Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od гари »

Hvala! :)

Sad je na Threshold 2, upravo mu uradio hard reset, pa ću aplikacije da ažuriram, da podesim kalendar i to sve ostalo najbitnije, pa ga bacam na Redstone 1. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Taman da se uveriš da li govorim istinu da l735 sasvim korektno radi...

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Neverovatno koliko liči na l532[ASTONISHED FACE] [emoji15]

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ja ne znam šta je tebi korektno, ali 735 je toliko spor uređaj da to boli. Vrti brzo pločice gore dole i to je to jedino korektno, a nešto ostalo uraditi na njemu je da dočekaš penziju i osediš, pokrenuti viber, kamera da sačuva sliku, fejs... očaj bre. Prodaje moj kolega, kao nov, pa ako ti se sviđa stoji kod mene, dobićeš popust.
Poslednja izmena od Baraba u Pon, 26. Dec 2016. 18:45, izmenjeno 1 put ukupno.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Baraba napisao:Ja ne znam šta je tebi korektno,.....
Ko ne zna za bolje, njemu je korektno sve to što si nabrojao.... 8)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

гари napisao:Slika
Znači, uzeo si ga. :)
Čestitke. :)
Sad ostaje da ga uporediš sa svojim starim modelom i sa 650 koji ti je u bližoj okolini, pa da čujemo koji bolje radi. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mada je ipak mnogo lepši 730. Pogledaj one slike iz ruke što imaš za Lumiju 730 Mobilni Svet sajtu. Potraži na Googlu.

Da, baš ću ih sva tri porediti. :)

A za negativne komentare o telefonu - rđavom k***u i dlaka smeta. :lol: Mislim ok, ima sigurno bržih telefona, ali ja neću da dajem ne znam koliko dodatno novca za to zadovoljstvo da li se nešto instant otvara. To bi mi bilo pros***vanje, da izvinete. :) I da dodam, ovo je telefon koji je izašao u septembru 2014. gospodo. ;)

I hvala na čestitkama. :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Cestitke I od mene, bitno da si kupio ono sto si hteo i neka te lepo sluzi. A za negativne komentare, sve si lepo rekao. :)

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

To su iskreni i realni komentari nekog ko u rukama upravo drži ovaj telefon! Nema veze sa tvojojm srećom, čestitam ti na kupovini, ali da zameniš što pre za neki adroid i da se rešiš ovog mučenja!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Neka, ja volim da se "mučim" Windowsom. :D Šalu na stranu, meni se Windows više sviđa nego Android, i ja koristim to što mi se sviđa. A što se tiče samog telefona - rekao sam sve u prethodnom komentaru: cena + godište + kakav je to telefon = odlično mi je ispalo. A ono što sam govorio ranije je da ni ovaj stari nemam što da menjam osim zbog kamere, i sad sam došao do taman onakvog telefona kakav mi treba. :)

Doduše, još nisam počeo da ga koristim, sad mu se skida build *.576. Onda ću da mu instaliram još najbitnije aplikacije, i tad useljavam u njega u kartice. :) A možda se uselim sa karticama i večeras, mada ne znam da li ću stići sve, nešto ću još trebati da radim.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Neka je sa srećom kao prvo.
Kao drugo ne znam koliko si platio ali za npr ~100e ima daleko boljih i kompletnijih telefona. Npr M2/M2 Note, G2...Ali opet tvoj izbor.
Kao treće i ja sam u prvih mesec dana bio oduševljen wp ali nakon toga ništa...gurao 2 meseca još bez neke želje za menjanjem, ali posle toga sam jedva čekao da se otarasim te bede.
Kao četvrto odmah shvatiš kakva je firma koja pravi telefon (koliko (ne)ozbiljna (u slučaju ms neozbiljna)) kada u prodajnom pakovanju dobiješ samo punjač, ništa drugo. I to punjač sa kabelom od 750mAh, ne posebno punjač i usb. Meni se 100x dešavalo da sam npr na faksu u Bg-u a da mi punjač ostane kod kuće. Pa juri tamo ortake za punjač ili makar usb..daj šta daš. Kad nemaš za BMW-a i Jugo je dobar....
U svakom slučaju neka ti je sa srećom i da ga u budućnosti zameniš za potpuno funkcionalan telefon sa svim neophodnim (i zvaničnim) aplikacijama.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

@filip11314 - mislim da je Gari odgovorio "meni se Windows više sviđa nego Android"

Ako je to sa slike tvoj telefon Gari vidim da mu je folija na ivicama već krenula da se odlepljuje, a obzirom da si iz NS preporučio bih ti u podhodniku lika nekog garija :) koji će sredinom sledećeg meseca nabaviti folije za Lumie 735/730 koje će ići od ivice do ivice onako kako bi trebale da idu ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Od druga je, tako da je manje od 100 evra. A i ne mislim da taj telefon star preko godinu dana vredi preko 100 evra s obzirom da za manje od dvesta može da se kupi ganc nova Lumija 640 ili Lumija 650 i to u velikim radnjama. Ne kažem da nije dobar, ali da dajem sto evra, onda bi se opružio još malo da kupim i bolji i/ili noviji Windows telefon od njega (ako i bi, onda bi jer znam da ga je ovaj drug baš čuvao).

Inače, za mene je ovaj kompletan, ali ko što kažeš, moj izbor. :) Tebi nije legao Windows, prešao si sa njega na nešto drugo, a meni je on dobar. I ne dovoljno dobar, nego u aspektima koji su meni bitni je bolji od Androida.

Ovo za punjač se slažem, bezveze je, i u pakovanju se ne dobijaju ni slušalice. Ko što je neko reko, stisli se ko onaj lik u zatvoru što je ispustio sapun. :D Ali na duge staze to meni nije mana - slušalice već imam, a imam i USB kabel koji stalno nosim u rancu.

Tako da se ne bih složio da je u pitanju Jugo, mogao si reći makar Volks Wagen bez dodatne opreme. ;)

Za zvanične aplikacije, evo, sad je neko negde na forumu napisao kako mu Facebook aplikacija srče bateriju na Androidu. Ne bih da pljujem neki sistem, mada eto i na Windowsu tek kažu da je Facebookova aplikacija nikakva, ali to mene ni ne dotiče, Facebook ne koristim. Mogao sam ga koristiti ranije pod izgovorom "da se čujem sa ljudima bespaltno", ali više mi ni to ne treba, imam Viber i Skype na telefonu, i nemam potrebu da trošim vreme na toj društvenoj mreži. Radije ovde provedem vreme. :D Za zvanične aplikacije za neke druge servise, imam u tu sve što mi treba, ne osećam se hendikepiran zbog toga što sam na Windowsu, a nije da nemam dodira sa raznim Android telefonima.

A ako bih i ovaj menjao nekim drugim koji je bolji, jasno da bi to bila Lumia 950, ili neki njen naslednik. :D

Hvala Tošo na informaciji, imaću to u vidu. :) Znam na kojeg garija misliš, onog u ćošku pored menjačnice, pretpostavljam. 8) Baš sam i mislio da joj zamenim foliju u nekom skorijem trenutku. Hehe, nije još ni kamera Lumije 532 baš za bacanje, vidim. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cestitke гари, u zdravlju ga koristio. Cekam neki detaljniji review posle par dana kad se slegnu utisci
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala! Naravno. :)

Da, i inače, sad baš gledam specifikacije za 730 i 735, to su dva ista identična telefona, nisam to znao, mislio sam da ima više razlike među njima (iako ne suštinske). Njih da je Microsoft krstio verovatno bi bilo 730 Dual SIM i 730 LTE. Osim ako mi nešto ne promiče. Izgleda da su ta dva jedine razlike, na 730 je dual sim i manja SIM kartica, a na 735 srednja kartica i LTE.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Mislim da 735 podrzava bezicno punjenje a 730 ne. Nisam siguran za to.

Zvanicno uz telefon se ne dobijaju sluske ali ja sam ih dobio. Naravno jako lose ali sam ih imao. Imale i nokia logo.
Po meni telefon izdvaja dizajn, ekran i obe kamere. Sada i za cenu koja je bliza 50€ nego 100€ mislim da je dobra kupovina za ljubitelje windowsa. Čestitke Gari. Lepo unapredjenje u odnosu na 532.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala! :)

Inače, manja zamerkica, ubacivanje SIM kartica mi je bila manja patnja. :)

Za obe SIM kartice piše micro, ali je SIM jedan mini, a ne mikro. Za sim 2 treba malo dublje gurnuti karticu, noktom nikako nisam uspevao, i onda sam je gurnuo "adapterom" tj. onim delom koji ostane od SIM mini kad iz nje izguraš to mikro parčence.

I poklopac od baterije je lomljiviji, kad kreneš da ga skidaš onako odozgo, moraš da paziš na deo sa desne strane kod tastera. Tu trpi malo veće opterećenje, i ni malo ne čudi da je tu poklopac i mom drugu malko napukao. Ja sam sad prošao kroz sve ovo, i biće mi sad lakše ubuduće. Provalio sam taktiku kojom mogu lakše da skidam poklopac. :) A čak i pri skidanju silikonske maske na tom delu trpi opterećenje, tako da ću i silikonsku masku skidati odozdo, a ne odozgo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

To za lomljivu masku je odavno poznata stvar, čudi me da ranije nisi znao...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

гари, cestitam i ja, kupio si sta si zeleo i telefon koji tebi odgovara, uzivaj. :wink:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evindzer napisao:To za lomljivu masku je odavno poznata stvar, čudi me da ranije nisi znao...
Nije me zanimalo iskreno da kažem, a svakako ne bih zbog toga odustao od telefona i da sam zapamtio da je to tako na 730. Ja ovo samo prenosim zapažanje, ali nije mi to neki minus za telefon. Samo ću da razradim taktiku da ga više vršim silu preko gornjeg levog ćoška. I možda mi uzmem novi poklopac baterije kasnije, čisto da sve bude cakum pakum.

I ovo za SIM kartice što sam rekao, tj. za slotove. Ni to nije neka mana, samo moglo možda bolje da se reši to za SIM 2. Verovatno bez nekog pomoćnog sredstva neću moći da izvadim ovu karticu. To bi druga SIM kartica mogla da posluži kao pomoćno sredstvo. Ali opet, to je do sad jedina neka lošija stvar koju sam do sad primetio. Sve ostalo mi se dopada, baš je dobar telefon.

Hvala, Deksi!

Odgovori