Drugi tip thema na w550i il drugim "W" modelima

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
RunnerSG
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 16. Jun 2007. 19:29

Post od RunnerSG »

http://www.4shared.com/dir/2561982/c5b5e877/Menus.html - odawde sam skidao te ikonice, mada, koliko sam ja citao owde ( nisam bas nesto najbolje shwatio ) jel to treba da se izwrsi preko prog phonesXS ??? Imam telefone K810i i K600i, pa bi hteo da izwrsim to menjanje ikonica na K600i ??? Jel bi to mogao da uradim SE na owaj K600i isto po uputstwima kao za K750i sto si mi dao link ???

RunnerSG
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od RunnerSG »

... i jos nesto da was pitam: kako ja od nekoliko ikonica ( ako imam swe sto mi treba ) kako da naprawim flash temu, tj kako da od swega tog naprawim fajl *.swf ????

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Za pravljenje *.swf fajlova ti u principu treba Macromedia Flash 8 Professional. A da bi radio sa njim, treba se ozbiljno pozabaviti literaturom, to nije nešto što se može naučiti za jedno popodne.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

RunnerSG
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od RunnerSG »

rixxon da te pitam jos nesto: kako mogu najlakse da naprawim flesh temu???? i jel mogu preko far menagera da ubacim owe nowe ikonice u meni, da izbrisem stare??? Jel moze to da se uradi, da obrisem sadasnje ikonice preko far menagera, a da ubacim owe nowe, i narawno onaj fajl *.ml ????

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

RunnerSG uradicu ja tutorijal o zameni ikonica prekoXS nije nista komplikovano,al to su animirane teme ne flesh!Temu flesh ne moze ubaciti u K750i ni u W800i :uhuh: :uhuh:
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

RunnerSG, onako kako sam napisao u prethodnom postu (da ne citiram samog sebe). Na žalost, za kreiranje FLASH tema nema ThemesCreator-a, niti ga može biti, s obzirom na kompleksnost Macromedia Flash-a.

Znači, za razliku od klasičnih tema koje su puka TAR arhiva sa 20-tak GIF/PNG fajlova i jednim XML fajlom, flash teme uključuju i SWF fajl, koji je smešten u sistemskoj memoriji telefona. Samo kreiranje SWF fajla zahteva dobro poznavanje Macromedia Flash-a. Ubacivanje SWF fajla u sistemsku memoriju telefona zahteva upotrebu FAR/SEFP ili XS++ (u zavisnosti id CID-a telefona).
I na kraju, džaba ti sve to, kad K750/W800 NE PODRŽAVAJU FLASH teme.

A što se tiče promene menija - izgleda i ikonica, evo madness99 je obećao tutorijal, a i moj tutorijal o flešovanju će dotaći tu temu... samo malo strpljenja :wink:
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

evo tutorijal sa nekog drugo foruma nisam stigaos voj a bice moj za par dana

* Menu & Ikone
http://rapidshare.com/files/38470141/Wo ... s.zip.html - Ikone
http://rapidshare.com/files/36752450/Shortcuts.zip.html Shortcuti
http://rapidshare.com/files/35275912/Layout.zip.html Layouti
http://rapidshare.com/files/35915540/Fu ... n.zip.html Fullscreen Themes
http://rapidshare.com/files/38549077/Walls.zip.html Animirani wallpaperi

PRVI način za promjenu ikona je da kreiramo slijedeću mapu:

\files_to_upload\tpa\preset\system\menu\

i u nju stavimo nove ikone i menu.ml i zamijenimo originalne datoteke pomoću Xs++
Da ne bi svaki put kad želimo promijeniti ikone pokretali XS++ postoji i drugi način kojim se ikone učitavaju sa memory sticka.

DRUGI način za promjenu ikona je da se na memory sticku napravi mapa

\MSSEMC\Media files\other\menu\menu\

i u nju stave nove ikone zajedno sa menu.ml datotekom a sa XS++ na mobitel kopiramo SAMO shortcute u mapu:

\files_to_upload\tpa\preset\system\menu\

OBAVEZNO obrišite originalnu menu.ml datoteku tako da dodate njenu putanju u delete files polje u XS++. Nakon reseta nove ikone će se učitati sa sticka a kad ih želimo zamijeniti samo kopiramo nove ikone na stick...

...ili napravimo više foldera sa ikonama na memory sticku i direktno iz mobitela preimenujemo onaj koji želimo koristiti u menu i ugasimo/upalimo mobitel bez potrebe za spajanjem na PC.

...

...

Jedino je važno da se 24 ikone za klasični meni zovu:

icon1_selected.png
icon1_unselected.png
.
.
.
icon12_selected.png
icon12_unselected.png

a 12 gif ikona za fullscreen menije:

icon1_selected.gif
.
.
.
icon12_selected.gif

* LAYOUT

Da bi fullscreen meni izgledao kako treba, treba ukloniti scrollbar sa desktopa mijenjajući layout.xml datoteku.

U arhivi se nalaze tri mape sa layout.xml datotekama i shortcut:

* original - originalni layout.xml
* noLogo_noScrollbar_thin - editiran layout.xml sa sitnijim fontovima, bez scrollbara na desktopu i bez naziva operatera (izgleda fenomenalno na crnoj podlozi - moj osobni favorit)
* noLogo_noScrollbar_bold - editirani layout.xml sa originalnim fontovima bez loga operatera i bez scrollbara

PRVO na memory sticku kreirajte mapu

\MSSEMC\Media files\other\layout

i tu stavite mape iz arhive i preimenujte onu koju želite koristiti u layout tako da na kraju dobijete:

\MSSEMC\Media files\other\layout\layout\layout.xml

a zatim shortcut kopirajte pomoću XS++ u :

\tpa\system\layout

(i ne zaboravite obrisati originalnu layout.xml datoteku)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:38

Post od SE »

Da li neko zna gde treba da udjem da bih izmenio izgled baterije?
Nasao sam na internetu neke slicine baterija.
SlikaSlikaSlikaSlika...

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Procitao sam temu od prve stranice i imam nekoliko pitanja (jer mi naravno nije bas sve jasno)
1. Da li w700 (cid49) podrzava flash teme i sta treba da stavim kao .swf kad menjam Desktop_style Type?
2. Bio bih zadovoljan i sa obicnim animiranim menijem, da li moram svaki put da ceprkam sa xs++ da bi promenio animirani meni na telefonu?

Nemam bas preteranu zelju da eksperimentisem sa flesovanjem telefona, jel mozete da mi preporucite neki pouzdan servis u BG-u, gde bi otisao sutra ujutru i platio da mi ubace najnoviji cist software, promene ikone menija, ubace acoustic drajvere...

Moj drug ima w200 sto je dobio na coca-cola nagradnoj igri i ima 3 teme koje menjanju izgled ikona menija (orbit...). Recimo kad prelazi dzojstikom sa Radio na Calls itd. telefon vibrira, jel to flash tema?

p.s. izvinjavam se ako imam gresaka u terminologiji
w810 + 8GB

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

djape48, koliko ja znam w700 ne podrzava flash teme (on je samo oslabljena verzija w800,a samo prve serije w800 su imale flash meni)
A sto se tice drugove w200 i orbit teme,da to jeste orbit tema,ona takodje postoj i na w810,naravno sa vibracijom.
D500&E71

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Ma nista dok ne kupim w810. Pitao sam u par servisa (u Balkanskoj najvise) jel mogu da mi zamene drajvere za zvuk, ali to niko ne radi. A negde sam procitao da acoustic drajver moze da se postavi i umesto drajvera za zvuk mp3 melodija kao zvona... ode ja u OT
w810 + 8GB

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Uskoro cu flashovati k800-> k810, pa me zanima:
1. Da li k810 podrzava flash teme?
2. da li je menu.ml isti i za k800 i za k810?

Odgovori