ovih dana sam aktivno i bezuspesno trazio po netu na svim mogucim jezicima (i koje razumem i koje ni google prevodilac ne razume) resenje za moj problem. Problem je sledeci:
Verujem da su mnogi korisnici HMD Global Nokia telefona primetili da sa nekim verzijama uredjaja definitivno imaju problem, Nokia 5.1 je jedan od najgorih i ja sam imao tu zalosnu srecu da bas njega kupim.
Najveci problem sa ovim telefonom je menadzer pozadinskih aktivnosti koji sasvim efikasno gasi svaki proces u pozadini koji nije sistemski, tako da aplikacije sa push notifikacijama nemaju nikakvog smisla na ovom uredjaju (whatsapp, viber, vesti, fejs,...).
Medjutim, mene ne zanimaju pokusaji brisanja/onemogucavanja/deinstaliranja nekih evenwell sistemskih aplikacija (to cete jedino naci na internetu kao moguce resenje za probleme - naravno ne deluje), nego bih zamilio naprednije android korisnike i developere da mi pomognu oko moguceg pronalaska Custom Rom-a za ovaj uredjaj. Na internetu nigde nisam uspeo da nadjem custom rom koji podrzava ovaj uredjaj i nemam hrabrosti da isprobam bilo koji drugi. Jedino ako je neko pokusao sa ovom vratolomijom i da je iz licnog iskustva uspeo nesto da uradi. hvala u napred i izvinite za roman, nisam zeleo da se mucite oko pisanja mogucih resenja u ADB-u jer ne duluju.
Svako dobro i nadam se da ce se nesto naci i za nas nesretne. Pozdrav svima