Kupovina telefona. do 250e..:)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
zivotinja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 25. Avg 2007. 12:35

Kupovina telefona. do 250e..:)

Post od zivotinja »

...cao momci,vidim da ima dosta ovakvih tema i vecinu sam procitao, ali nisam naisao na nesto sto mi odgovara...
...ono sto bi mi trebalo kod telefona je sledece, pa vi pomozite:
- stabilan softver,
- dobar ekran, i dimenzije i rezolucija (volim da fon ima dobar ekran),
- da ne bude spor,
- kamerica nije toliko bitna (ok ako je dobra kamera,ali ako nije i to je ok...za slike koristim digitalni),
- dobra baterija, znaci trajanje baterije vise od dan/dan i po,
- solidne zvucnike, ne mora da bude telefon specijalizovan za pustanje mp3ova, ali da mi se melodija kojom zvoni ok cuje i da je ok kvaliteta,

....e sad sve ovo smestiti u cenovni rang od max 250e i da nije k800i (mladji burazer ga skoro kupio, tel. je odlican ali necu isti)...svidja mi se N73 ali je on nesto skuplji od 250e i uvek su to modeli koji su skidani sa neke mreze, a ni to mi se ne svidja...
...pa momci, pomozite...

8)

poz i unapred hvala.. ;)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

zivotinja, pa imas k810 tj prepakovani k800 u elegantinije i tanje kuciste....
MOze ti doci u izbor i 6300 (fenomenalan dizajn + fenomenalan ekran,po znatno nizoj ceni 160-180e)
Samsung u600 (3.2mpx kamera + extra dizajn + extra ekran,jedino baterija malo diskutabilna)
Plus jos more drugih modela...
odluci da li ces symbian ili java...
D500&E71

zivotinja
Novajlija
Novajlija

Post od zivotinja »

...nije mi posebno bitno da li je java ili simbian,bitnije su mi navedene karakteristike...mada imao sam N72 u ruci,i malo mi je smetalo sto sporo radi....
...ako se setim jos nekih karakteristika pisacu...

...pogledacu ova dva modela...

...a vi jos predlazite... :D :D ...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

zivotinja, Ovako ako ti kamera nije bitna ja bih ti preporucio da pogledas SE W950 ili Nokiu E61,oba telefona su stabilna,symbian,ekrani vise nego odlicni i po rezoluciji i po velicini,ekstravagantni, posebno e61,baterije dobre i sve to ne prelazi 250 evra. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

e61 je perverzija telefon, jedina mana mu je sto postoji e61i.
Jedini razlog sto se kocim da ne pazarim e61 je jer postoji e61i, pa se cekica njemu da padne cena, a do tad ce izaci e51(igranka bez prestanka), koji mi se isto mnogo svidja...strasno :blinky:
Ok ti je i n73, on ima i super displej i kamericu i baterija mu je podnosljiva, nije usporen kao n70/n72, treshti koliko glasno zvoni i upada ti u budzet.

zivotinja
Novajlija
Novajlija

Post od zivotinja »

....ne svidja mi se bas e61,mnogo mi je veliki i ona tastatura mi ne odgovara...gledao sam testove i za U600 i ok izgleda mada ja nesto ne gotivim preterano slajder, ali po onom k800 ga sije u testovima...
...bas ne znam ste da radim.....kako ovo frustira... :smutny: ...koliko je sve lakse kada hocu da upgradeujem komp... :)...

....btw,kakav je ovaj 6300,simpaticno izgleda,ali vidim da se ljudi zale na njega...i da nije on malo stariji model...?

Simurgh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 18:19

Post od Simurgh »

Moja ti je topla preporuka 6300. imao sam ga par dana. stvarno super tel. jednostavan, brz, stabilan, lep display. sve pohvale!

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Нокиа 6267. Делује добро на основу тестова, само како ће се показати у експлоатацији (мислим на пластику), то већ не знам.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

zivotinja posto si i sam rekao da za slike koristis digitalni, onda bih ti ja preporucio telefon bez kamere, a to je ili m600 ili w950, oba su sony ericsson modeli. mislim da oni ispunjavaju tvoje uslove.
Nokia 6300 se pojavila 2006 godine i to u Novembru.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Simurgh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Simurgh »

nije los predlog m600 i w950, ali posto sam imao oba nedavno i to duzi vremenski period ipak bi ti vise preporucio 6300. dosta brze radi. istina sminka je qwerty na m600 i veci ekran ali veruj mi dojadit ce ti brze iz dva razloga. neupotrebljiv je za vecinu igrica zbog tastature i ima dosta mana ekrana (pisao sam o tome :wink: )

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nećemo obmanjivati...
A koje su to MANE ekrana, evo ja ne znam, molim te, objasni mi :|
Kako je to NEUPOTREBLJIV za igrice, molim te, objasni mi :|
"6300 brže radi", šta to i GDE (malo je glupo poređenje, aha?), molim te, objasni mi :|
Treba uvesti novu kvalifikaciju na forumu, recimo Bubnjar ("lupa")
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Vlada Zem,
Ja cu prokomentarisati displej,
specifikacija je strasna, 2,6 inca dijagonala, touch screen, rezolucija 240x320, znaci sve fino, ali vidljivost po danu velika 0.
Cijenim ja veoma ovu pristupacnost u evrima, ali dati 180 evra, pa onda traziti ladovinu nebili nesto mogao procitati, ili da ko pacenik stavljam ruku iznad displeja, mislim stvarno.
Vidljivost na SE telefonim cjenovnog ranga 50-100 evra nazalost bolja, a problem je taj sto SE ocigledno nije razvio matricu za touch screen koji bi rijesio ovaj probelm.
Inace po noci ili u stanu vidljivost nemam primjedbe.
Ovo za igrice neznam, ja sam presao samo one fabricki instalirane.

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

zivotinja, ako ti nije tolika frka uzmi nokiu n73,ja je koristim i mogu ti reci telefon nema mane.Kao glavne adute dobices fenomenalan ekran,bateriju i kameru,softver je solidno brz,jos ako naucis da ga updatujes neces imati problema.Evo ja imam poslednju verziju sw i radi odlicno :wink:
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

Simurgh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Simurgh »

Vlada Zem, evo ga jos jedna padobranac :roll:
ja sam o tim manama napisao strana i strana na ovom forumu. no dobro. imao sam i w950 i m600i i p990. ista stvar kod sva tri mobitela znaci!
kao sto ti je kefalo, lepo rekao vidljivost na suncu jedna velika NULA! (kod sva tri modela).
naravno da sporije radi u odnosu na 6300 jer je smartphone(valjda toliko znas). igrice tipa skyforce igrati recimo na m600, ama bas nikakvog smisla nema. upravljas avionom s TS :wacko:, a i neke java igrice koje savrseno rade na Symbianu na UIQ dosta stekaju.
eto BUBNJAR, zivio ti meni!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Pa i Skyforce1 i Reloaded možeš igrati tastaturom, što mora TS :? Ima i drugih igrica koje šljakaju OK, i bolje izgledaju samim tim što je ekran veći.
Opet pitam šta to 6300 brže radi? Brže otvara Quickoffice? Znači, babe i žabe... :dry:
Ekran je sjajan i jedina mana mu je ta vidljivost na direktnom suncu (jbg, nema antirefleks sloj :P ) Touch radi savršeno, stvarno ne znam šta još mu zameriti.
Živeli!
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Vlada Zem, mozda bi Simurgh mislio i da je ekran perfektan ili bi barem pridavao manji znacaj tome sto je slabo vidiljiv na direktnom suncu da pise Nokia umesto Sony Ericsson na telefonu ?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Simurgh, da ti Vladi kazes valjda toliko znas :lol: Pa ako neko zna, onda je to on, a ti se pravis pametan...

tomas.hokenberi, sjajno si rekao, nije do ekrana, nego onoga iznad njega... Uostalom, zato i benq ne vole zar ne?

I, skyforce je neuporedivo bolji na ts-u, ja sam ga uvek tako igrao... Imate potpunu kontrolu nad avionom, to je ogromna prednost... Ali, opet posto nije nokija, onda je to mana...
iPhone + CX300

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Nisam video forum gde nisu klritikovali vidljivost po suncanom danu na pomenutom modelu ali ovde na forumu imamo toliko pristrasnih clanova da ce uvek dokazivati ono sto se ne moze dokazati.Ako i stidljivo priznaju nesto odmah nadju neki izgovor(zamisite da trazimo hladovinu kada treba da koristimo telefon) kako to i nije toliko bitno i vade se na razne nacine...Bilo sta da radis na telefonu ekran je najbitnija stavka jer stalno se gleda na isti.Nije mi jasno zasto SE zaostaje u kvalitetu ekrana kada je stalno bio ispred Nokie.(Kada se setim ekrana na t-610,imao je 65000 dak je nokia punu godinu kasnije koristila 4096).Sada Nokia ima ekrane od 16,7 mil. boja a SE nema u ovoj godini ni jedan model sa toliko boja.Uz to i problem sa vidljivoscu na suncu.Ispravili su na P1 ali da li je na W960 ostaje da vidimo.Po nekim slikama bojim se da nisu.(voleo bih da gresim jer planiram da kupim isti)
LG G2 Black,16GB

Simurgh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Simurgh »

Vlada Zem, imao sam m600i 8 meseci. igrao sam skyforce ali nikad s tastaturom, jer su tipke odvec premale za to(mozda imam velike prste :D ). inace rekao sam da je to super tel. 6300 brze radi, naravno on ima UI a ne OS, pa je to i razumljivo. (zavisi sta ti treba). znaci u principu super je tel, imas mojih brugu postova koji govore o tome.

tomas.hokenberi, ja sam inace vise u zivotu SE imao nego Nokia(t68, t300, t610, k800, m600, w950, p990), i u principu vise gotivim SE, ali treba biti realan na neke mane i prednosti.

Spyker, s tobom nemam vise sta pricati. ulizivac, bas si bezveze. :roll:

AnGeL oF LoVe, u potpunosti se salzem!

znaci za sve nisam NOKIA FAN!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

AnGeL oF LoVe,
potpisujem sve sto si rekao :wink:
znaju u SE da imaju konja koji gubi trku, i naravno displej je kljucna stvar, u vodu pada i memorija i stabilnost sistema, i kvalitetna oprema, ako se sa telefonom moraju raditi neke neprirodne stvari, a to je trcanje u hladovinu, eto da se nasalim trebali su na fonu da naprave sa prednje strne jedno rubicasto udubljenje kako bi se mogao montirati novi dodatak opremi a to je ono malo kisobrance sto se stavlja u ekzoticna pica, kako bi na svakom mjestu koristici high class sony ericsson telefona imali odlicnu vidljivost na displeju.
inace u ostalim segmentima telefon je vrlo dobar.
e da volio bih da rasprava ne ide u ovom pravcu, jer nase je bilo da pomognemo nekome u izboru, a slicnu raspravu blazih tonova mozemo na nekom drugom mjestu.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Odgovori