Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Molim i drugi put!! :)

I? Kako sluzi? Kazes da si ocekivao da je malo veci... pa zar nije dobra stvar sto je tako mali?? 8)
...shit happens... keep d smile!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Super je,samo mi se ucinilo sa slika da je jos veci,bas sam bio prijatno iznenadjen,moram da priznam!!
Sluske su mi kuci a ja sam u Nisu,no za nekih nedelju dana cu moci dati prve utiske sa Sony slusalicama (ne znam tacan model,one Clip-on tipa)!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, brate je l tebi ne "puca" zvuk sa ad-15 kad zaustavis pesmu ili ukljucis plejer?

pozdrav...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lomnica_city, pa dobro .... meni na svim sluskama "puca" .... i na sony clip-on bubicama

pozdrav...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Posle kraceg razmisljanja resih i ja da odradim ovaj upgrade sluski :D

Impresije:
Iako koristim nokiu 6230i uglavnom za radio (dok ne uzmem 512 karticu) zvuk je neuporedivo jaci sa mojim sony slusalicama! Ali ono sto mene jos vise odusevljava je sto su mi nokijine slusalice non stop ispadale iz usiju, dok ove su ove proverene i ne mrdaju! :) :lol: Jednom recju prezadovoljan sam!

Resursi:
Najskuplja stvar je taj pozlaceni konektor (98din "Kanibal"), kablic sam nasao u kuci, a lemilica i drugi alati su mi na raspolaganju iz kucne radionice :wink:

Mane:
Jedino sto bih naveo kao manu je sto je sada malo komplikovanije koristiti handsfree za pricu, zbog duzine kablova jer su sada duzi za duzinu kabla od slusalica, ali to je minoran promlem :wink:

Slika:
Slika

Mali savet za sve koji zele ovo da urade, slobodno, uopste nije tesko, pogotovo uz uputstva iz prethodnih postova. Samo se naoruzajte strpljenjem jer su sve zice sitne i nezgodne za lemljenje! Ali posle malo nerviranja slede dani uzivanja u boljem i lepsem zvuku!!! :D :lol: :D

PozZ

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Svaka čast, koja razlika, a, jooooooooooooj. Sve dobro je tu samo je problem to spojiti. Ja sam tešku borbu vodio još sa onom gumenom Motorolom V??? sa FM-om, jao šta mi je sve radila, srećom sam vežbao na nekim bezv.sluškama, uglavnom, sve je otišlo u kantu. :oops:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Pa, eto, Koren bi mogao da se ponudi kao forumski fabrikant adaptera... :-)
Gde je sad b_udder :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Treba mi DOBAR predlog izbora slušalica (sad kad već imam taj adapter, nažalost SE, mada nije baš loše...) :)
Zenhajzer mi je 1. opcija (čuo jednom, 30 sek. na I-river, uuhhh, bruka). Sve ostalo dolazi u obzir, samo da je neko proverio, jel'.
Moja trenutna referenca - neki Panasonic (veeelik) od 1.000 dindži, ali radi - super, kristal kril, bass - ok.
Bouz - imao na pozajmici sluške na 2 dana, ne znam sad koji je model, ali, takođe :D :D :D
Cena - poželjna, ali nebitna, zvuk je to. :lol: :x :lol:
Ma ne znam ni zašto ovo pišem, sutra idem u tu radnju u Č.Čapl. baš da vidim, ali me zanima to oko tih cena, i kvalitet

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

http://chenry5.photosite.com/~photos/tn ... 266000.jpg

E ovaj adapter me interesuje, ako neko zna kako da se napravi bez one stampane plocice neka javi, please :)

Slika
Poslednja izmena od mkvb u Pet, 02. Jun 2006. 14:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
HOX Titanium gray

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Vlada Zem, Decanska ulica, tamo kod URBAN shop-a, tu je negde podzemni prolaz/ulaz, sta li je vec.... Tamo imaju KVALITETAN izbor slusalica... Cene su ekvivalentne, naravno, ali samo ti pogledaj i probaj da ChuJesh kako to radi... (ako te puste...) :)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

@blade_bre, Ne znam da li cu imati vremena za masovnu proizvodnju ovih konektora jer sam prezauzet pisanjem one tvoje knjige :wink: :D Ali par komada sto da ne... 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Haha, samo napred, radicu i ja na istom projektu pa ko pre devojci... :wink:

Ozbiljno, napisi jasno i glasno "ako neko hoces konektor neka mi se javi!" hehe P.S. "uz realnu novcanu nadoknadu..." :D

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

:P :P Al' se to komercijalizovalo... Hajte ljudi, pa ovde ste da pomognete. :P
Za mkvb, čekaj, je li to za Nokiu? Šta je to?
(e, pravi adapteri su ovako kratki, kao i AD-15, ovaj kod WSE-a je nepotrebno duuuuuuug, samo smeta).

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

mene zanimaju ti adapteri..kupio bih neki da probam :unsure: aeh celo petak vece sam upropastio u fotelji ispred monitora :smutny: pih..
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Kupićeš, kupićeš, isto ko ja..... Nema, bre!!!!!!! (šta, samo si 1 petak upropastio, baš mi te žao).
Imaćeš za 50eur (dok svako dobije svoje, jel) samo da se ovi dogovore kuj će šta da lemi (i ne očekuj garanciju) :wink: :wink: :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Vlada Zem, jeste za Nokiu, pogledaj link iznad slike, ja sam isprobavao kojekakve kombinacije sa lemljenjem i za sada neuspesno, ima mnogo zica, dve za jedan kanal, dve za drugi kanal, dve za mikrofon i ostaju mi tri zice, kada njih spojim zajedno telefon se prebaci u mod za slusalice ali mi je zvuk mono po jednom kanalu! :? Ma pronaci cu ja pravu kombinaciju, ima da ga napravim! :wink:
HOX Titanium gray

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

mkvb, ima na prvoj/drugoj strani ove teme 2 linka sa semama za povezivanje zica...

http://www.hackaday.com/entry/1234000220054587/

Mada, ucestvovao si tada u razgovoru... trebalo bi da znas... ;) :)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

blade_bre napisao:Pa, eto, Koren bi mogao da se ponudi kao forumski fabrikant adaptera... :-)
Gde je sad b_udder :wink:
hehe ... bio sam zauzet .... ja cu da ih dizajniram da ne izgledaju tako sklepano ;)

p.s. sto se tice te radnje sa sluskama u podzemnom kod Doma Omladine, zove se "300 chuda" .... imaju Sony, Koss i poslednji put sam video jedne Sennheiser ...

pozdrav...

p.p.s. nisam ti uspeo poslati onaj e-book zbog glupog yahoo-a i 10MB ogranicenja za attachment .....pokusacu preko gmail-a ...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

To je to, sad sam video, da li ima neku oznaku - ??AD?????, baš je simple thing, super.
Kako vas odgovoriti od tog pravljenja, bolje nekako organizovati skupljanje para, pa ko prvi ide preko da donese za sve, ne mora Upsala, može Mađarska, ima, ima :wink:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

blade_bre napisao:mkvb, ima na prvoj/drugoj strani ove teme 2 linka sa semama za povezivanje zica...

http://www.hackaday.com/entry/1234000220054587/

Mada, ucestvovao si tada u razgovoru... trebalo bi da znas... ;) :)
Znam za to, napravio sam takav "adapter" ali mi je na slusalicama dugacak kabal + kabal od telefona do adaptera = 2m kabla u dzepu! Malo me to nervira a pronasao sam onu sliku adaptera bez stampane ploce, znaci moze da se napravi, e sad ovako, uspeo sam jedne slusalice da rasturim, pronasao sam semu pop-porta i probao da napravim takav adapter ali bezuspesno, 2 i 3. kontakt treba da budu spojeni da bi se telefon prebacio u mod za slusalice a 11, 12 i 13 14. kontakti su audio izlazi (L+ -, r+ -) ali kada uzmem samo te audio izlaze imam mono zvuk na oba kanala, sve sam probao i nisam uspeo da dobijem stereo zvuk

Slika

Ako neko ima resenje bio bih zahvalan :)
HOX Titanium gray

Odgovori