6230i USB pomoc

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Masterokrata, ti očigledno imaš problem sa sujetom? Neću ja da te učim ništa, a mogao bih i to podosta. Za sve je potreban drajver, pitanje je samo da li ga OS ima u sebi ili moraš da se obratiš "trećem licu".

Question: What is Plug and Play?
Answer: An evolving standard for adapters, PC's, and operating systems to automatically configure adapters without user intervention.

Ovde imate zgodnu tabelu koja pokazuje šta određeni modeli podržavaju.

milane91, DKU-5 se hardverski razlikuje od ostalih i ima drajvere i za Win98/ME/NT, dok ostali (DKU-2, DKE-2, CA-42, CA-53 i CA-70) ne podržavaju starije OS.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Miskoni, hvala,i mislim da sam bio u pravu kad sam rekao da za svaki usb kabal za telefon ili za bilo koji hardver koji se stavlja u komp mora postojati drajver.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Yes I now what is f**king plug & play. Win ima drajvere za dobar deo uredjaja koji idu na usb, tako da s te straneMiskoni, imas pravo. ali mislio sam na one drajvere koji dolaze uz sam uredjaj na cd-u. Oni ne bi trebali da su potrebni za 6230i, a ja koliko sam video i mom ortaku se isto tako kaci 6630, znaci samo povezes na komp, medjutim neko ovde rece da trebaju drajveri za 6630.
Stvarno sam zbunjen :shock:
Ajde sad neko lepo neka mi kaze da li treba pc suite za 6630 ili ne......i kako onda drugar kaci fon na moj komp bez pc suite-a? :disgust:
5130+Koss the plug....

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Masterokrata, meni je trebao pc suite,ne znam kako ali je trebao,ja kad sam prikacio win je rekao da je nasao novi hardver i pitao gde stoje drajveri,ja nisam imao drajvere.I onda sam otisao do nokia sajta i skinuo ps suite i instalirao,i sad normalno sve radim,a da mozda ti nemas pc suite u kompu.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ne sporim da 6230i ima mogućnost da je sistem prepozna kao "removable drive" (i N-Gage ima tu opciju), ali za rad sa bilo kakvom aplikacijom jeste potreban drajver za kabl koji je u upotrebi. Za 6630 je svakako potreban drajver, moguće je da je nekada davno kod tebe instaliran drajver a da si ti to zaboravio. Uostalom, to bar nije problem proveriti, u "Add or Remove Programs" treba da imaš "Nokia Connectivity Cable Driver" ili ćeš u "Device Manager-u" pronaći "Wireless Communication Devices" i tu videti još 3 ili 4 Nokia xxxx USB uređaja (telefon treba da je spojen, naravno). Proveri ko je "driver provider" ili "manufacturer", sigurno je Nokia, a to znači da su drajveri naknadno dodati. I nije potreban isključivo PC Suite, postoje samo "standalone" drajveri...

Milos_NS_83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 13. Jul 2006. 23:00

Post od Milos_NS_83 »

Kupio sam DKU-2, instalirao driver sa www.nokia.com.hr i sada uspevam da prebacim fajlove na MMC i u neke foldere, medjutim na kompu mi nije pronasao sve foldere iz telefona. Pretpostavljam da to nije normalno... Isto tako, nece da se povezu komp i telefon preko PC suite programa. Da li sam nesto izostavio da instaliram?
Pozdrav

:shock:

Milos_NS_83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Milos_NS_83 »

Kupio sam DKU-2, instalirao driver sa www.nokia.com.hr i sada uspevam da prebacim fajlove na MMC i u neke foldere, medjutim na kompu mi nije pronasao sve foldere iz telefona. Pretpostavljam da to nije normalno... Isto tako, nece da se povezu komp i telefon preko PC suite programa. Da li sam nesto izostavio da instaliram?
Pozdrav

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Nece pc suite raditi preko usb kabla, bar meni nije htelo :uhuh:
Samo za bt i ic konekciju mozes koristiti pc suite 8)
A prepoznaje komp fon kao prenosni hard i tu imas manipulaciju fajlovima, ako nema sistemskih fajlova, proveri opcije za skrivene foldere na kompu.... :unsure:
5130+Koss the plug....

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Masterokrata: "Nece pc suite raditi preko usb kabla, bar meni nije htelo". :D :D :D

E izvukose te zadnje 4 reci, u suprotnom ... :o :o :o :o

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Cekaj bre,pa ja sam instalirao pc suite za usb kabal,i preko njega radim nesto, :blinky: sta je vama,kako nece da radi,a imam i u my computer 6630.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

naravno da PC Suit radi preko kabla ..... daleko bolje nego preko BT-a ...

pozdrav...

Milos_NS_83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Milos_NS_83 »

Komp mi se jednostavno ponasa kao da na telefonu, osim MMC koju potpuno otvara, nema nista. Nije mi ukljucena opcija za sakrivanje foldera...Nece da odradi Synchronisation u PC suite...

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

ja preko pc suite-a radim svashta... tako najlakshe prebacujem podatke... kao obichan flash... :wink:
mada imam bluetooth, i radi odlichno, ali je mnogo sporije... :dry:

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Pa onaj pc suite sto sam ja koristio trazio je konekciju preko onog r32, rs 32 kako vec porta, ma znate na sta mislim :roll:
Evo vidite nece ni Milos_NS_83, da mu ostvari sinhronizaciju preko pc suite.
Stvarno mi nije jasno sta se desava s nasim kompovima tj operativnim sistemima :o
5130+Koss the plug....

Odgovori