Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

MilančeBGD, ok, ne kazem sada, nego kada ce se pojaviti camdrive itd.... sigurno pravice bolje fotke od n82 npr, :D

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

moonwalker80, Nisu lose slike, Druga mi se bas svidja, jedino da si malo podigao kameru da uhvatis vrhove zgrada a manje put. Na cetvrtoj je ono desno visak, samo kvari sliku. Nisi naveo gde si ovo slikao.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

poslednja je stvarno odlichna . mislim da znam i koji je grad ali ne bih da se provalim.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

MilančeBGD, problem je u tome sto me ekran telefona laze sto se tice osvetljenja kada slikam, dok gledam preko ekrana slika izgleda dosta svetlije nego na kompu. Npr na ovoj slici meni je preko telefona izgledalo da je sve u redu, jeste da je bilo oblacno dok sam slikao i jeste da je bilo kasno uvece ali opet nisam mislio da ce biti ovako mracna slika. Mada sad mi je i drago sto je mracna jer me je naterala da je editujem pa je i ispala ovako dobro :) Evo i originalne slike, a evo i obradjene, obe u velikoj rezoluciji. Mada nisam ih ja dzabe postavio u manjoj, na vecoj rezoluciji se vidi gubitak kvaliteta. Inace na slici je katedrala Svetog Stefana u kojoj se nalaze najvece orgulje na svetu.

Slika Slika

LittlePrince Vidis meni je recimo ta kugla na cetvrtoj slici bas ekstra i slika ne bi bila zanimljiva bez toga, ali to je recimo samo moje misljenje. Sto se tice druge slike tj tamo gde ti kazes da sam trebao da podignem kameru da uhvatim vrhove zgrada opet zavisi sta smatras predmetom interesovanja na slici. Meni je recimo tu bila zanimljiva ulica koja se recimo uvija i nestaje medju zgradama kao kakva zmija, ali opet je to samo moja percepcija. Inace mesto gde je slikano je gradic Passau na granici izmedju Austrije i Nemacke, inace grad u kome je nekada ziveo Hitler :)

Jos jednom hvala na komentarima :)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

Evo jos nekih slika od mene :) Prve dve su Passau, treca, cetvrta i peta Holandija, a zadnja je u Dizeldorfu.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

moonwalker80, hvala na slikama :)

Evo malo slika sa mog malog odmora :D nista posebno, samo sam malo testirao drajver na otvorenom :roll:

SlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlika
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

moonwalker80, I ono je samo moje misljenje i idalje stojim iza njega :wink:

Zanimljiv ovaj gradic, u novom serijalu druga mi je najbolja, zadnju bih skratio malo sa leve strane 8)

bobbysha
Banned
Pridružio se: Uto, 01. Jul 2008. 00:20

Post od bobbysha »

bas su vam dobre fotke...cine je to slikano>n82 il k850i jel ?=)
moonwalkerova druga i peta su najbolje
milanchetove sve su jako dobe
od svih na ovoj strani mi je najbolja druga moonwalkerova ili peta moonwalkerova =)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

da definitivno druga . mada ni otale nisu loshe .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

bobbysha
Banned

Post od bobbysha »

axa,bas je nekako ghotic mracna ekstra je jako mi se svidja a peta je vesela....ma ekstra su sve fotke....ko profici ste =)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

LittlePrince, ma dobro je dok imamo svoja misljenja, nevalja kada prestanemo da mislimo :wink: :D
bobbysha, darkado, Bas mi je drago da vam se svidjaju slike :) A inace je slikano sa K750i cam.drv. v8.54. Bice i treci set slika samo da ih uploadujem :)

MilančeBGD, Dobra ti je ova slika sa ovim kuglama na zemlji, ja prvo pomislio da su to globusi , reko gde li je naso ovoliko globusa da poredja :lol: kad posle vidim da se farba oljustila sa kugla :)

bobbysha
Banned

Post od bobbysha »

moonwalker pravi najbolje fotke,pa onda milance.....ali moonwalkeroive su ekstra bas mi se sve do jedne svidjaju....=)a milancetove pa jedna mi se svidi do ludila a druga je vec malo diskutabilna......bravo svima! :wink:

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

bobbysha, aaaa, nemoj tako, slab sam ja za milanceta :) us to on ima bolji telefon tj bolji aparat, a i vecu galeriju slika of kojih su neke stvarno mnogo dobre. ali eto i ja se trudim da napravim po koju dobru sliku :) u svakom slucaju hvala.
Poslednja izmena od moonwalker80 u Uto, 01. Jul 2008. 02:35, izmenjeno 1 put ukupno.

bobbysha
Banned

Post od bobbysha »

cek,ti imas k750i koji pravi jako jako jako dobre fotke mislim ko .... mpx,kvalitet optike jeu pitanju a on ima jako dobar a koji on ima tel?pa boze ko da je bitno ko koji ima tel tvoje slike se meni subjektivno vise svidjaju kad ih sve posmatram a njegove pa reko sam vec jedna savrsena a jedna mi se npr ne svidja pa ponovo tako....a tvoje su sve odlicne... :wink:
milance nema ljutis =)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

bobbysha, kao sto sam napisao slike su bile napravljene samo radi testa camdrivera i bilo je point'n'shot :)
Razmisljao sam da li da postavim, ali ucinio sam to jer neko voli da gleda takve slike, a i nisu svi zainteresovani za podesavanje telefona i gubljenja vremena na tome...

I nhf moonwalker80 ali mislim da ove slike ne bi tako dobro izgledale da nema PS ;) Ja licno vise volim da vidim slike koje nisu obradjivane(sa mob. telefona) ali opet lepo je videti neke koje su obradjene u nekom programu.
Sve moje slike su pravo iz telefona, neke sam probao da malo obradim u PS/GIMP i jako lepo izgledaju, ali ipak mislim da slike iz telefona nisu za tako nesto.

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

MilančeBGD, pazi to je sve stvar ukusa, recimo dali vise cenis original mercedes ili mercedesa obradjenog od strane AMG :wink: mislim neko vise voli jedno a neko drugo. meni je recimo krajnji dojam bitniji tj krajnji utisak koji slika ostavi na mene. ako je slika extra direktno iz telefona onda je to super, a ako je extra uz pomoc nekog programa i to je opet super jer je krajnji utisak bitan (barem meni). Ali dobro to su ukusi, a onjima znamo da ne treba raspravljati :)

bobbysha
Banned

Post od bobbysha »

ma ja volim i jedne i druge....ja ti samo kazem da su npr uglovi iz kojih on slika meni malo lepsi tj prirodniji tj upecatljiviji nego tvoji.....npr ona druga slika pogledaj....!a npr tvoja casa kisele vode je mnogo originalnija nego ovo....sve je stvar ukusa i trenutnog raspolozenja.... :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ma mozemo mi do sutra da raspravljamo :) svako ima svoj ukus...
Mogu sad neki da gledaju ovo i da se smeju, i treba da se smeju jer mob.telefoni nikad ne mogu dostici kvalitet nekih fotoaparata i ove slike izgledaju smesno u poredjenju sa slikama sa fotoa :wink:

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

MilančeBGD napisao:ove slike izgledaju smesno u poredjenju sa slikama sa fotoa :wink:
Neke da, a neke ne. Neke bolje slike odavde su 2-3 puta bolje od slika sa mog foto aparata (podesavao sam ga, ali su slike i dalje lose)
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ja nisam pristalica telefonskih kamera mada danasnji telefoni...
Nije sve u kvalitetu, mnogo vise je u kreativnosti i oku fotografa.
"U ruci Mandusica Vuka, svaka puska bice ubojita" :wink:

Odgovori