Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
nina735
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Jan 2016. 21:04
:: lumia 735
:: galaxy note 3

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od nina735 »

Meni je hdr odmah pored blica, pre nego što otvorim sve one opcije za podešavanje "pro" slikanja. Znam da koristim hdr, znam na koji način funkcioniše, ali prosto nisam zadovoljna kako odradi posao. :)
Mislim da su poboljšali kameru u smislu da se iscimaš i podesiš i iso i shutter speed i sve, pogotovu za slike noću, ogromna je razlika. Ali za brze slike sa društvom su sve pokvarili, nema ni smart sequence, ni normalan burst, ni slikanje na dodir, osim u lumia selfie.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

nina735, pa to je to, Rich Mode. :) Mislim da je na 8.1 bio bolji jer nije imao samo taj slajder nego je imao i izbor preseta pa prilagodiš slici. Ovako jedan slajder pa isto za sve slike i onda na jednoj ispadne super, a na tri se jedva i primeti. :roll: Ovo ostalo mislim da su sad prebacili u onaj njihov Blink, ali nisam isprobao šta ima i kako radi. :)

nina735
Novajlija
Novajlija

Post od nina735 »

sugarcoated_ass, Možda sam ja luda ali meni piše hdr on/off :D Mada i kad slikam sa hdr on i odem na lumia story teller gde mi je podešen rich content ništa mi se ne dešava sa slikom, msm nije "živa" :D Blink je isti kao na 8.1, on nije klasičan burst, više kao neki "gif maker" :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Ne znam koje ovde lud :lol: :lol: :lol: :lol: al iskustva su definitivno razlicita, ja nemam HDR :disgust:
Moja kamera je OSAKACENA :cry: kao da mi ni OIS ne radi, svaka nocna slika mi je mutna, SVAKA (barem malo) :cry: I fokus mnogo teze hvata. Vec sam pricao u temi za fotografije :roll:

Evo kolko je osakacena
Slika Slika

nina735
Novajlija
Novajlija

Post od nina735 »

:lol: filip89x, Ja ne znam kako da pošaljem sliku ovde ali kad skupiš ove opcije wb, iso itd ostaće ti samo ikonica za promenu kamere sa zadnje na prednju, blic i taj "hdr" ili šta god. Meni je i dalje .29, nit je .36 nit .63 iako sam na fast instalirala i idem stalno na update ali mućak :) Meni su slike noću kad namestim sve baš dobre, pogotovu u zatvorenom prostoru, blic mnogo dobro radi posao.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

^^ Moj je .63 i nemam HDR, nocne sa blicom su mi dobre posto imam Xenon, al bez blica na otvorenom uvek mutne, ne moz da uvati fokus i OIS kao da ne radi :D

Meh, videcemo mozda poprave odnosno vrate kao sto je bilo jednog dana, al to je kontra od trenda novih tehnologija :wacko:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Dajte još utisaka sem kamere .
Ima li novih aplikacija, univerzalnih?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

nina735, baš su zakomplikovali. :D
Ali dobro, ti ipak imaš 735 gde je fokus više na kameri. :) Kod mene je ovako:
Slika
I kad tapnem na to čudo pored fleša ispiše Rich capture on/off...

nina735
Novajlija
Novajlija

Post od nina735 »

E pa meni je ista ikonica samo je hdr on/off na dodir :)
Nervira me navigation bar koji ne mogu uvek da sklonim ako hoću, tipa kad pustim nešto na metrotubu on mi stoji sa strane neće da se skloni. Nervira me kad hoću da sačuvam neku sliku moram da ispritiskam 637382 stvari da bi se ista sačuvala. Nervira me što kad punim telefon konstantno me obaveštava kako se telefon sporo puni i kako treba da koristim originalni punjač, iako ga već koristim. Ali opet nekako pored svih tih stvari ne bih se vraćala na 8.1. Nemam nijedan spec razlog za to ali eto prosto mi je 10ka lepša, iako msm da nema nekih preteranih novina :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

cvoruga, Jel imas neko konkretno pitanje, mogu da isprobam.

A inace, neke promene za dan dva koriscenja, sto sam primetio (Imam Windows deset Insider verziju .63.).
1. Zvucnik za razgovor sada je tisi. Moj telefon je imao iznad proseka, ako se skroz pojaca bude skoro kao spikerfon, meni je to znacilo jer sam cesto ili ja bio u buci ili kolege I mogao sam da ih cujem, sada ne, spustili su na prosek jacinu.
2. Muzika preko slusalica se jace cuje, kada pojacam na max, glasnije je nego na 8.1, sto je dobro, licno mi odgovara.
3. Glanc screen sat sada ide po celoj duzini ekrana, nije samo na dnu.
4. Vizuelno je lepse, modernije sve sto se tice interfejsa, system izgleda osvezeno, nista spektakularno i kroz par sati postaje barem meni kao da je vec vidjen million puta.
5. nabudzili su Groove music, barem ja nisam primetio nista novo sem izgleda, funkcionalan je player isto kao i na 8.1.
6. Ne radi mi kamera za Skype
7. Tastaura ima tacku izmedju Z,X, "," i Smajlija, do sad je nisam koristio ni jednom.
8. Vise opcija u padajucem meniju, od kojih sam do sada koristio, Cellular data, Hotspot, Flashlight, pokazalo se vrlo korisno.
9. Store u kome se ne zna ni ko pije ni ko placa, po meni vrlo nepregledan i nisam mogao da pronadjem par aplikacija nego sam ih skinuo uz pomoc PC-a.
10. Nabudzili su mailove, malo su lepsi i fino je sto moze da bude crna pozadina.
11. Skype mi deluje nesto uprosceno , al i on moze sad da bude na crnoj pozadini.
12. Cortana manje prica, al bolje razume.
13. Telefon mnogo lakse razume engleske reci generalno
14. Microsoft MAPS, nova aplikacija, nista posebno, koristi mape od HERE koje su vec bile u telefonu, ima mod za auto navigaciju u sebi, tako da se ne koristi HERE Drive.
15. Za kameru sam vec napisao sve najgore u ranijim postovima da dodam da mi je i kvalitet video snimanja pogorsan!
16. Opcija za smanjivanje/povecavanje prikaza slike, efekat kao da ste povecali rezoluciju na desktop monitoru, ne znam dal je bila ranije na 8.1, primetio sam je u opcijama za Display, vrlo kul, promenila mi je osecaj kao da sam presao na neki drugi telefof. ( malo sam smanji sve).
17.Edge radi dobro nemam zamerki, malo cistije od IE na 8.1, al i dalje ne rade flash sadrzaji kao sto su naxi camere recimo.

Za bateriju ne mogu jos nista da kazem, telefon sam dosta drndao zaista i u takvom rezimu radi isto kao i ranije, gura moj ceo dan bez problema.

Ostalo nista novo od aplikacija nisam primetio...
Probao sam Microsoft Photos plug-in, tu kao ima opcija da se izvuce slika iz Video klipa ili napravi animirana fotka, al kod mene ne radi... A nisam jedini po komentarima sa stora.

Slika Slika
Slika

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Kaput.
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1086328

Nadao sam se da će 10ka da uspe i razmrda učmalo i preskupo tržište, kad ono međutim.
Ako je ovaj text istinit, zašto bi neko kupio Lumiu 950 ili bilo koju, kad se linija gasi,
samim tim pada cena, prestaje interesovanje za modele, prestaje i podrška.
Developeri ni do sada nisu pisali aplikacije, zašto bi to tek sad radili?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Moguće da gase Lumia ime, sada će nastaviti kao M$ Surface Phone.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nokia Lumia, MS Lumia, pa misle treća sreća ?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Po meni je Lumia prelazno rešenje, nasleđeno na neki način od Nokie.
Ovim verovatno žele da zaokruže svoj korporativni portfolio imenima koja su strateški odredili.
Pa i Google ima Nexus tablet i telefon, može i M$.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Najavljena je kao poseljedna Lumia za ovu godinu. Sve ostale info su jos uvijek spekulacije. Tesko da ce eventualni surface phone poluciti uspjeh. Nerazvijen ekosistem, probijanje rokova, nejasna strategija, vjerovatno visoka cijena...

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

To sto nam se cini da je vreme stalo, kolko sporo rade i kolko obecavaju i odlazu jedne te iste modele, mehhhhh LUMIA serija se pojavila davne 2012. u februaru danas je januar 2016 :ohmy: Dobro se i drzala Lumija serija kolko se tumbala i sta je sve prezivela 8) Po meni prvo sto je trebao MS da uradi kad je obrisao NOKIA logo je da promeni i seriju telefona i predstavi nesto "novo"... Po meni su se kasno setili :P

Sto se tice desetke da se nadovezem na svoj post iznad.

18.Baterija krace drzi, al zanemarljivo, bitno mi je da isto drzi u "heavy duty" radu, sto je kod mene skoro svaki dan.
19. Cini mi se da se telefon brze puni.
20. Ono sto sam napisao u tacki 16 je super ocpija al baguje telefon i negativno se odrazava na igrama i galeriji, pa sam vratio velicinu na preporucenu u mom slucaju 225.
21. Prednja kamera prvi bolje fotke.

U medjuvremenu je bilo dosta update-a kroz Store. Telefon mi se restartovao sam od sebe jedan jedini put u toku noci dok je bio na punjacu. Dal zbog tih update -a ili restartvanja sada radi nekako upeglano sve skoro kao na 8.1. Bilo je i vise update-a za kameru. Jeste i dalje degradirana al cini mi se da bolje radi u rangu kao sto je i bila a mozda i bolje, testiracu pa cu kaciti slike u temi za slike. Prednja kamera definitivno bolje radi, pravi svetlije selfije sa vise bolja :lol:

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Lepo je da se popravljaju sa novim verzijsma desetke i ja se nadam da ce do lete ispeglati desrku da bude kako treba.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Da nema WP prosto ne znam dal bi imalo da se piše o nečemu na ovom forumu, i što se pljuvanja i što se hvaljenja tiče. Znači da je interesantan svima pa i onima koji ga nemaju.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Jedan od najsmešnijih komenatara koje branioci WP napisaše ikada :lol: .

Svi resursi bice usmereni na panos phone tj. surface phone. Microsoft ne odustaje od mobilnih telefona. U evropi lumia drzi 12-15 %. I satya je naveo da od sada microsoft ne meri procente vec zadovoljstvo korisnika. Microsoft se trudi da deo trzista prepusti drugim proizvodjacima!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

cvoruga napisao:.... Microsoft se trudi da deo trzista prepusti drugim proizvodjacima!
Jeste smešno, ali ima u tome i dosta istine. :lol:

Odgovori