Zvučni test - N91 vs W950

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Zvučni test - N91 vs W950

Post od Spyker »

Neee, jos jedna tema o tome Sony ericsson vs Nokia :shock: E pa nije!
Salim se malo, nema veze ni sa jednim ni sa drugim.

Interesuje me, posto hocemo madness99 i ja da napravimo test izmedju ova dva telefona i iPoda kako bi bio najbolji nacin da vidimo koji ima bolji zvuk? Ako bi prebacivali slusalice iz jednog u drugi, ima ta mala vremenska "rupa", zbog koje je tesko oceniti. Bilo bi dobro kad bi nekako mogli da slusamo oba u isto vreme, i onda samo idemo jedan-drugi.

Recimo, posto imamo iste slusalice, da li bi recimo moglo da pustimo pesmu u isto vreme na oba fona, i da onda uzmemo od w950 recimo levu bubicu, a od n91 desnu, i onda samo ubacujemo naizmenicno. Samo menjamo leva, desna, leva, desna...

Ne znam, da li imate neku bolju ideju?
iPhone + CX300

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Pa gledajte prvo da eq bude na default podesavanjima,zvuk iste jacine,pesma u nekom lossless formatu.Ne bih bas delio bubice jer je u pitanju stereo reprodukcija,pa neces iste zvukove cuti na obe slusalice,jel da? Najbolje je ovo prvo,pustis pesmu par sekundi na jednom telefonu,pa onda na drugom,a ako je 'tesko oceniti',onda ni razlika u kvalitetu nije bas velika :)
I da,trebaju vam dobre slusalice :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Phantom Lord, imamo ekstra slusalice(tj. on ih ima), koji format savetujes da je najbolji? Samo, moramo da imamo format koji podrzavaju i n91 i w950 i iPod!!!

Pa nista onda, pusticemo pesmu na oba fona, pa cemo onda slusalice drzati u usima, i samo ubacujemo prikljucak iz jednog u drugi, mislim da ce tako biti dobro...
iPhone + CX300

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Alien, nikako leva sa jednog, desna sa drugog. Odaberite nekoliko pesama iz različitih žanrova, bilo bi dobro da ih skinete direktno sa audio cd-a i spakujte ih u 320K MP3 ili AAC i WMA (koristite najviši konstantni bitrate). Probajte kako različiti formati zvuče na svakoj spravici, ali poredite uvek istu pesmu u istom formatu. Obratite pažnju na detalje u pesmi, pronađite neki zanimljiv deo i njega vrtite neko vreme. Probajte i sa isključenim i uključenim zvučnim opcijama, trudite se da podesite isto ekvilajzer kada ga koristite.

I naravno, obavezno očistite uši! :wink: Sećam je jedne japanske reklame iz časopisa "What Hi-Fi" - išla je nešto kao - "Niste više zadovoljni vašim uređajima, zvuk više nije kao nekada? Koristite naše štapiće za uši i vaši uređaji će ponovo zvučati kao nekada"... :D

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

samo jos da uzme Alien n91 i da probamo,test ce biti na Sennheiser MX75 Sport,Panasonic DJ100,Hpm i jos samo koje Alien uzme.I probacemo na HBH-DS970 koje ne znam dal sam koristio dva puta
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ja cu uzeti ili creative ep630 ili cx300... Ma, bice ekstra :)

iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

bice,bice jedva cekam za sad rastura Goran Bregovic mogu reci samo da sad nisam video bolji zvuk :oops: nego sta mislite o kablovima za izlaz za pojacalo video sam na enkom sajtu u kanadi kosta oko 10 eura pa reko da mi drug donese sta mislite jel vredi?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

test ce biti veoma zanimljiv.mislim da ce biti nereseno jer ce biti u pitanju nijanse na strani i jednog i drugog modela
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Aj'baš da vidimo :)
Zbog "subjektivnog doživljaja" najbolje je da nađete ISTU pesmu, koju obojica volite i koju ste slušali i na drugim uređajima. Na mobu - ista bit rata, iste sluške - pošteno. Podešavanje EQ - to sami...
:) ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Nema nista od toga, jer nigde nisam nasao normalnu n91, sve su sa vodafona, tako da nisam hteo da uzmem...

Ali, sve jedno, opet ce pasti w950 vs iPod...
iPhone + CX300

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

Post od guava »

a koji ima jaci spikerfon? zanima me n91 prevashodno

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

evo sad je bio test recicu samo sto se tice glasnoce izmedju Ipod G5 i W950 da Ipod jede W950 za desert a kamoli sta drugo sto se tice kvaliteta zvuka tu su isti al jacina :lol: :lol: :lol: Probano je na svim slusalicama od cx300,mx75,hpm-82 i Panasonic DJ100 kada ukljucimo Ipod na panasonicu se cuje jace nego kada pustim na w950 na zvucniku i jos je extra stereo i milina

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Evo i ja da to potvrdim... Samo, moj iPod je malo poludeo zadnjih par dana, tako da... Kada sam ubacio novu verziju softwera, ne mozete da poverujete koliko je jak... Sa starom je pokidao svoje originalne slusalice, a sa novom je jos tri puta jaci...

Iskreno, nema nikakve razlike u kvalitetu, ali ovo sto je madness rekao na kraju je tacno, zaista kida slusalice :blinky: Znaci, cx300 koje vaze za super slusalice probije kao nista, cuje se na sve strane... A, kad se stave dj100(one velike slusalice) toliko je jak, da je stvarno jak kao telefon na spikerfonu...

Takodje, sa novom verzijom mu je mnogo povecana autonomija.
I, da, takodje, sad sam otkeio da mu se moze skinuti blokada snage zvuka, i stvarno je nehumano kako razvaljuje.

Ja sada slusam muziku na 30% snage, na 50% je jak kao prosecan telefon, na nekih 60% ostavlja w950 i n91 iza sebe, a na 100% probije slusalice da se bolje cuje nego na spikerfonu telefona :lol:

Ako zelite vise informacija, samo pitajte.
I, ako neko zeli da uzme dobar mp3 player, neka uzme w950. Dovoljno je on jak, a verujte mi da nema potrebe da bude jace. Mislim iPod je stvarno neverovatno mnogo jaci, ali nije prijatno kad se toliko odvrne. I, ako drzim na maksimumu oko minut, posle mi treba malo vremena da cujem normalno, nije ni cudo sto je apple ugradio blokadu.
iPhone + CX300

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

da samo sto cowon sije i ipod i n91 i w950,sada se zna da ako zelite najbolji zvuk koji se moze kupiti,kupite neki cowon mp3 player i cepaj brale,a ima jeftin za 70e 2gb,samo stoljudi nisu culi za cowon pa nemaju pojma,a kvaliete izrade i zvuka je vrh,a sto se tice n91,stvarno respect,mislim da ce ipod izgubiti kupce na trzistu van amerike,posto svi sem amera zna da razlikuje bolje od losijeg,a iphone dokazuje da su ameri glupi i da ima mozes prodati glupost za 500e od koje ima mali milion boljih fonova, a za test prebacite isti fajl na oba fona i prebacujte sluske iz jednog u drugi,ako ima razlike osetice se odma ali ja mislim da su egal
nokia c7

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

llulle, pa to sto si ti slusao stari iPod, i sto su ti zbog toga zakljucci smesni treba da naglasis...
Ja sam prvi bio za to da je w950 bolji od iPoda, i jeste bio, ali sa novom verzijom softwera je iPod potpuno novi uredjaj...

I, n91 ne moze da ugrozi iPod jer je on mnogo mocniji player, i od n91 i od w950(ponovo naglasavam da je u pitanju nova verzija)

iPhone je ekstra uredjaj, to sto se tebi ne svidja je druga stvar. Gde imas onakav ekran i samim tim internet? Imas 8gb memorije, i extra zvuk...

I, kazes ameri su glupi... He, he... Ako su oni glupi, sta su onda ostali?

I, ti hoces da das 500-600e za lunu koja nema bas nista, a za iste pare mozes uzeti i iPhone, koji izgleda jos mocnije od lune(ne svima, ali meni da) i jos je sije u svim oblastima. Evo, ako mi neverujes neka ti potvrdi madness99, juce sam mu rekao, ja kada bih uzimao telefon sada, omiljeni su mi iPhone i w960, a od ovih na nasem trzistu p990

A, sto se tice tog playera, nemoj biti smesan... Tesko da on parira i nekom telefonu, a kamo li tek iPodu...
iPhone + CX300

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

pricas napamet,cowon je mama za ipod+imam nov ipod 5.5 generacija,od ipoda ima bar 5 playera koji imaju bolji zvuk(od zen vision m,preko irivera,sony do cowona),veruj mi apsolvirao sam sve o mp3 playerima i znam sta vredi,a znam da ipod ne vredi te pare za kolko se ovde prodaje,samo zato sto je ipod,cowon je nazvanicni kralj zvuka
nokia c7

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

llulle,e sad da ti je Lomnica_city ovde da te cuje sta pricas bilo bi svasta... :lol:
Kako je krenulo,i na ovu temu ce uskoro da padne lock! :roll:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

llulle, nije bitno koja je generacija neg softwer!!!!

I, koliko je iPod dobar govori podatak da i madness99 narucuje jedan, covek se odusevio... I, naravno da imaju bolji zvuk kad iPod ima retardirane slusalice... Stavi neke jako kvalitetne sluske, tek tada se pokazuje koliko je iPod dobar....

McLaren, zasto bi padao lock, tema je sasvim u redu. Nisam video ni u jednoj temi da se svi slazu, tako da... :wink:
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ma kad meni stignu HD270 za jedno par godina i Ipod od 60 dzidzabajta pa da vidimo ko je jaci.Salu na stranu neverovatno koliko je glasan mislim da kada biste slusali jedno pola sata da biste ogluveli.Nego samo da znate te vase cowon i ipodove jede moj kinez koji je kostao cirka 10 eura i to 1GB (Da vidim ko ima ovoliku memoriju :lol: )

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Spyker,ne kazem da tema nije ok i naravno da dosta nas ima razlicita misljenja,u suprotnom bi bilo dosadno,al me je ova tema pocela da podseca na jednu koja je isto krenula ovako i gde je pao lock,malo stariji clanovi se sigurno secaju tog "okrsaja"! :lol: :wink:

Odgovori