Nokije kinezi

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Nokije kinezi

Post od kefalo »

Ajde me prosvjetlite,
znaci danas je ponovo po drugi put uzet w950, (jedina novina da je malo glasniji sa koss koji mi nakon potapanja popravlja svaki dan na bolje)
i taj fon ce mi neko vrijeme izigravati primarni, a sto se tice sekundarnog, potraga je jos u toku, u medjuvremenu su bile dvije kupovine u pokusaju, i to 6630, a prilikom pretrazivanja sam naisao na nokiju n70 i n72 gdje je pored njih u oglasima uz specifikaciju naznaceno da je *kinez* u pitanju.
To je ono sto me buni, znaci vidio sam i hungary germany finland ali china, jel ima takvih i kako su se pokazali, i po cemu da ih poznam.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa poznas ih po natpisu, jednostavno... A razlike naravno da nema, oni rade po nokija sertifikatu, i on je svugde isti... Oni su otvorili fabriku u kini zbog jeftine radne snage, a ne da bi imali lose telefone. Uostalom, iste su masine u svim fabrikama nokije, ne vidim zasto bi telefoni bili drugaciji?
iPhone + CX300

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Spyker, nije to u pitanju,nego to su kopije (kineske,naravno) ta dva modela,znaci n70 i n72,neko je prodavao n72 u oglasima kao ganc nov sa 256 mb karticom za 120e (sto upola ispod cene)....
Mali off: isto tako je bmw tuzio neku auto fabriku u Kini jer je kopirala njihov x5 :lol: :lol: :lol:
D500&E71

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jednu od tih kopija N70 mozete videti u novom broju casopisa MobilMega gde opisuju telefone sa dve SIM kartice. Inace su toliko slicni da se jedva i primecuje razlika,osim u nazivu telefona koji ipak nije Nokia,vec tamo neki V508 ili Z808, 'bem li ga... :roll:
loki13, za tu tuzbu si potpuno u pravu,a nije samo BMW u pitanju,vec i Mercedes i Smart i Toyota i Folkswagen... Da ironija bude jos i veca, cak su sve to hteli da izloze u srcu Nemacke, na frankfurtskom auto salonu!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Haha,gledao sam ovaj slucaj u vezi kopiranja automobila,kinezi napravili model strasno slican da ne kazem indentican model kao BMW X5,samo mu je drugaciji naziv ako se ne varam CEO i drugacija mu je cena, tj jeftiniji je i to za finu sumu,sad koliko je losiji ne znam ali ako je "unutra" bar upola kao X5 onda...
Izvinjavam se za mali off. :oops:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Jel moze neko da postuje sajt za te telefone, automobile, bas me interesuje, doduse isto i ovaj CECT sto su napravili kao kopija iphone, nije lose :lol:
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Odgovori