6230i USB pomoc
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Masterokrata, ti očigledno imaš problem sa sujetom? Neću ja da te učim ništa, a mogao bih i to podosta. Za sve je potreban drajver, pitanje je samo da li ga OS ima u sebi ili moraš da se obratiš "trećem licu".
Question: What is Plug and Play?
Answer: An evolving standard for adapters, PC's, and operating systems to automatically configure adapters without user intervention.
Ovde imate zgodnu tabelu koja pokazuje šta određeni modeli podržavaju.
milane91, DKU-5 se hardverski razlikuje od ostalih i ima drajvere i za Win98/ME/NT, dok ostali (DKU-2, DKE-2, CA-42, CA-53 i CA-70) ne podržavaju starije OS.
Question: What is Plug and Play?
Answer: An evolving standard for adapters, PC's, and operating systems to automatically configure adapters without user intervention.
Ovde imate zgodnu tabelu koja pokazuje šta određeni modeli podržavaju.
milane91, DKU-5 se hardverski razlikuje od ostalih i ima drajvere i za Win98/ME/NT, dok ostali (DKU-2, DKE-2, CA-42, CA-53 i CA-70) ne podržavaju starije OS.
● PRAVILA FORUMA ●
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Yes I now what is f**king plug & play. Win ima drajvere za dobar deo uredjaja koji idu na usb, tako da s te straneMiskoni, imas pravo. ali mislio sam na one drajvere koji dolaze uz sam uredjaj na cd-u. Oni ne bi trebali da su potrebni za 6230i, a ja koliko sam video i mom ortaku se isto tako kaci 6630, znaci samo povezes na komp, medjutim neko ovde rece da trebaju drajveri za 6630.
Stvarno sam zbunjen
Ajde sad neko lepo neka mi kaze da li treba pc suite za 6630 ili ne......i kako onda drugar kaci fon na moj komp bez pc suite-a?
Stvarno sam zbunjen

Ajde sad neko lepo neka mi kaze da li treba pc suite za 6630 ili ne......i kako onda drugar kaci fon na moj komp bez pc suite-a?

5130+Koss the plug....
- MilančeBGD
- Expert
Masterokrata, meni je trebao pc suite,ne znam kako ali je trebao,ja kad sam prikacio win je rekao da je nasao novi hardver i pitao gde stoje drajveri,ja nisam imao drajvere.I onda sam otisao do nokia sajta i skinuo ps suite i instalirao,i sad normalno sve radim,a da mozda ti nemas pc suite u kompu.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Ne sporim da 6230i ima mogućnost da je sistem prepozna kao "removable drive" (i N-Gage ima tu opciju), ali za rad sa bilo kakvom aplikacijom jeste potreban drajver za kabl koji je u upotrebi. Za 6630 je svakako potreban drajver, moguće je da je nekada davno kod tebe instaliran drajver a da si ti to zaboravio. Uostalom, to bar nije problem proveriti, u "Add or Remove Programs" treba da imaš "Nokia Connectivity Cable Driver" ili ćeš u "Device Manager-u" pronaći "Wireless Communication Devices" i tu videti još 3 ili 4 Nokia xxxx USB uređaja (telefon treba da je spojen, naravno). Proveri ko je "driver provider" ili "manufacturer", sigurno je Nokia, a to znači da su drajveri naknadno dodati. I nije potreban isključivo PC Suite, postoje samo "standalone" drajveri...
● PRAVILA FORUMA ●
- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 13. Jul 2006. 23:00
Kupio sam DKU-2, instalirao driver sa www.nokia.com.hr i sada uspevam da prebacim fajlove na MMC i u neke foldere, medjutim na kompu mi nije pronasao sve foldere iz telefona. Pretpostavljam da to nije normalno... Isto tako, nece da se povezu komp i telefon preko PC suite programa. Da li sam nesto izostavio da instaliram?
Pozdrav

Pozdrav

- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 13. Jul 2006. 23:00
Kupio sam DKU-2, instalirao driver sa www.nokia.com.hr i sada uspevam da prebacim fajlove na MMC i u neke foldere, medjutim na kompu mi nije pronasao sve foldere iz telefona. Pretpostavljam da to nije normalno... Isto tako, nece da se povezu komp i telefon preko PC suite programa. Da li sam nesto izostavio da instaliram?
Pozdrav
Pozdrav
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
- MilančeBGD
- Expert
- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik