Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

araphel, koliko je proslo od kada si dobio novu bateriju?
Znas da treba da prodje par ciklusa punjenja dok i nova baterija ne dostigne pun kapacitet,mozda da se jos malo strpis i vidis kako ce se ponasati za 10-tak dana
D500&E71

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Prošlo je par nedelja i telefon je sigurno punjen minimum desetak puta od tada. Što je najluđe, odmah posle zamene baterije vreme rada telefona je bilo skoro identično vremenu rada pre zamene, onda je krenulo da slabi i sad pročenjujem da je u proseku negde 30 do 50% lošije.

Telefon je kupljen u Nokia radnji u Ušću i išao sam u servis koji je označen na garanciji. Stvarno ne ulazim u detalje tipa koji servis ima koje delove, polazim od toga da ako mi se nešto zvanično servisira u garantnom roku, očekujem da bude upotrebljen odgovarajući alat i materijal. Da nije važenje garancije na kocki, sad bih sam otvorio telefon da vidim koja je baterija unutra.

Primera radi, uz ukupno oko 5 minuta poziva i jedno 5 poruka, baterija je od jutros izgubila čitavih 31%

Što je najluđe, zvao sam radnju i lik koji se javio na telefon je u fazonu: donesi ti taj telefon da ga ja držim prvo ovde jedan dan i vidim kako mu se troši baterija pa da ga uputim na servis ako treba.

Bilo kakobilo, jedno znam: u zemlji Srbiji ništa više od Nokie kupiti neću, pa ni kod ovih zvanično ovlašćenih distributera. Stvarno smo divlji zapad.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

araphel, stvarno je ogromna potrosnja, tj. ocigledno nije velika potrosnja koliko je slab kapacitet... Da nisi kojim slucajem instalirao neku aplikaciju ili tako nesto? Na nasim prostorima je gotovo nemoguce kupiti zamjenski original dio, bio to telefon ili nesto drugo... :dry:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

janka_88, sve što imam na telefonu, bilo je tu i pre zamene baterije. Navigacija, battery meter, ništa specijalno. Ma, ne vredi se više ni nervirati.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel garmin je znao sa onim starterom da jede bateriju.na e72 mi je bat trajala sa tme celih 1.5 dana bez obzira šta radio a kada sam ga lepo pomerio(starter) trajala je po 7 dana.možda se slučajno to sranje aktiviralo ponovo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Budući da Garmin nisam koristio nekih mesec dana uopšte, ne verujem. Proveravao sam sve aktivne aplikacije, i ne verujem da je to u pitanju.

Evo jutros sam oko 7 morao da stavim telefon na punjač, dakle izgurao je nekh 25 sati, uz deset poruka i jedno 15-20 minuta razgovora, jedna fotka i bukvalno 30 sekundi interneta. Ranije je umeo sa takvom potrošnjom da izgura dva ipo dana bez problema. Zvaću danas direktno servis, i gledaću da zahtevam da se predamnom otvori telefon da se uverim koja je baterija unutra.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

araphel,koristis li neku aplikaciju gde mozes da vidis koliko mAh ti ima ta baterija kada je u potpunosti napunis? :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

zna li ko da li ovi n8 sto ih mts deli na pakete dolaze sa symbian anna i belle sw ? :unsure: treba drugar da uzme pa razmisljam da li ce trebati da updetuje sw pre nego sto mu poubacujem neke programcice !
>> N7100 <<

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

araphel, vidi sa Energy Profiler programom kolika ti je potrosnja kad nikakve dodatne aplikacije nisu pokrenute. Meni sa maximalnim osvjetljenjem i na 3G mrezi sa konstantnom konekcijom potrosnja iznosi od 0,45-0,50mAh pa ako ti je veca onda ocigledno nesto jede a ako je manja onda je baterija slabog kapaciteta.

fanste999
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 03:29

Post od fanste999 »

jedno glupo pitanjce,nesto sam cackao u c:\private i izgledao da sam obrisam neki fajl,malo mi se izbagovao fon al radi.Sta mislite ako bi od nekog prekopirao taj isti folder u private koj sam cackao jel bi se vratilo u normalu..da se ne cimam sa sw ponovo

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

fanste999, na koju foru ti je izbagovao mob..na osnovu cega si to primetio..i da kazes da radi..a sto se tice tog fajla..nisam siguran,ali mislim da valjda mozes..

fanste999
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 03:29

Post od fanste999 »

pa nece da mi otvori galeriju na primer,izgubio sam dosta tema (to nije problem neki) pa me nokia store zezao. x-plore me nesto zeznuo pa sam obrisao jedan folder iz private.mislio neko kome radi sve samo da kazem koj folder da mi da pa da ga ponovo ubacim..otkud znam.cini mi se da je dosta programa koristilo nisto iz tog foldera.dosta njih radi sa nekim nedostatkom..npr google maps mi ne radi uopste
Poslednja izmena od fanste999 u Pet, 09. Mar 2012. 16:28, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo stavio sam energy profiler, međutim, ne uspevam da skontam ove njegove grafikone. ono što uspevam da skontam je da mi za kapacitet baterije pokazuje 666 mAh

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

araphel,instaliraj "Battery Info" i postavi njegov widget na HS.
Napuni bateriju i procitaj podatak o kapacitetu baterije. 8)

Slika

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Formatirao sam mob. (hard reset "one 3 tipke") i sada na C: disku imam slobodno 240 MB, ali mi je bas sve obrisao s njega tj. i ovi store, image i video editor, shazam, karte (nokia maps acamatic sad kako nemam nikakve mape najvjerovatnije cu pogledati te garmin) itd. uglavnom sve govori slobodna memorija. E sada me zanima prvo moze li se ovaj web tv kako obrisati, a drugo dali mogu odn. dali smijem da formatiram E: disk (mass memory) pa da sve ispocetka radim ocu reci dodajem aplikacije i to. :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Portovan je novi gallery widget sa Belle FP1(aka Nokia 808),evo kako izgleda... :)

SlikaSlika

Potrebne fileove za instalaciju datog widgeta mozete naci ovde. 8)
Poslednja izmena od Fox u Pon, 12. Mar 2012. 19:06, izmenjeno 1 put ukupno.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Fox, brzi su nema sta. :) Instalirao sam sve po uputstvu i radi sve bez problema, nudi opciju da ubaci najnovije slike koje su uslikane automatskim ubacivanjem ili selektovanjem iz galerija slika koje ja zelim. U svakom slucaju funkcionise sve bez problema. :)

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Fox -upravo sam instalirao radi super, Hvala :). Vlada Zem, tebi preporucujem ovaj bez bijeloga okvira :P

I imam jedno pitanje (kao i uvijek :) ) , posto nemam ovi maps poslije hard reseta tj. nemam ni ovu aplikaciju za vrijeme i sad me zanima dali je moguce negdje skinuti tu aplikaciju (samu) bez ovi maps. :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

d@r123, samu aplikaciju za vrijeme od nokije ne vjerujem da ces naci jer je integrisana u Nokia Maps program. Ne znam da pokusas instalirati weather widget sam bez Nokia Maps pa da vidis sta ce biti?

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Moguce da moze samostalno da radi, ipak je ''teska'' 1+mb...
d@r123, i sta si sad dobio tim hard resetom i tolikom ''C'' memorijom? Vidim pominjes neke ''karte'' na "C'', what??? Nokia maps nikad ne bih izbrisao pa makar nikad ni ne apdejtovali mapu za Srbiju, toliko je dobra.
Inace u vezi baterije, pominjani Mobis je servis, NE prodaje baterije, cena u ''Uscu'' je oko 4.000, original, valjda.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori