HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Da, da, uskoro :)
araphel, ja nisam ni rekao da je GPS "default on" već da android inače koristi wifi by default. Ne znam u čemu ti je problem, recimo ta pretraga, adrese, na (Magic) Ndrive-offline rade brzo i normalno, Srbija, Hrvatska...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Kod mene to i dalje ne funkcionise. Dakle, Ndrive nece da radi u offline rezimu, tojest ako je GPS iskljucen, Ndrive prijavi gresku pri startovanju. I dalje se muci sa hvatanjem pozicije, na otvorenom.

jooko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Nov 2009. 12:36

Post od jooko »

Mene interesuje da li mogu negde da nadjem aplikaciju za facebook ali da imam live chat,posto preko ove aplikacije nemam chat???

Saavaa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Jan 2010. 01:15

Post od Saavaa »

Zanimaju me vasa iskustva sa BT slusalicama.
zapravo imam bt slusalicu samsung WEP210 ali kada je ukljucim, i telefonom skeniram uredjaje on ne uspeva da je pronadje. Da li neko moze da mi pomogne oko ovog problemcica?
pozz

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Saavaa, imas temu dole u kaficu vezanu za slusalice ali ti mogu reci da je najboje da uzmes neku univerzalnu slusalicu tipa Platronics, Manhatten i sl. Npr. ja imam Nokijinu BT slusalicu i upario sam je sa drugarovim Tattoo-om ali isto tako njegov Samsung je ne vidi dok je neki SE vidi sasvim normalno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Saavaa, dobio si najistinitiji moguci odgovor od Azimutha, ziva istina. Ne znam zasto se to desava, ali slusalice koje poticu od proizvodjaca telefona cesto imaju problem da sa drugim markama telefona nece da rade kako treba. Ja imam srece pa mi Nokia BH503 rade kao zmaj. Ali neke druge sluske Tattoo uopste nece da vidi. Ako ti je potrebna standardna sluska za voznju, toplo preporucujem Plantronics Voyager 230. Mislim da je to tacan naziv modela.

Saavaa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Jan 2010. 01:15

Post od Saavaa »

Azimuth & Araphel hvala na savetima. Sto se tice slusalice nasao sam najbezbolnije resenje za moj novcanik, trampicu se sa drugarom za neku njegovu, nokia je u pitanju, ne znam model...al' bitno je da radi.

Zanima me da li na tattoo-u ima brojac minuta razgovora,kako ukupnopg vremena, tako i vremena posle svakog poziva, jer ja nisam uspeo da ga nadjem, ako nema koja je aplikacija pogodna u tu svrhu?

jooko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Nov 2009. 12:36

Post od jooko »

Mene interesuje da li mogu negde da nadjem aplikaciju za facebook ali da imam live chat,posto preko ove aplikacije nemam chat???

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

jooko, instaliraj Meebo IM, free je aplikacija sa marketa. Imas u jednom programu i MSN i Yahoo messenger, i sve zivo, ukljucujuci i Facebook chat.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

drustvo, za sve one koji se dvoume oko kupovine ovog telefona, moram samo da kazem da je vrhunski uredjaj! toliko opcija za povezivaanje sa ljudima do sada nisam imao na fonu!

TS je dosta osetljiv, ali se i na to lagano navikavam.
shortkatovi i vidzeti su perfektni i fon moze da se personalizuje do najsitnijih detalja!

ostalo mi je jos da aktiviram BT i navigaciju.

inace, glavne mane su:
-prekratko trajanje baterije. iscuri mi maltene za jedan dan!
-nedostatak profila.(nadam se da ce neki program to da reshi)

e sada, na e71 koristim operu mini kao pretrazivac i svi sajtovi su mi prilagodjeni mobilnom fonu.
jel postoji neki pretrazivac, kao opera, koji moze da mi prilagodi stranice za telefon, a ne da setam levo desno po stranici koja je za pc?
jel ima neko ideju?

nadam se da ce nekom da koristi ovo sto sam napisao.

pozdrav

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mrkixxx, postoji Opera za android, naći ćeš je i na zvaničnom operinom sajtu:) postoji i neki program za profile al sad ne mogu da se setim kako se zove, pokušaj da nadješ na Marketu:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, sa BT ces se malo namuciti, jer mislim da nece raditi kako treba sve dok ne bude mogao da se rootuje telefon. Navigacija radi sasvim dobro. Za profile ne mogu da ti pomognem, jer mi to nije neophodno. Koristim samo standard i silent rezim, i to mi je dovoljno. Kao alternativ za Android, probaj i Dolphin browser, mada meni je i dalje standardni fabricki browser najlogicniji za koriscenje....meni skrolovanje ne smeta.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ninolina, hvala. potrazicu Operu, mada sam vec nesto cackao preko fona, ali nije bilo za android.

araphel, probaao Dolphin, ali sam ga vrlo brzo skinuo. fabricki je bolji.

u svakom slucaju hvala!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Opet, iako ne znam android razlike u ovom "Tattoo svetu"...
Operamini 4.2 ima :) (očekuje se izlazak i OperaMobile 10 za andro), BT transfer na nerutovanim modelima radi, opisano u "Najkorisnije aplikacije za Android OS". Za profile sam video skrinšatove ali ne i konkretnu app :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, ja na tattoo ne mogu da nateram BT file transfer da radi kako treba....nekad šljaka, nekad štuca, a nekad damn right ne radi....ne znam zašto. :cry:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Ja taj BT ne mogu ni da pokrenem. :( Kad hoću da ga aktiviram samo mi se pojavi poruka da mi nešto fali u telefonu, ako se dobro sećam neki driver je u pitanju :( verovatno bi trebalo da telefon bude Rootovan da bi ovo radilo :(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, meni traži Android 2.0 update da bi radio, ali kad zanemarim upozorenje, program radi i upari se sa skoro svakim uređajem, ali file transfer uglavnom ne radi.....ponekda se desi da prebaci nešto....ali to mi je za sada uspelo u 2 od 15 pokušaja.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

araphel, moguće je da mi baš to i traži, već sam ga uklonila da ne pravi gužvu u telefonu, pa sad ne mogu da proverim :) najavili su 2.0 i za Tattoo :) Ima li o tome nekih novosti? Jel se pojavio update? Mogućnost Rootovanja još uvek ne postoji :( Baš bezveze :(

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, ima da se pronađe i 2.1 za Tattoo, ali hrabra gospoda koja su probala, prijavljuju da sa tim "ne tako zvaničnim" updateom, Tattoo služi uglavnom kao fensi pritiskač za papir.......pošto ništa ne radi kako valja....Treba biti strpljiv i čekati zvaničan update. Probaću ponovo taj BT file transfer preko vikenda, pa ako nešto smislim, javljam šta sam smislio :D

mastagrunt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Okt 2009. 23:14

Post od mastagrunt »

Par pitanja posto najverovatnije uzimam ovaj fon preko VIP-a sledece nedelje.

1. Kao najvecu manu sam citao nedostatak aplikacija za njega jer ima manju rezoluciju ekrana od ostatka Android aparata, jer se situacija popravila ?

2. Jer se na telefon mogu prebacivati "narodne" verzije programa i igara ili iskljucivo rade free/demo programi/igre ?

3. Jer ima neki sajt gde mogu da vidim sta tacno ima na marketplace-u za ovaj fon ?

4. Nema nikakve sanse da se na ovom fonu pokrecu Java stvari jer tako ?

5. Koliko je njegov CPU zaista brz ? To jest kako se snalazi sa 3d igrama i npr video fajlovima sa vecim bitrate-om ?

Toliko za sada, nemogu trenutno da se setim sta me je jos zanimalo :D

PS
Alternativa tattoo-u mi je nokia 5530 koji mi se svidja zbog predobrog displey-a i podrske za javu, ali ne gotivim nokiu niti symbian :D

Odgovori