Sta posle n70...

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Sta posle n70...

Post od dusanN70 »

Imam n70 ''vec'' godinu i po dana, i pomalo... menjao bih ga!
Dosta zakucava, mnogo je velik, dosta je unisten... Inace protiv moba nemam nista, najbolji tel. koji sam imao, i svima bih ga preporucio!
Ali...
E sad, problem je sto imam 300e (max 320e)...

Adekvatne zamene bas i nema (mislim da vredi svakog evra u odnosu na n70) a u uzem krugu su:
SA u700 (mnogo je lep, u crnoj boji)
NO n73 ("malo" bolji n70)
NO n76 (mnogo, mnogo je lep, a simbian je, ne vredi tih para)
...

Sta vi mislite... 8)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

dusanN70 n73 ti je adekvatna zamena, i ne bih rekao da je malo bolji od n70, pre bih rekao da je malo vise mnogo bolji od n70. n76 nemoj da uzmes nikako, sve sto sam cuo o njemu je bilo lose, maska se brzo izguli...
a za 300-320 evra mozes i da uzmes(ja cu ti navesti samo symbian modele, posto vec imas symbian model):
- n91 4 GB 245 evra ili n91 8 GB 295 evra
- se p990 260 evra
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

dusanN70 nemoj uzimati n76.imao sam ga na par dana i ceo zaključak je sledeći
''on ne vredi te pare''
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

dusanN70, po meni bi trebao da preskocis samsunga,jer njima bas brzo pada cena,a i mislim da posle duzeg koriscenja symbian telefona,bilo koji java ce ti dosaditi za par dana (jedino ako te sam symbian nije smorio).....
N73 je ok,pretrpeo je sve decije bolesti i sad je prakticno odlican (sa svih aspekata,i ekran i maska i dzojstik i baterija...)
A u razmatranje bih uzeo jos:
SE P990 (kamera malko bolja od n70,ali sve ostalo ima-i sto treba i sto ne treba :D )
E65
N80ie
...................
D500&E71

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

dusanN70, evo posto sam ja imao slicnu situaciju kao ti mogu da ti odgovorim na tvoju temu.Znaci n70 sam koristio 11 meseci i u putpunosti se slazem sa tobom da je telefon za respekt.Kada sam razmisljao da predjem na drugi telefon obzirom da koristim symbian i pratim sta ima na trzistu kao adekvatna zamena jedino mi se pokazala n73 koji je inace naslednik n70.n73 je fenomenalan telefon mnogo lepog dizajna i ako se odlucis za njega neces pogresiti.Ono sto ces dobiti eventualnim prelaskom na njega je dosta bolji ekran,bolja kamera sa autofokusom,stereo zvucnici,infrared,bolja baterija i symbian 9.1 koji ima svijh prednosti.Ja ga koristim vec 3 meseca i prezadovoljan sam.
u700 ima mnogo losu bateriju i ja ti preporucujem da ga zaobidjes
n76-precenjen telefon koji ima mnogo mana
Ako eventualno budes imao jos nekih nedoumica razmisli malo o n80 internet edition koji ima sve sto i n73 osim autofokusa+Wifi ako ti je bitan
Nadam se da sam ti pomogao
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

dusanN70, Da slazem se sa tobom da je N70 stvarno odlican,stvarno vredi svaku paru. :wink:
Sto se tice naslednika ja bih ti predlozio da pogledas E65 i N80IE,kao sto vec predlozi loki13, .
Ne znam ali mislim da su oni trnutno mnogo bolji izbor od N73,ako ti se ipak dopada onda idi na ME varijantu.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dusanN70 »

Tesko bih se odrekao simbiana, iako mislim da mi mnogo ne znaci (4-5 programa), pa sam cak razmisljao da uzmem SA u 700, da zrtvujem funkcije radi izgleda (iskreno su me smorili veliki telefoni :wacko: )...

Drug mi ima n80, telefon je odlican ali je jako nezgrapan (kockast), cak ga i nagovaram da ga menja za n73, posto je imao ponudu...

Pre bih uzeo n73, ne znam ni ja zasto, mislim cak i da ima veci ekran!?!
-Da li je plastika na n73, barem malo bolja od n70 (na n70 mi se bas izgulila na ivicama, mada ga nisam nesto posebno ''mazio'')
-Imam lose iskustvo sa baterijon na n70, da li je kod n73 stanje bolje?

Ili mozda bolje da malo pricekam (ne bih izdrzao vise od 2-3 meseca), pa da se pojavi nesto novo, ili da padne cena n95 :D na 300e...

ps: Koliko bih dobio za moj n70, ruku na srce, dosta oguljen...

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

dusanN70, za masku sve zavisi kako cuvas telefon,ali malo je bolje odradjena nego na n70
baterija na n73 meni traje u proseku 3 dana,mada moze i 4,sve zavisi koliko ga koristis
cisto sumnjam da ce cena n95 biti 300 za dva tri meseca :D
pa realno obzirom da je star godinu i da je oguljen 115 e maximum
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

dusanN70 n73 ima veci ekran, kod n73 ekran je velicine 36x48mm dok je kod n70 35x41mm.
a i bolji je dosta ekran kod n73.
plastika je bolja, moj drug ima n73me, i plastika je bas dobra, neguli se tako lako, barem njemu, a necuva ga bas nesto.
Trajanje baterije zavisi koliko koristis telefon. a baterija na n73 je bolja 1100 mAh naspram n70 970 mAh.
sto se mene tice nemoj da cekas, ako uzmes n73 neces se pokajati.
racunaj da bi dobio nekih 120-130 evra, posto je 130-140 evra extra ocuvan u full pakovanju, a od cene dosta i zavisi sta dajes od dodatne opreme uz telefon.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

I ja bih hteo da menjam svoju n70 (dosta dugo me je drzao, vise od godinu dana)!!! E sad ja sam zagrejan za dva modela n73me i k800i iskreno receno malo sam se zasitio symbiana (ne koristim vise od dve tri aplikacije, a ne secam se kad sam zadnji put nesto instalirao na fonu (jeste da imam gomilu sis igrica na telefonu al igrica ima gomila i za java platvormu ako ne i vise)!!!! Sada ispada da sam sebi odgovaram na pitanje ali nije tako, o n73me znam gotovo sve (cak i to da ako se odlucim za nju moracu da dodam jos jednu n70 polovnu ili ti jos 130 evrica), dok bi za k800i morao da da dodam jos 50-60e sto je dosta manje para nego sto bih morao da izdvojim za n73me... :wink: E sad kakav je k800i vredi li menjati n70 za njega sta cu da dobijem sem bolje kamere i blica , kakav je video snimak na njemu je li bolji ili losiji od ovog na n70 (na n70 je odlican po meni) isplati li se uopste uzimati k800i posle n70???... :blinky:

Da cujem vasa misljenja.... :)

Pozzz..... 8)
.::HTC Desire Z::.

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

bigmag, po meni se isplati k800,dobijas mnogo bolju rezoluciju ekrana,najbolju 3.2 mpx kameru,a video mod je bio i ostao boljka SE telefona,na to se moras jednostavno navici (da,jeste losiji nego onaj na n70) + jos dobijas odlicnu autonomiju baterije (prosto ces se :blinky: :blinky: ) i odlican kvalitet sastvljanja (naspram n70, :wacko: :wacko: :wacko: )...
A za razliku izmedju cena,mozes uzeti i memorijsku karticu(sada je 1gb oko 2000 din,a 2gb oko 3000 din) + jos Se hpm-70 sluske (od walkman serije,10e) i imas kompletan ugodjaj......
I kameru i mp3.....
D500&E71

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

loki13, i dovoljno memorije :wink:

Inace, ja se slazem, k800 je odlican telefon ...
iPhone + CX300

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Hvala vam na odgovorima, evo sad sam bio malo po prodavnicama, pa posto nisam iz Bg-a ovde kod nas su cene dosta jace n73me = 280e, dok je k800i = 205e (Raska je u pitanju)... :dry:

Najverovatnije cu da prodam fon ovako nekom da bi izvuko malo vise kesa i onda cu da skoknem do bg tako da ce do tad da se skupi za n73me i nema sta da razmisljam jer mi video klip igra ulogu (sa n70 sam snimio gomilu ispada, i veoma mi dragih uspomena) tako da ne bih da ostanem bez te mogucnosti, samo zbog toga cu da odustanem od k800i (a mnogo mi se svidja fon)... :smutny:

I to je to, a bas sam imao zelju da se ponovim ove nedelje ali strpicu se........ :wink:

Pozzzzz....... 8)
.::HTC Desire Z::.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Neces pogresiti,odlican je N/73 me i daleko je bolja kupovina od K/800.Jeste k 800 odlican telefon ali posto si vec koristio symbian i koristis kameru i za video zapis onda je n 73 naj izbor
LG G2 Black,16GB

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dusanN70 »

Prodao sam n70 za 115e, dosta (star godinu dana, relativno oguljen...) :)
Sta sad! :|

Cekacu jos malo da se cene stabilizuju, pa cu najverovatnije n73me... :D

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

dusanN70, pa dodas jos 60e i kupis ganc nov n70....imas novo,a promenu neces ni osetiti....pa opet tako godinu dana...... :lol: :lol: :lol: :lol:

Bolje ti je po meni da uzmes obicnu n73,jer me je u vecini radnji osakacen za nesto od opreme (ovde u NS uglavnom daju karticu od 128mb i sa tim-ove mreze je...),znaci n73 + npr 1 gb kartica = extra
Mada razmisli i o k800....(ipak je samo 60-65 e doplata za nov tel...+jos kartica 20-30e zavisi od velicina za full uzivanje)
D500&E71

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dusanN70 napisao: Cekacu jos malo da se cene stabilizuju, pa cu najverovatnije n73me... :D
Ako budes tako razmisljao onda nikad neces kupiti telefon jer se cene nece stabilizovati dok ne padnu na neku smesnu sumu od recimo 150-170 eura a do toga ce doci tek za 6 do 12 meseci. Razlog jeste taj sto sa svakim predstavljanjem novih telefona cene starih padaju, a da bi bili konkurentni moraju stalno da izbacuju nove modele i tako u nedogled.. I kad se tako spuste cene, onda mozes da pretpostavis da proizvodnja tog nekog modela polako staje a ti ces teziti za necim boljim, savremenijim, sa vise mogucnosti itd. sto i jeste razlog zbog koga menjas svoj N70

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Post od Zmaj »

Imam sličnu dilemu pa da ne otvaram novu temu samo da se nadovežem. Imam već neko duže vreme N70 i već je došlo vreme da se pređe na nešto bolje. Ne zato što mi je dosadio N70 već što mi smetaju neke stvari.
Recimo kao prvo poklopac kamere,previše "debeo",zatim pop port za slušalice i usb koji je blago rečeno užasan.Dešava se vrlo često da verovatno zbog lošeg kontakta čuje zvuk samo u jednoj slušalici a veza preko usb kabla je toliko očajna da ga PC SUITE jedva prepozna...

Sledeći telefon će biti naravno symbian i to Nokia bez nekog velikog razmišljanja.

Ali ono što mi stvara neduomicu je to što trenutno ne vidim telefon (osim N95 koji je ipak preskup i možda jok neki u toj klasi) koji će mi značajno doneti nešto novo u odnosu na N70.

Naime činilo mi se da su N73ME i N80i kandidati za dostojnog naslednika N70.
Kada sam malo bolje razmislio za tu razliku u ceni ću jedino dobiti malo bolju kameru koja mi lično nije bila loša ni na N70. Ostalo je sve manje više isto, isti taj buđavi port za slušalice ,približne dimenzije...

Dok se kao treći i na prvi pogled telefon koji mi se iz prva odma svideo Nokia 6120 sam nametnuo.
Malo skuplji od N70. Ne donosi ništa bolje karakteristike osim što ima neuporedivo manje dimenzije, "normalan" mini USB port i port za slušalice što mi se jako svidelo.

E sad da sve ne bi bilo idealno morali su i njega da osakate sa lošijom baterijom, lošijom rezolucijom snimanja videa, nema poklopac za kameru i ima noviji 9.2 Symbian za koji ipak ima trenutno najmanje aplikacija!

E sad kako se ponaša u radu, realna brzina,stabilnost,kvalitet ugrađenog zvučnika u odnosu na N70, znam da je sve to lošije nego na N73 ali mislim da 6120 samo svojim 2.5mm portom i dimenzijama zaslužuje pažnju ako ništa drugo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ono što mi najviše smeta kao što rekoh je taj 9.2 symbian, nedostatak poklopca za kameru,rezlucija videa i da nije ovog poslednjeg ne bih razmišljao odma bih ga pazario!

Šta vi kažete na sve to?
Born to be wild!!!

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Zmaj, pa kod n73 i n80 znacajna razlika u odnosu na n70 je rezolucija,a i fizicka velicina ekrana (kada posle n70 vidis ekran na n73 sve ce ti biti jasno,a da ne pricam o n80),jos jedna prednost n73 je ta sto ima dosta bolju autonomiju nego n70 (a da ne pominjem n80),znaci nema punjaca svako vece (ali sve zavisi od koriscenja).....
Mana n73 je sto je u odnosu na novije s60 aparata dosta spor (pazi nije da ekas 15 min da udje u galeriju....,znaci moze se ziveti sa njim)...
Kada bih se ja dvoumio izmedju n73 i 6120cl,moj izbor bi svakako bio N73,zbog:
kamere
ekrana
baterije
....
D500&E71

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt: