Trenutni problem je taj sto mi je sestra definitivno prisvojila moju pacenicu mpx200 (greska je sto sam dozvolio da postane opste dobro

E zbog toga ja imam na pameti nekoliko modela koje treba da imaju svrhu drugog telefona a da budu vrlo funkcionalni, bar dok nekupim nesto udarmo a to ce biti sigurno da kongresa zaludjenika mobilnom tehnologijom

Sad ovako, to bi trebali biti telefoni koji su u vrhu bili prije 2 godine, pa u obzir dolaze samo polovni, jer se nove neisplati kupiti.
Moje potrebe su takve da bi bilo lijepo imati simbijan, bas zbog potpune prilagodljivosti, a opcije koje bi koristio, su dobar organajzer, sad neznam da li postoji neki program gdje bi ja nasmimio na diktafon neku zabiljesku a onda to stavio na neki datum u kalendaru,
druga stvar koja mi je bitna je alarm sa mogucnocu da se podesi vise termina u danu da zvoni.
Valjalo bi da ima i radio, jer je na mom creativu izostao.
Baterija da izgura bar dva dana normalne upotrebe, divixi i ostala multimedija tipa kamera manje bitni, mozda samo sa sliku pozivaoca.
E da volio bi da ima i blic, jer on kao lampa moze ponekad da bude vrlo korisna, ali racunajte da mi to nije prioritet prve vrste.
Bitan mi je i active desktop, ili kako se to vec pise.
U opticaju su 6630,6680, n72 (n70 izbacio zbog vrlo lose maske) eventualno e50, mada mi se nesvidjaju ona ogranicenja sa programima, i 9300i.
Ovaj posljednji, odnosno 9300i bi bas valjao, ali bi volio da mi neko pojasni kakvi su uslovi koristenja wifi-ja u beogradu, (a od toga zavisi da li cu ga uzeti u dalje razmatranje,kada bi ladno mogao da bude i prvi fon) da li se i koliko placa, i koliko ima wifi spotova, na koje bi mogao da se prikacim.
A koristi cu ga samo za provjeru poste i slanje nekih manjih mailova ili eventualno provjeru nekih sajtova kao npr. ovaj. (znam da je o ovom bilo spomena ali nisam uspio da nadjem

Isto me interesuje i to da li mu procesor od 150mhz dozvoljava neku normalnu upotrebu wifi-ja.
Za ove ostale izuzev e50 bih molio da mi neko pojasni kako da prepoznam original masku, (narocito 6630 i 6680) ima li neka caka, posto sam jednom uzeo 6230i sa neoriginalom, i ekran mi se izgulio za 15 dana, iako sam ga veoma cuvao.
Znaci interesuje me vasa iskustva,sa modelima i na sta bi trebao da obratim paznu pri kupovini polovnih. Posljenji put sam se opekao na d820, a nasao sam ga bas na ovom sajtu, naime flet nisam dobro provjerio, pa sam ga kasnije morao i ja uvaljivati nekome

Ovo mi je sad palo na pamet, raspisite se malo i o mpx220 kakav mu je flet,to me najvise brine jer bih uzeo polovan, nasta tu da obratim paznju.