ima mnogo vishe rama sto moze da bude i bitnije od procesora).
Takodje radio kod P1 smatrash za prednost, pfffff..... po meni bolje da ga nisu stavili... A inace stvarno ne poznajem nikog ko "aktivno" koristi radio na telefonu, nisam video da ga uopste koristi.
P.S. Da se razumemo, ne kazem da je n95 bolji (a i nije zbog cene!!! sto je najbitniji faktor!), a ni da je P1 bolji (ali ce sigurno biti jeftiniji, i to dosta!!! sto ga momentalno stavlja ispred n95), a za one koji imaju para a ne znaju sta ce sa njima, sa n95 ce sigurno biti zadovoljniji (znam i zasto, al ne bih da pishem o tome).
I tako dalje, nastavite vi pricu, I'm out of this now

.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.