cvoruga, Jel imas neko konkretno pitanje, mogu da isprobam.
A inace, neke promene za dan dva koriscenja, sto sam primetio (Imam Windows deset Insider verziju .63.).
1. Zvucnik za razgovor sada je tisi. Moj telefon je imao iznad proseka, ako se skroz pojaca bude skoro kao spikerfon, meni je to znacilo jer sam cesto ili ja bio u buci ili kolege I mogao sam da ih cujem, sada ne, spustili su na prosek jacinu.
2. Muzika preko slusalica se jace cuje, kada pojacam na max, glasnije je nego na 8.1, sto je dobro, licno mi odgovara.
3. Glanc screen sat sada ide po celoj duzini ekrana, nije samo na dnu.
4. Vizuelno je lepse, modernije sve sto se tice interfejsa, system izgleda osvezeno, nista spektakularno i kroz par sati postaje barem meni kao da je vec vidjen million puta.
5. nabudzili su Groove music, barem ja nisam primetio nista novo sem izgleda, funkcionalan je player isto kao i na 8.1.
6. Ne radi mi kamera za Skype
7. Tastaura ima tacku izmedju Z,X, "," i Smajlija, do sad je nisam koristio ni jednom.
8. Vise opcija u padajucem meniju, od kojih sam do sada koristio, Cellular data, Hotspot, Flashlight, pokazalo se vrlo korisno.
9. Store u kome se ne zna ni ko pije ni ko placa, po meni vrlo nepregledan i nisam mogao da pronadjem par aplikacija nego sam ih skinuo uz pomoc PC-a.
10. Nabudzili su mailove, malo su lepsi i fino je sto moze da bude crna pozadina.
11. Skype mi deluje nesto uprosceno , al i on moze sad da bude na crnoj pozadini.
12. Cortana manje prica, al bolje razume.
13. Telefon mnogo lakse razume engleske reci generalno
14. Microsoft MAPS, nova aplikacija, nista posebno, koristi mape od HERE koje su vec bile u telefonu, ima mod za auto navigaciju u sebi, tako da se ne koristi HERE Drive.
15. Za kameru sam vec napisao sve najgore u ranijim postovima da dodam da mi je i kvalitet video snimanja pogorsan!
16. Opcija za smanjivanje/povecavanje prikaza slike, efekat kao da ste povecali rezoluciju na desktop monitoru, ne znam dal je bila ranije na 8.1, primetio sam je u opcijama za Display, vrlo kul, promenila mi je osecaj kao da sam presao na neki drugi telefof. ( malo sam smanji sve).
17.Edge radi dobro nemam zamerki, malo cistije od IE na 8.1, al i dalje ne rade flash sadrzaji kao sto su naxi camere recimo.
Za bateriju ne mogu jos nista da kazem, telefon sam dosta drndao zaista i u takvom rezimu radi isto kao i ranije, gura moj ceo dan bez problema.
Ostalo nista novo od aplikacija nisam primetio...
Probao sam Microsoft Photos plug-in, tu kao ima opcija da se izvuce slika iz Video klipa ili napravi animirana fotka, al kod mene ne radi... A nisam jedini po komentarima sa stora.